• cover

  Το συγκεκριμένο e-book διανέμεται δωρεάν. Αποτελεί την αφετηρία μιας προσπάθειας συγκέντρωσης του παιδαγωγικού υλικού που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα της συγγραφέως σε θεματικές ενότητες ανάλογα με την εποχή. Στον παρόντα πρώτο τόμο έχουν συμπεριληφθεί φύλλα εργασίας, πίνακες αναφοράς, οπτικοποιημένα παραμύθια, εικονόλεξα, καρτέλες γραφής και διαθεματικές δραστηριότητες για το φθινόπωρο, για τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά καθώς και για τους μήνες του φθινοπώρου.

 • cover

  Το συγκεκριμένο e-book διανέμεται δωρεάν. Αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας συγκέντρωσης του παιδαγωγικού υλικού που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα της συγγραφέως σε θεματικές ενότητες ανάλογα με την εποχή. Στον παρόντα δεύτερο τόμο έχουν συμπεριληφθεί φύλλα εργασίας, πίνακες αναφοράς, οπτικοποιημένα παραμύθια, εικονόλεξα, καρτέλες γραφής και διαθεματικές δραστηριότητες για τον χειμώνα, τα χειμερινά φρούτα, τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, τα μέσα θέρμανσης καθώς και για τους μήνες του χειμώνα και τις αλκυονίδες μέρες. Τάνια Μάνεση Αθήνα, Ιανουάριος 2016.

 • cover

  Μέσα στα βάθη του ωκεανού, ζει ο Λίο, ένα ψαράκι αλλιώτικο, ένα ψαράκι πεισματάρικο που όλο κάνει του κεφαλιού του. Θέλει να πετάξει. Πετάνε όμως τα ψάρια; Θα τον βοηθήσει το πείσμα του να τα καταφέρει ή θα τον οδηγήσει σε μπελάδες; Ένα παραμύθι για τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, που μιλάει για το πείσμα και για την επιμονή. Θα ταξιδέψετε στον κόσμο της θάλασσας, θα γνωρίσετε τον Λίο και θα διασκεδάσετε με τις περιπέτειες του!

 • cover

  Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες γραπτές μαρτυρίες μέσα στα διασωθέντα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας η εμφάνιση εξωγήινων αποικιστών στην χώρα μας χρονολογείται από το 7000 π.Χ. όταν οι Κουρήτες μετέφεραν τον Δία στο νησί της Κρήτης μακριά από την οργή του πατέρα του. Ήταν λίγο μετά την βύθιση της Ατλαντίδος και το σεισμικό ρήγμα στις Ηράκλειες στήλες που γέμισε με νερό τη λεκάνη της Μεσογείου και χώρισε την Αιγηίδα Ήπειρο στα δύο. Ήταν τότε που ο Δίας κέρδισε την Τιτανομαχία και μαζί με τους Ολύμπιους έμεινε στην νεοδημιουργηθείσα Ελλάδα για να συμβάλει στην ταχύτερη πολιτισμική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Ήταν τότε που από τη γραφή των θεών δημιουργήθηκαν οι γραφές του κόσμου και μέσα από τα μεταγενέστερα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων ταξίδεψαν έως σήμερα οι ιστορίες που μας αποδεικνύουν, αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, διαστημικά ταξίδια, γενετικά πειράματα, υπεράνθρωπες τεχνολογίες, ρομποτικές κατασκευές και ουράνιους αποικιστές στην αρχαία Ελλάδα. Γραπτά που εδώ και δεκαετίες μας αποκρύπτονται, με στοιχεία πέρα για πέρα αληθινά! Το e-book ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΣ: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ουσιαστικά είναι ο πρώτος τόμος μίας επερχόμενης σειράς βιβλίων με θέμα τον εξωγήινο αποικισμό και περιέχει τις 3εις σημαντικότερες έρευνες του ερευνητή στα αυθεντικά διασωθέντα αρχαιοελληνικά κείμενα, με προσθήκες νέων αποκαλυπτικών στοιχείων, που αναμένεται να σας αλλάξουν για πάντα την εικόνα του αρχαίου κόσμου...

 • cover

  Το συγκεκριμένο ebook παραμύθι διανέμεται δωρεάν. Είναι ένα μικρό παραμύθι για τις πρώτες μέρες των παιδιών του Νηπιαγωγείου και της Α' Δημοτικού. Στόχος του είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στο χώρο του σχολείου. Ο Πιπ φοβάται να πάει σχολείο χωρίς να ξέρει το γιατί. Άραγε θα καταφέρει την πρώτη μέρα του σχολείου να είναι χαρούμενος; Περιέχει και δραστηριότητες.

 • cover

  Το συγκεκριμένο e-book διανέμεται δωρεάν. Αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας συγκέντρωσης του παιδαγωγικού υλικού που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα της συγγραφέως σε θεματικές ενότητες και μαθησιακές περιοχές. Στον παρόντα τόμο έχουν συμπεριληφθεί 415 σελίδες με φύλλα εργασίας, πίνακες αναφοράς, καρτέλες γραφής, εικονόλεξα, ποιήματα, τραγούδια, κάρτες αντιστοίχισης πεζών και κεφαλαίων καθώς και διαθεματικές δραστηριότητες για τα γράμματα. Τάνια Μάνεση Αθήνα, Αύγουστος 2016.

 • cover

  Το συγκεκριμένο e-book διανέμεται δωρεάν. Αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας συγκέντρωσης του παιδαγωγικού υλικού που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα της συγγραφέως σε θεματικές ενότητες ανάλογα με την εποχή. Στον παρόντα τρίτο τόμο έχουν συμπεριληφθεί 300 σελίδες με φύλλα εργασίας, πίνακες αναφοράς, ήθη και έθιμα, οπτικοποιημένα παραμύθια και εικονόλεξα, παραδοσιακά τραγούδια, γλωσσικά και μαθηματικά παιχνίδια καθώς και διαθεματικές δραστηριότητες για τις Απόκριες, την Καθαρά Δευτέρα, τη Σαρακοστή και τους χαρταετούς.

 • cover

  To συγκεκριμένο e-book 350 σελίδων διανέμεται δωρεάν. Αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας συγκέντρωσης του παιδαγωγικού υλικού που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα της συγγραφέως σε θεματικές ενότητες ανάλογα με την εποχή. Στον παρόντα τέταρτο τόμο έχουν συμπεριληφθεί φύλλα εργασίας, πίνακες αναφοράς, οπτικοποιημένα παραμύθια, εικονόλεξα, καρτέλες γραφής και διαθεματικές δραστηριότητες για την άνοιξη, τα έντομα, τα φρούτα της άνοιξης, τους μήνες της άνοιξης, την Πρωτομαγιά καθώς και για ανοιξιάτικα ποιήματα, παραμύθια και τραγούδια.

 • cover

  Το παραμύθι «Μια Φιλία Διαφορετική», θέλει να βοηθήσει τους μικρούς του αναγνώστες να κατανοήσουν την έννοια της διαφορετικότητας μεταξύ των ανθρώπων, να τους δώσει κίνητρο να μπουν στη θέση που είναι οι ήρωες και να καταλάβουν πως τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο. Φιλία, Επικοινωνία, Συνεργασία και Κατανόηση, είναι οι μαγικές λεξούλες που δίνουν πάντα την λύση. Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

 • cover

  Το Ε.Τ. (εξωγήινο τεύχος) είναι ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό τεύχος, που επαναλαμβάνεται κάθε εξάμηνο και περιλαμβάνει τις σημαντικότερες εμφανίσεις ΑΤΙΑ, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα εξωγήινης επισκεψιμότητας. Με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του φαινομένου και την πληροφόρηση του κόσμου για τα ''εξωγήινα'' φαινόμενα στη χώρα μας.
  Κατεβάστε το 9ο τεύχος μας, σε αποκλειστική πρώτη διάθεση από το φιλόξενο ιστοχώρο του EasyWriter...
  Διαβάστε δωρεαν τα προηγούμενα τεύχη μας, στην ιστοσελίδα μας: https://issuu.com/greekuforeview και στο YouTube μέσα από το link: http://youtu.be/1-GhTGWv1BI

 • cover

  Ένα παραμύθι για την αποδοχή του θυμού και την έκφραση του με υγιή τρόπο. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οδηγίες για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και να εκφράσουν το θυμό τους με κοινωνικά αποδεχτούς τρόπους.

 • cover

  "Ένας σκύλος μαθαίνει νότες"... ή αλλιώς ένας παραμυθένιος τρόπος να διδάξουμε σταδιακά στα παιδιά νότες της μουσικής και τραγούδια. Στην ουσία πρόκειται για (α) ένα εκπαιδευτικό παραμύθι που στόχο έχει τη σταδιακή εκμάθηση της ευρωπαϊκής μουσικής σημειογραφίας και (β) δέκα τραγούδια που στόχο έχουν την ανάπτυξη ακουστικών μουσικών δεξιοτήτων των παιδιών, την καλλιέργεια της φωνής τους και την παράλληλη καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους στην εκτέλεση σε μελωδικό μουσικό όργανο (μεταλλόφωνο, boomwhalckers, φλογέρα κτλ.). Συνοδεύεται από 10 φύλλα εργασίας για τους μαθητές με τις παρτιτούρες των τραγουδιών, ασκήσεις μουσικής γραφής και dictee. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής της Α/θμιας Εκπαίδευσης που διδάσκουν το μάθημα της μουσικής σε παιδιά Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού.

 • cover

  Στη σκέψη του Ιουδαϊκού και αργότερα Χριστιανικού κόσμου, η Ολότητα του Σύμπαντος Κόσμου αναδύεται από το Μηδέν, εξαιτίας της Δημιουργικής παρέμβασης του κατ’ εξοχήν Όντος, του άπειρου Θεού που τον διατηρεί στην ύπαρξη με μια πράξη θέλησης. Η αρχαιο- ελληνική σκέψη που στοχάζεται τον Αιώνιο Κόσμο της Φύσης και την ένθεη Φύση του Λόγου μεταμορφώνεται σε Δημιουργία του Αιώνιου Θεϊκού Πνεύματος που προορίζεται τελεολογικά, διαμέσου του σχεδίου της Θείας Πρόνοιας Του, να γνωρίσει την Αποκάλυψη σ΄ένα επέκεινα του Φυσικού Κόσμου, ο οποίος χαρακτηρίζεται εφήμερος.

 • cover

  Το χαρακτηριστικό του παρόντος βοηθήματος εκτός από την ακρίβεια και την ανάλυση των απαντήσεων, είναι κυρίως οι βιβλιογραφικές αναφορές, που από την μία διαφυλάσσουν την επιστημονική ακεραιότητα κι από την άλλη λειτουργούν ως ένα μέσο αξιολόγησης, ενώ μπορεί κάποιος μέσα από αυτές να βρει περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες. Σε απαντήσεις που περιλαμβάνουν κωδικοποιημένη νομοθεσία πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο χώρος στην ασφάλεια και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας εξελίσσεται συνεχώς. Οι απαντήσεις που αναφέρονται στην Ποινική Δικονομία και στον Ποινικό Κώδικα είναι ενημερωμένες με τον Ν. 4322/2015. «...Η ειδικότητα αυτή αναφέρεται στα Στελέχη των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, δηλαδή στους αρχιφύλακες, επόπτες και προϊσταμένους και όχι στη βασική εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας πρώτης γραμμής,...» «...υποχρεούνται να εκπαιδεύουν το απασχολούμενο προσωπικό ασφαλείας, ανάλογα με τα καθήκοντα που του ανατίθενται.»

 • cover

  Οι παρακάτω απαντήσεις προσπαθούν να βοηθήσουν τους υποψήφιους Εκπαιδευτές Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης, στις εξετάσεις του θεωρητικού μέρους του ΕΟΠΠΕΠ. Είναι μια προσπάθεια των συγκεκριμένων συγγραφέων προκειμένου να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι απαντήσεις των ερωτήσεων της Τράπεζας Θεμάτων του ΕΟΠΠΕΠ. Ουσιαστικά έχουν επιλεγεί και συνδεθεί συγκεκριμένα κομμάτια από τις απαντήσεις που δίνονται στην Τράπεζα θεμάτων, έτσι ώστε να μειωθεί η ύλη που πρέπει να διαβαστεί. Παράλληλα πολλές από τις συνδυαστικές ερωτήσεις των Θεματικών Ομάδων γίνονται πιο συγκεκριμένες. Στο σύνολο απαντώνται πάνω από το 90% των ερωτήσεων της Τράπεζας Θεμάτων. Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις θεωρούνται και οι πιο σημαντικές του συνόλου των ερωτήσεων. Αποτέλεσμα της παραπάνω δουλειάς είναι να περιοριστεί η ύλη σε 93 σελίδες, περίπου στο ¼ της ύλης της Τράπεζας Θεμάτων.

 • cover

  Όλοι με διώχνουν……. -Η γιαγιά το ξέρει αυτό; Πρέπει να της το δείξεις είπε η Λίνα, για να σε βοηθήσει. Όταν έχουμε πρόβλημα το δείχνουμε και δεν κρυβόμαστε να κλαίμε μόνοι μας. -Πώς να το δείξω; Η γιαγιά δεν γνωρίζει την γλώσσα των ζώων είπε το κοκοράκι. -Η γιαγιά όμως γνωρίζει την γλώσσα της αγάπης, του απάντησε η γάτα…

 • cover

  Ο Ρεξούλης ο Τραγανούλης είναι ένας ανήσυχος και βιαστικός στη ζωή του δεινόσαυρος , με επιθυμίες πολλές για την αυτονόμησή του. Θα μπορέσει να ξεφύγει από τους γονείς του; Θα μπορέσει να ανακαλύψει την πατρίδα του και να κυριαρχήσει σε αυτήν; Οι περιπέτειές του είναι αληθινές ή κρύβονται στο υποσυνείδητό του; Τελικά πόσο σημαντικοί είναι οι γονείς στη ζωή ενός μικρού δεινόσαυρου; Όλα αυτά θα τα μάθετε διαβάζοντας τις περιπέτειες του μικρού Ρεξούλη του Τραγανούλη.

 • cover

  Η Αννούλα ήταν ένα μικρό κοριτσάκι που λαχταρούσε να δει μια νεράϊδα. έτσι, όταν της έπεσε το δοντάκι περίμενε με αγωνία να δει τη νεράϊδα των δοντιών, όμως κάτι δεν έκανε σωστά γιατί παρότι την περίμενε, εκείνη δεν ήρθε! Τι να συνέβη άραγε? Ευτυχώς που η καλή της η μητέρα ήξερε και τη βοήθησε.

 • cover

  Μέσα στο δάσος στην άκρη ενός ποταμού, ζει ο Τσακ, ένα όμορφο, λαμπερό αβγό αλλιώτικο από τα άλλα. Έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, θέλει όλοι να τον θαυμάζουν και υποτιμά τους άλλους. Μέσα από την μικρή του περιπέτεια βλέπει τα λάθη του και μαθαίνει τι πραγματικά προκαλεί θαυμασμό.

 • cover

  Το συγκεκριμένο e-book διανέμεται δωρεάν. Αποτελεί μια προσπάθεια συγγραφής παραμυθιού από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Neue Schule Athen με αξιοποίηση της τεχνικής της Δημιουργικής Γραφής.

 • cover

  Ο μικρός Κλόουν όπως κάθε χρόνο περιμένει τις απόκριες για να βγει από το ράφι που είναι τοποθετημένος. Όμως ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνος του μέσα στο δωμάτιο αλλά υπάρχει κι ένας Αρλεκίνος που με πολλή αγάπη κι αλληλοβοήθεια αντιμετωπίζει τις ανασφάλειες ,τις ζήλιες και τον ευαίσθητο χαρακτήρα του κλόουν στηρίζοντάς τον με την φιλία του. Και η αγάπη της φιλίας αυτής μας αποδεικνύει ότι μπορεί τα αδύνατα να τα κάνει δυνατά.

 • cover

  Ενα παραμύθι για παιδιά

 • cover

  Ένα παραμύθι για την αποφυγή της ατέρμονης τελειοθηρίας και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οδηγίες για τους γονείς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να απαλλαγούν από το άγχος που προκαλεί το κυνήγι της τελειότητας, να αγαπήσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους παρόλο που δεν είναι τέλειος.

 • cover

  Ο Αστέριος είναι ένα αστέρι του ουρανού που επιλέγει να πέσει στην άγνωστη αλλά μαγευτική θάλασσα, χάνοντας την ασφάλεια που του προσφέρει ο ουρανός του, διψασμένο να γνωρίσει τον άγνωστο κόσμο του βυθού, κάνοντας το αδύνατο δυνατό, κυνηγώντας το όνειρο του να γίνει ένα αστέρι του βυθού. Ο Αστέριος είναι ένα αστέρι που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στολίδια του ουρανού και προσπαθεί για κάτι που δεν ξέρει εάν ποτέ θα μπορέσει να καταφέρει. Η επιμονή του και η υπομονή του όμως, η προσπάθεια του να μάθει, η δύναμη του να βρεθεί κάπου αλλού μακριά όχι μόνο από την οικογένεια του και την ασφάλεια που αυτή του προσφέρει, αλλά και από όλα όσα μέχρι τώρα έχει μάθει και γνωρίσει. Όλα αυτά λοιπόν τον κάνουν άξιο αστεράκι που καταφέρνει να πραγματοποιείσει το στόχο του και να ξεκινήσει το δικό του μοναδικό ταξίδι στη «καινούρια του ζωή» , διαλέγοντας το δύσκολο και όχι το εύκολο, πραγματοποιειόντας το όνειρο του,βρίσκει τον τρόπο να γίνει ένα αστέρι του βυθού.

 • cover

  Ένας παιχνιδιάρης λύκος, εντελώς διαφορετικός από τους άλλους στην αγέλη.

 • cover

  Η Αλίκη είναι ΄να κορίτσι που πηγαίνει δημοτικό. της αρέσει να ακούει τις ιστορίες των μεγάλων καθώς και να ανακαλύπτει καινούρια πράγματα. Με αφορμή το ξεχωριστό δώρο που έλαβε μαζί με τον δίδυμο αδερφό της, πήρε την απόφαση να μοιραστεί την δική της ιστορία.

 • cover

  «Το άγνωστο μοντέλο του Ρενουάρ», είναι μια νουβέλα που αναφέρεται και υμνεί την γυναικεία ομορφιά, καθώς και τον παθιασμένο έρωτα τριών ανδρών σε τρεις διαφορετικές εποχές, που ερωτεύθηκαν με πάθος τρεις διαφορετικές γυναίκες που έμοιαζαν καταπληκτικά με τον πίνακα. Η Ιστορία ξεκινά στις αρχές του 1900 στην Βαρσοβία, για να συνεχισθεί στο Παρίσι στην διάρκεια του μεσοπολέμου, θα μεταφερθεί στην Αθήνα του 1939, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και από εκεί στο Βερολίνο με την άνοδο του ναζισμού και την λαίλαπα του πολέμου. Όμως η ιστορία συνεχίζεται την ίδια περίοδο και στην Αλεξάνδρεια, με τον μυστικό πόλεμο των κατασκόπων στον οποίον εμπλέκονται και Έλληνες ναυτικοί. Στην Αλεξάνδρεια δίνεται και μια εικόνα από τον ελληνισμό της Αιγύπτου, μέσα από τις φτωχογειτονιές αλλά και τα αριστοκρατικά σπίτια, των Ελλήνων εκείνης της εποχής, οι οποίοι ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο χωρίς να δείχνουν να ενδιαφέρονται για τα όσα συντελούνται γύρω τους. Σε όλη αυτή την πορεία του χρόνου, και μέσα από συνταρακτικά γεγονότα, η ομορφιά της ξανθιάς καλλονής του πορτρέτου, κυριαρχεί και καθορίζει την ζωή των τριών ανδρών, οι οποίοι κάτω από πολύ δραματικές συνθήκες, και με κίνδυνο την ζωή τους, ερωτεύονται τρεις διαφορετικές γυναίκες που μοιάζουν καταπληκτικά με εκείνη την κοπέλα που ζωγράφισε κάποτε στο Παρίσι ο Ρενουάρ. Η ιστορία θα συνεχισθεί μέχρι την εποχή μας και κλείνει σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Κύπρου.

 • cover
 • cover

  Πρέπει να προσέχουμε πολύ καλά τι ευχόμαστε, γιατί μπορεί να γίνει...στ' αλήθεια.

 • cover

  Ο Φάλτο είναι ένα βατραχάκι που δε μοιάζει με τ’άλλα. Αγαπάει ν’ακούει τα παραμύθια της γιαγιάς και θέλει να γίνει Πρίγκιπας. Θα τα καταφέρει αλλά το πείσμα του σύντομα θα τον βάλει σε μπελάδες. Πώς θα γλυτώσει ; Διαβάστε το βιβλίο και θα το μάθετε.

 • cover

  Ο Armadillo Greco σας συστήνεται με τη δημιουργία του πρώτου του παιδικού βιβλίο με τίτλο “Ο δρόμος του Βασιλιά”. Το βιβλίο αυτό έχει ως σκοπό την εκμάθηση, με ένα παραστατικό τρόπο, του σωστού τρόπου διάβασης του δρόμου. Μεταφερόμαστε στη ζούγκλα και συναντάμε το Βασιλιά Ινκόσι να ψάχνει τρόπο να διασχίζει με ασφάλεια ένα φαράγγι που χρησιμοποιούν συνέχεια κοπάδια βούβαλων… Διάφοροι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να τον διδάξουν, αλλά η πιο χρήσιμη βοήθεια θα έρθει από μια απρόβλεπτη πηγή…

 • cover

  Η περιπέτεια ενός υπέροχου χρυσού κύκνου που αναζητά, όπως όλοι, ένα μέρος για να ζήσει και να βρει την ευτυχία. Ένα ποιητικό παραμυθάκι που μας λέει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να είναι κανείς ξεχωριστός. Η ιστοριούλα αυτή είναι γραμμένη σε στίχους και θα διαβαστεί ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους. (Συνοδεύεται από παιχνίδια που θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους.)

 • cover

  Ένα μικρό κοριτσάκι η Άννα αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια χορού.Όμως δεν ήξερε ότι αυτά τα παπούτσια είναι μαγικά και ότι όποιος τα φοράει μεταφέρεται σε έναν άλλον, μαγικό κόσμο, την Ονειρούπολη με ξωτικά, νεραίδες,γοργόνες.Εκεί όμως παραμονεύει μία κακία μάγισσα που θέλει να κλέψει τα μαγικά παπούτσια για να αποκτήσει όλη την μαγεία. Θα καταφέρει η Άννα να νικήσει την κακιά μάγισσα και να σώσει την Ονειρούπολη? Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που θα σας ταξιδέψει σε ένα ταξίδι φαντασίας και μαγείας.

 • cover

  Ένας φανταστικός πλανήτης που περιέχει όλα τα χρώματα, ένας κόσμος όπου ο Θεός δεν έχει χρώμα. Εδώ όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξαρτήτως χρώματος. Μαθαίνουμε να αγαπάμε την φύση, και την διαφορετικότητα, επειδή κατά βάθος κανείς δεν είναι διαφορετικός. Όλοι είμαστε Άνθρωποι και όλοι είμαστε ίσοι.Ένα σύντομο παραμύθι για την διαφορετικότητα στο χρώμα του δέρματος.

 • cover

  Η φιλία αναμέσα σε ένα αστέρι κι ένα... λεμόνι οδηγεί στην εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού! Όλοι είμαστε ένα, είμαστε χαρά και υπάρχουμε για τη χαρά!

 • cover

  Η Χαρά συναντά τη Ντίντι την καλή Νεράιδα και από τότε αρχίζουν τα ταξίδια τους σε κόσμους μαγικούς! Το πρώτο τους ταξίδι είναι στο Βασίλειο του Ήλιου όπου ζουν απίθανες περιπέτειες παρέα με τον Οράτιο το λευκό σύννεφο, που ήθελε να γίνει πρωτοβρόχι.

 • cover

  Χρήσιμα σύγχρονα «μαθήματα» εφαρμοσμένης πληροφορικής για προχωρημένους

 • cover

  Η ιστορία ενός σκίουρου κι ενός ενοχλητικού κόκορα.

 • cover

  Το παρόν βιβλίο είναι προσφορά της ομάδας Γεώργιος Κάτζας. Η ομάδα Γεώργιος Κάτζας έχει ως σκοπό την μετάφραση και δημοσίευση μεγάλων έργων σχετικά με την γεωπολιτική, τις διεθνείς σχέσεις, τον πόλεμο, την παράδοση και τα έθνη. Η ομάδα εργάζεται καθαρά σε εθελοντικό επίπεδο, και δεν αποκομίζει κανένα οικονομικό όφελος, ούτε δέχεται μέχρις στιγμής χρηματικές δωρεές. Ο Miyamoto Mushasi υπήρξε ένας από τους πιο μεγάλους Samurai στην ιστορία της Ιαπωνίας. Μονομάχησε πάμπολλες φορές, και δεν ηττήθηκε σε καμία μάχη. Περίπου στα 60 του αποφάσισε να καταγράψει όπως μπορούσε καλύτερα αυτό που τον έκανε ανίκητο. Το βιβλίο των 5 δαχτυλιδιών, είναι ένα εγχειρίδιο πολέμου, ένα εγχειρίδιο τακτικής. Μέσα από τις αρχές της σπαθασκίας, εξηγεί πως μπορεί κάποιος να εξελίξει την τέχνη του, και πως να δαμάσει την φύση του. Γνωρίζοντας και τιθασεύοντας τον εαυτό του κάποιος, μπορεί να κάνει τα πάντα.

 • cover

  Το νεαρό πευκάκι λαχταρά να ζήσει μια περιπέτεια και τελικά αυτή θα εμφανιστεί στη χρυσοκόκκινη μορφή της φωτιάς που θα ανάψει ένας κυνηγός. Η παράξενη αυτή δύναμη της φύσης ασκεί γοητεία στο μικρό δεντράκι, όμως πού θα οδηγήσει αυτή η επικίνδυνη έλξη; Μια αλληγορία για τις παράξενες και επικίνδυνες επιθυμίες, που μας φέρνουν κοντά στον χαμό, αλλά και για τον χρόνο που επουλώνει και τις πιο βαθιές πληγές.

 • cover

  Σαν συγχορδία, ο έρωτας, ξεκούρδιστη & σκουριασμένη, που δίχως της να ζήσω δεν μπορώ.. Νικόλαος Χωματάς

 • cover

  «Η Λίνα και η μαμά της», είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο, το οποίο αφηγείται την ιστορία της Λίνας, μιας νεαρής γατούλας, η οποία εξαφανίζεται μια μέρα αναπάντεχα αφήνοντας τα μωρά της μόνα στο σπίτι. Περιγράφει το πως η μαμά της «η Μαύρη» αναλαμβάνει να προστατέψει τα γατάκια-εγγονάκια της μέχρι την επιστροφή της και μαθαίνει στα παιδιά την αξία της προστασίας των ζώων και της οικογένειας.

 • cover

  Ο Άλντουιν είναι ένα μικρό σαλιγκάρι που δε μοιάζει με τα άλλα. Δεν είναι όμως τόσο τα μεγάλα γυαλιά του η το ροζ καβούκι του που τον κάνουν να ξεχωρίζει αλλά το ότι είναι ένα μικρό πλάσμα γεμάτο απορίες. Κάποια μέρα η περιέργεια του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη βασίλισσα-ερώτηση και στην προσπάθεια του να την απαντήσει θα συναντήσει μια σειρά από διαφορετικά πλάσματα του δάσους που το καθένα από αυτά έχει μια διαφορετική απάντηση στην ερώτηση του. Ποια όμως είναι η αλήθεια; Ακολουθήστε τον Άλντουιν στο μικρό ταξίδι του και δείτε πού θα τον βγάλει η παράξενη αναζήτηση του.

 • cover

  Εκείνη ζει σε έναν κόσμο άχρωμο χωρίς σκοπό... Ο δικός του κόσμος δεν έχει τίποτα άλλο παρά μόνο χρώματα! Τι θα προκύψει άραγε όταν οι δύο αυτοί κόσμοι συναντηθούν; Κόκκινο του πάθους; Πράσινο της ζήλιας; Ή μήπως μαύρο του μίσους;

 • cover

  Χρήσιμες και απλές συμβουλές για αρχάριους σχετικά με το πως να προστατέψεις αποτελεσματικά τον υπολογιστή σου απέναντι σε κάθε ψηφιακή απειλή.

 • cover

  Ένα παραμύθι που μιλάει για τη μεγάλη μεταμόρφωση της αγάπης. Της αγάπης που δίνει στο πιο εύθραυστο κομμάτι της ψυχής μας τη δύναμη να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες του και να νικήσει. Ταξιδέψτε με τον κρυστάλλινο ιππότη ως τη Φεγγαρούπολη και ακόμα πιο πέρα, εκεί που κατοικούν μια σειρήνα, ένας δράκοντας, αλλά και το πιο μεγάλο θάρρος.

 • cover

  Ένα παιδί ταξιδεύει με ένα χελιδόνι.

 • cover

  Δύο αχώριστοι φίλοι σκαρφίζονται τα πιο απίθανα πράγματα για να καταφέρουν να πάρουν μέρος στον αγώνα ποδοσφαίρου του σχολείου τους. Σύμμαχος τους; Ένα "μαγικό" πράσινο μολύβι. Ο Πάνος κ ο Λευτέρης μας μαθαίνουν πως η πραγματική μαγεία είναι η φαντασία μας!

