• cover

  Είναι ένα στιγμιότυπο μιας οικογένειας στο ξεκίνημα της δεκαετίας του '90. Μια δεκαετία με πολλές αλλαγές στην Ευρώπη και στον κόσμο... Επηρέασε πολύ τις εξελίξεις και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Και ακόμη επηρεάζει σαν σκιά.., η διάλυση τότε της Σοβιετικής Ένωσης ας πούμε.

 • cover

  Μια εξαφάνιση, ένας ξυλοδαρμός, ένα πεισματικό φλερτ και ένας βιασμός συνθέτουν ένα κυνηγητό υποψίας που κόβει την ανάσα, μια ιστορία δράσης σκηνοθετημένη από τις ασυμβίβαστες μεταξύ τους προοπτικές των μύχιων και ανομολόγητων ενστίκτων των ηρώων της.

 • cover

  Για την επιτυχία ενός επιχειρηματικού πλάνου και την αναγνωρισιμότητα ενός Brand είναι απαραίτητη η δυναμική παρουσία στο Διαδίκτυο. Το βιβλίο αναλύει εφαρμοσμένες στρατηγικές επικοινωνίας και μάρκετινγκ καθώς και μεθόδους προβολής στην Google και στα social media. Η πρακτική εφαρμογή των μεθόδων που αναλύονται επιφέρει άμεσα αποτελέσματα στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.

 • cover

  Η ιστορία αναπτύσσεται ανάμεσα σε γεγονότα ενός εξαμήνου το πολύ, στα οποία μπλέχτηκε αθώα όπως θα ομολογήσει ο ίδιος ο συγγραφέας. Δοκιμάζοντας να παρουσιάσει ένα παλιότερο βιβλίο του ξεκίνησαν όλα...

  Η αγωνία του είναι αρκετή για να δραματοποιήσει την κατάσταση, η πίστη του ότι θα τα καταφέρει συγκινεί τον αναγνώστη, και η πικρία του εν τέλει μας κάνει να τον νιώσουμε λίγο σοφότερο από πριν.

 • cover

  Μία σειρά 15 διηγημάτων που σκιαγραφούν ζεστές ανθρώπινες στιγμές από την καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού τρίτης ηλικίας.

 • cover

  ΝΈΟ!! Οι πέντε ήπειροι έρχονται ξανά με νέες περιπέτειες Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Αυστραλία, είναι πέντε αδερφές. Πρέπει να αντιμετωπίσουν πολέμους πανδημίες και φυσικές καταστροφές μαζί και με τον κίνδυνο σύγκρουσης των πλανητών στο ηλιακό σύστημα. Η γη κινδυνεύει να καταστραφεί μαζί και το μέλλον του ανθρώπινου είδους. Υπάρχει άλλος πλανήτης που να μπορεί να φιλοξενήσει τους ανθρώπους; Υπάρχει άλλος πλανήτης που μοιάζει με τη Γη; Είναι πέντε δυναμικές γυναίκες, επιχειρηματίες και πολεμίστριες, που που διοικούν τις εταιρίες τους μαζί, και μάχονται με τα διαστημικά τους σκάφη και όπλα μέσα στο σύμπαν για το κοινό καλό. Σκοπός τους η προστασία του πλανήτη γη και των ανθρώπων της. Η Γη είναι η μητέρα τους, η Σελήνη η θεία τους και οι χώρες οι κόρες τους. Η κάθε μια με τη δική της ομορφιά και την δική της προσωπικότητα. Τόσο ξεχωριστές, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους μα και τόσο μοναδικές και συναρπαστικές. Θα καταφέρουν άραγε να καταρρίψουν κάθε εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά τους για να σώσουν την ανθρωπότητα; Μία ιστορία fiction για μικρούς και μεγάλους...

 • cover

  The five continents, Europe, America, Asia, Africa, Australia, are five sisters. They are five dynamic women, businessmen and warriors, who run their companies together, and fight with their space ships and weapons in the universe for the common good. Their purpose is to protect the planet earth and its people. The Earth is the their mother, the Moon their aunt and the countries their daughters. Each with her own beauty and her own personality. So special, so different from each other but so unique and exciting. Will they manage to break down any obstacle in front of them to save humanity? A fiction story for youngers and olders ... A very beautiful story inspired by a child's soul full of imagination and mood for playing.

 • cover

  Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα αρχοντικό στο ιστορικό κέντρο του Μιχάλοβτσε. Η αναφορά ενός ευγενούς κτιρίου στην περιοχή αυτή χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Το αρχοντικό έχει υποστεί αρκετές ανακατασκευές, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τόσο μπαρόκ όσο και κλασικιστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι το τέλος της Αυστροουγγρικής μοναρχίας, το αρχοντικό κατοικήθηκε από την οικογένεια Sztáray. Στην ιστορία αυτή, η χαμένη κόμισσα Αμαντίλ αναζητά την ειρήνη της, αλλά δεν μπορεί να τη βρει εδώ και αιώνες. Η ατυχία την οδηγεί στο αρχοντικό στο Μιχάλοβτσε, όπου αρχίζει την αναζήτηση του σωστού μονοπατιού που θα την οδηγήσει εκεί όπου ανήκουν όλες οι χαμένες ψυχές. Για άλλη μια φορά ο συγγραφέας χρησιμοποίησε την αρχή του μυστηρίου και των παραφυσικών φαινομένων, τα οποία είναι συνυφασμένα με την καθημερινή πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, τέθηκε μια ερώτηση στον συγγραφέα: πώς είναι δυνατόν να γράφει κανείς τόσες μυστηριώδεις ιστορίες από το περιβάλλον του; Ο συγγραφέας απάντησε αμέσως: Δεν ξέρω ακριβώς πώς λειτουργεί ολόκληρο το σύμπαν. Αλλά όταν κοιτάτε μπροστά σας, βλέπετε ένα αρχοντικό, ένα κτίριο. Αλλά βλέπω όλη την ιστορία. Και έτσι δημιουργούνται όλες οι δουλειές μου.

 • cover

  Μια μέρα μπορεί να σημαίνει μια αιωνιότητα για κάποιον. Όλα γύρω μας δημιουργούν αναμνήσεις που μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους αλλά και δυστυχισμένους. Μερικές φορές αυτές οι ζωντανές αναμνήσεις γίνονται εφιάλτης και κόλαση επί της γης στη ζωή μας. Ακολουθεί μια απόδραση από αυτήν την αποτυχημένη ζωή και μερικές φορές μπορεί να τελειώσει τραγικά. Αλλά δεν θα ξεφύγουμε ποτέ από τον εαυτό μας και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τέτοια εξόρυξη. Τέλος, μπορούμε να αλλάξουμε ώστε στη συνέχεια να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας προς το καλύτερο. Είναι ένας πιο δύσκολος τρόπος. Πρέπει να αποφασίσουμε μόνοι μας. Εάν μας δοθεί αυτή η ευκαιρία λήψης αποφάσεων, πρέπει να αποφασίσουμε γρήγορα. Τότε δεν υπάρχει επιστροφή.

 • cover

  Κάπου πολύ πέρα ​​από τον ορίζοντα της γνώσης, σε ένα άπειρο σύμπαν, υπάρχει ένας κόσμος που δεν μπορούμε να φανταστούμε ούτε στις μεγαλύτερες φαντασιώσεις. Ένας κόσμος που δεν γνωρίζει κακό ή μίσος και τα προβλήματά του. Ο κόσμος όπως γνωρίζουμε η ανθρωπότητα. Τα όντα που ζουν σε αυτόν τον κόσμο ακολουθούν τις καθημερινές μας δραστηριότητες και μερικές φορές επιλέγουν να μας επισκεφτούν. Μοιάζουν με εμάς και δεν μπορούν να διακριθούν από εμάς τους ίδιους. Αυτή η ιστορία προσφέρει μια εικόνα και μια ιδέα για το τι θα κάναμε και πώς θα συμπεριφερόμασταν όταν συναντούσαμε ένα τέτοιο ον. Η αναποφασιστικότητα ήταν η ποιότητά μας από τη γέννηση. Αν μας δινόταν μια επιλογή ζωής που δεν τελειώνει ποτέ, ο καθένας μας θα αποφάσιζε διαφορετικά. Θα εξαρτάται από το ποιο σκεύος ζύγισης θα είναι βαρύτερο. Υπάρχει ένα τόσο φανταστικό βάρος σε κάθε άτομο που επικρατεί - για ευτυχία και δυστυχία. Όταν ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας λέει την Ανδρομέδα, θα είναι η τελευταία του απόφαση, η οποία δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ. Καλώς ήρθατε στην άλλη πλευρά του γνωστού σύμπαντος.

 • cover

  Ο Χένρι κατέβηκε στο νερό. Ήταν κρύος. Στάθηκε στην όχθη και κοίταξε προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά δεν είδε πουθενά τη μικρή Έθελ . Ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που δεν είχε έρθει σε αυτόν. Ήταν ακόμα σκοτάδι και τον κυρίευσε ένα πνιγηρό συναίσθημα ότι δεν θα την ξαναδεί ποτέ. Κάτι πρέπει να συνέβη! Τον κυρίευσε ο φόβος και τον έπιασαν οι τύψεις που δεν είχε βοηθήσει το εγκαταλελειμμένο παιδί. Το σκοτάδι της ψυχής είναι μερικές φορές χειρότερο από το σκοτάδι γύρω μας. Η εγκατάλειψη του μικρού παιδιού και τα τρομαγμένα μάτια του έπνιξαν τον Ερρίκο για χρόνια. Αλλά ήταν αβοήθητος και δεν είχε ιδέα πώς να βοηθήσει την Έθελ. Ώσπου ήρθε η μέρα που η μοίρα έφερε τον Χένρι στην όχθη του ποταμού νωρίς ένα πρωί. Από την ημέρα της τραγωδίας ο ίδιος και η Έθελ συναντιόντουσαν συχνά στο ποτάμι. Αλλά αυτή τη φορά κάτι πρέπει να συνέβη, γιατί η μικρή Έλικα δεν ήρθε να πιάσει το χέρι του Ερρίκου, όπως έκανε πάντα πριν. Η θλιβερή ιστορία του διηγήματος αντικατοπτρίζει τον ατελείωτο πόνο και τη μοναξιά της μικρής Έθελ , αλλά και του Ερρίκος, ο οποίος δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τη μοίρα του. Η ιστορία διαδραματίζεται στις όχθες ενός ανώνυμου ποταμού, όπου ζει για πολλά χρόνια ένα επτάχρονο κοριτσάκι ονόματι Έλκα. Κάποιος θα πρέπει να τη σώσει από τα βάσανα και τη μοναξιά της! 21

 • cover

  The five continents and the Second World War. The five continents, Europe, America, Asia, Africa, Australia, are five sisters. They are five dynamic women, businessmen and warriors, who run their companies together, and fight with their spaceships and weapons in the universe for the common good. Their purpose is to protect the planet earth and its people. The Earth is their mother, the Moon their aunt and the countries their daughters. Each with its own beauty and its own personality. So special, so different from each other but also so unique and exciting. They have gone through a lot together and have faced many trials over the centuries. But what happens when the dark years of World War II come to planet earth? Conflicts, disagreements and unrest, situations and emotions that will divide. Will the five women be able to break down every obstacle in front of them to save humanity?

 • cover

  Ίσως να μην έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το κατά πόσο εντονότερο είναι σήμερα το φαινόμενο ή αν η σχετική αφάνεια παλαιότερων δεκαετιών έκρυβε μεγάλο μέρος του, το σίγουρο όμως είναι ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού έχει πλέον λάβει αυξητικές τάσεις και περισσότερες μορφές και ο εκπαιδευτικός ως άτομο που περνά πολλές ώρες με παιδιά, μπορεί να αποτελέσει πρόσωπο για την αντιμετώπισή του σε πολλές από τις περιπτώσεις του φαινομένου. "Ένα διήγημα που διακρίνει την έννοια του επαιδευτικού από εκείνη του καθηγητή."

 • cover

  Η Έλενα επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ιταλία ως φυσικοθεραπεύτρια σε ιατρικό συνέδριο.Σε δείπνο που ακολουθεί μια μέρα μετά ,ένας αστυνομικός ,ο Αλεσσάντρο Ρόσσι ,πυροβολείται και η βοήθεια της Έλενας αποδεικνύεται σωτήρια.Η Έλενα επιστρέφει στην Ελλάδα και στην μπερδεμένη σχέση της με τον Πάολο ,έχοντας την σκέψη της στον Αλεσσάντρο ,πιο πολύ από όσο και η ίδια τολμά να παραδεχτεί στον εαυτό της, ώσπου μια πρόσκληση την καλεί ξανά στην Ρώμη..

 • cover

  Η αγάπη , το πάθος και οι χωρισμοί όλα μαζί σε ένα μπλέντερ.. Όταν φτάνεις στον τερματισμό και λιποθυμάς μετά δεν θυμάσαι αν έχεις κερδίσει η όχι. Θυμάσαι μόνο τη διαδρομή «Σε αυτές τις ατέλειωτες μέρες του εγκλεισμού, η ζωή μας έχει συρρικνωθεί τόσο, που το αρχείο των αναμνήσεών μας έχει πρόσβαση μόνο με ένα κλικ του ποντικιού μας... Just a click…Away… Αυτό το ταξίδι των αναμνήσεων είναι ταυτόχρονα μακρινό μέσα στο χρόνο αλλά και τόσο κοντινό, ένα κλικ μοναχά και έφτασα… Είναι όμως τόσο ψυχοφθόρο καθώς ξεσχίζω με μανία τους ουρανούς της καρδιάς μου με αυτές τις αστραπές των αναμνήσεών μου. Κι ο κρότος της βροντής με συγκλονίζει και με κάνει να κλείνω τα αυτιά μου»

 • cover

  Stamatia is a little mischief girl from northern Thrace. When she learns about the uprooting, that they should leave their homecountry, she gets angry, reacts and rebels. She dares to do something that the adults did not even imagine. Will she manage to survive and her childish soul to accept this change! A story i wrote when i was 11 years old and it was awarded in a competiotion.

 • cover

  The five continents, Europe, America, Asia, Africa, Australia, are five sisters. They are five dynamic women, businesswomen and warriors, who run their companies together, and fight with their space ships and weapons in the universe for the common good.Their purpose is to protect the planet earth and its people. The Earth is the their mother, the Moon their aunt and the countries their daughters. Each with her own beauty and her own personality. So special, so different from each other but so unique and exciting. Will they manage to break down any obstacle in front of them to save humanity?A fiction story for youngers and olders ...

 • cover

  Η εύθραυστη ισορροπία στην ψυχολογία της Άννας και μια σειρά από παρεξηγήσεις λόγω της δουλειάς του Αλέξη ,που είναι αστυνομικός, την κάνουν να χάσει τον εαυτό της ,ώσπου τελικά είναι ώρα οι σκιές να αρχίσουν να φεύγουν.

 • cover

  Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν τα πάντα, χωρίς όμως να πληρώσουν το αντίτιμο. Θέλουν να κλέψουν τα πάντα και αυτό κάποια στιγμή τιμωρείται.

 • cover

  Οι πέντε ήπειροι, Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Αυστραλία, είναι πέντε αδερφές. Είναι πέντε δυναμικές γυναίκες, επιχειρηματίες και πολεμίστριες, που που διοικούν τις εταιρίες τους μαζί, και μάχονται με τα διαστημικά τους σκάφη και όπλα μέσα στο σύμπαν για το κοινό καλό. Σκοπός τους η προστασία του πλανήτη γη και των ανθρώπων της. Η Γη είναι η μητέρα τους, η Σελήνη η θεία τους και οι χώρες οι κόρες τους. Η κάθε μια με τη δική της ομορφιά και την δική της προσωπικότητα. Τόσο ξεχωριστές, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους μα και τόσο μοναδικές και συναρπαστικές. Μαζί έχουν περάσει πολλά και έχουν αντιμετωπίσει πολλές δοκιμασίες ανά τους αιώνες. Τι γίνεται όμως όταν στον πλανήτη γη έρχονται τα σκοτεινά χρόνια του 2ου παγκοσμίου πολέμου; Συγκρούσεις διαφωνίες και αναταραχές, καταστάσεις και συναισθήματα που θα διχάσουν. Θα καταφέρουν άραγε οι πέντε γυναίκες να καταρρίψουν κάθε εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά τους για να σώσουν την ανθρωπότητα; Ευρώπη Η πρώτη ήπειρος, καλή επιχειρηματίας, αρκετά ώριμη για να μπορεί να συντονίζει τις 4 ηπείρους. Ήρεμη, ψύχραιμη και σοβαρή. Πολύ έξυπνη και όμορφη. Επίσης διαθέτει την ικανότητα να προβλέπει σεισμούς. Αφρική Η 2η ήπειρος, πολύ καλή επιχειρηματίας όπως όλες. Ξέρει τα περισσότερα για τη φύση, τη χρησιμοποιεί πάντα όταν χρειάζεται να βοηθήσει και διαθέτει την ικανότητα να υπνωτίζει. Ασία Η 3η ήπειρος, η εφευρέτης της παρέας, ξέρει τα περισσότερα για την τεχνολογία και διαθέτει την ικανότητα να υπολογίζει μαθηματικά προβλήματα σε χρόνο ρεκόρ. Αυστραλία Η 4η ήπειρος, η καλύτερη σχεδιάστρια, όμορφη όπως όλες, διαθέτει την ικανότητα να αναπνέει κάτω απ' το νερό και να μιλά με πλάσματα της θάλασσας. Αμερική Η 5η και η μικρότερη ήπειρος. Είναι πεισματάρα, δυναμική και αυθόρμητη, γενναία και προστατευτική, αλλά ταυτόχρονα παίζει σαν παιδί. Είναι αρκετά καλή επιχειρηματίας, πολύ έξυπνη. Παίζει τον ρόλο του πράκτορα και σπάει κωδικούς πολύ εύκολα. Ξέρει να χειρίζεται αρκετά καλά τα διαστημόπλοια και τα μηχανήματα. Είναι η καλύτερη στα ακροβατικά και η πιο αθλητική. Είναι πολύ καλή πολεμίστρια και προστατεύει τη Γη και τις αδερφές της απο τις επιθέσεις των Αριανών και απο τις κακές πράξεις των ανθρώπων. Είναι πολύ συνδεδεμένη με την φύση και την αγαπάει πολύ. Είναι όμορφη όπως όλες και διαθέτει την ικανότητα να δημιουργεί ομίχλη. Λειτουργεί περισσότερο με τα συναισθήματα της και συνδέεται πολύ με την αδερφή της Ευρώπη με την οποία είναι πολύ αντίθετες ακριβώς γιατί αλληλοσυμπληρώνονται.

 • cover

  Οι πέντε ήπειροι, Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Αυστραλία, είναι πέντε αδερφές. Είναι πέντε δυναμικές γυναίκες, επιχειρηματίες και πολεμίστριες, που που διοικούν τις εταιρίες τους μαζί, και μάχονται με τα διαστημικά τους σκάφη και όπλα μέσα στο σύμπαν για το κοινό καλό. Σκοπός τους η προστασία του πλανήτη γη και των ανθρώπων της. Η Γη είναι η μητέρα τους, η Σελήνη η θεία τους και οι χώρες οι κόρες τους. Η κάθε μια με τη δική της ομορφιά και την δική της προσωπικότητα. Τόσο ξεχωριστές, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους μα και τόσο μοναδικές και συναρπαστικές. Θα καταφέρουν άραγε να καταρρίψουν κάθε εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά τους για να σώσουν την ανθρωπότητα; Μία ιστορία fiction για μικρούς και μεγάλους... Ευρώπη Η πρώτη ήπειρος, καλή επιχειρηματίας, αρκετά ώριμη για να μπορεί να συντονίζει τις 4 ηπείρους. Ήρεμη, ψύχραιμη και σοβαρή. Πολύ έξυπνη και όμορφη. Επίσης διαθέτει την ικανότητα να προβλέπει σεισμούς. Αφρική Η 2η ήπειρος, πολύ καλή επιχειρηματίας όπως όλες. Ξέρει τα περισσότερα για τη φύση, τη χρησιμοποιεί πάντα όταν χρειάζεται να βοηθήσει και διαθέτει την ικανότητα να υπνωτίζει. Ασία Η 3η ήπειρος, η εφευρέτης της παρέας, ξέρει τα περισσότερα για την τεχνολογία και διαθέτει την ικανότητα να υπολογίζει μαθηματικά προβλήματα σε χρόνο ρεκόρ. Αυστραλία Η 4η ήπειρος, η καλύτερη σχεδιάστρια, όμορφη όπως όλες, διαθέτει την ικανότητα να αναπνέει κάτω απ' το νερό και να μιλά με πλάσματα της θάλασσας. Αμερική Η 5η και η μικρότερη ήπειρος. Είναι πεισματάρα, δυναμική και αυθόρμητη, γενναία και προστατευτική, αλλά ταυτόχρονα παίζει σαν παιδί. Είναι αρκετά καλή επιχειρηματίας, πολύ έξυπνη. Παίζει τον ρόλο του πράκτορα και σπάει κωδικούς πολύ εύκολα. Ξέρει να χειρίζεται αρκετά καλά τα διαστημόπλοια και τα μηχανήματα. Είναι η καλύτερη στα ακροβατικά και η πιο αθλητική. Είναι πολύ καλή πολεμίστρια και προστατεύει τη Γη και τις αδερφές της απο τις επιθέσεις των Αριανών και απο τις κακές πράξεις των ανθρώπων. Είναι πολύ συνδεδεμένη με την φύση και την αγαπάει πολύ. Είναι όμορφη όπως όλες και διαθέτει την ικανότητα να δημιουργεί ομίχλη. Λειτουργεί περισσότερο με τα συναισθήματα της και συνδέεται πολύ με την αδερφή της Ευρώπη με την οποία είναι πολύ αντίθετες ακριβώς γιατί αλληλοσυμπληρώνονται.

 • cover

  Οι πέντε ήπειροι, Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Αυστραλία, είναι πέντε αδερφές. Είναι πέντε δυναμικές γυναίκες, επιχειρηματίες και πολεμίστριες, που που διοικούν τις εταιρίες τους μαζί, και μάχονται με τα διαστημικά τους σκάφη και όπλα μέσα στο σύμπαν για το κοινό καλό. Σκοπός τους η προστασία του πλανήτη γη και των ανθρώπων της. Η Γη είναι η μητέρα τους, η Σελήνη η θεία τους και οι χώρες οι κόρες τους. Η κάθε μια με τη δική της ομορφιά και την δική της προσωπικότητα. Τόσο ξεχωριστές, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους μα και τόσο μοναδικές και συναρπαστικές. Θα καταφέρουν άραγε να καταρρίψουν κάθε εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά τους για να σώσουν την ανθρωπότητα; Μία ιστορία fiction για μικρούς και μεγάλους...

 • cover

  “Τότε άγγελος εξ ουρανού καταβήσεται δια νεύσεως θεού, έχων εν τη χερί αυτού σκήπτρον και ξίφος του αγιωτάτου βασιλέως κωνσταντίνου, και τον ειρηνικόν στέψει βασιλέα.ος και αυτόν μέσον πάντων εστίν εν τω πολέμω, δώσει δεαυτώτο σκήπτρον και το ξίφος, και το όνομα αυτού ελεήμονα καλέσει

 • cover

  Η Σταματία είναι ένα μικρό ατίθασο κορίτσι από την Βόρεια Θράκη. Όταν μαθαίνει για τον ξεριζωμό, πως πρέπει να φύγουν απ'τον τόπο τους, θυμώνει αντιδράει και επαναστατεί. Τολμάει να κάνει κάτι που οι μεγάλοι ούτε που το είχαν φανταστεί. Θα τα καταφέρει άραγε να επιβιώσει και η παιδική της ψυχή να δεχτεί αυτή την αλλαγή; Μια ιστορία που έγραψα όταν ήμουν 11 χρονών και βραβεύτηκε σε διαγωνισμό.

 • cover
 • cover
 • cover

  ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΑ ΟΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΑΤΗΡΙΤΕΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ "ΚΑΡΕ" ΤΟΥ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΟΙΡΑ.

 • cover
 • cover
 • cover

  EVERY CLOUD HAS A SILVER LINING. EVERY HARDSHIP LEADS TO A NEW BEGINNING. THIS BOOK GIVES HOPE TO THOSE WHO HAVE LOST IT.

 • cover

  ΕΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 9/11

 • cover

  Δίνει πληροφορίες για την δυσλεξία τι είναι, τα αίτια της και τρόποι αντιμετώπισης.

 • cover

  Μια μικρή συλλογή τριών διηγημάτων. Ένας μονόλογος γεμάτος ενοχές και απελπισία. Ένας περιθωριοποιημένος υπάλληλος επιθυμεί αναγνώριση. Δυο δίδυμα αδέρφια ανταλλάσσουν ζωές. Γράφω για να διώξω το φόβο. Και πρώτο από όλους τον δικό μου. Γράφω γιατί έχω ένα όραμα. Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου ο καθένας μας θα είναι ο εαυτός του. Υπάρχουν μέρες καλές και μέρες κακές. Υπάρχουν άνθρωποι που μας πιστεύουν και άνθρωποι που δεν μας υποστηρίζουν. Αυτός δεν είναι λόγος να σταματάμε. Αυτός δεν είναι λόγος να συνεχίζουμε.

 • cover

  ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ

 • cover

  Διηγήματα από το νησί του Ηφαίστου του Ευάγγελου Βερτσώνη

 • cover

  Η ιστορία αυτή Είναι μέρος μιας σειράς παιδικών ιστοριών με βασικό τίτλο " Επαγγέλματα" που έχει σκοπό να εισάγει τα παιδιά στον επαγγελματικό προσανατολισμό συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη γνώση με το χιούμορ και την αστεία πλευρά της ζωής και δίνοντας ενδιαφέρον στην ιστορία. Σε όλες τις ιστορίες βασικός ήρωας είναι ο Χαράλαμπος και συμμετέχουν οι φίλοι του Λευτέρης και Παναγιώτης που πολλές φορές αλλάζουν επάγγελμα ανάλογα με το επάγγελμα του Χαραλάμπου. Τον Χαράλαμπο και τους φίλους του τον εμπνεύστηκα παίζοντας με τον εγγονό μου Μάριο.

 • cover

  Η Πολιτεία του Πλάτωνα δεν εφαρμόστηκε ποτέ, οπότε δεν ξέρουμε αν ήταν μια ουτοπία ή μια καλή ιδέα. Και αφού η Ιστορία δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί τέτοια πόλη, αυτό θα γίνει πραγματικότητα μέσα από αυτό το διήγημα. Το ιστορικό πείραμα γίνεται στην Καλλίπολη. Το διήγημα δανείζεται τις ιδέες του Πλάτωνα και ακροβατεί πάνω τους. Ο κεντρικός ήρωας του διηγήματος δεν είναι ένα άτομο, αλλά το σύνολο των αποίκων της πολιτείας.

 • cover

  Η ιστορία ενός μαθητή του δημοτικού που χρησιμοποίησε την ευρηματικότητα, αλλά και την τύχη του για να κερδίσει την εύνοια των συμμαθητών του και τελικά τον θαυμασμό ολόκληρου του σχολείου. Σε μία στιγμή απροσεξίας του όμως, θα αποδειχθεί πως η διασημότητα που πάσχιζε τόσο καιρό να αποκτήσει ήταν εφήμερη και τότε θα αναθεωρήσει για τις προτεραιότητες της ζωής του.

 • cover

  ΔΙΗΓΗΜΑ

 • cover

  Οι δεκατρείς Διάβολοι Συλλογή διηγημάτων Η συγκεκριμένη συλλογή αποτελείται από δεκατρία αυτοτελή διηγήματα που ολοκληρώθηκαν το 2016 και παρέμειναν αδημοσίευτα έως σήμερα. Πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι και οι διάβολοι. Οι μεν, αφελείς, υπερβολικοί, ανόητοι, πονηροί, μικροπρεπείς, μα ταυτόχρονα ευγενικοί, ταλαιπωρημένοι και κατά βάθος καλοπροαίρετοι, βασανίζονται από τους δε. Οι διάβολοι, μάστορες μηχανορράφοι, υφαίνουν δολοπλοκίες και συνομωτούν. Εισβάλλουν απρόσκλητοι στην καθημερινότητα και φέρνουν τους ανθρώπους στα όριά τους. Διάβολοι μικροί σαν πινέζες και λεπτοί σαν φύλλα χαρτιού, χοντροί σαν βαρέλια και ψηλοί ίσαμε το ταβάνι. Όλοι μασκαρεμένοι τριγυρνούν ανάμεσά μας. Κρύβονται στα ντουλάπια της κουζίνας, μέσα σε μπουκάλια, στα υπόγεια των σπιτιών, μέσα σε τράπεζες, στον δρόμο και κυρίως στο μυαλό των ανθρώπων. Κάποιες φορές, βέβαια, οι ισορροπίες κλονίζονται και αυτός ο αόρατος κόσμος των δαιμόνων, μπλέκεται με τον δικό μας.

 • cover

  Η ιστορία ενός αρχαιολόγου με πολύ δυνατή χριστιανική πίστη. Μία ανακάλυψή του μπορεί να ανατρέψει τα πιστεύω τού Χριστιανισμού. Ή μήπως είναι μία προσωπική δοκιμασία τής πίστης του; Εικονογράφιση : Mary Joy Subrado

 • cover

  Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Καθαρά Δευτέρα 2/3/2020 κατά την διάρκεια ενός περιπάτου στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

 • cover

  Το παρόν πόνημα είναι μια προσφορά προς όλους αυτούς που ασχολούνται με την ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων και αφορμή ήταν η ερώτηση συναδέλφου σχετικά με το θέμα. Το αποτέλεσμα σας το παραδίδω

 • cover

  Σύμφωνα με την §2β του άρθρου 3 του Ν.4030/11, η αρχιτεκτονική μελέτη πρέπει να συνοδεύεται (όπου απαιτείται) από μελέτη προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία. Βάσει δε της §6 του άρθρου 9 του ιδίου νόμου, προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του υπουργού ΠΕΚΑ, ορίζονται οι προδιαγραφές σύνταξης και παρουσίασης της εν λόγω μελέτης. Τι είναι όμως η "προσβασιμότητα"; Ο ορισμός δίνεται στην §71 του άρθρου 2 του ΝΟΚ, σύμφωνα με την οποία: " Είναι το χαρακτηριστικό του περιβάλλοντος, που επιτρέπει σε όλα τα άτομα - χωρίς διακρίσεις φύλου, ηλικίας και λοιπών χαρακτηριστικών, όπως σωματική διάπλαση, δύναμη, αντίληψη, εθνικότητα - να έχουν πρόσβαση σε αυτό, δηλαδή να μπορούν αυτόνομα, με ασφάλεια και με άνεση να προσεγγίσουν και να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές, αλλά και τις υπηρεσίες (συμβατικές και ηλεκτρονικές) και τα αγαθά που διατίθενται στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

 • cover

  Ο παρόν οδηγός είναι μια προσφορά προς όλους τους ασχολουμένους με τα ρέματα. Βασικός μου στόχος είναι να βοηθήσω κυρίως τους συναδέλφους μηχανικούς ( και όχι μόνο αυτούς) ,να γνωρίζουν τα βασικά που ισχύουν για τα ρέματα και τη οριοθέτηση ή διευθέτηση τους.

 • cover

  To παρόν βιβλίο είναι προσφορά προς όλους τους Μηχανικούς και περιέχει την Κωδικοποίηση του Κανονισμού Πυροπροστασίας. Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι η διευκόλυνση όσων ασχολούνται με τις ΜΕΛΕΤΕΣ κτιρίων , ώστε μέσω της πολύ απλής του δομής, να γίνει ο σύμβουλος για όλους , όσοι ασχολούνται με το θέμα .

 • cover

  To παρόν βιβλίο είναι μια προσφορά προς όλους όσους ασχολούνται με την έκδοση αδειών οικοδομής. Βασικός μου στόχος είναι να βοηθήσω τους νέους μηχανικούς ( και όχι μόνο αυτούς) , να γνωρίσουν τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής αδειών, για την έκδοση μιας άδειας οικοδομής και κάνοντας νέες εκδόσεις κάθε φόρα που γίνεται αλλαγή στο νόμο να είναι πάντα ενημερωμένοι. Έτσι το eBook αυτό θα προσφέρεται με συνδρομή ενός έτους για όσες εκδόσεις χρειαστεί να γίνουν στο διάστημα αυτό.

 • cover

  Η ιστορία αυτή Είναι μέρος μιας σειράς παιδικών ιστοριών με βασικό τίτλο " Επαγγέλματα" που έχει σκοπό να εισάγει τα παιδιά στον επαγγελματικό προσανατολισμό συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη γνώση με το χιούμορ και την αστεία πλευρά της ζωής δίνοντας ενδιαφέρον στην ιστορία. Σε όλες τις ιστορίες βασικός ήρωας είναι ο Χαράλαμπος και συμμετέχουν οι φίλοι του Λευτέρης και Παναγιώτης που πολλές φορές αλλάζουν επάγγελμα ανάλογα με το επάγγελμα του Χαραλάμπου. Τον Χαράλαμπο και τους φίλους του τον εμπνεύστηκα παίζοντας με τον εγγονό μου Μάριο.

 • cover

  Η ιστορία αυτή Είναι μέρος μιας σειράς παιδικών ιστοριών με βασικό τίτλο " Επαγγέλματα" που έχει σκοπό να εισάγει τα παιδιά στον επαγγελματικό προσανατολισμό συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη γνώση με το χιούμορ και την αστεία πλευρά της ζωής δίνοντας ενδιαφέρον στην ιστορία. Σε όλες τις ιστορίες βασικός ήρωας είναι ο Χαράλαμπος και συμμετέχουν οι φίλοι του Λευτέρης και Παναγιώτης που πολλές φορές αλλάζουν επάγγελμα ανάλογα με το επάγγελμα του Χαραλάμπου. Τον Χαράλαμπο και τους φίλους του τον εμπνεύστηκα παίζοντας με τον εγγονό μου Μάριο.

 • cover
 • cover

  Η ιστορία αυτή Είναι μέρος μιας σειράς παιδικών ιστοριών με βασικό τίτλο " Επαγγέλματα" που έχει σκοπό να εισάγει τα παιδιά στον επαγγελματικό προσανατολισμό συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη γνώση με το χιούμορ και την αστεία πλευρά της ζωής δίνοντας ενδιαφέρον στην ιστορία. Σε όλες τις ιστορίες βασικός ήρωας είναι ο Χαράλαμπος και συμμετέχουν οι φίλοι του Λευτέρης και Παναγιώτης που πολλές φορές αλλάζουν επάγγελμα ανάλογα με το επάγγελμα του Χαραλάμπου. Τον Χαράλαμπο και τους φίλους του τον εμπνεύστηκα παίζοντας με τον εγγονό μου Μάριο.

 • cover

  νυχτερινές πατρίδες

 • cover

  Το διήγημα αυτό το έγραψα στις αρχές του έτους 2016. Το έχουν διαβάσει μόνο τα μέλη της κριτικής επιτροπής του λογοτεχνικού διαγωνισμού στον οποίο διακρίθηκε με Β΄ βραβείο στην κατηγορία ευαίσθητου διηγήματος. Τελικά, αποφάσισα να το δημοσιεύσω, ώστε να διαβαστεί και από άλλους ανθρώπους. Τι νόημα έχει, άλλωστε, να γράφεις κάτι, αν είναι να το διαβάσεις μόνο εσύ ο ίδιος και άλλοι τρεις ή πέντε άνθρωποι, μέλη μιας κριτικής επιτροπής; «Κεντρικός ήρωας του διηγήματος είναι ο τριανταπεντάχρονος Μάκης, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική και συναισθηματική κατάσταση. (Προδομένος από τη γυναίκα που παντρεύτηκε και άνεργος, το έχει ρίξει στο πιοτό.) Ξαφνικά του συμβαίνει κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο και φαίνεται πως η τύχη αποφάσισε να τον ευνοήσει και να τον αποζημιώσει για όλη την ταλαιπωρία που είχε υποστεί ως τότε. Όμως μια ενέργειά του, επακόλουθη του θετικού αυτού γεγονότος, τον οδηγεί να συναντήσει ...» Τα στοιχεία που κυριαρχούν στο διήγημα είναι η τραγική ειρωνία και το ευμετάβλητο της ανθρώπινης τύχης. (Ελπίζω να μη λειτουργήσει αρνητικά το εξώφυλλο, το οποίο έφτιαξα μόνη μου, με όσες γνώσεις έχω, στον υπολογιστή.)

 • cover

  στιγμες σε χαρτί

 • cover

  Η Αρσινόη Χατζηπορτοκαλοπούλου, είναι μια απλή καθημερινή γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Η «μικρή» της ιστορία, είναι δοσμένη χωρίς πολλά λόγια, αφήνοντας τον αναγνώστη να επιλέξει αν θα ταυτιστεί μαζί της ή όχι. Η ίδια διηγείται την ιστορία της με γλυκόπικρο χιούμορ, λεπτή ειρωνεία και πολύ αγάπη για όλους και όλα όσα την έκαναν αυτό που είναι σήμερα. Άραγε θα φτιάξει την ζωή της όπως την ονειρεύτηκε; Ή μήπως τα παθήματα της και ο τρόπος που την έμαθαν να σκέφτεται θα την αναγκάσουν να μείνει για πάντα στο ίδιο σημείο; Άραγε μπορεί κάποιος να νικήσει τον μεγαλύτερο εχθρό, τον εαυτό του; Η Αρσινόη είναι ένα πρόσωπο γνωστό. Ίσως είναι μια φίλη, ένας φίλος, μια ξαδέρφη, μια γειτόνισσα. Ίσως εγώ. Ίσως εσύ.

 • cover

  Η Αρσινόη Χατζηπορτοκαλοπούλου, είναι μια απλή καθημερινή γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Η «μικρή» της ιστορία, είναι δοσμένη χωρίς πολλά λόγια, αφήνοντας τον αναγνώστη να επιλέξει αν θα ταυτιστεί μαζί της ή όχι. Η ίδια διηγείται την ιστορία της με γλυκόπικρο χιούμορ, λεπτή ειρωνεία και πολύ αγάπη για όλους και όλα όσα την έκαναν αυτό που είναι σήμερα. Άραγε θα φτιάξει την ζωή της όπως την ονειρεύτηκε; Ή μήπως τα παθήματα της και ο τρόπος που την έμαθαν να σκέφτεται θα την αναγκάσουν να μείνει για πάντα στο ίδιο σημείο; Άραγε μπορεί κάποιος να νικήσει τον μεγαλύτερο εχθρό, τον εαυτό του; Η Αρσινόη είναι ένα πρόσωπο γνωστό. Ίσως είναι μια φίλη, ένας φίλος, μια ξαδέρφη, μια γειτόνισσα. Ίσως εγώ. Ίσως εσύ.

 • cover

  Ο Πεπίτο, είναι ένα ρομποτικό μοντέλο παπαγάλου που "συμβιώνει" με έναν αληθινό παπαγάλο τη Μπέτι. Παρά τις τεράστιες διαφορές τους μοιράζονται μια κοινή ζωή μέσα σε ενα κλουβί. Ονειρεύονται μαζί και ερωτεύονται το ένα το άλλο. Περνά ο καιρός και μαθαίνουμε μέσα απο τους παπαγάλους αυτούς τι θα πει αγάπη, και τι επίγνωση της ίδιας της ύπατξης τους.

 • cover

  Ο Μητσος ενας καταξιωμενος δικηγορος,επιστρεφει στην Ελλαδα μετα απο 13 χρονια για να κανονισει καποια ζητηματα!Συντομα ομως θα βρεθει σε αστειους και οχι μονο μπελαδες!

 • cover

  Όταν ποθείς να είναι η ζωή σου ένα δωρεάν ατελείωτο γλέντι αποδέξου ότι πρέπει να καταβάλεις και ένα αντίτιμο. Πολλές φορές δυσθεώρητο

 • cover

  Η φυλακή είναι ένα συναίσθημα, ένας τρόπος ζωής, διάφοροι περιορισμοί συνδυασμένοι σε μια λέξη. Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του φτιάξει ένα κελί και ζει εκεί. Το φτιάχνει ανάλογα με τα βιώματα που έχει, με τις προσδοκίες του και με τους ανθρώπους που συναναστρέφεται. Ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε ένα χωριό απομονωμένο, χωρίς επαφή με τηλεόραση και με κινητό, αναπτύσσει την προσωπικότητα του και βάζει τους στόχους του. Φτιάχνει το κελί του και μας διηγείται μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις και απογοητεύσεις. Θα μπορέσει άραγε να αντέξει, να επιβιώσει και να πετύχει τους στόχους της ή τα γεγονότα θα προλάβουν να την φυλακίσουν στο δικό τους κελί.

 • cover

  "Μια βασιλική με τρούλο υψωνόταν ωσάν κρεμαστός πολυέλαιος του Ουρανού και άπλετο απαστράπτον φως διαχυνόταν από τα παράθυρα του Ναού μαζί με μυριάδες ωδές και προσευχές να διαδέχονται η μία την άλλη σε μια αλλόγλωσση Βαβέλ κάτω από τον ίδιο θόλο.[...]Τότε ήταν που παρατήρησε τη μορφή του να αντανακλάται απάνω στα νερά. Έμοιαζε με από μηχανής θεό κι ας ήταν μόνο μια σκιά αυτό που αντίκριζε, ασήμιζε μέχρι και αυτή απάνω στα νερά, η θωριά του επιβλητική και κυρίαρχη επί των υδάτων. Πέτρωσε από τη θωριά της σκιάς του, τα μάτια της τώρα κοίταζαν μονάχα τη Μέδουσα κι αν δεν ήταν η φωνή του να την ξυπνήσει από τον ενύπνιο ύπνο της θα γινόταν κι αυτή ένα ακόμη μαρμάρινο αποτύπωμα." Ένα διήγημα βραβευμένο στο πλαίσιο λογοτεχνικού διαγωνισμού από την Ιερά Μονή του Όρους Σινά και τον Σύλλογο Φίλων των Απανταχού Κρυπτοχριστιανών .

 • cover

  Από την εισαγωγή του βιβλίου ...Η ανθρώπινη μνήμη όμως, δεν μένει μόνο εκεί που ξεκινά κανείς να βαδίζει το δρόμο της ζωής του, αλλά εμπλουτίζεται συνέχεια με τις νέες εμπειρίες που αποκτά στην δεύτερη πατρίδα του, εκεί που τάχθηκε να συνεχίσει το διάβα του στη ζωή αυτή. Γεννιέται γιά δεύτερη φορά εκεί, προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα, ριζώνει γερά στα χώματά της, για να μπορέσει να σταθεί όρθιος. Εξακολουθεί να δημιουργεί, δένεται με τους ανθρώπους της, τους αγαπά, τους θαυμάζει, τους βάζει κι αυτούς δίπλα και ισότιμα μ' αυτούς που πρωτογνώρισε στην αφετηρία της ζωής του...

 • cover

  Τέσσερις χαρακτήρες βγαλμένοι μέσα από το μοντέλο παραγωγής αστυνομικής λογοτεχνίας: η Συγγραφέας των αστυνομικών, ο Μανιώδης Αναγνώστης αστυνομικών, ο Αναλυτής εγκληματικής συμπεριφοράς, η Βιβλιοκριτικός εμπορικών αστυνομικών. Οι ιστορίες τους αντιπαρατίθενται σε δύο πλάνα, μακρινό και κοντινό, έξωθεν και έσωθεν των συμβάσεων της αστυνομικής παραλογοτεχνικής παράδοσης. To Χάρτινο Μόμπιλε, αν και αντιστέκεται σε ειδολογικές κατηγοριοποιήσεις, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια σύγχρονη νουβέλα που εγκύπτει με ποιητική και φιλοσοφική ματιά, χιούμορ, κυνισμό και αγάπη πάνω στην “Απλή Τέχνη του Φόνου”, ή αλλιώς στην κυρίαρχη μαζική κουλτούρα του αστυνομικού αφηγηματικού σασπένς.

 • cover

  Βιβλίο σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Συμπεριλαμβάνει καινούργιες ιστορίες, καθώς και «Ιστορίες της θάλασσας» εκδοθέντος βιβλίου το οποίον έχει εξαντληθεί.

 • cover

  Νουβέλα

 • cover

  Μια συλλογή από πέντε διηγήματα για τη χαμένη αγάπη. Οι μικρές αυτές ιστορίες με ενέπνευσαν να γράψω ένα ποίημα, για να τις περιγράψω, που έχει τον ίδιο τίτλο με αυτές: Χαμένα << Σ' αγαπώ!>> Χαμένα << Σ' αγαπώ!>> σε ταλανίζουν, σε πονούν και σε λυγίζουν. << Θα ' μαι για πάντα εδώ!>> έλεγε κι η ψυχή γελούσε. << Είσαι η ζωή μου>> έλεγε κι η καρδιά πετούσε. << Σ' αγαπώ!>> σου έλεγε κι η ζωή άνθη φορούσε. Χαμένα << Σ' αγαπώ!>> σε ταλανίζουν, σε πονούν και λυγίζουν. Δεν είναι πια εδώ κι η ψυχή δακρύζει, η καρδιά τσακίζεται και η ζωή σαπίζει. Χαμένα << Σ' αγαπώ!>> σε ταλανίζουν, σε πονούν και σε λυγίζουν. Χαμένα << Σ' αγαπώ!>> πολλά θα 'ρθουν, μα μην τα παρατάς. Μη σταματάς ποτέ σου βαθιά να αγαπάς!

 • cover

  Ένας ληστής βρίσκεται σε λάθος μέρος....και θέλει να παραμείνει εκεί. Τι θα γίνει όμως στη συνέχεια;

 • cover

  Όλοι θα θέλαμε να πάμε μια βόλτα στον ουρανό, αλλά ζωντανοί και να μάθουμε επιτέλους τι γίνεται εκεί πάνω. Μια ιδιαίτερη «γυναίκα», τα κατάφερε αλλιώς και μας διηγείται τι είδε και τι άκουσε, με θράσος, χιούμορ και φαντασία, φυσικά με την βοήθεια κάποιου, «εκ των έσω». Θεοί παλιοί και νέοι, άγιοι και οικογένειες εμπλέκονται σε μια ιστορία, εκτός πραγματικότητας. Όλοι παρόντες. Ο Δίας με την Ήρα και τα αδέλφια του, ο Θεός κι ο γιος του, οι αρχάγγελοι κι οι άγιοι.

 • cover

  Τρία μικρά διηγήματα. Το πρώτο εξελίσσεται χρονικά την παραμονή και το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς του 1990, το δεύτερο είναι άχρονο και η αφήγηση μη γραμμική, ενώ το τρίτο αφορά το παρόν.

 • cover

  Σκοπός του βιβλίου είναι να ενδυναμώσει την αυτοεκτίμηση των παιδιών, να βοηθήσει τα παιδιά να διαμορφώσουν θετική διάθεση για τη διαφορετικότητα και να τα διδάξει να σέβονται και να αποδέχονται τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Το παραμύθι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα πρόληψης ή και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού.

 • cover

  Ο κύριος Χ. ξεκινά να γράφει ένα γράμμα στην αρραβωνιαστικιά του, Αναστασία. Τον διακόπτει όμως η απρόσμενη επίσκεψη του αδερφού του, η οποία θα εγείρει αποκαλύψεις που ο ίδιος δεν περίμενε. Ένα σύντομο διήγημα για τον ανεκπλήρωτο έρωτα.

 • cover
 • cover

  Η σπουδαιότητα μιας ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ..ανάμεσα σε 4 διαφορετικούς εν γένει ..χαρακτήρες ,αλλά με μοναδική ρότα ζωής ,την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ.

 • cover
 • cover
 • cover

  Σε μια μακρινή, μεσαιωνική χώρα ζουν τα τέσσερα παιδιά της μοίρας, αποφασισμένα να κερδίσουν κάθε χώρα, ειδικά το βασίλειο του πάγου. Με κάθε κόστος, με κάθε μέσο, ακόμη και το πιο σκοτεινό...

 • cover

  Adaptation of the οriginal story by Arthur Conan Doyle, with English-Greek glossary, reading comprehension questions, summary and comments by the linguistician & litterateur Irene Doura- Kavadia. Under the approval and support of the Sherlock Holmes Society in London & The Certification Board of TIE.Exams for levels C1 & C2 (adults category). Απλουστευμένη Απόδοση της αυθεντικής ιστορίας μυστηρίου "Οι 6 Ναπολέοντες" του συγγραφέα Arthur Conan Doyle, με δίγλωσσο (Αγγλο-ελληνικό) γλωσσάριο, ερωτήσεις κρίσεως επί του κειμένου, περίληψη και σχόλια από την γλωσσολόγο & λογοτέχνη Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία. Το βιβλίο τελεί υπό την έγκριση και υποστήριξη της Εταιρείας Sherlock Holmes Society του Λονδίνου & του Φορέα Πιστοποίησης TIE.Exams ως προτεινόμενη διδακτέα ύλη για τα πτυχία C1 & C2 (αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ) και προσφέρεται Δωρεάν.

 • cover
 • cover

  A veces se mide el destino, no el viaje. John Barlow se despierta en un lugar desconocido sin recordar ni un detalle de cómo llegó hasta allí o qué hizo, una vez entró en el plano de Inglaterra, por su destino que era España. La Ciudad, como llaman a este extraño lugar sus habitantes, no existe en ningún mapa conocido, no tiene bandera, ni parece como cualquier otra parte del planeta. John no puede comunicarse con nadie en su país y se encontrará con un hombre en quien debe confiar, sin otra opción. Dentro de una semana, John deberá encontrar el valor para sobrevivir en la Ciudad, para hacer frente a los riesgos que se producen y - entre otras cosas - para tratar de escapar de la prisión en la que se encontrará sin ningún motivo y causa. Un thriller psicológico con trama dramática y ansiedad, que tiene lugar en, solo, siete días.

 • cover

  Ιστορίες που θέλανε να ειπωθούν. Ιστορίες που κάπου, κάποτε, ίσως έχουν συμβεί... Τι γίνεται όμως όταν οι πρωταγωνιστές τους, δεν θέλουν να τις μοιραστούν? Πού τελειώνει το ενδιαφέρον και πού αρχίζει η παραβίαση των ορίων του απορρήτου?

 • cover

  29 μικροδιηγήματα, θραύσματα του παράδοξου, επιχειρούν να υπονομεύσουν οικείες όψεις μιας θλιμμένης πραγματικότητας. Γεμάτα ειρωνεία και λόγο κυνικό, μα και χιούμορ κατεδαφιστικό που ανατρέπει τις βεβαιότητες, συνθέτουν έναν λαβύρινθο λογικής και φαντασίας. Αφηγήσεις πάλλουσες και σκοτεινές, όλες σε πρώτο πρόσωπο, χτίζουν μικρόκοσμους απωλειών και μετά τους γκρεμίζουν. Οι ήρωες των μικρών αυτών ιστοριών είναι ακροβάτες που παραπαίουν μεταξύ ευτράπελου και τραγικού, προκαλώντας έκπληξη και θυμηδία.

 • cover

  Όταν ένα θύμα αγνώστων στοιχείων εμφανίζεται σε ένα παγωμένο δρομάκι στο κέντρο της πόλης, ο Ράιαν Τόμσον, ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών του αστυνομικού τμήματος Βοστώνης, παίρνει την υπόθεση πολύ σοβαρά. Όλοι στο τμήμα είναι αγχωμένοι μήπως δεν μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, καθώς κινδυνεύει να καταληφθεί από τα συναισθήματα του, μα αυτός έχει βάλει ως στόχο την εύρεση του ατόμου που σκότωσε την γυναίκα του πριν από πέντε χρόνια. Στο πλευρό του σε αυτή την προσπάθεια είναι η συνάδελφος του Κασάντρα, η οποία τρέφει αισθήματα γι' αυτόν, και ο αντιπαθητικός ανώτερος του, Έιντεν. Ωστόσο, κανένας δεν γνωρίζει αν ο δολοφόνος είναι κατά συρροή δολοφόνος ή απλά έκανε έναν φόνο και θα εξαφανιστεί, οπότε ο Ράιαν έχει μόνο μία ευκαιρία να βρει τον δράστη και να τον κάνει να πληρώσει για αυτό που του έκανε ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσει στα άκρα.

 • cover

  Ένα απόσμασμα καρδιάς που γράφτηκε για έναν χαμένο έρωτα.

 • cover

  Μια διαφορετική ματιά, ένας άλλος τρόπος για να απολαύσεις το "ταξίδι", που λέγεται "ΖΩΗ"

 • cover

  Περιγραφή: O Προθάλαμος είναι το πρώτο παιδικό βήμα στη ζωή. Ένα διήγημα που πραγματεύεται τα ενστικτώδη ερεθίσματα για τον άνθρωπο και την ύπαρξη του, μέσα από την αναζήτηση του έρωτα και την κατανόηση του θανάτου. Με λυρικό λόγο περιγράφει την αναγνώριση του εαυτού μέσα από καθημερινά κεκτημένα, περιπλέκοντας σουρεαλιστικές εικόνες με σκοπό την ζωτικότητα του κάθε συναισθήματος. Αναμνήσεις και αισθήσεις γίνονται μελάνι στο χαρτί παρουσιάζοντας την ζωή κάτω από την επιφάνεια. Ο Προθάλαμος είναι τελικά το τελευταίο νεύμα αντικρίζοντας την ενηλικίωση.

 • cover

  Μια ιστορία bonsai.

 • cover

  Ο ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΟΥΘΚΙΟΥ Σε κάθε τόπο όπου οι άνθρωποι ζουν, πάντα υπάρχουν αυτοί που ξεχωρίζουν, αυτοί που είναι αγαπητοί, ή ακόμα και το αντίθετο, είναι όμως που με τον τρόπο τους εμπεδώνουν την προσωπικότητα τους με αποτέλεσμα να είναι όπως η βούλα στο χαρτί που χωρίς αυτήν κανένα έγγραφο δεν έχει αξία. Έτσι και οι άνθρωποι αυτοί είναι πάντα στο επίκεντρο κάθε μεγάλης ή μικρής κοινωνίας, είναι πάντα αυτοί που καθορίζουν την μοίρα των άλλων χωρίς να κατέχουν θέσεις και αξιώματα, το πετυχαίνουν απλά γιατί είναι αυτοί που είναι.

 • cover

  Σταυρός- αγχόνη. Ο τελικός προορισμός όλων μας. Έχουμε όμως την παρηγοριά των δικών μας ανθρώπων και αυτή η τριλογία είναι μια ωδή σε αυτούς.

   

 • cover
 • cover

  Βιβλίον εκδοθέν εν έτει 2012 Περιέχει διηγήσεις ιστοριών που αφορούσιν το χωρίον της Χλώρακας

 • cover

  Και ναι υπάρχουν στιγμές όπου θες απλά να βυθιστείς σε μια ιστορία που θα σε κάνει να σκεφτείς βαθύτερα...Έλα μου όμως που υπάρχουν και στιγμές όπου επιθυμείς να γελάσει το χειλάκι σου...Ίσως αυτές οι πέντε ιστορίες καταφέρουν και τα δύο

 • cover

  Ο γκαφατζής ψυχολόγος κ.Διονυσόπουλος είναι ένας άνθρωπος που έχει πάθος με την δουλειά του,δεν την βλέπει ούτε σαν επάγγελμά,ούτε σαν λειτούργημα. Την απολαμβάνει, παθιάζεται με τις νεες ιστορίες,σαν διψασμένο βαμπίρ. Μόνο που είναι ανεπαρκής και ερασιτέχνης, με μια προδιάθεση να μπλέκει σε σουρεαλιστικές περιπέτειες. Μια από αυτές ο Καναπές...

 • cover

  Το βιβλίο αυτό φέρει την δικιά του ιστορία. Η πρώτη του, ανεπίσημη, έκδοση έγινε το 2006-2007, με την βοήθεια τοπικών πολιτικών παραγόντων, με κύριο στόχο την στήριξη του Λαογραφικού Μουσείου Βαρθολομιού. Πέρα όμως από τον πρωταρχικό αντικειμενικό σκοπό, κατάφερε και να καταγράψει και να διασώσει πτυχές της νεότερης ιστορίας του τόπου, να προσφέρει όχι ασήμαντα λογοτεχνικά δείγματα και να αγαπηθεί από όσους το διάβασαν. Έτσι το 2016, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΗΩΣ αποφάσισε να προχωρήσει στην επίσημη έκδοση του βιβλίου σε ψηφιακή μορφή, με κύριους στόχους την διάσωση του και την δωρεάν διάθεση του σε κάθε ενδιαφερόμενο, κάτοικο της περιοχής ή μη. (από τον Πρόλογο του Εκδότη) Αποτέλεσμα μιας χρονικής ιχνηλασίας είναι αυτό το μικρό βιβλίο με τίτλο «Η τουβουλοπαγίδα». Ονομάσθηκε έτσι από την παιδική εκείνη ιδιοκατασκευή που χρησιμοποιούσαν παλιότερα τα αγόρια για να αιχμαλωτίζουν μικρά πουλιά. Στήθηκε λοιπόν με αυτό το βιβλίο μια τουβουλοπαγίδα στο χρόνο για να αιχμαλωτισθούν μικρά πουλιά διαβατάρικης μνήμης. Γιατί και οι μνήμες αποδημούν για πάντα και μάλιστα χωρίς ελπίδα εαρινής επιστροφής, αν δεν τις εμποδίσουμε να χαθούν σε μακρινά γεωγραφικά πλάτη λήθης. Μπερδεμένο κουβάρι ο χρόνος. Προσπάθησα να τον ξετυλίξω πόντο-πόντο από τις μνήμες των παλαιότερων. Να τον απλώσω σε άσπρο χαρτί, να τον ταχτοποιήσω σε κεφάλαια και ενότητες, όσο μπορεί να ταχτοποιηθεί ο χρόνος, η μνήμη, η ζωή. Στην προσπάθεια να διατηρηθούν πληροφορίες για τρόπους ζωής που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, να διατηρηθούν γνώσεις υπό εξαφάνιση ή όπως λέει ο ποιητής να συντηρηθούν μικρές φωλιές νερού μέσα στις φλόγες, συνέλεξα μύθους, θρύλους, παροιμίες, μοιρολόγια, ήθη και έθιμα, πρακτικές που αποτελούσαν την καθημερινότητα των παππούδων μας και που τείνουν να εξαφανιστούν, αφού με δυσκολία τα ανακαλούν πλέον στη μνήμη τους και οι γεροντότεροι των επιγόνων.Πολλές από τις πληροφορίες που αφορούσαν καθημερινές συνήθειες και τρόπους ζωής και ήταν δύσκολο να καταταγούν σε κάποια συγκεκριμένη ενότητα, τις έκανα μικρές ιστορίες, όπου συνυπάρχουν το φανταστικό με το πραγματικό και προσωπικά μου βιώματα. (από τον Πρόλογο της Συγγραφέως) Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναβιώνει ένα Βαρθολομιό περασμένων χρόνων, ένα χωριό που άφηνε αργά πίσω του τον αγροτικό και απομονωμένο τρόπο ζωής της παλιάς Ελλάδας. Οι ιστορίες που περνάνε από τις σελίδες του θα προξενήσουν την νοσταλγία στους παλιότερους αλλά και το ενδιαφέρον στους νεότερους, που έτσι μπορούν να πάρουν μια γεύση της καθημερινότητας της εποχής εκείνης και μέσω αυτής να γνωρίσουν καλύτερα τις καταβολές τους, τον τόπο τους και τους προγόνους τους. (από τον Πρόλογο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας)

 • cover

  Νομίζω ότι η δημοσίευση αυτών των διηγημάτων θα ωφελήσει μικρούς και μεγάλους, στους μικρούς θα πει πώς ήταν τα πράγματα παλιά και να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο και αυτονόητο, στους μεγαλύτερους θα θυμίσει χαμένους «παραδείσους και κολάσεις». Σε μικρούς και μεγάλους θα επιτρέψει να νιώσουν έστω και νοερά τον χαμένο κόσμο της «αθωότητας». Τα διηγήματά σου ίσως να γίνουν η αφορμή να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι το χθες και έτσι να αλλάξουμε το σήμερα σε ένα καλύτερο αύριο … (Από τον Πρόλογο του Χρήστου Πατσού) Θέλω να αφιερώσω αυτό το βιβλίο σε όλους τους ανθρώπους που αναφέρονται στα κείμενα. Ειδικά στον Τίμο, στο Γιώργο, στο Μαρίνο και στο Νιόνιο, αφιε­ρώνονται τα δυό πρώτα διηγήματα του κεφαλαίου «Σχολικές ιστο­ρίες» («Τ΄αερόπλανο» και «Η καμπάνα και το φάντασμα»). Επίσης σ΄αυτούς αναφέρεται και το διήγημα «Η Σπηλιώτισσα». Οι «Ιστορίες Οικοτροφείου» («Η δούλα», «Ο Σπανοβαγγέλης και ο Κάρκουνας», «Μικροί Πόλεμοι») καθώς και το διήγημα «Ο Πράντας και ο Μύγας» από τις «Σχολικές Ιστορίες» αφιερώνονται σε όλους τους ανθρώπους που πέφτουν θύματα του εκφοβισμού, του bullying, αυτής της μάστιγας των σχολείων, των οικοτροφείων, των στρατώνων, των φυλακών. Μια μορφή αυτού του εκφοβισμού, του εξαναγκασμού είναι και η σχολική βία στην οποία αναφέρονται τα διηγήματα αυτά. Και αυτή η βία προέρχεται είτε από μαθητές που βάζουν στόχο κάποιους συμμαθητές τους είτε από δάσκαλους που βάζουν εκείνοι στόχο μαθητές, είτε από μαθητές και δασκάλους που βάζουν στόχο άλλους μαθητές ή δασκάλους. Οι ιστορίες είναι πέρα για πέρα αληθινές και βέβαια δεν λένε ολόκληρη την αλήθεια, που είναι πολύ χειρότερη και αβάσταχτη. Ελπίζω σε ένα επόμενο βιβλίο να μπορέσω να μιλήσω πιο ανοιχτά για τη ζωή και τη βία διάφορων κοινοβίων, όπως του στρατού. Αυτή τη ζωή και τη βία όπως την έζησα από το 1974 και για 32 μήνες στο στρατό. (Από τον Πρόλογο του Συγγραφέα) Μέσα από τις σελίδες του κειμένου μεταφερόμαστε σε μια πολύ πιο φτωχή, πιο προληπτική, πιο ξενοφοβική και πιο αμόρφωτη Ελλάδα, σε μια εποχή που ενώ απέχει «μόλις» πενήντα-εξήντα χρόνια από την δική μας, οι δαίμονες κατοικούσαν σε στέρνες ή σε σκοτεινές γωνιές, οι καλικάντζαροι έβγαιναν βόλτα να πειράξουν κόσμο, οι έχοντες κάποιες παραπάνω ανησυχίες στιγματίζονταν ακαριαία ως «κομμουνιστές», ο λόγος του παπά της ενορίας αρκούσε για να χαντακώσει την σχολική επίδοση και όχι μόνο, αυτό που σήμερα λέμε «bullying» ήταν κοινός τόπος στα σχολεία στα οποία ο δάσκαλος είχε περίπου δικτατορικές εξουσίες, ενώ στα χωριά ο λόγος του παπά μέτραγε περισσότερο από του δασκάλου και οι χωρικοί πήγαιναν στην «μάγισσα» για να τους πει τι θα κάνουν όταν ενέσκηπτε ένα ζήτημα πιο πολύπλοκο από τα τετριμμένα. Θέματα που μας προβληματίζουν και σήμερα όπως η διάσταση πόλης-επαρχίας, ο σχολικός εκφοβισμός, η δεισιδαιμονία, η φοβία ενάντια στο διαφορετικό, ο ρατσισμός, η κατάχρηση εξουσίας αναδεικνύονται ως διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν τις κοινωνίες μιας και εμφανίζονται σε μια εποχή που για πολλά από αυτά δεν υπήρχε καν ονομασία στο συλλογικό μας λεξιλόγιο. (Από τον Πρόλογο του Εκδότη)

 • cover

  Παραμύθι για ενήλικες. Περιγράφει ένα μακρινό στο παρελθόν βασίλειο, όπου όλες οι συναλλαγές γίνονταν με ανταλλαγή προϊόντων και τις προστριβές που προέκυπταν. Ο Βασιλάς καλεί κάποιο σοφό από άλλο βασίλειο που έλεγε ότι είχε λύση. Αυτός σταδιακά δημιουργεί μια τράπεζα, από την οποία όλοι δανίζονται αλλά και γρήγορα χάνουν τα πάντα. Στο τέλος βρίσκεται λύση. Παρουσιάζονται επίσης προτάσεις για το σημερινό οικονομικό σύστημα: Μία σήμερα εφαρμόσιμη και μία ιδεώδη μελλοντική.

 • cover

  Παραμύθι για ενήλικες. Ονειρικό ταξείδι μου. Καθώς με παίρνει ο ύπνος ένα καλοκαίρι σε βότσαλα πάνω εκεί που σκάει το κύμα στη Βραυρώνα με ξυπνάει μια γοργόνα και με παίρνει περίπατο στον βυθό. Μετά από διάφορες περιπέτειες επιστρέφω στην ξηρά αλλά βρίσκομαι στον πέμπτο αιώνα π.Χ. εντελώς γυμνός αλλά πολύ νεότερος. Κάποιος με οδηγεί στην ιέρεια Ιφιγένεια στο εκεί ιερό της Αρτέμιδος. Μετά ταξείδι με άμαξα προς Αθήνα αλλά κατεβαίνω στην Φλύα (αρχαία ονομασία του Χαλανδρίου) κι εκεί συναντώ τον τραγικό ποιητή Ευριπίδη,με τον οποίο έχω πολύ ενδιαφέρουα συζήτηση.

 • cover

  Πόσα χρόνια πέρασαν, πόσες πρωτοχρονιές που δεν είναι σαν αυτές που θέλαμε κι ονειρευτήκαμε...

 • cover
 • cover

  Η ζωή των κατοίκων μιας μικρής πόλης του 19ου αιώνα θα πάρει μια απρόσμενη τροπή όταν λάβουν αυτές τις μυστήριες προσκλήσεις απo έναν παλιό τους φίλο! Μια ξεχασμένη ιστορία υπερφυσικού τρόμου!

 • cover

  Μια τυχαία συνάντηση. Μια αυθόρμητη δωρεά. Βοήθεια και αμφισβήτηση.

 • cover

  Ο Timeman είναι ένας αλλιώτικος "υπερήρωας"! Ένας ήρωας που νίκησε τον χρόνο... Μια ξέφρενη βραδιά πάθους... Ένας γοητευτικός μυστηριώδης άντρας... Ένα καλά κρυμμένο μυστικό... Ο χρόνος κυλά αντίστροφα...

 • cover

  Βραβευμένο από την Ε.Τ.Ε.Π.Κ (Εταιρεία τεχνών-Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου) με έπαινο στον 17ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.

 • cover

  Οι κοινωνίες πάντα καταδικάζουν τα ανθρωποερπετά. Αυτό που δεν καταδικάζουν όμως ποτέ είναι την δική τους ευθύνη. Τους έθρεψαν, είναι υπόλογοι. Η αθωότητα δεν τους ανήκει. Είναι συνυπεύθυνες με τα ερπετά που αναπτύσσονται στους κόλπους τους.

   

 • cover

  Αυτή είναι η σύντομη ιστορία του Μιχάλη και της Μαρίας, ζευγαριού τοξικομανών. Αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον εθισμό, την απώλεια και τη σωτηρία, όπως άλλωστε και οι πρωταγωνιστές.

 • cover

  Ορισμένες από τις ιστορίες περιέχουν μερική μυθολογία, είναι αποτέλεσμα των παραλογών που δημιουργούνται όταν μεταφέρονται από στόμα σε στόμα. Σημασία έχει ότι είναι όλες αποτέλεσμα από αυ- τούσιες διηγήσεις.

 • cover

  Τριλογία.Με την συγγραφή έχω στα χέρια μου το λυχνάρι του Αλαντίν, μπορώ να ζωγραφίσω, να σμιλεύσω την πέτρα, να χορέψω, να γίνω η καλύτερη αθλήτρια, η καλύτερη ηθοποιός, η καλύτερη ερωμένη, η καλύτερη μάνα, η καλύτερη.

   

 • cover

  "Τρεις λέξεις... Δυο μονοπάτια... Μια αποκάλυψη!"

 • cover

  Αφιερωμένο στα πέη που κάνουν ευτυχισμένες τις γυναίκες και στους όρχεις και στο σπέρμα που τις κάνουν μανούλες.

   

 • cover

  Μια ακτινογραφία της κατάστασης που βιώνουμε στην Ελλάδα τα τελευταία επτά έτη δοσμένα με αλληγορικό τρόπο.

   

 • cover

  Ο συγγραφέας διηγείται ιστορίες παρμένες από την καθημερινή ζωή και τα ήθη και έθιμα του τόπου, κατασκευασμένες και παντρεμένες με την πραγματικότητα και την αλήθεια, αλλά και καθώς αντλώντας από τον πλούτο των θρύλων και των δοξασιών, απ όσα είδε και συγκινήθηκε, απ όσα άκουσε και ταράχτηκε,  απ όσα τον άγγιξαν πραγματικά και τον ταρακούνησαν. Τα πήρε όλα και τα μεταμόρφωσε και τα έπλασε και τα έγραψε με έναν τρόπο γραφής δικό του με προσήλωση στη θρησκευτική πίστη, αλλά αναδεικνύοντας περισσότερο τις δεισιδαιμονικές φοβίες των ανθρώπων.

  Φτιάχνοντας μ αυτό τον τρόπο ιστορίες-διηγήματα που προκαλούσαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων, κατάφερε στη σύντομη συγγραφική του εργασία να αποχτήσει πολλούς αναγνώστες που περίμεναν με αδημονία την κυκλοφορία των τοπικών εφημερίδων που φιλοξενούσαν τα διηγήματα του.

 • cover

  Όταν ο πρωταγωνιστής της οπερέτας "Ο Γκρεμοτσακισμένος" αρρωσταίνει δύο μέρες πριν την πρεμιέρα, ο Αλφρέδος Άκτωρ αναλαμβάνει να τον αντικαταστήσει. Στην πορεία όμως, αυτό αποδεικνύεται πιο περίπλοκο απ' ό,τι φανταζόταν... Ένας οξύθυμος μαέστρος, ένας τρελός συνθέτης κι ένας πεισματάρης αντικαταστάτης σε μια ιστορία με μουσικές πινελίες που μας θυμίζει πως οι ευκαιρίες εμφανίζονται απροσδόκητα και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι...

 • cover

  The story of a young writer who lives in L.A. and fights his way towards recognition. A way that is even harder for a mysanthropist and miserable type of guy. These are the first few chapters. The rest is under development.

 • cover

  Από την πρώτη στιγμή που τον είδε, είχε έντονα την αίσθηση πως τον γνώριζε πολύ καλά. Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Ήταν γνωστός της, πολύ γνωστός της, αλλά από πού; Από πότε; Ήταν ένα μυστήριο που έπρεπε να λύσει. Το μυστικό που ανακάλυψε, ήταν κάτι που ξεπερνούσε τη φαντασία της!

 • cover

  Σπουδές στην πόλη είναι ο γενικός τίτλος του βιβλίου και οι ενότητες έχουν η κάθε μία τον δικό τους ξεχωριστό τίτλο. Οι εμπειρίες ενός ανθρώπου μοιραία τον ωθούν να βιώσει εξολοκλήρου τη ζωή στην πόλη. Κάτοικος της επαρχίας μετακόμισε στην πόλη για σπουδές. Ζεί στην πόλη, ενώ νοσταλγεί το χωρίό.

 • cover

  Δεν είναι διήγημα! Είναι μια μικρή ιστοριούλα όπου ο αφηγητής στέλνει γράμματα στον -νεαρό- Ρούντβιχ και προσπαθεί να του αφυπνίσει τη συνείδηση αλλά τελικά... "αλλάζει" ο αφηγητής!

 • cover

  Το παρόν διήγημα, εμπνευσμένο από τη σύγχρονη πραγματικότητα μηδενοποίησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πλάθει μια δική του πραγματικότητα σε έναν κόσμο πλασματικό, φιλοδοξώντας, ωστόσο, να αποτελέσει μια κοντινή προσομοίωση της αντικειμενικής αλήθειας και να δώσει στον αναγνώστη ένα ψήγμα γνώσης ότι πέρα από μας, ίσως και δίπλα μας, διαδραματίζονται ζωές, ανθρώπων για τους οποίους άλλοι “άνθρωποι” έχουν αποφασίσει να πάψουν να ζουν σαν άνθρωποι.

 • cover

  Η φιλία είναι ιερή. Η πρώτη προδοσία πονάει.Αληθινά, μια μόνο στιγμή ήταν για μένα αρκετή για να καταλάβω μέχρι που μπορεί να σε οδηγήσει η ζήλια.

 • cover

  Η άλλοτε ψηλή, αγέρωχη και όμορφη γυναίκα, καθόταν στο παγωμένο, μαρμάρινο μνήμα, δίπλα στον φρεσκοσκαμμένο τάφο και έκλαιγε γοερά, χωρίς να νοιάζεται για τις λευκές νιφάδες που έπεφταν με μανία, λες, πάνω στα ολόλευκα μαλλιά της. Τους τελευταίους μήνες είχε καμπουριάσει, είχε μείνει πετσί και κόκκαλο, είχε συρρικνωθεί, θαρρείς, από τη συμφορά που την βρήκε και τα άλλοτε κατάξανθα μαλλιά της είχαν πάρει το χρώμα του χιονιού. Χιόνι πάνω στο χιόνι...

 • cover

  Έξι ιστορίες φαντασίας, έξι σπάνιες ψυχικές εμπειρίες... Κάθε αστρικό ταξίδι είναι μια Απόδραση από το Βασίλειο του Πόνου, μια Φυγή από την ωδύνη του υλικού κόσμου. Όσοι τολμούν να διασχίσουν την περίφημη Σπηλιά της Λήθης, μπορεί να οδηγηθούν σε μια απίθανη Περιπέτεια στη Χώρα των Ξωτικών, ή σε εκστατικά βιώματα Πέρα από τον Ουρανό. Και ύστερα, έρχεται αναπόφευκτα Το Ξύπνημα...

 • cover

  Ο άνθρωπος έχει σαν είδος και γήϊνος κάποιες λατρείες. Ας δούμε μαζί μερικές.

   

 • cover

  Η ζωή δεν είναι μνημόνιο.Η ζωή είναι εκεί και σταυροκοπιέται με την ύπνωση όπου έχουμε μπει σαν λαός. Ας ξυπνήσουμε λοιπόν και ας πάμε μια νύχτα στα μπουζούκια να γλεντήσουμε μέχρι το πρωί.

   

 • cover

  Στην Ελλάδα των μνημονίων ένας απεγνωσμένος νεαρός, ο Σωτήρης αποφασίζει να ληστέψει μία τράπεζα και συλλαμβάνεται κατά την καταδίωξη. Στο αστυνομικό μέγαρο θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με έναν αδέκαστο εισαγγελέα που προΐσταται της προανάκρισης. Στα πλαίσια αυτά, ο Σωτήρης αρχίζει να του εξιστορεί πτυχές της ζωής του που τον σημάδεψαν και τον οδήγησαν σε αυτήν την πράξη, ασκώντας τεράστια συναισθηματική πίεση στον λειτουργό του νόμου. Επιχειρεί να παρουσιάσει λεπτομερώς όλη την αδικία που έχει υποστεί, καταδεικνύοντας την πράξη του ως μόνη βιώσιμη λύση και την χαρακτηρίζει ως νόμιμη αποκατάσταση. Θα παρουσιάσει πολιτικά σκάνδαλα, θα καταγγείλει αστούς που ευημερούν πάνω στον πόνο των άλλων, θα φέρει τον εισαγγελέα στην θέση εκείνου. Εμφανίζονται πρόσωπα από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό και νομικό κόσμο της Ελλάδας για να του συμπαρασταθούν, να ακούσουν συνταρακτικά πράγματα και να αποτελέσουν και αυτοί ένα κομμάτι των πυροδοτούμενων γεγονότων. Στην προσπάθειά του να περάσει στην ιστορία, η δικηγόρος του και παλιά του φίλη Όλγα, βιώνει μεγάλο πόνο, αλλά θα σταθεί στο πλευρό του και θα τον βοηθήσει να πετύχει ότι μπορεί να πετύχει σε αυτήν την κατάσταση περιορισμού της ελευθερίας του, προκειμένου να θεμελιώσει την συνείδηση της γενικής Δικαιοσύνης…

 • cover

  Η ζωή μου είχε καταντήσει ένας ζωντανός εφιάλτης,ένα μαρτύριο. Τίποτα δεν μπορούσε να ησυχάσει τη ζωή μου,την καθημερινότητά μου. Ολα είχαν αλλάξει,τα πάντα είχαν πάρει μια άλλη τροπή,μια κυριολεκτικά ολοφάνερη μετατροπή και μετάλλαξη.

 • cover

  Μια πρόσκληση σε γεύμα σε πραγματικό χώρο αλλά με άυλους συνδαιτυμόνες. Γεύμα σε χιονισμένο τοπίο και μουσικά υπόγεια. Από τα βερολινέζικα λιθόστρωτα μέχρι την ροτόντα στην Εγνατία. Από τον Σαρωνικό μέχρι τον Θερμαϊκό. Διαδρομές και ανατροπές

 • cover

  Πώς μια άδεια έξοδος βράδυ Σαββάτου απέκτησε νόημα για την πρωταγωνίστρια.

 • cover

  Σήμερα νιώθει υπέροχα και θέλει να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της. Θέλει κάτι ξεχωριστό, ιδιαίτερο και ίσως κάτι... ακριβό... Δεν την νοιάζε πόσα χρήματα θα χαλάσει...Αλλά 1009 ευρώ; Μήπως παραείναι πολλά 1009 ευρώ;

 • cover

  Πόσα και πόσα ταξίδια δεν είχε κάνει στα τρελά του όνειρα τα καλοκαίρια που έμενε στο σπίτι της παραλίας με τον παππού και την γιαγιά;; πόσους μακρινούς προορισμούς, που μόνο ακουστά τους είχε δεν είχε επισκεφτεί με το καράβι του. Σιγκαπούρη, Σαγκάη, Τζακάρτα, στην άπω ανατολή και πιο κοντά, Νάπολι, Μπαρτσελωνα, Μασσαλία κλπ.Όργωνε τους ωκεανούς και καβαλούσε τα μεγάλα κύματα τους.

 • cover

  Μια μικρή ιστορία έρωτα και υστερίας Τα έσοδα της παρούσας έκδοσης θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό, διότι συνδέεται αυτή με μια ευχή της συγγραφέως

 • cover

  Εμπνευσμένο από το μακεδονικό τραγούδι "Αρχοντογιός παντρεύεται" και την πεθερά που αποπειράθηκε να δηλητηριάσει την προσφυγοπούλα νύφη της...

 • cover

  Το βιβλίο αποτελείται απο αυτοτελείς ιστορίες που ασχολούνται με τι άλλο, τον άνθρωπο και τα ζώα μέσα σε φανταστικές αλλα και βιωματικές ιστορίες

 • cover

  Έχετε νιώσει ποτέ, την ώρα που κοιμάστε, πως μια σκιά σας πλησιάζει σας ακινητοποιεί και σας κλέβει την αναπνοή; Έχετε νιώσει ποτέ αβοήθητοι, σα να βρίσκεστε σε πλήρη παράλυση χωρίς δύναμη να αμυνθείτε; Ποια άγνωστα πλάσματα μας περιβάλλουν χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε; Πρόκειται για ένα κόσμο γεμάτο σκιές, ένα κόσμο άυλο και παράλληλο με τον δικό μας. Αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο με ιστορίες που λίγο ή πολύ ακούσαμε στα παιδικά μας χρόνια. Ιστορίες που μας έλεγε η γιαγιά ή ο παππούς τις κρύες νύχτες του χειμώνα δίπλα στο τζάκι. Ιστορίες που ακούσαμε από φίλους κάποιο καλοκαιρινό βράδυ δίπλα στη θάλασσα. Ιστορίες που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα κι από ηλικία σε ηλικία χρόνια τώρα. Είναι μικρές ιστορίες φαντασμάτων και άλλων παράξενων φαινομένων που κάποιοι από εμάς ίσως έχουν ακούσει ή ίσως έχουν διηγηθεί.

 • cover

  Μια οικογένεια Σύριων αποφασίζει να εγκαταλείψει την εμπόλεμη χώρα της, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και την ασφάλεια που προσφέρει η Ευρώπη. Ξεκινούν το ταξίδι τους, έχοντας πάντα την ελπίδα για οδηγό τους... Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα όπως τα προγραμματίζουμε...

 • cover

  Οι ήρωες των διηγημάτων μου είναι άνθρωποι σε μεγάλο βαθμό εσωτερικά αποσταθεροποιημένοι λόγω των ματαιώσεων και της μοναξιάς. Προσπαθούν να προσεγγίσουν τον Άλλο μέσα από την αποδοχή των δικών τους σφαλμάτων αλλά και την επίγνωση της τυχαιότητας στη ζωή. Μέσα από τον αυτοσαρκασμό και την αυτοαναίρεση προσπαθούν να επιβιώσουν, αφήνοντας ενίοτε μικρές διόδους επικοινωνίας τόσο με τον άλλο εαυτό τους όσο και με τον άλλο άνθρωπο. Το πεδίο συνάντησής τους είναι άλλοτε η γλώσσα και άλλοτε οι μνήμες. Και τα δύο είτε συνεισφέρουν στην επικοινωνία, είτε οδηγούν στην παρανόηση.

 • cover

  Σε ένα χωριό, απομακρυσμένο, μουντό και ομιχλώδες –ένα τέλεια καταθλιπτικό μέρος- υπήρχε μια λίμνη. Κάθε βράδυ στις οκτώ, ένας άντρας γύρω στα πενήντα περπατούσε μόνος στην όχθη, με το κεφάλι κατεβασμένο και τα χέρια χωμένα βαθιά στις τσέπες του παντελονιού του. Οι χωρικοί τον φοβούνταν, κάτι στο βλέμμα του τους απωθούσε μακριά του. Κανείς δεν ήξερε το όνομά του ή πού έμενε, το παρελθόν του ήταν για όλους ένα σκοτεινό ερωτηματικό. Με τον καιρό, αυτοί σταμάτησαν να ασχολούνται μαζί του κι εκείνος συνέχισε να περπατά μόνος…

 • cover

  Πρωταγωνιστής ένας περαστικός που συναναστρέφεται έναν ζητιάνο.

 • cover

  A young hacker (Julian) while trying to hack some page, hacks the mobile cameras of his home town! In the beginning he thinks that someone is playing a joke on him, but soon he realizes the shocking reality! What he sees is other people's lives!

 • cover

  Ο πρωταγωνιστής ξυπνάει ανάμεσα σε ένα ανήσυχο συγκεντρωμένο πλήθος, κάτω από σειρήνες ασθενοφόρου.

 • cover

  Κάνεις πλάνο των στόχων σου είτε για διακοπές, είτε για εργασία, είτε για αγορές και ξαφνικά παρεμβάλλονται ξένα θέλω που κονιορτοποιούν τα δικά σου πλάνα. Κλαις μέσα σου και δεν αφήνεις να φανεί ο πόνος σου σε κανένα. Όμως είναι εκεί και υπάρχει.

   

 • cover
 • cover
 • cover

  Ένα διήγημα που εξελίσσεται σε μια πόλη όπου δεν υπάρχουν καθρέφτες, άρα κανείς δε μπορεί να δει τον εαυτό του και έτσι η μορφή του καθενός αντικατοπτρίζεται μέσα από τα μάτια των άλλων.

 • cover

  Ο ιππότης με την αστραφτερή ασημένια πανοπλία, έσκυψε πάνω στο θύμα του και το διαπέρασε με το κοφτερό του ξίφος στο ύψος της καρδιάς. Κοιτώντας τον αντίπαλο στα μάτια, είδε τη λάμψη της ζωής να σβύνει και να χάνεται... Ξεπέζεψε, έκλεισε με δύναμη την ξύλινη πύλη κι ανέβηκε στο παρατηρητήριό του στο υψηλότερο σημείο του κάστρου. Από κει έλεγχε όλη την πράσινη πεδιάδα με το ποτάμι, τις λίμνες και τα χωριουδάκια της. Ήταν ο αφέντης του Κάστρου. Ο υπερασπιστής της ζωής των χωρικών. Ο προστάτης τους. Μέχρι που ήρθε στη περιοχή ο «Λύκος». Ένας πελώριος γκριζωπός μυστηριώδης λύκος με λαμπερά κόκκινα μάτια, που γυάλιζαν περίεργα, απόκοσμα τη νύχτα...

 • cover

  Ηταν μία φωτογραφία σε ένα ροζ βιβλιαράκι, σε μία άδεια ιερόδουλου το έτος 1924, να την κοιτάζει κατάματα. Η γυναίκα αυτή θύμιζε περισσότερο κόρη καλής οικογένειας ή δασκάλα αλλά οπωσδήποτε όχι ιερόδουλη.

 • cover

  Δυο ιστορίες με τις οποίες πήρα μέρος σε δυο διαγωνισμούς, η πρώτη για το αφιέρωμα των 150 χρόνων από την γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και η δεύτερη σε έναν διαγωνισμό αστυνομικού διηγήματος.

 • cover
 • cover

  Μια τυχαία συνάντηση

 • cover

  Εκείνη την αποφράδα ημέρα ξεπήδησαν οι πόθοι κι έδωσαν άλλο νόημα σε δύο ανθρώπους που δεν είχαν τίποτα να περιμένουν, πουθενά να σταθούν. Εκείνη ζυμάρι να τη ζυμώσεις, εκείνος λίγο πριν να δύσει η ζωή θέλησε να χαμογελάσει...

 • cover

  Μια βύθιση σε χρόνους παλιούς με αγαπημένα πρόσωπα. Νοσταλγίες μιας παιδικής ηλικίας που ξεπεράστηκε από το χρόνο και το χώρο. Φωτογραφίες στιγμών που μπόρεσαν να χαραχτούν ανάγλυφα μέσα μας και που ίσως δεν θα σβηστούν εύκολα. Και γιατί να σβηστούν; Σιγά τον χώρο που καταλαμβάνουν. Άσε που όσο χώρο καταλαμβάνουν τον μετατρέπουν καμία φορά σε δάκρυα μιας μυστικής υπόγειας ευγνωμοσύνης, για όσους άθελά τους μας προσδιόρισαν στο σήμερα χαράσσοντας την παρουσία τους ή και την απουσία τους, σε κάποιες σκοτεινές κάμαρες του μυαλού μας. Ε, αυτές τις πολυκαιρισμένες κάμαρες του μυαλού μου ανοίγω καμία φορά και βγαίνουν έξω να πάρουν τον αέρα τους.

 • cover

  Ζώντας μία ζωή μέσα από τα θέλω και τις επιθυμίες των άλλων, αποφασίζει κάποια στιγμή, να πάρει τα ηνία της ζωής του στα χέρια του.

 • cover

  Ο Δαναός είναι ένα παιδί 14 ετών που μετακομίζει στο χωριό του παππού του στο Πήλιο, λόγω της βαριάς αρρώστιας του πατέρα του. Εκεί για να μη σκέφτεται, κάνει μεγάλες εξερευνήσεις . Και όποτε χρειαστεί βοηθάει και τον παππού του στα περιβόλια. Όλα πήγαιναν άσχημα μέχρι που συναντάει ένα τραυματισμένο μυθικό πλάσμα του αλλάζει τη ζωή του για πάντα.

 • cover

  Μιά σειρά από διηγήματα εμπνευσμένα από πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα.Μπορείτε να μαντέψετε ποιά πρόσωπα κρύβονται πίσω από τους ήρωες του συγκεκριμένου διηγήματος; Ένας αγαπημένος, πολύ διάσημος δημιουργός του ελληνικού κινηματογράφου ζωντανεύει και μας αποκαλύπτει πώς εμπνεύστηκε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου.

 • cover

  Η Άντζελα στην εφηβεία της θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της, πριν τον χαρεί, θα τον χάσει, απ την αγκαλιά της. Ένα χέρι αδελφικό, θα της παίξει το πιο βρώμικο παιχνίδι της ζωής της, πρωταγωνιστές: η αδελφή της και ο ερωμένος της, πιόνι η Άντζελλα, που θα βρεθεί σε έναν ωκεανό να προσπαθεί, να ανεβεί στην επιφάνεια να αναπνεύσει, η ζωή της μέσα στην πλεκτάνη και στο ψέμα!! Θα τα καταφέρει; Τι είναι αυτό που θα την βγάλει από το παιχνίδι των άλλων και θα την ανεβάσει στον ουρανό, ανάμεσα στα αστέρια;

 • cover
 • cover

  Μια νέα παντρεμένη γυναίκα συναντά τυχαία μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια τον εφηβικό της έρωτα.

 • cover

  Ένα διήγημα βασισμένο στην παράδοση για το χορό Νενητούσικο, απ' τα Νένητα της Χίου

 • cover

  Η αναζήτηση της αλήθειας μπορεί να πάρει χρόνια. Η αποκάλυψή της μόνο δύο μέρες. Η ηρωίδα ταξιδεύει σε ενα νησί του Αιγαίου με μια ατζέντα. Μυστικα, διλήμματα, σημάδια ή συμπτώσεις, θεοί ή δαίμονες γίνονται συνοδοιπόροι της.

 • cover

  Ενα πλοίο πρέπει να βυθιστεί πριν γίνει έλεχγος αξιοπλοιίας και φορτίου. Η ιστορία ενός καπετάνιου από τα Χανιά και ενός γραμματικού από την Κάλυμνο. Η νίκη στα δικαστήρια.

 • cover

  H παραλλαγή ενός κλασικού παραμυθιού

 • cover

  Μια οικογένεια που έκανε μια κακή αρχή και δεν προσπάθησε να βρει τον τρόπο, να διορθώσει κάτι στην πορεία των πραγμάτων.

 • cover
 • cover

  Μια ιστορία μ' έρωτα και δράμα, γραμμένη πορφυρά πάνω σ' απέραντο γαλάζιο κι εκτυφλωτικό λευκό...

 • cover

  Η σχέση του Θωμά με την κοπέλα του πέρασε πολλά. Οι δυο τους αποφασίζουν να αφήσουν τα πάντα πίσω τους και να αναζητήσουν μια καινούρια ζωή. Θα τα καταφέρουν;

 • cover
 • cover

  Μπρος στο επερχόμενο τέλος της ζωής του κάνει μια αποτίμηση ζωής σε μια προσπάθεια επίγνωσης εαυτού και .....

 • cover

  Πόσα μυστικά μπορεί να κρύβει ένα τσίγκινο κουτί;Ίσως και μυστικά ζωής...

 • cover

  Ένας πατέρας και μια κόρη με καμία απολύτως μεταξύ τους σχέση. Μια μητέρα με έναν ιδιαίτερο δεσμό με το παιδί της. Αμέτρητες περίεργες συμπεριφορές. Ή μήπως όχι; Το DNA μπορεί μερικές φορές να παίξει περίεργα παιχνίδια.

 • cover

  To παρόν βοήθημα είναι μια προσφορά προς όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με την κατασκευή μιας σκάλας και περιέχει, κανονισμούς, οδηγίες και τεχνικές, είναι δε προϊόν μακράς προσπάθειας και αναζήτησης. Σε αυτό πραγματεύομαι το θέμα της κατασκευής μιας σκάλας και περιγράφω πως μελετιέται βήμα προς βήμα . Επίσης , επειδή η σκάλα σε πολλές περιπτώσεις συνυπάρχει με ανελκυστήρα , αναφέρονται βασικές πληροφορίες κανονισμοί και οδηγίες για τους ανελκυστήρες , που βοηθούν στο σχεδιασμό τους.

  Δωρεάν δείγμα: http://www.mediafire.com/download/iwmoas5y8t07wkx/%CE%94%CE%A9%CE%A1%CE%95%CE%91%CE%9D_%CE%94%CE%95%CE%99%CE%93%CE%9C%CE%91_-_%CE%97__%CE%A3KA%CE%9B%CE%91_%CE%A3%CE%A4%CE%97_%CE%94%CE%9F%CE%9C%CE%97%CE%A3%CE%97_2%CE%B7_%CE%95%CE%9A%CE%94%CE%9F%CE%A3%CE%97.pdf

 • cover
 • cover
 • cover

  Ένα σικελιάνικο άγαλμα με περίεργη δυναμική....ένας πόλεμος,μια κλοπή,μια υπόσχεση....γαϊτανάκι περίεργο με τις αντιθέσεις βορρά-νότου στο φόρτε τους....

 • cover

  Είναι καλύτερα να ζεις μέσα σε ένα όμορφο ψέμα ή σε μια αλήθεια που πληγώνει; Η Έλλη, η ηρωίδα του διηγήματος, για χρόνια έψαχνε να βρει την αλήθεια. Νόμιζε πως όταν θα την ανακάλυπτε, θα ένοιωθε χαρά. Μα η μοίρα είχε άλλα σχέδια για την ηρωίδα.

 • cover

  Σε μια Αθήνα που μοιάζει με ζούγκλα δύο φοιτητές Θεολογίας συζητούν για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Ο ψυχοπαθής δολοφόνος σκοτώνει τα θύματα του και η αστυνομία τον αναζητεί. Με φόντο τα στενά και σκοτεινά σοκάκια των Εξαρχείων ξεκινάει η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής...

 • cover

  Μπορεί το καλό να υπερνικήσει για άλλη μια φορά το κακό;

 • cover
 • cover

  "Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται" Ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο διήγημα για μια ταπεινή ύπαρξη που αντίκρισε με τα μάτια της το θαύμα της ενανθρωπήσεως του Κυρίου...

 • cover
 • cover

  Η σιωπή σου σαν το λίβα στα σπαρτά καίει τη σκέψη μου. Είσαι πραγματικό φυσικό φαινόμενο, πλημμυρίδες, άμπωτες και ξηρασίες. Τώρα που στέγνωσε το πληκτρολόγιο είπα να αλλάξω σουίτα, σκοπεύω να γράψω πολλά, δεν ξέρω κιόλας, μπορεί να βαρεθώ… - Χμ, έκανε το τεχνούργημα… Μισό λεπτό να ρωτήσω τους ανθρώπινους συναδέλφους. Η ερώτησή σας δεν υπάρχει στην καταχωρημένη λίστα FAQ’s. - Fuck u Bitch!!! σκέφτηκα με ένα κρυφό φόβο μήπως η ανάγνωση σκέψης είναι στην καταχωρημένη λειτουργία της. Γύρισε και μου χαμογέλασε τυπικά, δεν κατάλαβα με άκουσε; Αν θέλετε συνεχίζεται… αλλιώς θα σωπάσω για πάντα!

 • cover

  "Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αγαπώ τις ιστορίες. Τις ιστορίες, τον ασαφή πληθυντικό που τιμά τη φαντασία, όχι την Ιστορία, μην μπερδεύεστε, μη βιαστείτε να καταλήξετε σε μια εκτίμηση προς το πρόσωπό μου, που δεν θα με τιμούσε καθόλου, σας διαβεβαιώ. Η Ιστορία διακρίνεται από μια επιλεκτική διάθεση, που ελάχιστα ανταποκρίνεται στη δική μου αντίληψη για το τι είναι πραγματικά σημαντικό. Η ιστορία που ακολουθεί, είναι ιστορία με «ι» μικρό – ωστόσο σίγουρα όχι «πεζό»..." Τι κάνει κάποιος όταν το Σύμπαν αρνείται να σκηνοθετήσει για χάρη του το ιδανικό; Τρία πρόσωπα παγιδεύονται σε έναν ψυχολογικό λαβύρινθο αποκαλύψεων και ανατροπών, για να βρεθούν αντιμέτωπα με ένα μυστικό του παρελθόντος, πανίσχυρο δηλητήριο, ικανό να διαλύσει το μέλλον τους...

 • cover

  Ένας περίεργος πατέρας και η ... κόρη, Νατάσσα. Τι εκπλήξεις κρύβει ο θάνατος του πατέρα της και πόσο άραγε τον γνώριζε πραγματικά;

 • cover

  Μια κρύα και μοναχική Πρωτοχρονιά στο Δ.Βερολίνο και ενα κέρμα πέντε Μάρκων σε μια τσέπη λειτουργούν σαν ξέσπασμα επιθυμιών και ονείρων κατα την διαρκεια ενος τηλεφωνήματος.

 • cover

  Ένα μικρό, τελευταίο σημείωμα, του άνδρα στον οποίο κατέληξε το «Ένα μαχαίρι» από το ομώνυμο ποίημα του Νίκου Καββαδία. Μια σύντομη εξιστόρηση του ταξιδιού που έκανε το αφρικανικό εγχειρίδιο, με σεβασμό και αγάπη στους στίχους του ποιητή...Το εξώφυλλο είναι σχέδιο του Νίκου Πολυχρονόπουλου.

 • cover

  Μικρές ιστορίες όπως τις βιώνουν άντρες...είναι τόσες πολλές οι ιστορίες με τη ματιά των γυναικών που πειραματιζόμαστε με ιστορίες όπως μπορεί να τις βιώσει ένας άντρας....είναι φανταστικές ή πραγματικά φανταστικές...οι αντρικές απόψεις είναι αποκλεισμένες τα τελευταία χρόνια...ίσως είναι καιρός να βγουν στην επιφάνεια...

 • cover

  Οι Επόπτες έβαλαν στο μάτι την Γη. Το σχέδιο της κατάληψης ΠΑΝΟΥΡΓΟ. Ένας ελληνικής καταγωγής επιστήμονας της NASA που κάνει τις διακοπές του στην πατρίδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Θα επιτύχει το σχέδιο των εξωγήινων να καταλάβουν την Γη; Ποιο ρόλο θα παίξει ο Κώστας Βεργόπουλος ο επιστήμονας που αναφέραμε πιο πάνω; Η απάντηση θα γίνει δική σας με ένα 'κλικ' στο έργο μου που διατίθεται δωρεάν και δεν χρειάζεται να γνωρίζετε καν τον όρο επιστημονική φαντασία. Καλή Ανάγνωση!

 • cover
 • cover

  Όλοι στην ζωή μας έχουμε άτομα που μας κάνουν την ζωή δύσκολη.Είναι οι τύραννοι μας, οι δυνάστες μας.Θέλουμε να τους συντρίψουμε αλλά τις περισσότερες φορές είμαστε αδύναμοι και υποφέρουμε από τους βασανιστές μας τα πάνδεινα.

   

 • cover

  Ένας νεαρός Αθηναίος κάνει ''τρελλές'' ανακαλύψεις, βασισμένος στην περιέργειά του, στο περιβάλλον των αρχών της δεκαετίας του '70 ......

 • cover

  Ένας δυναμικός νέος πολιτικός μαθαίνει ξαφνικά το απόλυτο μυστικό της ζωής του και όλα αλλάζουν....

 • cover
 • cover

  Το διήγημα αυτό απευθύνεται σε όποιον ζει, αναπνέει και ξέρει οτι κάτι λείπει. Η ευτυχία του, ίσως;

 • cover
 • cover

  Πολλες παραδοσεις μιλανε για το κυριο θεμα του βιβλιου μου. Το στοιχειο της καταβοθρας. Ενα οικογενειακο μυστικο φερνει στην φορα τον τρομο.

 • cover

  Υπάρχει άραγε το τέλειο ή μήπως η τελειότητα είναι τελικά μια άπιαστη έννοια;         

  Είναι η κατάκτηση της τελειότητας στόχος ρεαλιστικός ή μήπως η συνεχής αναζήτηση του τέλειου είναι μία πρόφαση, ένα μέσο πλήρωσης του ανικανοποίητου έως ότου βρεθεί -ή κατασκευαστεί- το επόμενο τέλειο;

 • cover

  Στο χώρο των ονειροπολήσεων συναντιούνται η ψυχοθεραπεύτρια και η "άρρωστη"... ¨Ένας προβληματισμός ΅πάνω στην έννοια του "φυσιολογικού"...

 • cover

  Η Γή μας η λατρεμένη είναι ένα σώμα. Κανένα μέρος της δεν μισιέται ή απορρίπτεται. Ολόκληρη αξίζει την αγάπη μας και κυρίως το σεβασμό και την ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ μας.

   

 • cover

  Εκεινο το βραδυ στην Παρνηθα, οταν ο Γιαννης αρχισε τις αποκαλυψεις, μπηκα στον πειρασμο να ηχογραφησω την συνομιλια μας. Δεν ειχα απο την αρχη προθεση να τον παγιδευσω. Ομως εκεινο το δημοσιογραφικο κασσετοφωνακι που κουβαλουσα παντοτε μαζι μου για να καταγραφω τις σκεψεις μου, αποδειχτηκε τελικα χρησιμο εργαλειο για να παρω την εκδικηση μου και να κλεισω εναν παλιο λογαριασμο μαζι του. Εβαλα το χερι μου προσεκτικα στην τσεπη του μπουφαν και πατησα το κουμπι. Αντιθετα απο οτι πιστευε η Ριτα, δεν ηταν ενα καλα οργανωμενο απο την πλευρα μου σχεδιο, παρά μια ενστικτωδης αντιδραση που ισως εμελλε να την πληρωσω ακριβα. Ειχα ομως ηδη περασει την κοκκινη γραμμη και ημουν αποφασισμενος για καθε ρισκο.

 • cover

  Όλοι εκτελούμε καθημερινά μια καθημερινή ρουτίνα, έναν καθημερινό αλγόριθμο. Το ίδιο και ο Έλιας Νέιτ ένας απλός συντάκτης τοπικής εφημερίδας του Λονδίνου. Τι γίνεται όμως όταν μέσα σε αυτό μπλεχτεί η Σκότλαντ Γιάρντ, η κυβέρνηση και...Το μέλλον του κόσμου ; Το πρώτο μέρος του βιβλίου είναι πλέον επίσημο.

 • cover

  Το βιβλίο αποτελεί τη πρώτη μαζεμένη και ολοκληρωμένη δουλειά στο χώρο της γραφής. Ελπίζω να βρείτε και εσείς κάπου το δικό σας εαυτό μέσα από από τις δικές μου κραυγες⚘⚘

 • cover

  Στην Θεσσαλονίκη του σήμερα, η τριαντάχρονη Μαριάννα, είναι άνεργη δημοσιογράφος που ψάχνει απεγνωσμένα δουλειά. Μια νέα εφημερίδα ζητά προσωπικό και η ίδια κλείνει ραντεβού για συνέντευξη. Με τον ερχομό της εκεί, διαδραματίζονται περίεργα γεγονότα. Τα 80's συναντούν το τώρα και το παράλογο την λογική, σ'ένα όνειρο που μοιάζει με πραγματικότητα. Ή μήπως το αντίθετο;

 • cover

  Tο παιδικό διήγημα “Τα αγαπημένα μου αυτάκια”, αφορά την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που η διαφορετικότητά της ήταν τελικά και η δύναμή της. Την περιπέτεια της, την αφηγείται η ίδια η ηρωίδα με χιούμορ και ... χριστουγεννιάτικη διάθεση.

 • cover

  Η εποχή των ανθρώπων έχει φτάσει στο τέλος της. Η κυριαρχία τους αρχίζει να ξεθωριάζει μπροστά στη δύναμη των δράκων, των παλιών θηραμάτων τους. Μονάχα ένας πολεμιστής αντιστέκεται στα ιπτάμενα θηρία, για να συναντήσει στο τέλος τη μοίρα που του αναλογεί.

 • cover

  Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, η όμορφη πόλη της Καβάλας, γνωστή από την πρώτη απεργία των καπνεργατών της Ευρώπης, αλλά και τους μύθους του καπνού, ζει πλέον μιαν άλλη καθημερινότητα. Αυτήν της σύγρονης εποχής. Κι ενώ, στο κινημηταθέατρο Απόλλων η εθνική μας σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη καθηλώνει το Καβαλιώτικο κοινό. στην θεαρική της παράσταση "Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα" και ο Ανδρέας του ζιβάγκο και του>>: "Βυθίσατε το υποβρύχιο Χόρα", οι ΚαΒαλιώτες ζούσαν τη δική τους καθημερινότητα. Η Αμαλία, η Δάφνη, ο Γιάννης, ο παππούς Κωνσταντίνος, η έφηβη Κατερίνα σκιαγραφούσαν τη δική τους πορεία και γέμιζαν φάσεις, αντιφάσεις και μαζί ένα αρμονικό συνδυασμό και ακολουθούσαν τη δική τους προσωπική Εγνατία Οδό…. Όλα αυτά, με τα μάτια της «Ελληνίδας Φρανσουάζ Σαγκάν», δηλαδή της έφηβης Κατερίνας, της κεντρικής ηρωίδας του βιβλίου αυτού. Ας την γνωρίσουμε…

 • cover

  Ενα χωριο της Ουαλλιας ζει στη σκια ενος serial killer!!!Ενας Ελληνας αστυνομικος καλειται να εξιχνιασει την υποθεση....

 • cover

  Οι πειρατές επιτίθενται σ'ένα αόρατο νησί. Πώς όμως; Κάτι λείπει. Θα λύσει το μυστήριο ο Αρχαίοντας;

 • cover

  Μία ηρωίδα λίγο αλλιώτικη, πιο εκκεντρική και πιο ανεξάρτητη... ειδικά από τη δημιουργό της

 • cover

  Με κάποιο τρόπο, υπήρχε. Δεν ήξερε πώς και γιατί. Δεν ανέπνεε ακριβώς... ένας αργόσυρτος ήχος έβγαινε από μέσα του. Ο χρόνος δεν είχε σημασία πλέον. Εκείνον τον ένοιαζε μόνον να κάνει πράξη τις σκέψεις του. Ό,τι, όμως, είχε σκοπό να πράξει, δεν ήταν για καλό.

 • cover

  Ο Ντιέγκο και η Αναστασία ζουν ήρεμοι στην πόλη χωρίς προβλήματα. Όλα αλλάζουν όμως όταν ένας απρόοπτος επισκέπτης φτάνει στο χωριό τους, στη Ρουμανία. Τι θα κάνουν; Θα πάνε να βοηθήσουν ή θα αφήσουν το χωριό στο έλεος του Θεού;

 • cover

  Έχοντας μπροστά του το μνημόσυνο της γυναίκας του ο Στέφανος ταξιδεύει στην Πελοπόννησο με σκοπό να ζητήσει από την Ιωάννα την αδερφή της γυναίκας του η οποία την έχει απαρνηθεί η οικογένεια της να παρευρεθεί στο μυστήριο . Η μοίρα όμως ενορχηστρώνει για τους δυο τους μια κοινή πορεία πλαισιωμένη από δύο ένοχα μυστικά και μια συνεχή αμφισβήτηση της σύγχρονης ηθικής .

 • cover

  - Σε ερήμου το ατερμονο και χρυσαφενιο σμαρι ο λογισμος μου εφημερος, οπως της αμμου χναρι. Ειναι οσμη μεθυστικη της θαλασσας η αλμυρα, της ορασης μου η αισθηση, βαθυ πελαγους θυρα. Υδατινος οριζοντας, που ο ανεμος θεριευει του φλογισμενου λογισμου το παθος μου μερευει. Πεπλο ψυχρο με καλυψε..η κοσμικη σειρηνα, στα διχτυα της με τυλιξε, υγρη θολη βιτρινα. Πυρακτωμενη νοηση, απατηλο ψεγαδι. Φως μην προλαβει να χαρει, να γεννηθει στον Αδη. Του κοσμου το συναισθημα, του κυματος η ελξη, θε να με συρει στο βυθο, χωρις να πω μια λεξη. ... κοιτα ομως...παραδοξο!.., το χναρι μου δεν σβηνει ασαλευτο..αλωβητο.. Σαν θαυμα αντιστεκεται.. στο προσταγμα του χρονου, μοιαζει αστερι αυτοφωτο, λυχνια παρανομου.

 • cover

  Η προσπαθεια της Ανθρωποτητας να ξεπερασει τους εγωισμους της.Ωστε να αντιμετωπιζει διαφορες απειλες που προερχονται απο τις ιδιες τους τις διαμαχες.Οσο εξελισσεται η πλοκη ανακαλυπτουν ολο και περισσοτερα χρησιμα στοιχεια.Τα οποια αφορουν τους εαυτους τους και τους βοηθανε να αντιμετωπιζουν οσα τους απασχολουν ενωμενοι για ενα κοινο σκοπο.

 • cover

  Η Αληθινή Ιστορία Της Μητρότητας είναι ένα βιβλίο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και κυρίως αληθινά συναισθήματα. Από την προσπάθεια για την σύλληψη, μέχρι την εγκυμοσύνη, την γέννηση και την φροντίδα του παιδιού, το ταξίδι είναι μεγάλο, γεμάτο εκπλήξεις και συγκινήσεις και δυστυχώς όχι πάντα θετικές. Έχω διαβάσει πολλά βιβλία και για την εγκυμοσύνη, για τον τοκετό, για την φροντίδα και ανάπτυξη των παιδιών από την βρεφική ηλικία μέχρι την εφηβεία. Τα πλείστα, γραμμένα από ειδικούς όπως ψυχολόγους, παιδίατρους, ερευνητές. Και πριν γίνω μητέρα, πραγματικά τα πίστευα. Θεωρούσα πως αν ακολουθούσες πιστά και κατά γράμμα τις συμβουλές τους, όλα θα ήταν απλά, εύκολα και ευχάριστα. Η αλήθεια όμως απέχει πολύ από τα ζηλευτά εξώφυλλα που απεικονίζουν ευτυχισμένα παιδιά που κοιμούνται ή θηλάζουν ευχαριστημένα στην αγκαλιά της μητέρας τους που τα κοιτάει χαμογελαστά. Υπάρχουν στιγμές που οι γονείς απελπίζονται, κλαίνε, αναθεωρούν τις τακτικές τους, τις μεθόδους τους, την ζωή τους, τη σχέση τους, ακόμη και την απόφαση τους να κάνουν παιδί. Υπάρχουν στιγμές που οι καινούριοι γονείς και κυρίως οι μητέρες, θα νιώσουν αποκομμένοι από τον περίγυρο τους. Στιγμές που θα νιώθουν πολύ συναισθηματικές και στεναχωρημένες. Αυτές τις στιγμές που οι υποχρεώσεις με το σπίτι και το παιδί δεν έχουν τέλος, είναι πολύ έντονες. Αυτό το βιβλίο περιέχει τις εμπειρίες μου σαν μητέρα, από τις προσπάθειες για την σύλληψη, τους μήνες της εγκυμοσύνης, τους δύσκολους πρώτους μήνες ανατροφής και φροντίδας ενός βρέφους, τα δραστήρια χρόνια ενός νήπιου, της επόμενης εγκυμοσύνης και γενικά του πολυδιάστατου ρόλου μιας μητέρας. Μπορεί οι απόψεις μου και οι συμβουλές μου να μην είναι αποτέλεσμα των αμέτρητων πτυχίων μου στην ψυχολογία και την ιατρική. Είναι όμως οι απόψεις και τα συναισθήματα μιας μάνας που έχει κλάψει και ξενυχτήσει αμέτρητες νύχτες για τα παιδιά της, που έχει ζήσει όλες τις ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές της μητρότητας. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με όλα τα συναισθήματα που μπορεί να φανταστεί κάποιος, χαρά, ευτυχία, δυστυχία, θυμό, απόγνωση, απελπισία. Πάνω από όλα όμως, είναι γραμμένο με ΑΓΑΠΗ και κατανόηση προς όλους τους γονείς εκεί έξω που ζουν αυτό το υπέροχο αλλά και ενίοτε δύσκολο ταξίδι της μητρότητας και της πατρότητας. Ναι, η μητρότητα δεν είναι μόνο ευτυχία και χαρούμενες στιγμές. Είναι όμως κάτι μοναδικό και ελπίζω μέσα από αυτές τις σελίδες η κάθε μητέρα να μπορέσει να ταυτιστεί, να παρηγορηθεί και να κατανοήσει πως παρόλο που μπορεί να μην γνωρίζουμε τα πάντα για την μητρότητα, σαν μαμάδες κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα για το παιδί μας και θα μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας. Και όσο υπάρχει αγάπη σε αυτό που κάνουμε, τότε το κάνουμε σωστά. Γιατί μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει τις γνώσεις μιας μάνας, αλλά την αγάπη της για τα παιδιά της, ποτέ.

 • cover

  London, 2016, and people get suspicious of each other. Who's going to say if they are right or wrong?

 • cover

  Ένα βιβλίο με ενδιαφέρουσες περιπέτειες που συνέβησαν σε ανήσυχους καιρούς, όταν στην Κύπρο επικρατούσαν δυσμενείς και δυσχερείς καταστάσεις, μιας παλαιάς εποχής που ο Ελληνικός πληθυσμός της Κύπρου, ήταν υπό κατοχήν και σκλαβιά διαφόρων κατακτητών. Γραμμένο απλά και με ύφος ποιητικής πεζογραφίας, ο συγγραφέας καταφέρνει να προκαλεί το συνεχές ενδιαφέρον στον αναγνώστη. Αποτελείται από 333 σελίδες και είναι γραμμένο ευανάγνωστα. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και όσοι γνωρίζουν το έργο του συγγραφέως, δηλώνουν ευχαριστημένοι για το συγγραφικό ύφος και την ομορφιά της ροής των γεγονότων που παραθέτει.

 • cover

  Η ζήλεια, σπρώχνει τον Κέφαλο να εγκαταλείψει την αγαπημένη γυναίκα του Πρόκριδα. Περιπλανιέται πολλά χρόνια στις ερήμους της Ανατολής πριν η νοσταλγία οδηγήσει τα βήματα του πίσω. Εκλιπαρεί τη συγνώμη της πικραμένης Πρόκριδας και μαζί συνεχίζουν τη ζωή τους σαν να μην μεσολάβησε χωρισμός. Οι Μοίρες όμως, συχνά έχουν άλλα σχέδια από τις επιθυμίες των ανθρώπων. Ο Κέφαλος σκοτώνει την Πρόκριδα με το δικό της όπλο. Κυνηγημένος από τις Ερινύες, φεύγει ξανά. Αυτή τη φορά, δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει στο σπίτι που στέγασε το όνειρο της αγάπης. Καταφεύγει στη γη των Θηβαίων και μαζί τους εκστρατεύει ενάντια στους Ταφίους. Νικητής, στέφεται βασιλιάς στο νησί που πήρε το όνομα του. Στην Κεφαλονιά βασιλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα, ώσπου ο Βαρκάρης τον οδηγεί στα σκοτεινά λιβάδια του Άδη να συναντήσει την αγαπημένη του Πρόκριδα.

 • cover

  Εδώ είναι ένα μέρος μυστικό, που τυχαίοι άνθρωποι ήρθαν εντελώς τυχαία και ανακάλυψαν το κλαμπ μου. Ονομάζομαι Θάμυρις. Με πολλές θυσίες, μα μη ρωτήσεις τι, κατάφερα να ξεκλειδώσω μια πόρτα που οδηγεί στα ταξίδια σε άλλες διαστάσεις και χρόνους. Κάθε μέλος του κλαμπ μου μπορεί να πάει κυριολεκτικά παντού. Και να μην πάθει τίποτα. Αρκεί να το κρατήσει μυστικό. [...] Στην γη των σπασμένων ονείρων, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αλλά όπως σε κάθε ομάδα, έτσι κι εδώ έχουμε κανόνες. Τους οποίους θα ακολουθείς, αν σου αρέσει η παρέα μας. Και γιατί να μη σου αρέσει; Τα έχεις όλα! Μπορείς να πας παντού, πίσω, μπρος, σε άλλες διαστάσεις, να γίνεις ένα με το Σύμπαν. Να ζήσεις! Όχι απλά να αναπνέεις. Και χωρίς να κινδυνεύεις ή να ρισκάρεις.

 • cover

  Η θητεία και ο έρωτας δεν συσχετίζονται πάντα έτσι όπως το θέλουμε. Ο έρωτας ανάμεσα σε δυο νεαρά πρόσωπα εμποδίζεται από την θητεία του πρωταγωνιστή καθώς υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις ως Πεζοναύτης. Τελικά θα μείνουν μαζί ή όχι? Ένα αναπάντεχο ερώτημα περιμένει να το απαντήσετε.

 • cover

  Μια εκδρομή... κι όμως, δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η αλήθεια ήταν μία και... καραδοκούσε εκεί, αιώνια ανέμενε την καλοδεχούμενη άφιξη τους. Ποιος καιροφυλαχτούσε κάτω από την διάφανη επιφάνεια του υδάτινου εκείνου κόσμου; Μα, ποια άραγε θα ήτανε η έκβαση αυτού του ταξιδιού;

 • cover

  Ο Έρωτας υπάρχει...και είναι Κρητικός!! Πετά τις ηλιόλουστες μέρες πάνω από το Ψηλορείτη..αγκαλιάζει με τις φτερούγες του τις Μαδάρες…….αγναντευει τη ζωη μας απο τη Δίκτη…..γυαλίζει τα βέλη του στον Αφέντη..και ξαποσταίνει στα Αστερούσια……..

 • cover
 • cover

  Τι βλέπει κάποιος όταν κοιτάζει στον καθρέφτη;

 • cover

  Πολλές φορές συμβαίνει μια παρεξήγηση να στέκεται εμπόδιο στη ζωή ενός ανθρώπου και να του απαγορεύει να προχωρήσει, να του απαγορεύει να μπει στον «Παράδεισο». Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στη Χριστίνα. Μια απίστευτη σύμπτωση και η απόκρυψη μιας φαινομενικά ασήμαντης λεπτομέρειας την οδήγησαν στην κόλαση. Θα καταφέρει άραγε να μπει στον απαγορευμένο παράδεισο;

 • cover

  Όταν η Έμμα αποφασίζει να βγει εκείνο το βροχερό βράδυ, για να πάει σινεμά, δεν φαντάζεται πως θα καταλήξει να γνωρίσει...τους άντρες της ζωής της! Μια ιστορία σκέτο μπέρδεμα, με γέλιο, έρωτα και απειλές, ζωντανεύει ένα απρόβλεπτο ερωτικό τρίγωνο...

 • cover

  Το παθημα δεν του εγινε μαθημα. Ο καφενοβιος, ολη μερα αραχτος, στηλιτευει με τον ιδιαιτερο τροπο του, τα κακως κειμενα της παλιοζωης και παλιοκοινωνιας. Για ολα βρισκει λογους να γκρινιαζει, μα στα δυσκολα η μονη του εναλλακτικη που εχει να προσφερει ως πανακεια για τα στραβα κι αναποδα του ματαιου τουτου κοσμου μας ειναι.. ενα λερωμενο βρακι. Οπως και να` χει ομως, ο καφενοβιος εξακολουθει να παραμενει αγαπητος σε μεγαλη μεριδα του κοσμου, καθως ο τυπος του αποτελει μια σταθερη κι ακλονητη αξια, ενα χαρακτηριστικο γνωρισμα της ελληνικης κουλτουρας την περιοδο του μεταπολιτευτικου φαινομενου.

 • cover

  Ακούγοντας με την καρδιά και γράφοντας με το μυαλό, συνήθως κα-ταφέρνω ώστε το αποτέλεσμα και η ποιότητα των κειμένων μου να είναι σε μέτρο που με ικανοποιεί. Προσπαθώ στις μικρές μου ιστορί-ες με απλή πλοκή, να εκλαϊκεύω και να αναδεικνύω αφανείς ανθρώπους σε εξαίρετους πρωταγωνιστές, με τρόπο που οι ιστορίες μου να παρουσιάζονται στον αναγνώστη ή δυνατόν, ως λογοτεχνικά διηγήματα. Είναι μια μοναχική πορεία που με τη συγγραφική μου έμπνευση και τα ερεθίσματα από τον κόσμο που με περιτριγυρίζει, αντλώ και δημιουργώ κυρίως ηθογραφικά διηγήματα. Έχω συνηθίσει ως τρόπο άντλησης υλικού για τις μικρές μου ιστορί-ες, να εμπνέομαι παρακολουθώντας άλλους ανθρώπους να διηγού-νται ιστορίες, εκ των οποίων όσες έχουν ενδιαφέρον καταχωνιάζω στο υποσυνείδητο μου, που εν καιρώ τις αναδύω στη σκέψη μου ως έμπνευση των όσων διηγημάτων γράφω. Τους τελευταίους μήνες νιώθω ότι έχω στερέψει από συγγραφικές εκλάμψεις και οι σκέψεις μου για πολλές μέρες δεν θέλουν να με βοηθήσουν. Νιώθοντας να μην κατέχομαι από καινούργιες έννοιες και γνώμες αυτούς τους καιρούς, αποφάσισα να τρέξω την καθημερινότητα χωρίς να προσπαθώ για καινούργιες ιδέες, ώσπου από μόνος του ίσως ο οίστρος των λογισμών μου με επιφωτίσει ξανά και πάλιν. Σήμερα λοιπόν, 21 Μαΐου εν έτει 2013 του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, ύστερα από όλους τους μήνες του έτους που πέρασαν χω-ρίς προσπάθεια μου για ένα καινούργιο διήγημα, μου ήρθε έμπνευ-ση για μια ιστορία που μόλις την άκουσα ήξερα ότι είχα ένα ενδιαφέ-ρον ερέθισμα, θα μπορούσα να την καταγράψω με τον τρόπο που ήξερα, αυτόν που θα άρεσε σε μένα, αλλά και στους αναγνώστες μου. Ήταν το πρωινό αυτής της Τρίτης, που σεργιανώντας με τη μηχανή μου έξω από το καφενείο του χωριού, μου φώναξε ένας φίλος να με κεράσει καφέ. Ήταν ο Ανδρέας του Χαρή του Γιώρκα, που ήταν ξα-κουστός για τις φημισμένες διηγήσεις του, που με τον τρόπο που τις εξιστορούσε όλοι κρεμιόνταν από το στόμα του για να τις α-κούσουν. Ξεκίνησε η κουβέντα μας για τη σημερινή οικονομική κρίση που μα-στίζει όλους τους κατοίκους, και μας πήγε στα παλιά, στην εποχή της Αγγλοκρατίας. Μια περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι δεν εί-χαν τα στοιχειώδη προς το ζειν, που δούλευαν από χάραμα ως βούτημα για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά τους. Μια εποχή σκληρής κατάστασης που οι Άγγλοι κατακτητές τεχνηέντως κατασκεύασαν με πολλή μαεστρία έχοντας ως μέλημα το διαίρει και βασίλευε, δημιουργώντας ισχυρές κοινωνικές ανισότητες και δυσθεώρητα χάσματα, μαζική φτώχια και κοινωνική δυστυχία. Μια μελανή περίοδο της Κυπριακής ιστορίας που ανάγκαζε τους Έλληνες κατοίκους να γίνονται πολλές φορές κλέφτες από την αδήριτη ανάγκη να εξασφαλίσουν τροφή για τα παιδιά τους. Πολλές είναι οι ιστορίες της εποχής εκείνης που εξιστορούν το πώς διαβίωναν οι κάτοικοι, ειδικά στα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατί-ας και τα επόμενα της Αγγλοκρατίας. Αυτήν την περίοδο ένεκα της μεγάλης δυσπραγίας των κατοίκων, άνθιζε το έγκλημα με αποτέλε-σμα η Αγγλική δικαιοσύνη να είναι πολύ αυστηρή, και για μικροπα-ραβάσεις ακόμα, επιβαλλόταν μεγάλη ποινή προστίμου και φυλάκι-σης. Εκείνους τους καιρούς, η μεγαλύτερη εγκληματικότητα επικρα-τούσε στα χωριά της Πάφου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές Αρχές με την παραμικρή υποψία ή πληροφορία, δρούσαν και ερευνούσαν με σκληρό τρόπο σε όλα τα υποστατικά κυρίως των Χριστιανών.

 • cover

  Μια φορά και έναν καιρό ζούσαν κάποιοι υπέροχοι και χαμογελαστοί άνθρωποι στον Ειρήνο Πόλο. Η ύπαρξη του Ειρήνου Πόλου ήταν άγνωστη στην υπόλοιπη γη. Οι κάτοικοί του, οι Ειρηνούληδες, άλλοι κοντοί, άλλοι ψηλοί, μεγάλοι και μικροί, παχουλοί και ζουμεροί, σκουρόχρωμοι και ανοιχτόχρωμοι, δημιουργούσαν ένα υπέροχο παζλ χρωμάτων και χαρακτήρων. Και ενώ οι μέρες και οι νύχτες ήταν λαμπερές στον Ειρήνο Πόλο και οι άνθρωποι ζούσαν ευτυχισμένοι, η βία και ο πόλεμος κυριαρχούσαν έξω από αυτόν. Οι Ειρηνούληδες όμως, αγνοούσαν το κακό που είχε σκορπίσει γύρω τους. Είχε έρθει λοιπόν, η ώρα να δράσουν. Θα καταφέρουν, άραγε, οι μικροί μας Ειρηνούληδες να σκορπίσουν την αγάπη και την ευτυχία σε όλον τον πλανήτη; Ένα εγχείρημα δύσκολο, μα όχι κι ακοτόρθωτο...

 • cover

  Ο σωματοφύλακας είναι ένα μεγαλόσωμο λυκόσκυλο , που έχει εκπαιδευτεί για να καθοδηγεί με απόλυτη ασφάλεια το αφεντικό του και να το προστατεύει από κάθε κίνδυνο . Τα καθήκοντά του αυτά τα ασκεί με απόλυτη ευσυνειδησία , μέχρι τη στιγμή που το απομακρύνουν παρά τη θέλησή του από τον τυφλό κύριό του . Αναγκάζεται να ζήσει για ένα διάστημα σαν αδέσποτο και στη συνέχεια γνωρίζεται τυχαία με ένα εντεκάχρονο κορίτσι , τη Νεφέλη . Το αίσθημα αφοσίωσης που διαθέτει το κάνει να προσκολληθεί στη μικρή του φίλη και να γίνει ο ακοίμητος φρουρός της και ο φύλακας άγγελός της . Η Νεφέλη όμως , βασιζόμενη στην ασφάλεια που της προσφέρει ο τετράποδος φίλος της , αποφασίζει να κάνει το ντετέκτιβ για να αποκαλύψει τη δράση κάποιων κακοποιών και προβαίνει σε ενέργειες που την οδηγούν αυτήν και τους φίλους της σε επικίνδυνες περιπέτειες ...

 • cover

  Περνάει ο χρόνος γρήγορα…Δεν το προλαβαίνεις…Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πραγματικά τον έζησες…Δεν θυμάμαι πολλά από τον τελευταίο χρόνο…Είναι λες και με προσπέρασε χωρίς να μου αφήσει τίποτα… Δεν έγινε τίποτα καινούριο…Τίποτα που να μην έγινε ποτέ ξανά…Αντίθετα, ήταν σαν κάποιος να πάτησε το replay και να έζησα τα προηγούμενα χρόνια σε επανάληψη…

 • cover

  Μια περιληπτική ιστορία που θα βάλει σε αρκετές υπαρξιακές σκέψεις τον μέσο αναγνώστη του βιβλίου αυτού.

 • cover

  Ο Κυριάκος Ταπακούδης γράφει ναυτικές ιστορίες και διηγείται όσα θαυμαστά και εύμορφα είδε και γνώρισε ως ναυτικός σε μια νεαρή ηλικία που εμπαρκάρισε στα καράβια και έπλευσε μακριές θάλασσες και περιδιάβηκε λιμάνια σε μακρινές χώρες.

 • cover

  Μόνος χρόνος που δεν λιγοστεύει είναι ο χρόνος που πέρασε. Και αυτό που περισσεύει στο τέλος του χρόνου -μετά από όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν- είναι η φθορά, απόδειξη μιας μάταιης κυριαρχίας σε έναν κόσμο που δεν ορίζουμε, αλλά μας ορίζει.

 • cover

  Ένα χωριό στο πουθενά.. ένας ξαφνικός χωρισμός...κι ένας θάνατος! Όλα δείχνουν τον ένοχο απ' το πρώτο λεπτό. Είναι όμως έτσι;; Η Άννα θα κληθεί να πάρει το Νόμο στα χέρια της, αν θέλει ν' αποδείξει την αθωότητά της..Θα τα καταφέρει;;

 • cover

  Σήμερα, την εποχή της επιστήμης και του ορθολογισμού, ξεχνάμε ή ακόμα και χλευάζουμε το μεταφυσικό. Ιστορίες που κάποτε αποτελούσαν κομμάτι της ζωής, των πεποιθήσεων και της καθημερινότητας των ανθρώπων, υπάρχουν πλέον μόνο στη μεγάλη οθόνη. Μύθοι και θρύλοι που κάποτε ήταν γνωστοί σε όλους, σήμερα έχουν ξεχαστεί και παραδοθεί στη λήθη. Έναν τέτοιο μύθο θα αναβιώσουμε μέσα από αυτές τις σελίδες. Πρόκειται για την ιστορία της Μόρας, της έρπουσας σκιάς, της ερωμένης. όπως αποδίδεται το όνομα της στα σλαβικά. Εδώ και χιλιάδες χρόνια η Μόρα επισκέπτεται σαν την κρυφή ερωμένη τους ανθρώπους τις νύχτες. Εκεί, όταν πέσει το πέπλο της νύχτας, εκεί ανάμεσα στις σκιές προσπαθεί σαν ερωμένη να αποσπάσει όχι στιγμές πάθους από τους μνηστήρες της, αλλά την ίδια τους την ψυχή. Προικισμένη με υπομονή διαλέγει τα θύματα της και περιμένει πότε θα τα αποπλανήσει. Εκεί, λίγο πριν το λήθαργο, πριν αφεθούν στα χέρια του Μορφέα, έρχεται εκείνη να τους διεκδικήσει και να τους κάνει δικούς της. Τα θύματά της, οι μνηστήρες της, ανεξαρτήτως φύλου, παραδίνονται τότε ανήμποροι στη δύναμή της. Το άγγιγμά της τους καθιστά ανήμπορους να μιλήσουν και να κουνηθούν. Είναι η πιο σκοτεινή ερωμένη... με ένα άγγιγμα που κόβει την ανάσα.

 • cover

  Μέσα στη μουντή και συνηθισμένη καθημερινότητα, ο Χάρης παρά τη γκρίνια της μάνας τους, την αναγκαστική συγκατοίκησή τους, το δούλεμα του κολλητού του και την ατελείωτη πλάκα μεταξύ τους..συναντά τη Μάνια και η ζωή του ξαφνικά αποκτά νόημα...

 • cover

  Η ιστορία της πέτρας θέλει να φανερώσει και να αναπτύξει τις ευαισθησίες των παιδιών μας αλλά και να θυμίσει σε εμάς τους μεγαλύτερους ότι πολλές φορές αξίζει να δίνουμε αξία στα απλά πράγματα που είναι και τα περισσότερο σημαντικά και λυτρωτικά για τις ψυχές μας.

 • cover

  Πάντα υπάρχει ένας διακόπτης στο σκοτεινό δωμάτιο... Αρκεί να τον βρεις!

 • cover

  Τι συμβαίνει όταν το πάθος γίνεται απωθημένο; Οι δύο εραστές βρήκαν τον τρόπο να το αντιμετωπίσουν, αλλά φυσικά αυτό δε σήμαινε ότι έκαναν την καλύτερη επιλογή!

 • cover

  Wherever there is a haunted house and a ghost, thirsty for blood, it may be a demon behind it...

 • cover

  Ένας κόσμος διαφορετικός! κάπου στο μέλλον του 2040. Η οικονομική κρίση και πάλι επίκαιρη. Ο ήρωας μας σχετικά βολεμένος. Η μοναξιά και οι απρόσωπες σχέσεις το πρόβλημα του. Αυτός έχει δουλειά. Οι περισσότεροι όμως όχι. Μόνη του παρηγοριά τα παιχνίδια στο διαδίκτυο όπου έχει διακριθεί και αποκτήσει ένα σωρό μονάδες -το νόμισμα της εποχής- που δεν του χρησιμεύουν και τόσο αφού η ζωή του είναι δουλειά σπίτι δουλειά. Μέχρι που γίνεται το φοβερό Μπλακ Άουτ που αλλάζει την ζωή όλων τους. Μια ιστορία που διαδραματίζεται τόσο στον πραγματικό όσο και στον εικονικό κόσμο γεμάτη ανατροπές, περιπέτεια και τον αγώνα του ανθρώπινου γένους για πραγματική ελευθερία. Καλή ανάγνωση!

 • cover

  Ο Βιτο μολις μαθαινει για τις ριζες του ταξιδευει στην Κατω Ιταλια!Ο ερωτας του χτυπαει την πορτα αλλα και μια υποχρεωση που θα τον φερει πισω!Ενα τρελο γαιτανακι ξεκιναει για να βρουν το θησαυρο!!!!

 • cover

  Η Βίκυ προσπαθώντας να βοηθήσει τη φίλη της τη Τζούλια να βγει απ’ την κατάθλιψη, της γνωρίζει έναν περιζήτητο εργένη. Ένα λάθος, όμως, οδήγησε τη Τζούλια σε μιαν άλλη αγκαλιά… Μια χαρούμενη, νεανική περιπέτεια κι ένας απρόσμενος έρωτας…

 • cover

  Ένα σημείωμα και μία φωτογραφία ήταν αρκετά για να ξυπνήσουν στον Βασίλη τις αναμνήσεις κάποιου μεγάλου έρωτα που έζησε κάποτε σ' ενα ελληνικό νησί. Η επιστροφή του σ' εκείνο το μαγικό τόπο ήταν αναγκαία ώστε να λύσει το γρίφο της φωτογραφίας και του σημειώματος που έγραφε: Ένα δώρο για σένα...Ανναλένα.

 • cover

  Ζητειται ελπις. Ευτυχως ευρεθη η χαμενη Ατλαντις. Ολα εκεινα τα βιωματα που ειχε ο πρωταγωνιστης του διηγηματος καλα φυλαγμενα στην αμυγδαλη του, αξαφνα βγηκαν στην επιφανεια. Και ειναι στην διακριτικη του ευχερεια πως θα τα διαχειριστει, ωστε να τον βοηθησουν να συνεχισει τον δυσκολο αγωνα της ζωης. Θα τα καταφερει; Ειναι μια μικρη ιστορια, φανταστικη μεν, αλλα οχι εξωπραγματικη.

 • cover

  Κάποιες φορές στην ζωή όλα ανατρέπονται από κάποιες μικρές λεπτομέρειες, όλων των ειδών οι άνθρωποι είναι ικανοί για το καλύτερο ή το χειρότερο. Ο πρωταγωνιστής μας βρίσκεται στο μεταίχμιο αυτό, από συγκυρίες έγινε πολύ ευάλωτος που όμως μετατράπηκε σε δυναμικό πρωταγωνιστή της ζωής. Η ιστορία που περιγράφεται δεν είναι η αληθινή, αλλά όπως θα ήθελα να είναι..

 • cover

  Απόσπασμα από το έργο: «Κάπου εκεί στα δεξιά υπάρχει ένα μεγάλο νησί», είπε ο Γουίτνι. «Είναι μάλλον μυστήριο». «Ποιό νησί είναι αυτό;», ρώτησε ο Ρέινσφορντ. «Οι χάρτες το αναφέρουν ως ‘Νησί-Παγίδα’ για τα καράβια», απάντησε ο Γουίτνι. «Το όνομά του και μόνο τα λέει όλα, τί λες; Οι ναυτικοί αισθάνονται έναν παράξενο τρόμο γι’ αυτό το μέρος. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως φταίει κάποια δεισιδαιμονία». «Δεν μπορώ να το δω», παρατήρησε ο Ρέινσφορντ, προσπαθώντας να κοιτάξει μέσα από την πυκνή υγρασία της τροπικής νύχτας, η οποία γινόταν αισθητή καθώς ένα παχύ μαύρο στρώμα ζέστης κάλυπτε το ιστιοφόρο. «Έχεις γερή όραση», είπε ο Γουίτνι γελώντας, «το λέω γιατί σ’ έχω δει να σκοτώνεις τάρανδο που κινούνταν μέσα σε καφέ φθινοπωρινούς θάμνους από τετρακόσια μέτρα απόσταση• όμως ακόμη και εσύ δεν μπορείς να δεις στα τέσσερα μίλια μέσα στην αφέγγαρη νύχτα της Καραϊβικής». «Δεν μπορώ να δω ούτε στα τέσσερα μέτρα», παραδέχτηκε ο Ρέινσφορντ. «Να πάρει! Είναι σαν υγρό μαύρο βελούδο». «Θα αραιώσει αρκετά στο Ρίο», υποσχέθηκε ο Γουίτνι. «Υπολογίζω να φτάσουμε εκεί σε λίγες μέρες. Ελπίζω τα όπλα για ιαγουάρους να έχουν φτάσει από τo εργοστάσιο Πούρντεϊ. Θα κάνουμε καλό κυνήγι ανεβαίνοντας τον Αμαζόνιο. Είναι ωραία απασχόληση το κυνήγι». «Είναι η καλύτερη απασχόληση στον κόσμο», συμφώνησε ο Ρέινσφορντ. «Είναι, για τους κυνηγούς», τον διόρθωσε ο Γουίτνι. «Όχι όμως και για τους ιαγουάρους». «Μην λες ανοησίες, Γουίτνι», είπε ο Ρέινσφορντ. «Είσαι κυνηγός μεγάλων θηραμάτων, όχι φιλόσοφος. Ποιός νοιάζεται για το πώς νιώθει ο ιαγουάρος;». «Ίσως ο ίδιος ο ιαγουάρος», παρατήρησε ο Γουίτνι. «Μπα! Δεν καταλαβαίνει τίποτε». «Ακόμη κι έτσι, θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνει ένα πράγμα- τον φόβο. Τον φόβο του πόνου, και τον φόβο του θανάτου». «Ανοησίες», είπε και γέλασε ο Ρέινσφορντ. «Η ζέστη σε κάνει μαλθακό, Γουίτνι. Γίνε ρεαλιστής. Ο κόσμος είναι φτιαγμένος από δύο κατηγορίες πλασμάτων: τους κυνηγούς, και τα θηράματα. Ευτυχώς, εμείς οι δύο είμαστε κυνηγοί. Πιστεύεις ότι προσπεράσαμε το νησί;» «Δεν είμαι σίγουρος, μέσα σ’ αυτό το σκοτάδι. Το ελπίζω». «Γιατί;» ρώτησε ο Ρέινσφορντ. «Το μέρος αυτό έχει κακή φήμη». «Υπάρχουν κανίβαλοι;» υπέθεσε ο Ρέινσφορντ. «Ούτε για δείγμα. Ακόμη και οι κανίβαλοι δεν θα έμεναν σ’ αυτό το μέρος που το έχει ξεχάσει ο Θεός. Όμως η αντίληψη αυτή έχει με κάποιον τρόπο ριζωθεί στις παραδόσεις των ναυτικών. Δεν παρατήρησες ότι τα νεύρα του πληρώματος φαίνεται να είναι λίγο τεντωμένα σήμερα;» «Φέρονταν λίγο παράξενα, τώρα που το λες. Ακόμη και ο καπετάνιος Νίλσεν». «Ναι, ακόμη και αυτός ο σκληροτράχηλος Σουηδός, που θα έφτανε μέχρι τον ίδιο τον διάβολο για του ζητήσει φωτιά. Τα πονηρά γαλάζια μάτια του είχαν ένα βλέμμα που δεν το έχω ξαναδεί ποτέ πριν. Το μόνο που κατάφερα να του αποσπάσω ήταν: ‘Αυτό το μέρος έχει κακό όνομα για τους ναυτικούς, κύριε’. Μετά μου είπε, με πολύ σοβαρό ύφος: ‘Δεν νιώθετε κάτι;’ λες και ο αέρας γύρω μας ήταν όντως χαλασμένος. Λοιπόν, μην γελάσεις με αυτό που θα σου πω – πράγματι ένιωσα κάτι σαν ξαφνική ανατριχίλα. Δεν φυσούσε το παραμικρό αεράκι. Η θάλασσα ήταν ήρεμη σαν λάδι• γυαλί καθώς πλησιάζαμε στο νησί. Αυτό που ένιωσα ήταν μία ανατριχίλα στην ψυχή μου, κάτι σαν ξαφνικός φόβος». «Ήταν μόνο η φαντασία σου», είπε το Ρέινσφορντ. «Ένας ναυτικός που πιστεύει στις δεισιδαιμονίες μπορεί να μεταδώσει τον φόβο του σε όλο το πλήρωμα ενός πλοίου». «Ίσως. Όμως, μερικές φορές πιστεύω ότι οι ναυτικοί έχουν μία επιπλέον αίσθηση, η οποία τους προειδοποιεί όταν βρίσκονται σε κίνδυνο. Μερικές φορές πιστεύω ότι το κακό είναι κάτι το χειροπιαστό- όπως το μήκος των κυμάτων, ο ήχος, και το φως. Ένα διαβολικό μέρος, για παράδειγμα, εκπέμπει δονήσεις του κακού. Τέλος πάντων, τώρα απομακρυνόμαστε από αυτήν την περιοχή. Λοιπόν, λέω να πάω για ύπνο, Ρέινσφορντ». «Εγώ δεν νυστάζω», είπε ο Ρέινσφορντ. «Θα γεμίσω άλλη μια φορά την πίπα μου και θα καπνίσω στο κατάστρωμα της πρύμνης». «Καληνύχτα, λοιπόν, Ρέινσφορντ. Θα τα πούμε στο πρωινό». «Εντάξει. Καληνύχτα, Γουίτνι». Δεν ακουγόταν κανένας θόρυβος μέσα στη νύχτα καθώς ο Ρέινσφορντ κάθισε σε εκείνο το σημείο, εκτός από τον υπόκωφο βόμβο της μηχανής..."

 • cover

  Όταν ο απελπισμένος έρωτας μιας έφηβης για έναν μεγαλύτερο άντρα, στελέχους της κυβέρνησης, απειλεί να καταστρέψει και τους δυο, όταν δεν αντέχουν να κάνουν πίσω, αλλά ούτε να προχωρήσουν μπροστά, τότε ποια θα είναι η κατάληξη αυτού του παθιασμένου έρωτα που ήρθε και για τους δυο έτσι, ξαφνικά?

 • cover

  Αυτή είναι η ιστορία μιας 80χρονης γυναίκας της Νιόβης που αποφάσισε έστω και στα 80 της να γνωρίσει την γυναίκα που έκρυβε μέσα της συναντώντας γυναίκες σε όλο τον κόσμο και προσπαθώντας μέσα στα πρόσωπα τους να ανακαλύψει τον εαυτό της.Θα μου πείτε γιατί στα 80.Γιατί όπως λέει και η ίδια τώρα επιτέλους δεν φοβάται

   

 • cover

  «Άραγε η μοίρα μας να βρίσκεται γραμμένη εκεί πάνω, σε κάποιο από τα αστέρια που λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό;». Αυτή την ερώτηση έκανε ο εγγονός του Τζακ και αντί να λάβει μία απλή απάντηση, άκουσε μία τρομερή ιστορία. Ψηλά στο Βορρά, μέσα σε κοιλάδες κρυμμένες από το ανθρώπινο μάτι, βρίσκονται μυστικά του παρελθόντος και μονοπάτια που οδηγούν στο μέλλον. Ο Τζακ διδάχθηκε από το παρελθόν, αλλά έμαθε πολλά περισσότερα από το ταξίδι του στο μακρινό μέλλον.

 • cover

  Υπάρχει φιλία μεταξύ ανθρώπου και μεταλλαγμένων όντων; Μπορούν να παθιαστουν οι Ιάπωνες με την φολκλόρ Ελληνική μουσική; Σε πόσο περίοπτη θέση τελικά, μπορεί να τοποθετήσει ένας σημαίνον Άγιος, ένα πορτραίτο του Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ με αφιέρωση; Τίποτα από όλα αυτά δεν είχε απασχολήσει τον κύριο Διονυσίου, μέχρι που πήρε την Πάνω Βόλτα...

 • cover

  Κι εκείνη είχε αλλάξει πολύ όμως. Δεν ήθελε να βγει τα βράδια, ενώ μέχρι να ζήσει μαζί του, περίμενε πώς και πώς να στηριχτεί σε ένα μπαρ με κάποια φίλη της και να πιει τα ποτά της. Πολλά ποτά και πολλά τσιγάρα. Κάθε φορά και περισσότερα. Κάθε φορά και χειρότερα. Σφηνάκια, υποβρύχια και κεράσματα ήταν τα βράδια της.

 • cover

  Η Αλίκη κατοικεί σε μια γιγαντοικία, χαμένη σε ατελείωτες Εξερευνήσεις ενός λαβυρινθώδους χώρου γεμάτου παράξενα πλάσματα και μυστηριώδη ευρήματα. Δεν έχει συναντήσει κανέναν άλλο άνθρωπο σαν εκείνη. Μετά, όμως, ένας άντρας εμφανίζεται ο οποίος της μοιάζει. Εξόριστος και χαμένος, μεταφέρει ένα κουτί προς την οροφή της γιγαντοικίας, όπου η Αλίκη δεν έχει ποτέ καταφέρει να φτάσει. Ο άντρας ζητά τη βοήθειά της, αλλά τονίζει ότι δεν πρέπει ν’ανοίξουν το κουτί. Η μεγαλύτερη Εξερεύνηση της Αλίκης έχει μόλις ξεκινήσει...

 • cover

  Ένας άντρας περιπλανιέται, χαμένος, μέσα σε σκοτεινά, λαβυρινθώδη σπήλαια που μοιάζουν ατελείωτα. Δεν θυμάται τίποτα από το παρελθόν του. Δεν ξέρει πώς κατέληξε εδώ, αν και έχει πολλές άλλες παράξενες γνώσεις. Εκείνο, όμως, που καταλαβαίνει χωρίς καμια αμφιβολία είναι ότι μέσα στο μυαλό του βρίσκεται μια Σκέψη η οποία έχει τη δύναμη να ξεκλειδώσει τις αναμνήσεις του. Αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο την κατάλληλη στιγμή – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

 • cover

  Δεν περίμενε ποτέ τέτοια κίνηση από έναν άνθρωπο που έρχεται και φεύγει. Δεν περίμενε ποτέ μία τέτοια δέσμευση και ρήμαζε το μυαλό της για να βρει το γιατί. Στο κάτω- κάτω, τι σημασία είχε το γιατί;

 • cover

  «Τι σε νοιάζει ρε πας καλά; Από πού κι ως πού; Έκανε την επιλογή του και δεν ήσουν εσύ αυτή. Ξεκόλλα και κοίτα να περάσεις καλά.»

 • cover
 • cover

  Την στιγμή που έγιναν ένα, κοίταξε ψηλά τον αστερισμό τους και του ψιθύρισε με την σκέψη της «ευχαριστώ». Δε γνωρίζω γιατί το έκανε, ούτε θέλησα να την ρωτήσω. Το συναίσθημα και μόνο μου ήταν αρκετό.

 • cover

  Ἔρως ἀνίκατε μάχαν…. …καί σ᾽ οὔτ᾽ ἀθανάτων φύξιμος οὐδεῖς οὔθ᾽ ἁμερίων σέ γ᾽ ἀνθρώπων. ὁ δ᾽ ἔχων μέμηνεν.

 • cover

  Η Νικόλ, μιά φοιτήτρια Ψυχολογίας, μετά από πολλές κι ανούσιες σχέσεις, αποφασίζει να δωθεί ολοκληρωτικά στον καθηγητή της. Δεν ξέρει όμως, οτι είναι παντρεμένος κι οτι συνηθίζει να μαγνητοσκοπεί τις ερωτικές του συνευρέσεις και να τις διανέμει, έναντι χρηματικής αμοιβής! Η Νικόλ παρόλα αυτά, δεν είναι το μόνο θύμα του. Η ζωή της γυναίκας του, καταστρέφεται επίσης, όταν εκείνη μένει έγκυος! Απειλές, πνεύματα που δεν μπορούν να βρουν ησυχία, επίδοξες ομοφυλόφιλες ερωμένες και δύο φόνοι, περιπλέκουν το σκηνικό και οδηγούν σε Εγκλήματα Πάθους..

 • cover

  Η πρώτη φορά που βρέθηκαν ουσιαστικά μαζί, όπως θα βρισκόταν ένα ζευγάρι. Εκεί που ξεκίνησαν όλα. Η βάση της ιστορίας μας και της δικής τους.

 • cover

  Ωραίες οι περιλήψεις μα, αν δε διαβάσεις το βιβλίο, η περίληψη δεν θα σου δώσει το απαιτούμενο συναίσθημα ώστε να φτάσεις σε μία ολοκληρωμένη άποψη. Δείτε λοιπόν τις πράξεις και αφήστε απ' έξω την προκατάληψη.

 • cover

  Ο ήρωας μας, αν όχι ο πρωταγωνιστής. Ο λόγος που άνοιξε ο πόλεμος μέσα της και μέσα στην οικογένειά της. Λίγα λόγια για να έρθετε πιο κοντά του. Όχι να τον γνωρίσετε όμως. Μπορεί να ακούγεται απλό μα, με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, είναι ίσως το πιο δύσκολο κατόρθωμα του κόσμου τούτου.

 • cover

  Ο Θεόκλητος (προτιμά να τον φωνάζουν Άκη) είναι ένας λογιστής που πλησιάζει τα τριάντα και δουλεύει σε ένα γραφείο στην πλατεία Βικτωρίας. Μια μέρα που γυρίζει από εξωτερικές δουλειές ανακαλύπτει πως όσα συμβαίνουν τα έχει ήδη ζήσει!!! Τι ακριβώς συμαβαίνει; Τρελάθηκε ή γύρισε πίσω στο χρόνο; Ένα διήγημα με ιδιαίτερη αφήγηση, που μιλάει για το παρελθόν που γίνεται παρόν όταν κάτι μας απασχολεί και οι πρώτες 2000 λέξεις διακρίθηκαν σε διαγωνισμό με θέμα τον Χρόνο και δημοσιεύτηκαν με τίτπλο "Άλλη μια φορά" στη Συλλογή του Χρόνου από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Πλέον μπορείτε να δείτε και το υπόλοιπο!!!

 • cover

  Για πολλά χρόνια, ο Τζων, κρατούσε καλά κρυμμένο το μυστικό του, αλλά τώρα η Αϊλήν κινδύνευε κι εκείνος φοβήθηκε ότι θα την έχανε όπως έχασε και την αδελφή του και παρ’ όλο που ο φίλος του, ο Χάρλεϊ ήταν περίεργος να μάθει, ήταν συγχρόνως κι ο πιο έμπιστος για να διαφυλάξει την σωματική ακεραιότητα της Αϊλήν…

 • cover

  Το παρόν βιβλίο είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί ακόμα και από εμένα, τον συγγραφέα του. Ασφαλώς δεν αναφέρομαι στην ποιοτική στάθμη, αυτή κρίνεται από τον κάθε αναγνώστη ξεχωριστά, αλλά στο είδος του. Ενυπάρχει έντονα το φανταστικό , λιγότερο το ιστορικό και το φιλοσοφικό στοιχείο. Αφορμή για την ιστορία στάθηκε το κίνημα της αρχαιολατρίας , ανακατεμένης με απίθανες ιστορίες συνωμοσίας, όσο πιο χοντροκομμένες, τόσο πιο πιστευτές για ένα καθόλου ασήμαντο κομμάτι του πληθυσμού, που άκμασε χρονικά, εκεί γύρω στο 2000. Την υπόθεση αυτή, που στην σημερινή τσαλαπατημένη Ελλάδα είναι μια ανάμνηση, παρακολούθησα από κοντά με ένα περίεργο χομπίστικου τύπου, αποστασιοποιημένο, ενδιαφέρον. Ούτε έγινα φυσικά, κομμάτι των πιστών του Ολύμπου, ούτε όμως κομμάτι της πλειοψηφίας που τους ειρωνευόταν με κακεντρέχεια. Ομολογώ πως κοίταζα τους ανθρώπους αυτούς με τρυφερότητα και λίγη ζήλεια για την αγνότητα τους, το δε κίνημα που δημιουργήθηκε , ως μια κατά κάποια άποψη υγειούς, μαζικής κρίσης ιδεαλισμού, ενός ευαίσθητου τμήματος μιας κοινωνίας, που πορεύεται πλέον στα τυφλά, χωρίς συνδετικό ηθικό δεσμό. Τέτοιος λοιπόν είναι και ο κεντρικός ήρωας αυτου του βιβλίου, όχι ανόητος, αλλά αθεράπευτα ρομαντικός, περιβαλλόμενος από ένα σύνολο βλακωδώς κυνικό. Περί της ιστορικής ακρίβειας του κειμένου, το δηλώνω προκαταβολικά πως είναι ανύπαρκτη και αυτό όχι συνειδητά ,αλλά για πρακτικότερους λόγους: είμαι παντελώς άσχετος με τα περί της Αρχαίας Ελλάδας και χωρίς να παρεξηγηθώ για αντεθνικά συμπλέγματα που σε καμία περίπτωση δεν έχω, θα πρέπει να ομολογήσω πως το ενδιαφέρον μου για αυτήν, ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο από αυτό που δείχνω για ένα ντοκιμαντέρ με θεματολογία την γονιμοποίηση της Αχιβάδας. Τον λόγο μέσα μου δεν τον έχω ξεκαθαρίσει, αλλά πιθανολογώ πως προτιμώ να μαθαίνω για περιπέτειες του Ελληνισμού ,κοντινότερες ιστορικά, στην δική μου ύπαρξη. Έτσι λοιπόν, όσοι θεωρούν πως θίγονται από ευαίσθητες αναφορές στην αρχαιότητα, ας βάλουν τα βέλη τους πίσω στην φαρέτρα, δεν διεκδικώ ιστορικές δάφνες, ούτε θέλω να προσβάλω τις αξίες τους. Τέλος για αυτούς που έχουν διαβάσει τις προηγούμενες ιστορίες μου ,για το χιουμοριστικό τους ύφος, ας μην λειτουργήσει αυτή η περίληψη αποτρεπτικά, δεν το γύρισα στην κουλτούρα. Είμαι καταδικασμένος ότι γεννάει το μυαλό μου, να ρέπει προς την σάτιρα και αυτό δεν άλλαξε τώρα, ούτε θα αλλάξει στο μέλλον. Καλή σας ανάγνωση.

 • cover

  Πρόκειται για μία συλλογή ιστοριών που αναφέρονται σε γεγονότα που έζησε ο συγγραφέας στην παιδική, εφηβική αλλά και ωριμότερη ηλικία, αλλαγμένα -λίγο ή πολύ- από το άγγιγμα της φαντασίας. Διαδραματίζονται στη Λάρισα (και όχι μόνο) στις δεκαετίες 80 και 90 και διαπνέονται από γλυκόπικρη και έντονα νοσταλγική διάθεση.

 • cover

  Μία μικρή εισαγωγή στο μυαλό της. Στο μυαλό εκείνο που διαδραματίζεται ο πόλεμος που καλείται να παρεβρεθεί. Μία παρουσίαση τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική. Μία πρώτη εικόνα της ζωής της με τον απαγορευμένο καρπό.

 • cover

  Γκερίνα ή αλλιώς για την πλειοψηφία, Γκουέρνικα. Ο πόλεμος ενός μυαλού και η ατομική μάχη που καλείται να δώσει. Μία οικογένεια που καθιστά τις συνθήκες ακόμα πιο αντίξοες. Είναι η αρχή του τέλους ή μία νέα αρχή; Συντονιστείτε.

 • cover

  Πέντε μικρές ιστορίες. Κάθε μια από αυτές έχει σταθερές βάσεις, ρεαλιστικές και επεκτείνεται σε μονοπάτια ασταθή, σουρεαλιστικά.

 • cover

  Ένα παζλ που αποτελείται από ερημικά νησιά, αρχαίους πύργους, πυκνές ζούγκλες και μαγευτικά δάση έρχεται να αναδείξει τις διάφορες όψεις του κόσμου. Όψεις που η αντίθεσή τους φωτίζεται με τον καλύτερο τρόπο από την δράση ταξιδευτών, πολεμιστών και τυχοδιωκτών.

 • cover

  Κι εκεί που ίσως οι αναγνώστες μου θα περίμεναν επιτέλους κάτι ευτυχισμένο, η ζωή μου τους κάνει μία ανατροπή στην πλοκή της ιστορίας που ακολουθεί και, θα ακολουθεί. Δεν τελείωσε τίποτα. Όλα τώρα ξεκινούν.

 • cover

  Πιάνουμε την Ιστορία Της Ελένης από την Αρχή, και την σκιαγραφεί η ίδια η Ελένη μέσα στα στενοσόκακα της πλάκας το 1963. Η ζωή της φαίνεται πως ξεκινά ιδανικά με τον Γάμο της. Όμως, όπως αλλάζουν οι εποχές έτσι αλλάζει και ο κύκλος της ζωής για τους ανθρώπους..Για την Ελένη υπήρξε ένας αστάθμητος παράγοντας που ήταν η αρχή του τέλους.. Η Ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. https://www.youtube.com/watch?v=dnK8Ld4uTL0

 • cover

  Τρέλα είναι μια άλλη μορφή συνείδησης που μόνο η ζωή μπορεί να στην δείξει..για την Ελένη η ''έξοδος'' έχει εποχή..μια εποχή νοτισμένη από Υγρασία και κάποια κομμάτια Αναμνήσεων..

  Συνεχίζεται στο δεύτερο μέρος.

 • cover

  Η ιστορια μιας γυναικας, την περιοδο της μεταπολιτευτικης Ελλαδος. Οποιαδηποτε ομοιοτητα των χαρακτηρων του βιβλιου με υπαρκτα προσωπα ειναι εντελως συμπτωματικη.

 • cover

  Αποτελεί μία συλλογή 6 μικρών παραληρηματικών ιστοριών με διαφορετικούς πρωταγωνιστές που άλλα βιώνουν στην πραγματικότητα(;) και άλλα βιώνουν(;) στην παραζάλη τους...

 • cover

  Μια πραγματικά διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ιστορία με έναν Άγιο Βασίλη αλλιώτικο από αυτόν που ξέρουμε. Τα ξωτικά; Αφήστε καλύτερα! Παραμονή Χριστουγέννων, μα Χριστούγεννα είναι αυτά; Που είναι το χιόνι; Λιακάδα σκέτη λιακάδα. Και ο Άγιος Βασίλης τι δουλειά έχει στο σπίτι μου; Με αμνησία; Αυτά και άλλα πολλά θα συμβούν μια τέτοια μέρα γιορτινή με την νύχτα της μαζί μην ξεχνιόμαστε. Γιατί τα πιο παράξενα την νύχτα συμβαίνουν. Δεν συμφωνείτε;

 • cover

  Η συνέχεια του 25η ώρα-3. Μια περίεργη ιστορία για κάποιον που μέσα στην μοναξιά του ανακάλυψε έναν άγνωστο στους πολλούς τρόπο "φυγής" χωρίς ουσίες και δύσκολες τεχνικές. Ακολουθεί η συνέχεια της ιστορίας.

 • cover

   Δύο λόγια από την δημιουργό:   Αυτή η αληθινή και όμορφη ιστορία αγάπης εξελίσσεται σε μια εποχή όπου η αγάπη εξαγοράζεται με χρήμα, διαβουλεύεται από προσωπικά συμφέροντα και η λέξη συνάνθρωπος μοιάζει να λείπει από το λεξιλόγιο των περισσότερων. Εδώ μπαίνει ένα μεγάλο θαυμαστικό και η εναλλακτική πραγματικότητα που θα εξακολουθήσει να υπάρχει, τσαλακώνοντας τις λανθασμένες απόψεις, που προσπαθούν να δηλητηριάσουν την υπεροχή του ρομαντισμού και της αλτρουιστικής αγάπης. Η συναισθηματική ωριμότητα του Σωκράτη έγινε θετικός καταλύτης της σχέσης που διατηρεί με την κοπέλα την οποία αγαπάει. Δεν άφησε περιθώρια εγωισμού να χαλάσουν την διακριτικότητα με την οποία την πλησίαζε σε δύσκολες καταστάσεις. Η ευγένεια και η κατανόηση ήταν το μαγικό συστατικό που γοήτευσε την ατμόσφαιρα τους. Το ότι δεν θέλησε ποτέ του να την ξεπεράσει ερωτικά είναι κάτι που ο ίδιος ζει ως επιλογή του και το γουστάρει. Τον εξιτάρει το κυνήγι της αγαπημένης του. Νιώθει σαν πρίγκιπας που σκοτώνει δράκους και πολεμάει για την κατάκτηση της καρδιάς της. Μοιάζει με σύγχρονο παραμύθι και παρόλο που  σε λογικά πλαίσια είναι συνειδητοποιημένο και από τους δύο, το αφήνουν να ρέει στον χρόνο. Η Ιωάννα όπως του έχει πει δεν θέλει να τον δυστυχήσει μέσα από μια σκόπιμη εξαφάνιση της. Του ξεκαθάρισε πως τον αγαπάει σαν αδελφό και αφού εκείνος θέλει να ζει το συναίσθημα του συνοδευτώ το δέχτηκε, με μια κρυφή επιφύλαξη. Αυτό που πιστεύει εκείνη για την ίδια και για όλους τους ανθρώπους είναι πως από την στιγμή που θέλουμε να ζήσουμε ευσυνείδητα μια παραμυθένια κατάσταση καλό είναι να την ζούμε, φυσικά γνωρίζοντας συνέπειες και λογικές εκβάσεις. Δεν της αρέσει να κόβει τα όνειρα και τα όμορφα αισθήματα κανενός, πόσο μάλλον ανθρώπων που νοιάζεται και αγαπάει. ‘Όταν μια κατάσταση είναι ξεκάθαρη, το πως θα την ζήσει ο καθένας είναι δική του επιλογή. Ο Σωκράτης πιστεύει πως αξίζει να πολεμάμε για καταστάσεις που μπορούμε να αλλάξουμε κατά όπως επιθυμούμε, έχοντας για σύμμαχους την θέληση και την υπομονή. Δύο αρετές που καθορίζουν τους νικητές σε οποιαδήποτε μορφή αποκορύφωσης φθάσουν. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με συναισθήματα αγάπης, μια λέξη τόσο μικρή, μια λέξη τόσο μεγάλη. Από την γέννηση, με μητρική φιγούρα αγάπης, ως τον θάνατο με καθολική εικόνα της αγαπημένης μας ζωής..    Τα χρόνια είναι δάσκαλοι και όταν αντικρίζεις τον θάνατο πάνω από μια φορά, αναθεωρείς την ποιότητα της ζωής σου και την διαπλάθεις όπως πραγματικά σου αρμόζει. Δεν είναι τυχαίο που η μικρή ζωή είναι τόσο μεγάλη και περιπετειώδης. Υπάρχουν αρετές όπως οι προσωπικές αξίες, τα ιδανικά, η ειλικρίνεια και η αθωότητα που αναπνέουν πολύ δύσκολα στις μέρες μας. Κι όμως όταν υπάρχει η φλόγα τους μέσα μας μπορεί να γίνει φωτιά, να ζεστάνει τα όνειρα και την όμορφη διαφορετικότητα μας, μέσα στην άχαρη κοινωνία, δίνοντας της κίνητρο να τσαλακώσει την ασχήμια της.   Μου είπαν πως ο χαζορομαντισμός με πάει πίσω.. και εγώ απάντησα πως δε ζω χωρίς αυτόν. Αν τον προσπεράσω θα παραδώσω το ελεύθερο και ευτυχισμένο πνεύμα μου σε μια ανώριμα υποταγμένη, μίζερη ενηλικίωση που προοδεύει ανόητα γύρω μας. Ας μην αναρωτηθούμε ποτέ για το αν αξίζαμε μια κατάσταση που οι ίδιοι δημιουργήσαμε όσο άσχημα κι αν την βιώσαμε. Οι πράξεις των έργων μας εμπνεύστηκαν από τα βαθύ των επιθυμιών μας.   Ας μην αναρωτηθούμε κι ας μην δυσφορήσουμε. Στα αυτοτελή επεισόδια μας, μπορούμε να κλείσουμε την αυλαία με χαμόγελο και αν δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο, αρκεί να κοιτάξουμε πίσω απ’την αυλαία. Κάπου εκεί θα βρίσκεται το αθέατο κομμάτι του εγώ μας.

 • cover

  Στιγμιαίοι κρότοι σκέψης χωρίς αλληλουχία, χωρίς αρχή, χωρίς τέλος.

 • cover

  Η συνέχεια του 25η ώρα-2. Μια περίεργη ιστορία για κάποιον που μέσα στην μοναξιά του ανακάλυψε έναν άγνωστο στους πολλούς τρόπο "φυγής" χωρίς ουσίες και δύσκολες τεχνικές. Ακολουθεί η συνέχεια της ιστορίας.

 • cover

  Τι σημαίνει προδοσία; Ποιος ορίζει το σωστό και ποιος το λάθος; Και αν αυτό ορίζεται, πως γίνεται η αγάπη να είναι κάτι τόσο επικίνδυνο; τόσο κακό; Είναι άραγε αυτό το συναίσθημα, το ρίγος που διαπερνά το κορμί της αρκετό για να παλέψει;

 • cover

  Ο Έκρον είναι ένας μικρός μα όμορφος πλανήτης στην άκρη του γαλαξία που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο. Η Αθηρέλλα μια νέα κοπέλα ζει με τον θείο της τον Ζήκο που είναι εφευρέτης. Αφού σπούδασε και δούλεψε έμεινε άνεργη και κόντευε να πάθει κατάθλιψη για αυτό ο θείος την βάζει να βοηθήσει στην μυστική του εφεύρεση. Κάποια στιγμή όμως θα μάθει ένα μυστικό που θα αλλάξει τα πάντα.

 • cover

  Μανιφέστο: Ουσιαστικό ουδέτερο, γραπτή διακήρυξη πολιτικού, κοινωνικού ή καλλιτεχνικού περιεχομένου, όπου αναφέρονται οι βασικές αρχές ενός κινήματος ή εκφράζονται διαμαρτυρίες για μια δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

  Αντι-μανιφέστο: Ουσιαστικό ουδέτερο, το ακριβώς αντίθετο του μανιφέστου.

  Νωθρότητα: Ουσιαστικό θηλυκό, βραδύτητα αντίδρασης στα διάφορα δηλαδή, όλοι εμείς που ζώντες μέσα σε μια συμβατική πεζότητα με βραδύτητα σκέψης μα περισσότερο πνεύματος, μια αμεση πραγματικότητα η οποία, μας συνθλίβει. Η μη εμφανής αντίδραση μας, καθώς και η αντίδραση μας, υποβόσκουσα, θρέφεται από το όνειρο, την μνήμη και την λήθη, την φαντασία, την αυτογνωσία, την αποδοχή του ατομικοσυνειδησιακού παράγοντα από την μεριά του κοινοσυνειδησιακού παράγοντα. Μια άλλη πραγματικότητα, είναι εφικτή!

 • cover

  Η Κάθυ, που ζει στο εξωτερικό, μαθαίνει ένα δυσάρεστο νέο και επιστρέφει στην πατρίδα της. Μετά από πολλά χρόνια, βλέπει και πάλι την παλιά της γειτονιά, τα παλιά της στέκια και τους παιδικούς της φίλους. Οι αναμνήσεις επιστρέφουν και η καρδιά της θυμάται τον πόνο που ένιωθε για τον ανεκπλήρωτο εφηβικό της έρωτα, που δεν ξεπέρασε ποτέ. Και ενώ είναι έτοιμη να φύγει και πάλι για να ξεφύγει από αυτόν, μαθαίνει πως ένα ατύχημα τον εμπόδισε να της ομολογήσει τον έρωτά του και να την κρατήσει κοντά του. Ο έρωτάς τους θα μπορούσε να έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά αφού εκείνος σε λίγες μέρες παντρεύεται… Ένα νεανικό διήγημα με πολλούς διαλόγους που δίνουν ζωντάνια στους ήρωες.

 • cover

  Μια ιστορία για το πως θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί το μέλλον της ανθρωπότητας! Θα σωθεί η ανθρωπότητα και αν ναι με ποιο τίμημα; Η αυτοτελής συνέχεια της Τέλειας Συντρόφου!

 • cover
 • cover

  Σημειώσεις προ τετραετίας, ξεχασμένες σε ένα τετράδιο. Μπορεί οι στόχοι του ανθρώπου να αλλάζουν; Αν ο τότε εαυτός μας, έβλεπε τον σημερινό, πόση ικανοποίηση θα έπαιρνε;

 • cover

  Μια περίεργη ιστορία για κάποιον που μέσα στην μοναξιά του ανακάλυψε έναν άγνωστο στους πολλούς τρόπο "φυγής" χωρίς ουσίες και δύσκολες τεχνικές. Ακολουθεί η συνέχεια της ιστορίας.

 • cover

  Μια περίεργη ιστορία για κάποιον που μέσα στην μοναξιά του ανακάλυψε έναν άγνωστο στους πολλούς τρόπο "φυγής" χωρίς ουσίες και δύσκολες τεχνικές. Η ιστορία θα έχει και συνέχεια!

 • cover

  Κρυμμένα μυστικά που κάποτε σε έκαιγαν στην πυρά τώρα είναι φανερά σε όποιον Αγγέλου θέλει ν' αποκτήσει τα φτερά.

 • cover

  Η συνέχεια της παράδοσης.

 • cover

  Στις αρχές της Αναγέννησης ο Piccolomini, πάπας αργότερα, γράφει μια μπερδεμένη και σεξουαλικά τρυφερή ιστορία για δύο ερωτευμένους. Η παντρεμένη με έναν παραλή Λουκρητία, τελικά ενδίδει στα θέλγητρα του Ευρύαλου. Αλλά το παλικάρι δεν ήταν και τόσο φερέγγυο...

 • cover

  Εύα και Μαρία δυο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι που τους ενώνει μια μακροχρόνια φιλία. Εύα, η ζωή της όπως την ήξερε μετά την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου προσώπου τελειώνει. Λίγο καιρό μετά αποφασίζει να ενδώσει στα παρακάλια της καλύτερης της φίλης και να κατέβει στην Κρήτη. Εκεί βρίσκει τη Μαρία ένα βήμα πριν το διαζύγιο και στα πρόθυρα της ψυχολογικής κατάρρευσης. Μαζί αλλά και κάθε μια μόνη της θα ξεκινήσουν ένα ¨ταξίδι¨ με προορισμό την ψυχή τους . Μέσα από αναπάντεχες καταστάσεις θα ανακαλύψουν τι θέλουν πραγματικά, θα συνειδητοποιήσουν τα λάθη που έκαναν και θα βιώσουν τη δύναμη και τις αδυναμίες τους στο μέγιστο βαθμό. Το ¨ταξίδι ¨ είναι δύσκολο και επώδυνο αλλά το κάνουν μαζί ανακαλύπτοντας η μια για την άλλη πράγματα που δεν φαντάστηκαν ποτέ!

