Η Σμυρνιά του καταυλισμού

Μπάμπης Ράκης

Λίγα λόγια για τον/την συγγραφέα

Δωρεάν

Είναι μια ιστορία αγάπης που γεννήθηκε -το 1922- σε μια εποχή που στην Ελλάδα διαδραματίζονταν κοσμοϊστορικά γεγονότα.

Ήταν η Μικρασιατική καταστροφή, οι σφαγές, οι βιασμοί, οι βανδαλισμοί για να ακολουθήσουν την προσφυγιά εκατομμύρια Έλληνες, όσοι από αυτούς γλύτωσαν το τουρκικό μένος.

Ανάμεσα στο τεράστιο κύμα των προσφύγων επέλεξα μια νεαρή προσφυγοπούλα, την Φιλιώ, σαν ηρωίδα του έργου μου. Μια κοπελίτσα που ζούσε στον καταυλισμό με την μητέρα της, ταπεινά και ήρεμα, χωρίς να μπορεί να κάνει όνειρα για το αύριο, αφού δεν γνώριζε τι θα ξημέρωνε η άλλη μέρα.

Ένα τυχαίο γεγονός συμβαίνει ένα πρωινό στον καταυλισμό και γνωρίζεται με ένα ωραίο νεαρό φοιτητή, τον Αλέξανδρο, γόνο μιας πολύ πλούσιας οικογένειας της Αθήνας.

Δύο νέοι άνθρωποι, που προέρχονται από δύο διαφορετικούς και αντίθετους κόσμους. Ο ένας του πλούτου, της δύναμης και της σιγουριάς για το αύριο, που είναι ο κόσμος του Αλέξανδρου και ο άλλος εκείνος της Φιλιώς, της απόλυτης φτώχειας σε μια κοινωνία ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Οι δύο νέοι θα ερωτευθούν από την πρώτη στιγμή. Όμως αυτό δεν θα σήμαινε τίποτε. Θα ήταν ένας έρωτας καταδικασμένος από την αρχή. Ο νέος που ήταν ακόμη εξαρτώμενος από τον σκληρό αδίστακτο και μυστηριώδη πατέρα του, θα υπάκουε, θα υποχωρούσε και δεν θα ξαναγύριζε ποτέ στον καταυλισμό.

Η κοπέλα θα έμενε με την πικρή ανάμνηση μιας όμορφης συνάντησης με ένα ωραίο νέο και ένα όνειρο που δεν μπορούσε ποτέ να γίνει πραγματικότητα.

Όμως η μοίρα τους έπαιξε ένα απίθανο παιχνίδι…

Πληροφορίες
  • Σελίδες
    208
  • Μορφή ebook
    .pdf
Φράση κλειδί:Η Σμυρνιά του καταυλισμού
Κριτικές Χρηστών
comments powered by Disqus
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα: