• cover

  Περιπέτεια στη Σπάρτη Δυο αδερφές ξεκινούν να πάνε στη Σπάρτη μα κάτι συμβαίνει στη διαδρομή. Μόλις φτάσουν στον προορισμό τους αρχίζουν τα μυστήρια. Γιατί η παράξενη κυρία ενδιαφέρεται για ένα μνημείο; Γιατί έχει παράξενη συμπεριφορά; Μήπως είναι UFO? Μήπως είναι φάντασμα; Θα καταφέρουν άραγε οι δυο αδερφές να ξεσκεπάσουν την υπόθεση. Αστυνομική χιουμοριστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους. Θα διασκεδάσετε πολύ, εγγυημένα!

 • cover

  24 μικρές φανταστικές ιστορίες που σίγουρα μας θυμίζουν την πραγματικότητα, και μας βοηθούν να δούμε την ζωή με μία χιουμοριστική ματιά.

 • cover

  Την επόμενη μέρα ο μικρός, να τσιτώνεται, να σφίγγεται, να αναψοκοκκινίζει άρχισε δείχνοντας σημάδια, εντερικής εκτόνωσης όμως το πρόβλημα, να περιπλέκεται έδειξε διότι … γκλούκ , γκλούκ αντί, για ένα μοσχομύριστο ευρώ, δύο αμόλησε ο τρισχαριτωμένος και καλογυαλισμένα!

 • cover

  Κοιτούσα στα μάτια το είδωλο μου όταν έξαφνα, σε μια υψίσυχνη, «δια μέσω του καθρέπτη» επαφή, με ρώτησε… …Μπορώ, να σου απευθύνω ορισμένες διαγνωστικού τύπου ερωτήσεις?

 • cover

  Ήταν θαρρώ 26 Μάρτη του 2017 όταν στις ανηφοριές των πρωινών μου ονείρων, αισθάνθηκα το car… μου, να ρετάρει. Καταϊδρωμένος, άνοιξα τα μάτια μου και σκέφτηκα... …Μάλλον κάποιο ψιλομπούκωμα ελπίζοντας, με την πάροδο της ώρας στην απόφραξη του, η εμπειρία άλλωστε το έχει αποδείξει

 • cover

  Στο ποδόσφαιρο οι άντρες είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσουν σε κάτι, καθώς, αν και οι άντρες γενικά συμφωνούν εύκολα, στη μπάλα είναι κανόνας ότι πρέπει να δια-φωνείς με τον άλλο, ακόμα κι αν κατά βάθος έχεις την ίδια άποψη μαζί του. Το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό θέμα που οι άντρες μπορούν να κουτσομπολεύουν με τις ώρες. Και το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό πράμα που όσο κι αν το παρακο-λουθούν οι γυναίκες, δε θα το καταλάβουν ποτέ όσο το καταλαβαίνουν οι άντρες. Μερικές φίλες μου με παρακάλεσαν, κατά τη διάρκεια του μουντιάλ, να σχολιάσω κάποια παιχνίδια που είτε δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν, είτε θέλησαν να ακού-σουν και μια αντρική προσέγγιση των αγώνων. Προσπάθησα με απλά λόγια να τους εξηγήσω ορισμένες λεπτομέρειες του παιχνιδιού, συμπεριλαμβάνοντας μερικά ψαγμένα μυστικά που θα τους επέτρεπαν να πουλήσουν μούρη σε συζητήσεις για το ποδόσφαιρο που θα έκαναν με άντρες στο μέλλον. Από τη στιγμή που τα παιχνίδια είναι ανάμεσα σε εθνικές ομάδες, αναγκάστηκα να προσθέσω και κάποια στοιχεία για τις χώρες που αναμετριόνταν κάθε φορά, για να μπορέσουν να γίνουν κατανοητές οι διαφορές ανάμεσα στους αντιπάλους σε όλα τα επίπεδα, και όχι μόνο στα ποδοσφαιρικά. Θέλω να πιστεύω ότι κάλυψα πολλά κενά που υπήρχαν πριν το μουντιάλ για ένα θέμα που πάντοτε αποτελούσε κάτι σαν «αχαρτογράφητα νερά» για πλάσματα που γενικά και διαχρονικά, θέλουν να τα ξέρουν όλα. Το χιλιοειπωμένο θέμα του οφσάιντ δεν το ακούμπησα καθώς έχει καλυφθεί πλήρως πλέον. Πρόκειται για μια φάση που ο αμυντικός δεν καλύπτει τον επιθετικό και αυτός είναι πολύ μπερδεμένος ακόμα και δεν τον χωρίζει.