 • cover
 • cover

  Εδώ και χρόνια η Υβόννη βιώνει μια “σκοτεινή νύχτα της ψυχής”, που όσο περνά ο καιρός γίνεται σκοτεινότερη. Τα όνειρα έχουν γίνει εφιάλτες, ενώ φρικτά οράματα την καταδιώκουν κάθε νύχτα. Δοκιμάζει κάθε πιθανή λύση μέσα από τη μαγεία, τη θρησκεία, την επιστήμη -μάταια. Στο μεταξύ, οι πάντες και τα πάντα της επιτίθενται διαρκώς, ύπουλα, παράξενα, ανελέητα. Oι τελευταίοι της φίλοι δείχνουν σταδιακά το αληθινό τους πρόσωπο. Οι λιγοστοί συνεργάτες της σύντομα αποδεικνύονται κακόβουλοι και παράφρονες. Το οικογενειακό της περιβάλλον γίνεται όλο και πιο αρνητικό, οδηγώντας την στην ένδεια με μαθηματική ακρίβεια. Καθώς αισθάνεται πλέον εντελώς αποκομμένη από το Θεό και τους αγγέλους του, η Υβόννη αναζητά την μία και μόνη Αλήθεια, αυτή που δεν είναι γραμμένη σε κανένα “ιερό” βιβλίο...

 • cover

  Είναι αυτά τα τέρατα που αποφάσισα να αποκαλύψω. Είναι ο λόγος που είμαι τόσο συναισθηματικά ασταθής. Είναι αναμνήσεις αρκετά φρέσκες που με δυσκολεύουν και δεν μπορώ να φτιάξω καινούριες. Είναι συναισθήματα που μπορεί να βιώσει κάθε γυναίκα δυστυχώς. Κάτω η κακοποίηση των γυναικών.

 • cover

  Τι γίνεται όταν μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας προσπαθεί να κάνει προσφορά σε έναν ηλικιωμένο;

 • cover

  Μια πρώτη συγγραφική προσπάθεια...ενα διήγημα για μια ιστορία αγάπης σε μια δύσκολη εποχή. Ένας ήρωας που προσπαθεί να κατανοήσει τα λάθη του περνώντας δύσκολες καταστάσεις.

 • cover

  Μια κοπέλα που δεν συμπαθεί και πολύ τους ανθρώπους μαθαίνει για τον θάνατο ενός άντρα που είχε γνωρίσει. Επειδή περίεργως της είχε κάνει καλή εντύπωση ταράζεται. Στην πορεία θα μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτόν. Αυτό το κείμενο γράφτηκε το 2011 και είναι αφιερωμένο στον φίλο μου τον Σπύρο. Βασίστηκε σε πραγματική γνωριμία και βγήκε προφητικό.

 • cover

  Όλα αλλάζουν για την Ντέμι, μια νορμάλ έφηβη με πολλά προβλήματα, όταν ένας καθηγητής θα εμφανιστεί ξαφνικά στο σχολείο και θα την κερδίσει με την πρώτη, δεύτερη ή τρίτη ματιά. Αλλάζει η γνώμη της και ο τρόπος που βλέπει τον φίλο της, Στίβεν, ο οποίος φαίνεται να της κρύβει κάποια μυστικά. Τι θα κάνει η Ντέμι όταν δει τον Στίβεν να χτυπάει τον καθηγητή για χάρη της; Τι θα κάνει όταν ο καθηγητής θα εξαφανιστεί για κάποιο καιρό και θα την αφήσει μόνη; Ποιον θα διαλέξει τελικά;

 • cover

  Σε μια εποχή όπου τα στοιχεία διαφθοράς και εκφοβισμού κυριαρχούν, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ξεχωρίσουν το αληθινό από το ψεύτικο, το καλό από το κακό, το ουσιώδες από το ανούσιο. Η παρούσα συλλογή διηγημάτων περιλαμβάνει ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που προσπαθούν να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους, να αποδεσμευτούν από τα χαλινάρια τους και να δουν καθαρά την αλήθεια μέσα στην ομίχλη που τους χειραγωγεί. Λίγοι όμως είναι εκείνοι που θα δουν πλήρως το φως του ήλιου. Οι ιστορίες είναι εμπνευσμένες από την αλληγορία της σπηλιάς του Πλάτωνα, προσαρμοσμένες στα σημερινά δεδομένα.

 • cover

  Ένα ζευγάρι ερασιτεχνών σκηνοθετών αποφασίζει να γυρίσει μια κωμωδία για να βοηθήσει τους συγχωριανούς του να ξεφύγουν από την ζοφερή πραγματικότητα. Η ταινία γυρίζεται και γίνεται μεγάλη επιτυχία. Όταν όμως μετά την προβολή οι κάτοικοι ανακαλύπτουν πως όσα χρήματα είχαν καταφέρει να βγάλουν από τις τράπεζες και να κρύψουν στα σπίτια τους έχουν εξαφανιστεί, χωρίς μάλιστα ιδιαίτερα σημάδια διάρρηξης, θα υποπτευθούν αμέσως το ζευγάρι και τις αγνές προθέσεις του. Και θα έχουν δίκιο. Κατά το ήμισυ.

 • cover

  Μια ασυνήθιστη συνάντηση σε ένα τραμ

 • cover

  Ο Εκδοτικός Οίκος Diversidad Literaria εδρεύει στην Μαδρίτη και επέλεξε κάποια έργα μου τα οποία βρέθηκαν σε διάφορες ανθολογίες που εξέδωσε το 2014 και το 2015.

 • cover

  " Ένας μακρόσυρτος αχός στο τέλος απέμενε που πετούσε πάνω από τη θάλασσα και πλάγιαζε στις κορφές της πατρίδας… Το μάτι θώπευε τις αρχοντικές συνοικίες, τα σοκάκια και τα καφενέ, τα χειροποίητα τραπεζομάντιλα που κρέμονταν στις μπουγάδες των σπιτιών, τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ, τα χαμόγελα των παιδιών… Μα γρήγορα ένα μαύρο πέπλο τα έσβηνε όλα αφήνοντας πίσω ξανά οδύνη και πικρές θύμησες... Μια απέραντη θαλασσιά χάντρα. Έτσι ήταν τα μάτια της γιαγιάς Λισάβ." Ημερολογιακές σελίδες ενός άχρονου κοριτσιού που βίωσε την προσφυγιά στο πετσί της όπως και την απώλεια, μια δυνατή συγκινησιακή ιστορία, ένα ξεδίπλωμα αναμνήσεων και μια εντρύφηση στα μύχια του Οδυρμού όπου θάνατος και ζωή βρίσκονται σε πάλη κάθε στιγμή.

 • cover

  Η ιστορία τούτου του λαού διακατέχεται από προδοσία, φιλαργυρία και ατομικισμό. Υπάρχουν βέβαια και οι λίγοι, που καλούνται πάντοτε από τις καταστάσεις για να διαψεύσουν τον κανόνα και να μην του επιτρέψουν να γίνει κανόνας! Μια μικρή ιστοριούλα μιας Ελλάδας που κανείς μας δε θυμάται…

 • cover

  Το παιδικό διήγημα «Δικαίωμα στην Ειρήνη», που συνοδεύεται από το δίπτυχο ποίημα «Απώλεια» & “Loss”, καθώς και το «Αισιόδοξο Απόφθεγμα», αφιερώνεται στα παιδάκια όλης της υφηλίου που δοκιμάζονται ανηλεώς από τα ατσάλινα νύχια του πολέμου. Αποτελεί Ύμνο στην παγκόσμια Ειρήνη, αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών της Γης. Το διήγημα «Δικαίωμα στην Ειρήνη» περιελήφθη κατόπιν κρίσης της επιτροπής στον 27ο τόμο της Μεγάλης Λογοτεχνικής Εγκυκλοπαίδειας Χάρη Πάτση, 2014 (σελ.260-262) και έχει αποσπάσει δεκάδες επαίνους και βραβεία τόσο σε Πανελλήνιους όσο και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το δίπτυχο δίγλωσσο ποίημα (Loss II - Απώλεια) τιμήθηκε με το 1ο Διεθνές βραβείο Αυτοτελούς Ποίησης για ξένους λογοτέχνες στην Ποντεντέρα-Πίζα της Ιταλίας από το Διεθνή Φιλολογικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Giovanni Gronchi (2012) και περιλαμβ[ανεται στην Ανθολογία της λογοτέχνιδος με τον τίτλο "ΕΝΑΤΕΝΙΣΗ".

 • cover

  Το Ένοχο Μυστικό είναι μια ιστορία στην οποία το νήμα του μυστηρίου εξυφαίνεται περίτεχνα μέσα στα πλαίσια του δράματος, που συμ-πλέκεται άρρηκτα με το ερωτικό στοιχείο και συνταιριάζεται θαυμαστά με το αστυνομικό δαιμόνιο, αποκαλύπτοντας μια σύνθεση που καθοδηγεί μαεστρικά την πορεία των εξελίξεων και σφραγίζει τη μοίρα των πρωταγωνιστών έως την κάθαρση. Πρόκειται για ένα διήγημα που καθηλώνει τον αναγνώστη – ιδιαίτερα τους λάτρεις της κλασικής μυστηριακής ατμόσφαιρας - από την πρώτη έως και την τελευταία σελίδα του...

 • cover

  Η ιστορία τούτου του λαού διακατέχεται από προδοσία, φιλαργυρία και ατομικισμό. Υπάρχουν βέβαια και οι λίγοι, που καλούνται πάντοτε από τις καταστάσεις για να διαψεύσουν τον κανόνα και να μην του επιτρέψουν να γίνει κανόνας! Μια μικρή ιστοριούλα μιας Ελλάδας που κανείς μας δε θυμάται…

 • cover

  Πρόκειται για μια συνταρακτική και άκρως αληθινή ιστορία, η περίληψη της οποίας τιμήθηκε με το 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό βραβείο διηγήματος, που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Όμιλος "Καφενείο των Ιδεών" και ο Δήμος Σαλαμίνας υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων (2010). Έμπνευση για τη συγγραφή του παρόντος διηγήματος αποτέλεσε αφενός το ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και αφετέρου η μόνιμη ρήση της πρωταγωνίστριας της ιστορίας «Έχει ο Θεός!», που παρεμπιπτόντως αποτυπώνεται εννοιολογικά στην αγγλική γλώσσα επάνω στο ασημένιο δολάριο της ίδιας με την ιστορία εποχής και που απεικονίζεται στο εξώφυλλο του βιβλίου «In God we trust» και παραπέμπει στην Αμερικάνικη βοήθεια. Παράλληλα είναι και ύμνος στη Θεία Πρόνοια.

 • cover

  Η Σμαρή, μια νεαρή ψαραδούλα, βγαίνει με τη βάρκα της αποβραδίς να πιάσει ψάρια όταν αίφνης τραυματίζεται και κινδυνεύει να πνιγεί. Άγγελος σωτήρας της ένας νεαρός. Η περιπέτεια της ψαραδούλας παίρνει ρομαντικές τροπές με δυνατές περιγραφικές σκηνές της περιρρέουσας θαλασσινής ατμόσφαιρας και της απλοϊκής ζωής των συγχωριανών της. Ένα διήγημα εμπνευσμένο από τη φυσικότητα και πλαστικότητα των χαρακτήρων του Παπαδιαμάντη και του Μυριβήλη.

 • cover

  Η Σεργήλη έχει απελευθερωθεί από τους Παντοκρατορικούς· οι κάτοικοί της μπορούν ξανά να λατρεύουν όποιους θεούς θέλουν. Η θρησκεία της Αρτάλης έχει αναβιώσει. Η Αριστέα, μια από τις ιέρειές της, καταφέρνει να λάβει χρηματοδότηση από την Πολιτειάρχη της Μέλβερηθ για την οικοδόμηση ενός καινούργιου ναού στα άκρα της εν λόγω μεγαλούπολης. Αλλά σύντομα ανακαλύπτει ότι το χρηματικό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει. Οι Ανατολικοί Φρουροί, μια νέα συμμορία που καταδυναστεύει τις ακροανατολικές συνοικίες της Μέλβερηθ, ζητούν λεφτά για την προστασία του ναού – «προστασία» από την ίδια τη συμμορία, στην πραγματικότητα. Η Αριστέα, αρνούμενη να πληρώσει, θα βρεθεί σε σύγκρουση μαζί τους. Ευτυχώς, στο πλευρό της είναι ο Βασνάρος, ο Αγωνιστής των Δρόμων – γνωστός και ως Τρελός Λύκος της Μέλβερηθ, κατά την περίοδο της κυριαρχίας των Παντοκρατορικών. * * [Αυτό το διήγημα εντάσσεται στον δεύτερο κύκλο του Θρυμματισμένου Σύμπαντος, αλλά μπορεί να διαβαστεί ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο. (Είναι επίσης η πρώτη ιστορία από τον δεύτερο κύκλο που έχω δημοσιεύσει, οπότε μην ψάχνετε από τώρα για άλλες στον ιστότοπο του Θρυμματισμένου Σύμπαντος· δεν υπάρχουν.) Για τυπικούς λόγους, λέω ότι αποτελεί θεματολογική συνέχεια του Μπαλαντέρ της Λόρκης που, με τη σειρά του, αποτελεί θεματολογική συνέχεια του Μια Προσωπική Υπόθεση – δύο ιστορίες που μπορείτε να βρείτε είτε εδώ είτε στο Κρασί της Σεργήλης. Περισσότερα στο http://fantastikosorizontas.gr/kostasvoulazeris/thrymmatismeno_sympan/]

 • cover

  Αυτό το μικρό έργο, το έγραψα σε ηλικία 15 ετών. Ελπίζω να αρέσει στο ευρύ κοινό. Είναι μια μικρή περιπέτεια ενός μικρού τίγρη, ο οποίος έκανε σκανταλιές συνέχεια και αυτή η ανάρμοστη συμπεριφορά του δεν του βγήκε σε καλό.

 • cover
 • cover
 • cover

  Τρίστιχα και πεζά

 • cover
 • cover

  Το παρόν βιβλίο αποτελείται από ένα σύνολο ποιημάτων σάτιρας, καθημερινών πραγμάτων ή καταστάσεων, της ζωής μας. Πιστεύω ότι θα τα βρεις ενδιαφέροντα και ότι θα σε ταξιδέψουν ευχάριστα. Είμαι σίγουρος δε ότι θα σε αγγίξουν και ότι θα βάλεις μια νέα νότα στη ζωή σου, βλέποντας τη ζωή με χαλαρότερο τρόπο, μέσα από τα μάτια της σάτιρας.

 • cover

  Δεν μας ήθελαν…Κανείς δεν μας ήθελε… Ούτε οι άνθρωποι, ούτε η εποχή,ούτε ο χρόνος… Όλοι προσπαθούσαν να μας χωρίσουν…Να κάνουν το Ένα μας,δυο, ένα άνοστο δύο, αδιάφορο… Κι εγώ πάντα του έλεγα «Μας φοβούνται μαζι!! Μας τρέμουν!!». «Το ξέρω,αγάπη μου…Το ξέρω…Ξέχνα τους, στειλ’ τους στο διάολο!! Κανείς δεν ξέρει…Κανείς δεν θα καταλάβει ποτε!! Είμαστε οι δυο μας πριγκίπισσα μου…Εσύ κι εγώ…Μονο»

 • cover

  Η πριγκίπισσα Λάιλα είναι μια κοπέλα ανόητη, ανεύθυνη και φυγόπονη. Η θεία της, η δούκισσα της Γιοκλάνδης, αρχίζει να χάνει την υπομονή της. Όλα αλλάζουν όμως, χάρη σε ένα σχέδιο του Ατσάλινου Αρλεκίνου. Μια σειρά από δοκιμασίες περιμένουν τη Λάιλα, καθώς έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την σκληρή πλευρά της ζωής. Μια ιστορία που δεν είναι τόσο παραμυθένια όσο ακούγεται. Μπορεί να μην απευθύνεται σε παιδιά, δεν παύει όμως να είναι διδακτική- αρκεί να έχουμε θάρρος να κοιταχτούμε στον καθρέφτη.

 • cover

  Ένα διήγημα για την απώλεια με έναν πρωτότυπο αφηγητή.

 • cover
 • cover

  "... Και αν ήξερα εγώ, κι αν γνώριζαν και όλοι αυτοί εκεί έξω, σπλάχνο μου, πως τα ψηφιδωτά είναι όμορφα, επειδή τα συνθέτουν πολλές διαφορετικές, μα ξεχωριστές ψηφίδες, τότε και η κοινωνία μας θα ‘ταν καλύτερη...". Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια ενός πατέρα προς τον νεκρό του γιο που στιγατίστηκε για τις επιλογές του. Ένα διήγημα που θα μας κάνει να αναρωτηθούμε για την πραγματική σημασία της έννοιας "προσωπική ταυτότητα".

 • cover

  Η μικρή Άννα είναι ένα κορίτσι που πάει στην πρώτη τάξη. Από τη γέννησή της έχασε την μητέρα της. Ζούσε με μια άλλη ‘’μαμά’’. Εκείνη όμως δεν ήξερε ότι όλα αυτά τα χρόνια ζούσε σε ένα ψέμα. Μια μέρα ανακαλύπτει ότι η μαμά της δεν ήταν αυτή, που ζούσε μαζί της τόσα χρόνια στο σπίτι. Εκείνη τη μέρα ένα γράμμα θα αλλάξει όλη τους τη ζωή. (ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ)

 • cover

  Μπορεί ένας φαινομενικά άγνωστος φύλακας άγγελος να ζώσει μια ζωή;

 • cover

  Ο Άγγελος Σταματίου 27 χρονών σήμερα δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που να τον ξεχωρίζει από τους νέους της ηλικίας του. Όταν όμως στα μέσα του Ιανουαρίου -σαν χθες το θυμάται μια Πέμπτη ήταν- διάβασε στην εφημερίδα: Προσκλητήριο για 7.700 λαμπαδηδρόμους Tι χρειάζεται για να μπορέσει κάποιος να τρέξει μεταφέροντας την Ολυμπιακή Δάδα . Zητούνται και 1.500 συνοδοί. Το αποφάσισε αμέσως θα ήταν ένας από αυτούς. Θα γινόταν ένας λαμπαδηδρόμος! Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Τίποτε φυσικά. Έτσι νόμισε αυτός αλλά... Μια ιστορία για το αδάμαστο Ελληνικό πνεύμα!

 • cover
 • cover

  Άνοιξα τα μάτια μου μέσα στο σκοτάδι. Σκοτάδι τρόπος του λέγειν δηλαδή γιατί μ’ όλα εκείνα τα πολύχρωμα φωτάκια που αποτελούσαν μέρος του εξοπλισμού της καμπίνας – υπνοδωμάτιο του διαστημοπλοίου Πρωτοπόρος VI μόνο σκοτάδι δεν ήταν αυτό που με περιέβαλε. Όσο για τον λόγο που ξύπνησα; Δεν ήταν άλλος από την μελωδική φωνή της γυναίκας μου που ακουγόταν σαν αύρα μέσα από την ενδοεπικοινωνία « Ξύπνα ατρόμητε κυβερνήτη Άρη πρέπει να αντικαταστήσεις τον Νικήτα στην γέφυρα ». ------------------------------------- Τι θα βρει μια αποστολή ανθρώπων στο διάστημα που ψάχνει απεγνωσμμένα για έναν νέο πλανήτη κατάληλο για εποικισμό;

 • cover

  Μια ιστορία για το πως θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί το μέλλον της ανθρωπότητας!

 • cover
 • cover

  Aναφέρει έναν εφηβικό έρωτα και τη σχέση πως εξελίχθηκε με την εμπλοκή της τεχνολογίας.

 • cover

  Social Media παντού, όπου κοιτάξεις, στρέψεις το βλέμμα σου, διαβάσεις στις εφημερίδες, τα περιοδικά και ακούσεις σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Μια ιστορία διαδραματίζεται σε αυτόν τον κόσμο,όταν ένα μυστήριο πρόσωπο κάνει την εμφάνισή του στη ζωή του Μιχάλη, ενώ η αίσθηση του αναπάντεχου και της προσμονής κυριαρχεί σε αυτό το πρώτο διήγημα του Χάρη Γεωργάκη στο easywriter.gr

 • cover

  Με αφορμή το διαγωνισμό "έρωτας στο διαδύκτιο" θυμήθηκα έναν έντονο και καταστροφικό δικό μου διαδυκτιακό έρωτα. Το κείμενο αυτο αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο διαδικτιακό μου ημερολόγιο, αρχές αυγούστου του 2006, τότε που τα συναισθήματα ήταν πολυ έντονα, και ακόμη και σε μένα πλέον, φαντάζουν υπερβολικά, αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν κάποιος να δραματοποιεί τόσο καταστάσεις. Η αλήθεια τους όμως ήταν αυτή, και της οφείλω να μη τα ρετουσάρω. Χάρηκα που ο διαγωνισμός του easywriter.gr μου θύμησε την ύπαρξη αυτού του κειμένου και είπα να το αφήσω να ταξιδέψει για άλλη μια φορά. αλκιμήδη 01/03/2015

 • cover

  Ένα διήγημα που ταλαντεύεται ανάμεσα στο πραγματικό και στο φανταστικό. Ο τόπος παραμένει ο ίδιος, οδός Τζαβέλλα. Ο χρόνος δείχνει να αλλάζει...

 • cover

  Η διαδρομή από την πατρίδα στην ξενιτιά είναι δύσκολή, όπως και η επιστροφή.

 • cover

  Σβηστό το φως και η μόνη πηγή φωτός είναι το φως από το laptop που έχω ανοίξει μισοξαπλωμένη στο κρεβάτι μου. Παράξενο αυτό το φως, σκέφτομαι. Είναι τόσο λίγο, τόσο απόκοσμο αλλά και τόσο αρκετό ταυτόχρονα για να μπορώ να τον συναντώ δικτυακά.

  Βραβεύτηκε στην 5η θέση του διαγωνισμού "Ψηφιακό Ιδεοδρόμιο 2015".

 • cover

  Ένα διήγημα για τον τρόπο που χρωματίζουμε με ψέμματα τη ζωή μας μπας και βρούμε το πάθος να τη ζήσουμε.

  Βραβεύτηκε στην 1η θέση του διαγωνισμού "Ψηφιακό Ιδεοδρόμιο 2015".

 • cover

  Μπορεί το διαδίκτυο να ανοίξει νέους ορίζοντες στις σχέσεις των ανθρώπων; Μπορεί η αγάπη να αλλάξει τους ανθρώπους; Μπορεί ένα ψέμα να γεννήσει τον έρωτα; Μια μικρή ιστορία σχετικά με τον έρωτα, το διαδίκτυο και τη διάυγεια των καρδιών.

  Βραβεύτηκε στην 4η θέση του διαγωνισμού "Ψηφιακό Ιδεοδρόμιο 2015".

 • cover
 • cover

  ISBN: 978-618-82311-4-6

  ΑΘΗΝΑ: 2015

  Ο Γιάννης και η Μαρία , δύο παιδιά με ιδιαιτερότητες οι οποίες τους αναγκάζουν να ζουν απομονωμένοι στο περιθώριο τους, βρίσκουν τη χαρά, την ευτυχία και τον έρωτα μέσα απο τη μάσκα του facebook.

 • cover

  ........«Τον έχω δει μερικές φορές. Έρχεται συνήθως Σάββατο απόγευμα…» της απάντησε. «Ναι, ε!;» στη Νίκη δεν άρεσε αυτός ο άνδρας. Κάτι στην αύρα του ήταν άσχημο, μαύρο, σκοτεινό. Σήμερα δεν ήταν Σάββατο και φαινόταν να έχει μια κρυφή αγωνία, απ’ αυτές που σου ίδρωναν τα χέρια, μια αγωνία προσμονής και προσπάθειας να πείσει κάποιον για κάτι!..........

 • cover

  Μια βροχερή μέρα ένας άντρας βρίσκει τον έρωτα στο διαδίκτυο. Γνωρίζει μια όμορφη κοπέλα και ξεκινάει η γνωριμία τους. Όλα μοιάζουν ιδανικά, τέλεια. Όμως ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα. Κάποιες φορές τα όνειρα είναι δυνατόν να μετατραπούν σε εφιάλτες. Ένα βήμα μόνο χωρίζει την ηρεμία του Παράδεισου από τα καζάνια της Κολάσεως. Το προπατορικό αμάρτημα επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται όσο υπάρχουν άνθρωποι, πειρασμοί και κόκκινα μήλα.

 • cover

  3 παράλληλες ιστορίες τριών γυναικών οδηγούν την ηρωίδα του βιβλίου σε συναισθηματικό μπλέξιμο. Κάποιες φορές στη ζωή μας συμβαίνουν γεγονότα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και τότε καταρρέουμε. Η σεξουαλική κακοποίηση και ο βιασμός είναι ένα από αυτά. Χάνουμε την καθημερινότητα και τον εαυτό μας για ένα διάστημα που δυστυχώς είναι απρόβλεπτο. Κατάθλιψη, μετατραυματικό άγχος, απομόνωση και όλα αυτά μοιάζουν να μην έχουν τέλος. Το μέλι- γάλα είναι η αγαπημένη μυρωδιά κρεμοσάπουνου της ηρωίδας ώσπου κάποια στιγμή το "μισεί" και ξέρει πως δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να το αγαπήσει. Νέα Υόρκη, Γαλλία, Ελλάδα τί συμβαίνει σε αυτά τα μέρη και τί σχέση έχουν μεταξύ τους οι τρείς γυναίκες; Ίσως κάτι που μόνο εκείνες μπορούν να κατανοήσουν. Όλα ξεκινούν από την διαδικτυακή υποστήριξη ενός φόρουμ του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά τον βιασμό που υπέστη στο πρώτο έτος μία κοπέλα το 2009 στο οποίο απευθύνθηκε λίγο καιρό μετά για να μιλήσει για την εμπειρία της. Αυτή της η απόφαση όχι μόνο αποδείχθηκε ορθή αλλά την βοήθησε να αρχίσει να αποκτά ξανά τον έλεγχο της ζωής της. Το γενικό κλίμα γενικότερα του φόρουμ και ειδικότερα η στάση της υπεύθυνης της υπηρεσίας είναι ζωτικής σημασίας για την συνέχιση της πορείας της ηρωίδας. Μία απρόσωπη επικοινωνία ξεκινά και αυτό που φαίνεται είναι το διαδίκτυο -που τόσο κατηγορούμε όλοι- βοηθάει αυτή την κοπέλα να ξεκινήσει βήματα ως προς την επούλωση του τραύματός της. Σημαντική διευκρίνηση είναι η ανιδιοτελής βοήθεια που προσφέρθηκε. Ξεκίνησε μία επικοινωνία της ηρωίδας χωρίς να την βλέπουν και να την ακούνε. Το μόνο που υφίσταται είναι τα εξομολογητικά κείμενα από την μία πλευρά και ο χρόνος που αφοσιώνει η άλλη πλευρά με σεβασμό και γνήσιο ενδιαφέρον. Το βιβλίο είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπεύθυνη του μπες Φ.Λ. για αυτή την αφοσίωση, το γνήσιο ενδιαφέρον, την στήριξη, την καθοδήγηση και την σημαντική βοήθεια το διάστημα της επικοινωνίας με την ηρωίδα. Δεν είναι μόνο ο χρόνος που αφιερώνει, είναι οι γνώσεις, είναι ένα κομμάτι του εαυτού που δεν "τσιγκουνεύεται" τον χρόνο και τη γνησιότητα και καταφέρνει όχι μόνο να βοηθήσει την ηρωίδα να πατήσει στα πόδια της αλλά και να κάνει σημαντικά βήματα για την εξέλιξη της ζωής της.

 • cover

  Ιστορίες καθημερινής τρέλας με αλκοόλ, τσακωμούς, sex και ανατρεπτικό χιούμορ. Αν δεν σας ενοχλούν κάποιες αγοραίες εκφράσεις και θέλετε ένα ανάγνωσμα ευχάριστο που θα σας ταξιδέψει σε καταστάσεις απρόβλεπτες μέσα, σε ένα "Μπουκοφσκικό" κλίμα, τότε πιθανότατα είστε στην κατάλληλη επιλογή.

