Συμβουλές για προώθηση

Η προώθηση ενός βιβλίου χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική, που στοχεύει στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους αναγνώστες. Εάν σας ενδιαφέρει σοβαρά η προώθηση του βιβλίου σας, διαβάστε απευθείας τον αναλυτικό οδηγό μας: εδώ.

Παρακάτω, θα βρείτε μια σύντομη λίστα με ορισμένες μεμονωμένες πρακτικές ενέργειες, τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε για να προωθήσετε άμεσα το βιβλίο σας, σε ένα πρώτο επίπεδο:

(1) Διαδώστε το πρώτα στον κύκλο σας. Μιλήστε με φίλους και γνωστούς και ενημερώστε τους ότι ολοκληρώσατε το βιβλίο σας και το δημοσιεύσατε στo easywriter.gr.

(2) Κοινοποιήστε στα social media το link που οδηγεί στη σελίδα του βιβλίου σας (share στο facebook, tweet στο twitter κλπ.).

(3) Μοιραστείτε τη δημοσίευση του βιβλίου σας σε forum, ομάδες και site που εσείς θεωρείτε συναφή με τη θεματική του τίτλου σας. Με αυτόν τον τρόπο διευρύνετε το κοινό σας και επομένως τους υποψήφιους αναγνώστες σας.

(4) Προσθέστε ένα μικρό βιογραφικό σας στο easywriter προφίλ σας, για να έρθετε πιο κοντά στο αναγνωστικό κοινό.

(5) Ενθαρρύνετε την επικοινωνία με τους αναγνώστες σας, απαντώντας στα σχόλιά τους, στη σελίδα του βιβλίου σας στο easywriter.gr. Αφήστε και τα δικά σας σχόλια σε βιβλία άλλων συγγραφέων και κρατήστε μια επαφή μαζί τους.

(6) Προσθέστε στην υπογραφή του email σας ένα link που οδηγεί στη σελίδα του βιβλίου σας στo easywriter.gr.

(7) Δημιουργήστε ένα δικό σας blog ή/και μια σελίδα στο Facebook αποκλειστικά αφιερωμένα στα βιβλία σας και τους αναγνώστες τους. Δώστε στο κοινό την ευκαιρία να ακολουθεί τη συγγραφική σας πορεία.

(8) Διαθέστε δωρεάν στο αναγνωστικό κοινό αποσπάσματα των έργων σας και διοργανώστε διαγωνισμούς με δώρο το βιβλίο σας.

(9) Επιδιώξτε ένα αφιέρωμα - παρουσίαση του βιβλίου σας σε κάποια σχετικά λογοτεχνικά portals ή σε εξειδικευμένα blogs που δημοσιεύουν κριτικές βιβλίων.

(10) Παραχωρήστε συνεντεύξεις σε μέσα μαζικής επικοινωνίας ή σε συναφή site (οι συγγραφείς του easywriter.gr, εάν το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο info@easywriter.gr, για να σχεδιάσουμε τις συνεντεύξεις τους και να τις δημοσιεύσουμε στο blog μας).

Καλές πρακτικές προώθησης βιβλίων, που έχουν ήδη ακολουθήσει οι συγγραφείς του easywriter.gr, μπορείτε να βρείτε: εδώ.