 • cover

  Το βιβλίο αυτό, αποτελεί μια εύθυμη συλλογή εικονογραφημένων πληροφοριών, με τον τίτλο: Το ήξερες; Περιέχει, ιδιαιτερότητες ανθρώπων, ήθη και έθιμα, παράξενα, μυστήρια και περίεργες συνήθειες, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Περιέχει περισσότερα από 500 εικονογραφημένα θέματα!

 • cover

  Στίχοι πολιτικής σάτιρας, από το 2015 τέλος μέχρι και το 2017, για βασικά γεγονότα που συνέβησαν αυτό το διάστημα, στη χώρα μας κυρίως, για να γελάσετε και να μας... κλάψετε.

 • cover

  Έννοιες δοσμένες, σε τετράστιχα..

 • cover

  Κυρίες, κύριοι και παιδιά γεια σας. Μου επιτρέπεται να αυτοσυστηθώ? Παρ’ ότι, με υποδεχτήκατε ποικιλοτρόπως ευχαριστώ, για τη συγκατάνευσή σας. Μάθετε λοιπόν πως, είμαι το… χιούμορ!

 • cover

  Με κατηγόρησαν αδίκως!Ζητώ δικαίωση εδώ και τώρα!Τι σημασία έχει αν είμαι απλά ένα ....σώβρακο;

 • cover

  Πανανθρώπινες αλήθειες δοσμένες, με καυστικό χιούμορ.

 • cover

  Γελάστε άφοβα καθώς το γέλιο με τα.. σχετικά του είναι υγεία.

 • cover

  Από την αρχή φαινόταν πως θα είναι ένα δύσκολο βράδυ για όλους! Βράδυ Παρασκευής και όλη η πόλη διασκεδάζει. Σχεδόν όλη, γιατί ο πρωταγωνιστής σίγουρα είναι στο σπίτι περιμένοντας μήνυμα από τη Μαργαρίτα. Κάπου στις δέκα τον πιάνει μια έντονη επιθυμία να πιει καφέ. Το πρόβλημα είναι ότι ο καφές έχει τελειώσει. Στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει μια-δυο κουταλιές θα κατέβει δυο ορόφους και θα χτυπήσει την πόρτα ενός διαμερίσματος στο οποίο την ίδια ώρα εξελίσσεται ένα δείπνο μεταξύ τεσσάρων ατόμων της υψηλής κοινωνίας Είπαμε: από την αρχή φαινόταν πως θα είναι ένα δύσκολο βράδυ για όλους...

 • cover

  Σκιαγραφώντας την επικαιρότητα.

 • cover

  Το «Όποιος κοροϊδεύει, κοροϊδεύει τον άλλονε» απευθύνεται σε κάθε αργόσχολο που μπορεί να διαβάσει Ελληνικά, ανεξάρτητα από καταγωγή, φύλο και ηλικία. Είναι, θα λέγαμε, ένα ανθολόγιο παραληρημάτων με έντονα τα στοιχεία της αμετροέπειας, των βιαστικών κρίσεων και, κυρίως, του ανεπίκαιρου. Απαλλαγμένο από όλα αυτά που κουράζουν συνήθως τον αναγνώστη, δηλαδή συνοχή και υπόθεση, το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να αναδείξει τη μεγάλη αλήθεια της παροιμίας «άδουλος δουλειά δεν έχει, το βρακί του λυν’ και δένει» και να τοποθετήσει το συγγραφέα ανάμεσα στους μπαρμπάδες εκείνους (συνήθως συνταξιούχους δασκάλους) που μοιράζουν συλλογές αφελών στιχουργημάτων σε ανυποψίαστους.

  Πρόκειται για άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα palamidi. gr από το 2010 έως το 2015. Μαζί με τον Δημήτρη (Conservatore) και τον Τάσο (Zuperman) ταράξαμε τα νερά της Αργολικής μπλο- γκόσφαιρας παρεμβαίνοντας σε θέματα μειωμένου ενδιαφέροντος, προσπαθώντας να μη δυσαρεστήσουμε κανένα και αλλάζοντας διαρκώς ύφος, απόψεις και θεματολογία, έτσι ώστε κι αυτοί οι λίγοι που μας διάβαζαν, να μπερδευτούν και να σταματήσουν.

  Έχω γράψει πάνω από χίλια άρθρα, εδώ συγκέντρωσα τα χειρότερα.

  Για να απολαμβάνετε τη χαριτόβρυτο γραφή μου ακόμη κι όταν πέφτει το ίντερνετ. Για να έχετε συντροφιά τις άδειες νύχτες του Νοέμβρη στο μελαγχολικό Ναύπλιο. Για να βρείτε ξανά τον εαυτό σας μέσα από το βάθος της ατελεύτητης έμπνευσής μου.

  Ή απλώς για να στερεώσετε το τραπεζάκι που κουτσαίνει.