 • cover

  Μα τα εγωιστικά κίνητρα δεν πεθαίνουν ποτέ. Όσο κι αν τα καταπνίγουμε με ενέργειες ευγένειας και ενσυναίσθησης, αυτά πάντα θα βρουν το τρόπο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Αυτό δεν είναι εντούτοις αμάρτημα. Είναι απλώς η ανθρώπινη φύση. Και η αρετή στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η αγνόησή τους. Όχι! Αυτό δεν είναι αρετή· αυτό είναι πλάνη. Ο Νίκος ήξερε πως κατά βάθος ήθελε να μαθαίνει τις κρυφές σκέψεις της πριγκίπισσάς του, σκέψεις που τολμούσε να εκμυστηρευτεί μόνο στον ανώνυμο και απρόσωπο φίλο της, και ήξερε πως γι' αυτό δεν είχε πάψει να χρησιμοποιεί το email του. Ορκίστηκε, βέβαια, πως θα το κάνει, αλλά το "θα" απέχει πολύ από την πραγμάτωση.

 • cover
 • cover

  Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τη ζωή μας. Πρόσωπα, χαμόγελα , πολύχρωμα συναισθήματα , ακόμα κι αντικείμενα... Αλλα μας καθορίζουν ολοκληρωτικά στιγματίζοντάς μας για πάντα, κι άλλα μας αγγίζουν απαλά καθώς περνούν απο δίπλα μας σα μια γλυκιά αέρια πνοή. Το καθένα από αυτά είναι πάντως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού και της ψυχοσύνθεσής μας. Τι γίνεται όμως αν αναγκαστούμε να τα αποχωριστούμε; Σε μια εποχή που η μονιμότητα αποτελεί πρωτοπορία, οι αποχωρισμοί παραμένουν γκρίζοι και θλιβεροί και καμιά φορά ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ μη αντιμετωπίσιμοι...

 • cover
 • cover

  Μια ιστορία ενός διαδικτυακού έρωτα που κρύβει πολλές παγίδες...

 • cover

  Ερωτική ιστορία στο διαδίκτυο

 • cover

  Δύο διάλογοι με το γέροντα, ένα μάθημα ζωής.

 • cover

  Όταν ζεις μέσα από την οθόνη, ξεχνάς να ζεις στην πραγματικότητα.

  Βραβεύτηκε στην 3η θέση του διαγωνισμού "Ψηφιακό Ιδεοδρόμιο 2015".

 • cover

  Σε μια εποχή κατά την οποία η τεχνολογία φαίνεται να έχει κυριαρχήσει στις ζωές μας, ο έρωτας συνεχίζει να ανθίζει. Η μορφή του διαφορετική, προσαρμοσμένη στις νέες καταστάσεις, η ουσία του όμως το ίδιο βαθιά όσο άλλοτε. Μια ιστορία για τον έρωτα μέσω διαδικτύου, ο οποίος ίσως να μην είναι τόσο απρόσωπος και μάταιος όσο νομίζουμε...

 • cover

  Ένα μήνυμα, μία άγνωστη και ένας παντρεμένος που δεν ξέρει τι να κάνει. Ο ήρωας του βιβλίου προσπαθεί να αντισταθεί στην πρόκληση, την γοητεία και την επιμονή μιας ερωτευμένης γυναίκας. Αυτό όμως που καλείται στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσει είναι η παραφροσύνη και οι παρανοϊκές πράξεις μίας μανιακής που του δημιουργεί προβλήματα. Τι αισθήματα μπορεί άραγε να κρύβει ένας παντρεμένος και πόσο μπορεί να επηρεαστεί; Θα καταφέρει να γλυτώσει χωρίς συνέπειες;

 • cover

  Η ανάγκη για εύρεση γυναίκας είναι άκρως επείγουσα για τον Στέφανο, που η δουλειά του τον έχει αναγκάσει πρόσφατα να μετακομίσει σε μια επαρχιακή κωμόπολη. Ωστόσο, οι προοπτικές δεν διαγράφονται καθόλου ενθαρρυντικές..... Ελάχιστες νέες κοπέλες αδέσμευτες υπάρχουν και αυτές σπάνια βγαίνουν. Ευτυχώς υπάρχει και το facebbok, μέσω του οπίου θα κανονίσει ένα ραντεβού στα τυφλά στην Θεσσαλινίκη, με απρόβλεπτες συνέπειες.......

 • cover

  Μια παρέα κοριτσιών. Μια βραδιά ατελείωτης διασκέδασης. Είναι όμως όντως έτσι; Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις που περιγράφονται σε αυτή την ιστορία είναι φανταστικά. Οποιαδήποτε συσχέτιση με την πραγματικότητα θεωρείται συμπτωματική. Αυτό όμως δεν αναιρεί την αλήθεια. Ότι το ίντερνετ έχει γίνει η δεύτερη φύση των νέων. Ότι η εικονική τους ταυτότητα έχει γίνει σημαντικότερη από την πραγματική. Ότι είναι αρκετά δειλοί ώστε να αποφεύγουν την ανθρώπινη επαφή. Ότι δεν έχουν χρόνο να σκέφτονται και δεν τους ενδιαφέρει να σκεφτούν. Ότι δεν έμαθαν να ξεχωρίζουν την ασφάλεια από τον κίνδυνο.

  Βραβεύτηκε στη 2η θέση του διαγωνισμού "Ψηφιακό Ιδεοδρόμιο 2015".

 • cover

  Όμορφες, γλυκές, ελληνικές αναμνήσεις από την καθημερινότητα ενός κοριτσιού πριν κάποια χρόνια, οδηγός για μια ήρεμη, γλυκειά, χαρούμενη παιδική ηλικία και μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή!

 • cover
 • cover

  ερωτικό βιβλίο..

 • cover
  Chat
  augo
  Δωρεάν
 • cover

  Την γνώρισε από ένα λάθος, μια συνωνυμία... Εκείνος κρυμμένος πίσω από την ασφάλεια που του προσέδιδε η ψυχρή οθόνη του υπολογιστή του... Άραγε τι είναι αυτό που φοβάται; Γιατί αρνείται να την συναντήσει; Εκείνη απαιτητική και ανυπόμονη προσπαθεί να καταλάβει... Να μάθει... Άραγε αντέχει να σηκώσει την αλήθεια στους ώμους της;

 • cover

  Ο Πέτρος δεν ξέρει τί ακριβώς ψάχνει μέσα στο διαδίκτυο, αλλά όταν τελικά το ανακαλύπτει τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε.

 • cover

  Η Ειρήνη, άθελα της, προκαλεί το αρρωστημενο ενδιαφέρον ενός ανθρώπου που δεν θα ήθελες καν να γνωρίσεις.

 • cover

  Ο Δήμος, με τη βοήθεια της κόρης του και του διαδικτύου, συναντάται με τον ανεκπλήρωτο του εφηβικό έρωτα, τη Βερόνικα. Οι δυσκολίες που βρίσκουν στην επικοινωνία δείχνουν ότι ο κύκλος συναισθημάτων στον έρωτα ακολουθεί πάντα την ίδια πορεία, σε όλες τις ηλικίες.

 • cover

  Της άρεσε να δουλεύει τη νύχτα. Τότε ξεκινούσε η μεταμόρφωση. Το δωμάτιο γινόταν ένα σώμα ζεστό και φιλόξενο και η Μ.…….η Μ. γινόταν λέξεις, σύμβολα, αριθμοί......

 • cover

  Αυτο είναι ένα imagine με τον αγαπημένο μας τραγουδιστή Βαγγελη Κακουριωτη

 • cover
 • cover

  Ηταν η ομορφοτερη γυναικα που ειχε δει κ ηταν ο ομορφοτερος ανδρας που συναντησε ποτε της, ενας βασιλιας κ μια βασιλισσα. Κ το πρωι, οταν ειχαν ξυπνησει κ οι δυο τους απο τον βαθυ υπνο αντικρυσαν μπροστα τους, μεσα στη γυμνια τους, αυτο που ηταν παντα. Το φαινομενο Αδαμ κ Ευας χωρις κανενα μπιχλιμπιδι να τους μπερδευει. Δεν φορουσαν βασιλικες κορωνες, ουτε χρυσα ρουχα. φορουσαν μια απλη στολη, τοσο απλη,τοσο διάφανη, που αφηνε απο μεσα να φαινεται κατι το πραγματικα ομορφο. η ψυχη.

 • cover
 • cover

  Πρόκειται για μια στάνταρ ιστορία καλοκαιρινού έρωτα. Μια κοπέλα πάει διακοπές στο νησί της συγκατοίκου της, εκεί γνωρίζει ένα αγόρι και περνάνε όμορφα. Μόνο που το κακό με τις διακοπές είναι ότι πάντα τελειώνουν γρήγορα και απότομα.

 • cover

  Παρά τις δυσκολίες της κρίσης, ο πρωταγωνιστής του διηγήματος τα καταφέρνει αρκετά καλά με τα οικονομικά του. Ήταν ένας επιχειρηματίας, ένα βήμα μετά από το χείλος της καταστροφής, αλλά χάρη στη συμπεριφορά κάποιον κάφρων, κατάφερε να ξελασπώσει και ίσως να πάει στην Χαβάη για διακοπές.

 • cover
 • cover

  Είναι μια συλλογή διηγημάτων όπου περιγράφονται ιστορίες από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

 • cover

  Το διαδίκτυο μπορεί να φιλοξενήσει ψυχικά διαταραγμένα άτομα, πολύ επικίνδυνα, τα οποία χωρίς τους νόμους της φυσικής παρουσίας δρουν ανεξέλεγκτα

 • cover
 • cover

  kingP:" Η ελπίδα είναι λεπίδα. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις (maja) που πολύ συχνά ανεβάζοντας τις προσδοκίες, μας απογοητεύει. Αν το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για να θεωρούμαστε "κανονικοί" από τους άλλους, είναι τα γηρατειά, είναι πάρα πολύ ακριβό τίμημα. Ακόμα και αν χρειαστεί να μην μιλάμε, θα ξέρουμε ότι δεν θα είναι το εφικτό μας πια. Λίγο είναι οι αναμνήσεις Χαράς; Νομίζεις έχουν πολλοί αυτή την ευκαιρία; Μέχρι να ξανασυναντηθούν οι ζωές μας και κατακτήσουμε το βασίλειο της αθανασίας. Και τότε θα είμαστε εμείς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Δεν θα έχουμε υποχρέωση να ζούμε μέσα από ότι δίνουμε στους άλλους." ladyX:" Κάτσε περίμενε, πήρες φόρα...Σε έχασα...Κόλλησα στην ελπίδα. Τι μου λες; Ότι η ελπίδα είναι κακό πράγμα; Νόμιζα ότι είναι κίνητρο ζωής." kingP:" Λέω ότι όπως η λεπίδα, έχει δυο όψεις. Ως κίνητρο ζωής λειτουργεί η μια πλευρά της που δεν τραυματίζει. Αν περάσεις όμως τα όρια των προσδοκιών και της φαντασίας, τραυματίζει άσχημα." Η ladyX και ο kingP έχουν πολλά να πουν…

 • cover
 • cover
 • cover

  Μονόλογος. Ενας προσωπικός μονόλογος. Κατάθεση σκέψεων, συναισθημάτων, ψυχής που αναζητούν τον παραλήπτη. Κάποιες φορές τον βρήκαν, κάποιες όχι. Σε αναζήτηση λοιπόν του παραλήπτη, αυτού του άγνωστου μέχρι χθες που αίφνης έγινε ο μοναδικός άντρας της καρδιάς, η αποκάλυψη του ίδιου σου του εαυτού.

 • cover

  Τα ωάρια μου είναι ένα βιβλίο που αφορά το μεγάλωμα ενός παιδιού σε όλες του τις εκφάνσεις. Η κλιμακτήριος και η απώλεια των ωαρίων μιας γυναίκας είναι επίσης ένα άλλο θέμα που πραγματεύεται. Η μοναχική πορεία μιας μάνας και ενός παιδιού με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας θα αγγίξει όλους τους αναγνώστες που πέρασαν ή περνούν μια παρόμοια άτυχη κατάσταση. Η οικονομική κατάσταση και η επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών της κρίσης είναι ένα άλλο θέμα που θίγεται με ρεαλιστικό τρόπο γιατί είναι αλήθεια 1000%. Ελπίζω αυτό το βιβλίο να σας αγγίξει.

   

 • cover

  Ένα διήγημα για όσους γοητεύονται από τις ρομαντικές προεκτάσεις του χρόνου και του έρωτα.

 • cover

  Ένα μικρό διήγημα με αρκετή δόση ποιητικότητας τροπικού...

 • cover

  Τα πάντα είναι δύσκολα τον καιρό του πολέμου. Πόσο μάλλον όταν ανακαλύπτονται κρυμμένα μυστικά.

 • cover

  Η Ιωάννα, ένα μικρό κοριτσάκι, αναζητά τη μαμά της. Άραγε θα τη βρει;

 • cover

  Έχει μια γυναίκα 50 ετών δικαίωμα στον έρωτα? Αυτό το βιβλίο πραγματεύεται τον αγώνα μιας γυναίκας που προσπαθεί να διατηρήσει το δικαίωμα της να είναι ερωτεύσιμη.

   

 • cover

  Γράφτηκε από μια γυναίκα 50 ετών που συνειδητοποιεί ότι το γήρας και ο θάνατος είναι μια πραγματικότητα και πρέπει πλέον να αντιμετωπίζει καθημερινά και τις άθλιες συνέπειές τους. Προσπαθεί να πει όχι στην πραγματικότητα αυτή και το βιβλίο αυτό είναι η κραυγή της.

   

 • cover

  Εφτά διηγήματα επιστημονικής φαντασίας αλληλένδετα μεταξύ τους.

 • cover

  Η ιστορία μας αναφέρεται σε μία μαγική πόλη, την παραμυθούπολη. Σε μια πόλη, όπου η αγάπη, η ομορφιά, η καλοσύνη, η φαντασία και το όνειρο αποτελούν μία πραγματικότητα...

 • cover

  Ένα μικρό αγόρι, ο Νίκος, προσπαθεί να ανακαλύψει ένα οικογενειακό μυστικό με τη βοήθεια μιας λακκούβας. Άραγε θα τα καταφέρει;

 • cover

  Ο Ορφέας από κάποιο νησί της Ελλάδας και η Παολίν από κάποιον οικισμό του Καναδά, γνωρίζονται από το διαδίκτυο και έρχονται κοντά. Τόσο κοντά που θα ζήσουν μαζί ένα μοναδικό καλοκαίρι. Εκεί όμως που όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, έρχεται η οικονομική κρίση. Έτσι τα πάντα ανατρτέπονται και εκτρέπονται... Μέχρι την Λισσαβόνα!

 • cover

  Φιγούρα λυγερή και μαγική μας καλεί κοντά της, κρυπτόμενη πίσω από πέπλο εκτυφλωτικού τοπίου. Αιωρούμαστε πάνω από στενή και απρόσιτη παραλία, που προστατεύεται από ένα άγριο πετρώδες καταρράκτη στα πρυμνά, ύψους κοντά δώδεκα ανθρώπων. Η επιφάνεια του τοίχους τούτου είναι διάστικτη από αγριωπές αυλακιές και προτεταμένες λεπίδες που χαρακώνουν ευθύς απρόσεκτους και επιπόλαιους...

 • cover

  Λένε πως τα λόγια που δεν καταφέραμε να πούμε, πάντα βρίσκουν τον τρόπο να βγουν, να ειπωθούν, να ταξιδέψουν, να ακουστούν. Έτσι κι αυτό το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή από 21 επιστολές, που ποτέ δεν μπήκαν στον φάκελό τους. Ποτέ δεν έφτασαν στα σωστά χέρια. Οι παραλήπτες τους δεν έμαθαν ποτέ ότι υπήρξαν. Δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους άλλοτε από φόβο, από θυμό, άλλοτε από απογοήτευση... ακόμα και από αγάπη. Θέλει κουράγιο για να ξεδιπλώσεις όλα σου τα συναισθήματα πάνω στο χαρτί, θέλει θάρρος να βρεις τις σωστές λέξεις. Μα η λύτρωση που νιώθεις μετά... Η λύτρωση όταν καταφέρνεις να αδειάσεις τα συρτάρια της ψυχής σου... Να την ακούτε την ψυχή σας. Μόνο εκείνη ξέρει... “Πιο δυνατή η ψυχή από την ανάγκη, και δε συχωρνάει!” Καζαντζάκης Καλή ανάγνωση! Βαλίνα

 • cover

  Απογιούρα: Τόπος σκιερός Διηγήματα σε αποχρώσεις του γκρίζου ξορκίζουν το σήμερα και κλείνουν περιπαιχτικά το μάτι στο χθες. Γλώσσα καθημερινή για να αποδώσει την πραγματικότητα στο απέναντι μπαλκόνι, στα όνειρα σου, στο δρόμο για την ξενιτιά. Κλείσε τα μάτια και διάβασε το άσε το θρόισμα των δέντρων, να σκεπάσει τις λέξεις του, ζήσε τ παραπάνω και διάβασε το λιγότερο. Γι αυτό γράφτηκε εξάλλου.

 • cover

  Από εκείνη τη στιγμή η ζωή μου θα άλλαζε, ζήσαμε μαζί από την επόμενη κιόλας ημέρα, κάναμε τα πάντα μαζί, ταξιδέψαμε αρκετά από όσο θυμάμαι, μετά από λίγο καιρό βρήκα δουλειά, έγινε και αυτό, όλα έφτιαχναν. Ήταν η γνωριμία που άλλαξε προσωρινά τη ζωή μου για κάποιο καιρό. Η ζωή έχει δύο πλευρές. Ήμουν στη σκοτεινή για αρκετές ημέρες, αυτή ήταν η άλλη πλευρά της, η απέναντι, είχα περάσει απέναντι. Που να ξερα τότε πως η βάρκα δεν κάνει μόνο ένα δρομολόγιο, αλλά πολλά ανέμεσα στις δυο πλευρές και για όσο κρατά η ζωή. Ήμουν νέος, δεν ήξερα. Έπρεπε να το καταλάβω όταν είδα το βαρκάρη να χαμογελάει χαιρέκακα καθώς με περνούσε απέναντι και με άφηνε στην αγκαλιά της. Μια προσωρινή γαλήνη, ένα προσωρινό θαύμα, η ζωή απέναντι, μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω, μη γνωρίζοντας τότε πως η άλλη πλευρά ανέπνεε τόσο κοντά μου.

 • cover

  Η χειμωνιάτικη μπόρα σταμάτησε. Βγήκε έξω στον κήπο. Επιθυμούσε να γευτεί τον κρύο αέρα στο πρόσωπο του. Έκανε μερικά βήματα και κοντοστάθηκε μπροστά στη ροζ τριανταφυλλιά. Υπήρχαν ακόμη μερικά ανθισμένα τριαντάφυλλα. Οι σταγόνες της βροχής είχαν καταλαγιάσει για τα καλά στα πέταλα τους. Έκοψε ένα απ’ τα ροζ τριαντάφυλλα και το έφερε κοντά στο πρόσωπο του. Μύρισε το απαλό άρωμα του που τόσο έμοιαζε με το δικό της. Έκλεισε τα μάτια και κόλλησε τα χείλη του επάνω στα πέταλα του λουλουδιού.

 • cover

  Όταν ένας άνδρας αγαπά μια γυναίκα και ... όταν μια άλλη γυναίκα ερωτεύεται τον ίδιο άνδρα, τι γίνεται;

 • cover

  Μέσα από μια συνέντευξη αναδιπλώνεται η ιστορία του Λεόντιου, ενός νεαρού φοιτητή από την Άσσια της Κύπρου και η σχέση του με μια τουρκοκύπρια συμφοιτήτριά του, την Σίμκε. Από τα ταραγμένα χρόνια της αποικιοκρατίας, στην εισβολή και στο σήμερα.

 • cover

  Ένα από τα πρώτα μου διηγήματα. Περιγράφω απλά μια βόλτα με την χρήση κάποιων λέξεων.

 • cover

  Πότε ήταν η τελευταία φορά που έσβησε η χαρά κάτω από τα χείλη; Πότε ήταν η στιγμή που στέρεψε η αγάπη πάνω στα σεντόνια; Πότε άραγε οι ανάσες μας χάθηκαν μέσα στη σιωπή του χρόνου; Ιστορίες απλών, καθημερινών ανθρώπων... έρχονται να μας στοιχειώσουν, να μας συγκλονίσουν με τα παθήματά τους, να μας συγκινήσουν με τη ζωή τους... Κι εμείς... απλοί θεατές στις ζωές που δεν ζήσαμε...

 • cover

  Συμβουλές ζωής για μια πετυχημένη "δίαιτα"

 • cover

  Ήταν η πρώτη φορά που ο Χάρης διάβαζε ένα τόσο αλλόκοτο μήνυμα! Έτρωγε συχνά σε κινέζικα εστιατόρια και ανυπομονούσε πάντα να έρθει η στιγμή για ν’ ανοίξει το μικροσκοπικό, τυχερό κινέζικο μπισκοτάκι του. Πολλά από τα μηνύματα που του είχαν τύχει κατά καιρούς είχαν επαληθευτεί στην πορεία και αυτό τον είχε κάνει να πιστεύει πραγματικά στη μυστηριώδη σοφία που έκρυβαν. 

 • cover

  Την καλημέρα τη λέει μετά τις 10 το χειμώνα. Τα παντζούρια είναι ερμητικά κλειστά και λόγω κρύου δε της κάνει κέφι να εγκαταλείψει το πάπλωμα και την κουβέρτα. Το καλοκαίρι τώρα ο ήλιος τρυπώνει από παντού και την ξυπνάει από πιο νωρίς. Όπως και να χει η πρώτη κίνηση της μέρας είναι το τέντωμα του χεριού να πιάσει το tablet. Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του Νίκου και της Μαρίνας, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα με φινάλε όμως διαφορετικό από αυτό της πραγματικής ιστορίας.

 • cover

  Αυτό το microδιήγημα είναι στην πραγματικότητα ένα μυθιστόρημα ή ένα ημερολόγιο ή μια βιογραφία πολλών σελίδων. Οι αόρατες σελίδες του βρίσκονται στην.....

 • cover

  Αχ αυτή η φύση... Ο Γιώργος και η Μυρτώ δεν τα βρήκαν εύκολα στη ζωή τους, ούτε η αγάπη τους ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Από μικρά παιδιά στο γυμνάσιο, αυτή στη πρώτη τάξη και αυτός στα τελειώματα δε χρειάστηκε πολύ για να καταλάβουν ότι η ζωή τους είχε διαλέξει να είναι μαζί. Δεν είπαν τίποτα. Τα βλέμματα μιλούσαν από μόνα τους. Του Γιώργου θαρρετά και αποφασιστικά, της Μυρτούς δειλά και μες τη γλύκα, του έλεγαν κάθε στιγμή "Φοβάμαι, μα είμαι δική σου, το ξέρω και το ξέρεις"

 • cover

  Είναι ένα μικρό διήγημα επηρεασμένο από ποιήματα του Καβάφη και του Καββαδία, γεμάτο με εσωτερικούς και οικολογικούς συμβολισμούς.

 • cover

  Ένας τσαγκάρης μαθαίνει να ζει, μας ταξιδεύει, μας ζητάει να τον ακούσουμε... Σε μία αλλόκοτη, φανταστική χώρα που εκπέμπει όμως, αληθινό πλούτο, αληθινή αγάπη...

 • cover

  Ένα τρένο που διασχίζει παράξενες διαστάσεις. Ένας μυστηριώδης φόνος. Μια ομάδα από πολύχρωμες γυναίκες που δε θυμούνται τίποτα από το παρελθόν τους...

 • cover

  Σε ένα αφαιρετικό κόσμο, χωρίς περιγράμματα, μόνο ουσία... Επιλογές ζωής, επιλογές ύπαρξης... Ένα μικρό ταξίδι εντός...

 • cover

  Σε ένα κόσμο παράλληλο, λίγο δίπλα... Μαθήματα ζωής κρύβονται, έτοιμα να ανακαλυφθούν από επίδοξους... Ένα μικρό ταξίδι σε μία παράξενη, μαγική χώρα...

 • cover

  «Στεφανία, είναι ο καιρός να σκεφτείς, παιδί μου, το μέλλον σου. Τι θα κάνεις, μόνη θα μείνεις μια ζωή; Καλή η εργένικη ζωή και η καλοπέραση, όμως ο άνθρωπος χρειάζεται και ένα σύντροφο. Πέρασαν τα χρόνια, πρέπει να αρχίσεις να το βλέπεις πιο θερμά» .........

 • cover

  Κατεβαίνοντας τη σκάλα του αεροπλάνου κοντοστάθηκε, κοιτάζοντας με δέος τον γαλάζιο ουρανό, που τον στόλιζε ένα ουράνιο τόξο, απόμεινάρι της καλοκαιρινής μπόρας. Πολύχρωμα σχέδια πλημμύρισαν την καρδιά και το μυαλό της. Ένα ουράνιο τόξο! Η υπόσχεση του Θεού στους ανθρώπους, η υπόσχεση της ζωής στην ίδια. Λένε «όλο τον κόσμο γύρνα, η τύχη σου είναι μια ανάσα κοντά σου». Αυτό της θύμισε σήμερα ο ουρανός, το σύντομο παρθενικό ταξίδι της στον αέρα. Γύρισε, κοίταξε στα μάτια τον άντρα που στεκόταν πίσω της και διάβασε σ’εκείνα: Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Το παρελθόν φαίνεται να παραχωρεί καλοπροαίρετα τη θέση του στο παρόν. Αγκάλιασε το! Καθετί που τελειώνει υπόσχεται μια νέα αρχή… Σαν να ‘ξερε, σαν να διάβασε μέσα στην ψυχή της…

 • cover

  Κρύβεται  κυνηγημένη, ντροπιασμένη για τον άτιμο τρόπο που της φέρθηκαν τα ίδια της τα παιδιά. Εκείνη  που έστεκε αγέρωχη, γεμάτη περηφάνια για το ένδοξο παρελθόν της, για τον τεράστιο πολιτισμό της, για τη μοναδική φυσική ομορφιά της, για την πλούσια γλώσσα της και για τα τόσα άλλα αξιοζήλευτα προσόντα της, τώρα πια κυκλοφορεί με κουρέλια στους δρόμους της Ευρώπης, εφαρμόζοντας με στυλ την τέχνη της επαιτείας. Μια τέχνη που φρόντισαν να της  διδάξουν καλά όλα αυτά τα χρόνια, αφού ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα πεινάσει και θα χρειαστεί να την πιάσει όταν θα έρθει η ώρα εκείνη. Και η ώρα έφτασε και η χώρα πείνασε και το χέρι άπλωσε εκλιπαρώντας δακρυσμένη για ελεημοσύνη!

 • cover

  Όταν τα όνειρα γίνονται λέξεις, δημιουργούν ιστορίες..... Οι "Μικρές Ιστορίες" είναι μία συλλογή δώδεκα διηγημάτων. Ο αναγνώστης με αυτά θα χαμογελάσει,θα συγκινηθεί, θα ελπίσει και τέλος θα περάσει ευχάριστα η ώρα του.

 • cover

  Ο Θάνος είναι ένας νέος της εποχής μας, εγκλωβισμένος σε μία καθημερινότητα που επαναλαμβάνεται χωρίς διέξοδο. Η ιστορία του είναι μικρή αλλά αληθινή και περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ.

 • cover

  Έκλεισε το τηλέφωνο. Για τους υπόλοιπους δυόμισι μήνες της ζωής του ανέπτυξε μια περίεργη σχέση με το τηλέφωνο. Κάθε φορά που χτυπούσε, το κοίταγε με λαχτάρα. Όταν τύχαινε να είναι μακριά - σπάνια αυτό - έτρεχε να το σηκώσει. Έκανε ακόμα και ασκήσεις. Για ένα ολόκληρο βράδυ το άφηνε στο μπουφάν και δεν το κοίταγε καθόλου μες στο μπαρ που έπινε και μετά από ώρες, όταν έφευγε, έριχνε την κρίσιμη ματιά να δει αν αναβόσβηνε το φωτάκι των αναπάντητων. Τις περισσότερες φορές το κινητό τον κοίταγε σιωπηλό και σκοτεινό. Κάποιες, πιο λίγες αυτές, το μηχάνημα είχε όρεξη και με ένα σαρδόνιο φωτεινό μπλε χαμόγελο τον παρατηρούσε να αναζητά στις αναπάντητες αυτό που λαχταρούσε, αλλά αντί γι' αυτό να βλέπει άσχετα πρόσωπα, ονόματα, καταστάσεις. Και πόσο τον πείραζε το άσχετο… . Χίλιες φορές το τίποτα. Είχε τουλάχιστον μια περηφάνια.