 • cover

  Πόσο εύκολο είναι να ελέγξουμε τον ανεμοστρόβιλο που κρύβουμε μέσα μας; Άραγε ελέγχεται; Ή απλά ξεσπά και εκρήγνυται χωρίς καμιά προειδοποίηση; Μπορούμε να συγκρατήσουμε τον υδράργυρο που σαν χίμαιρα κτυπιέται με μανία μέσα στα στενά όρια του γυάλινου σωλήνα ενός θερμομέτρου;

 • cover

  "Αγαπώ το να καταστρέφομαι από εσένα, όσο περίεργο και να ακούγεται σε ορισμένους, ακόμα και αυτό μπορείς να το κάνεις να φαίνεται το πιο γλυκό πράγμα επάνω στην γη..."

 • cover

  Μια διδακτική ιστορία για μικρά παιδιά με θέμα την εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο , την αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ο ήρωας μας είναι ο Κώστας και η αγαπημένη του βίδα. Μια βίδα διαφορετική από τις άλλες.

 • cover

  Επειδή τσακωνόμαστε δεν αγαπιόμαστε; Ο Λόγος και ο Αντίλογος είναι δυο πανέμορφα και γκρινιάρικα βουνά. Μαλώνουν συνεχώς χωρίς ούτε τα ίδια να γνωρίζουν το γιατί. Σύντομα θα ανακαλύψουν πόσο πολύ αγαπιούνται και χρειάζονται το ένατο άλλο. Μια ιστορία που μας δείχνει ότι η αγάπη και η φιλιά είναι πιο δυνατή από τους εγωισμούς. Κάτι που πολύ συχνά το ξεχνάμε…

 • cover

  Η Νατ είναι μόλις δεκαεννιά χρονών. Ζει στον Πειραιά της Αττικής, από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να ανεβαίνει στις ταράτσες των κτιρίων και να παρακολουθεί το ποτάμι του κόσμου από ψηλά. Έχει ένα μυστικό, όπως όλοι μας άλλωστε. Είναι succubus, δηλαδή δαίμονας που μπαινοβγαίνει μέσα από τα πέπλα του Ύπνου, βασανίζοντας με ερωτικά όνειρα τους άντρες της αρεσκείας της. Η καθημερινότητά της κυλά ομαλά, σύμφωνα με τις οδηγίες της αδελφότητας της Βελούδινης Νύχτας, της σέκτας των succubus που εδρεύουν στον Πειραιά. Μέχρι που εμφανίζεται ο Αλέξανδρος· ένας νεαρός, φιλήσυχος φοιτητής μουσικής, με τον οποίο η Νατ παρουσιάζει μια παράξενη εμμονή, η οποία θέτει σε κίνδυνο την θέση της στην αδελφότητα, αλλά και την ίδια της την ζωή.

 • cover

  Πολλά «αν» και πολλά «γιατί». Ίσως οι πιο δύσκολες ερωτήσεις στη ζωή είναι αυτές που αρχίζουν με το «αν» και το «γιατί». Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο με ερωτήσεις από πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους, και τις αντίστοιχες απαντήσεις.

 • cover

  Ο Μάρκος γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και ζωγράφος γνωρίζει την Δανάη μια νέα όμορφη κοπέλα που έχει όνειρο της να γίνει ηθοποιός. Ερωτεύονται αμέσως και γίνονται αχώριστοι μέχρι που κάποιος αποφασίζει να δώσει τέλος σε αυτή τη σχέση. Δέκα χρόνια αργότερα ξανασυναντιούνται, άραγε θα ξαναζωντανέψει ο ερώτας τους ή θα χαθεί για πάντα;

 • cover

  Συλλογή ποιημάτων

 • cover

  Μια μαγική ιστορία για το παιδί μιας δροσοσταλίδας που την άγγιξε το φτερό ενός ονείρου. Ταξιδέψτε από το μανιταρένιο παλάτι της δούκισσας των ζαχαρωτών ως την ασημένια και κρυστάλλινη πόλη των ειδώλων και από εκεί στο κάστρο του νάνι νάνι που κατοικεί ο σκληρός τσάρος των θαυμάτων. Μια ονειρική περιπέτεια που θέλει κάτι να πει μα πάνω απ’όλα να μαγέψει όπως μπορούν μόνο τα παραμύθια.

 • cover

  Τι κουραστικό να είναι κανείς ξεχωριστός! Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Ελαφρούλης, το μικρό συννεφάκι. Μπορεί άραγε ένα συννεφάκι κι ένα καραβάκι ν’ αλλάξουνε τον κόσμο; Ο Ελαφρούλης κι ο Πελαγούλης θα κάνουνε μαζί ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι. Θ’ αντιμετωπίσουν πεισματάρες φάλαινες, τρομερές καταιγίδες, στριμμένα πειρατικά καράβια και πολλά, πολλά ακόμη. Πού θα τους βγάλει η αναζήτηση τους; Ένα δροσερό, καλοκαιρινό παραμύθι με οικολογικά κι άλλα σημαντικά μηνύματα, που θα μάθει στα παιδιά να δέχονται και ν’ αγαπάνε όλα όσα τα κάνουν μοναδικά.