  Παναγιώτης Ν. Χουντάλας (TheGrecian)

 • cover

  Σάτιρα, Κωμωδία, Σαρκασμός, Παροξυσμός, Συγγραφική Αυτομόληση, Πελαγοδρόμηση, Εθνικός Σουρεαλισμός, Μπαρόκ Πολυέλαιος, Πειθαρχημένος Αυτοσχεδιασμός, Ξαμολημένος Εγωισμός, Ξεκαπίστρωτη Αταλαντοσύνη, Βαρύγδουπες Αριστερές Τέχνες, Ελαφρόμυαλες Δεξιές Τσουλίτσες, Μεγάλες Δηλώσεις, Μικρές Διαδηλώσεις, Εξιδανικευμένοι Κεφτέδες, Μία Μπανάνα Εξομολογείται, Σουφλέ μου Εσύ Σούπερ Σταρ, Όλη η Ελλάδα Μαγειρεύει, Μην το Ξύνεις Άλλο... Αρκετά δεν Κέρδισες?, Ο Τζόγος Θα μας Σώσει!, Λαικό Προσκύνημα στα Προποτζίδικα, Μην Υποκρίνεσαι Άλλο!... ΕΣΥ την Πήδηξες!, Περούκες, Νομογαμωσχέδια, Για Την ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ Αγωνιζόμαστε Σύντροφοι!!!

 • cover

  Αθυρόστομη και, διαχρονικά, εύθυμη ιστοριούλα.

 • cover

  Πόσο έχουμε γελάσει; πόσο έχουμε κλάψει; και πόσες φορές έχουμε θυμώσει; Μια γρήγορη καταμέτρηση στιγμών και μια αστεία προσέγγιση στο νόημα της ζωής.

 • cover
 • cover

  Σάτιρα, κωμωδία. Μικρές ιστορίες & σχόλια πάνω στην καθημερινή συμπεριφορά και τις συνήθειες, με έμφαση στην ανάδειξη της κουκουλωμένης γελοιότητας & τρόμο μπροστά στην ανατομία της συμπεριφοράς του μικρού, καθημερινού, διπλανού ταλιμπάν. (Με αγνή προσήλωση στην αρχαία επιστήμη του τραγέλαφου).

 • cover

  Η πορεία μιας κυβέρνησης της Αριστεράς για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον Ευρωπαϊκό χώρο. Ποιήματα και σχόλια σε τόνο ενθουσιώδη, σοβαρό ή σκωπτικό, προβληματισμένο ή με απλή αναφορά στα καθημερινά γεγονότα των 6 μηνών. Με την ελπίδα, την προσμονή, την αγωνιώδη αναμονή αν θα τα καταφέρει μέσα στις δύσκολες συνθήκες… και με την δεδομένη απειρία των στελεχών της. Προβλήματα και προβληματισμοί από τη θέση συμπαθούντος.

  Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο και σε έντυπη μορφή στις εκδόσεις Παρασκήνιο, Σόλωνος 76 (9-4μμ.) καθώς και Μαυροκορδάτου 9, δίπλα στη Ζωοδόχο Πηγή (11:30-7μμ.). Ή για επαρχία, με αντικαταβολή, με παραγγελία στο e-mail της συγγραφέως corinnacarc@gmail.com.

 • cover

  Οι μικρές, παραμυθοφανείς ιστορίες, είναι η χιουμοριστική πλευρά της κοινωνίας, που αποτυπώνει η πένα της ελαφρότητας, με σκοπό να χαρίσουν αβίαστο γέλιο, στους αναγνώστες

 • cover

  Η Μαριγώ ερωτεύεται και κλείνει σπίτια..

 • cover

  Μικρές ιστοριούλες, με χιούμορ.

 • cover

  Πρόκειται για ένα διήγημα καψούρας. Ο πρωταγωνιστής είναι ερωτευμένος με την κοπέλα που δουλεύει στο κυλικείο στην δουλειά του και θέλει να την κατακτήσει με την βοήθεια του facebook.

 • cover

  Ένα σκυλί περιγράφει τη ζωή στο σπίτι που το φιλοξενούν με τον δικό του φακό. Το ευθυμογράφημα απέσπασε Β΄ Βραβείο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του "Καφενείου των Ιδεών" (Κατηγορία Κυπριακές συμμετοχές) το 2014.

 • cover

  28 συνεντεύξεις από διάσημα πνεύματα που άφησαν εποχή. Ο Χάνος Ρέγγας είναι ένας δημοσιογράφος ο οποίος όχι μόνο βλέπει πνεύματα διάσημων ανθρώπων που πέρασαν από την γη αλλά τους κάνει και ερωτήσεις παντών των ειδών και εκείνοι μιλάνε για διάφορα θέματα που αφορούν το χθες, το σήμερα, το αύριο, τον παράδεισο, την κόλαση, τις απόψεις, τις γνώσεις, την ζωή, το θάνατο και πολλά άλλα.