 • cover

  ISBN: 978-618-82311-5-3

  ΑΘΗΝΑ: 2015

  Ο Ευχούλης, γεννήθηκε, από ένα αστέρι, απ τον ουρανό και ο Χριστός τον έχει, για βοηθό. Όλα τα καλά παιδάκια, με την προσευχή, ζητάνε πραγματάκια, και όλα θέλουν κάτι …..Ο Χαρούλης όμως, δεν ζητάει παιχνιδάκια, όπως τα αλλά παιδάκια …Ένα Χριστουγεννιάτικο παραμυθάκι, που έχει να δώσει πολλά, σε κάθε παιδική καρδιά!! Για ηλικία 4-7!!

 • cover

  Η διαφορετικότητα του καθενός μας, μας κάνει να είμαστε τόσο ξεχωριστοί και να χαράζουμε τα δικά μας μονοπάτια στη ζωή ...Άλλωστε εκεί κρύβεται όλη η λάμψη ,η γοητεία και η μαγεία ! Γιατί το μυστικό της επιτυχίας στη ζωή, είναι να είσαι διαφορετικός από τους άλλους...και όχι αντίγραφο ,μιμητής και φερέφωνο ...

 • cover

  Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει τα δώρα με την βοήθεια του καλού του βοηθού Λάρυ. Στο τελευταίο σπίτι διαπιστώνουν πως η μαγική χρυσόσκονη, την οποία φτιάχνει η γυναίκα του Αγίου, για να κοιμούνται τα παιδιά πριν μπεί ο καλός παππούλης ν' αφήσει τα δώρα, τελείωσε.. Μια μικρή και όμορφη περιπέτεια γεμάτη μαγεία και αγάπη διαδραματίζεται στο τέλος του ταξιδιού τους.

 • cover

  [...]«Στάσου γερή αγάπη μου!" [...] Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Μανώλη στην Κατίνα πριν χωριστούν βίαια στο λιμάνι της Σμύρνης, η οποία ξεψυχούσε παραδομένη στις φλόγες. Γύρω τους γκρεμίζονταν οι ελπίδες και τα όνειρα των Ελλήνων της Μικρασίας που σαν αλλοπαρμένοι εγκατέλειπαν τη γη τους κι έτρεχαν στη θάλασσα να σωθούν. Στο Αιγαίο, που απειλούσε να πνίξει στα βαθιά την αγάπη τους, μια αγάπη που τους ένωσε παρά τη διαφορά τους, και βάσταξε πάνω του το δράμα της προσφυγιάς• στ’ αρχιπέλαγος του πόνου... [...]«Θα σταθώ...Στ’ ορκίζομαι» ψέλλισε κι ας μη μπορούσε πια να την ακούσει[...]

 • cover

  Η νεράϊδα του δάσους, πάντα βοηθούσε τους φτωχούς αρκεί η καρδιά τους να ήταν αγνή και γεμάτη καλοσύνη. Σέ ένα μικρό απομακρυσμένο χωριουδάκι, ζούσε μια φτωχή μητέρα με τα δύο της παιδάκια που πίστευε πως κάποια μέρα θα ερχόταν και σε εκείνη η νεράϊδα, κι έτσι δεν έπαυε ποτέ να λέει ιστορίες για εκείνη στα παιδιά της. Άραγε όμως, η νεράϊδα του δάσους θα επισκεφτεί τελικά τη μητέρα?

 • cover

  Η Χιονούλα ηταν μια πριγκιπισσα που οταν εχασε καποια στιγμη την κουκλα της την Ελίνα, βρηκε παρηγορια σε ενα γερικο δεντρο που βρησκώταν στον κηπο του παλατιου. Δεν ηξερε ομως πως το δεντρο αυτο ηταν ενας πριγκιπας που ειχε μαγεψει στο παρελθον μια μαγισσα, και οταν καποια στιγμη χρειαστηκε να το σωσει απο τους υπηρετες που εστειλε ο βασιλιας για να το κοψουν, ελυσε τα μαγια.

 • cover

  Μια πενταμελής παρέα παλαιών συμμαθητών από το φροντιστήριο επιλέγουν το δάσος Κουρί σαν τοποθεσία για να επανασυνδεθούν και να αναθερμάνουν την φιλία τους. Στο κατάλυμα που θέλουν να κατασκηνώσουν, όμως, που βρίσκεται στην καρδιά του δάσους, τους περιμένει ένα ανέλπιστο θέαμα... Ο Στέλιος Γιαννίδης, ο οδηγός της χαρούμενης παρέας, θα ανακαλύψει ένα χειρόγραφο, στο οποίο μία άγνωστη νέα γυναίκα διηγήται την... ιστορία της. Θα καταφέρει άραγε ο επιθεωρητής, Χρήστος Μπαλάφας, να αντέξει τις θύμησες που τον ακολουθούν σ' όλους τους τομείς της ζωής του, με σκοπό να επικεντρωθεί στην αλλόκοτη υπόθεση δολοφονίας, που έχει αναλάβει να διαλευκάνει;

 • cover

  Όλα αλλάζουν για την Ντέμι, μια νορμάλ έφηβη με πολλά προβλήματα, όταν ένας καθηγητής θα εμφανιστεί ξαφνικά στο σχολείο και θα την κερδίσει με την πρώτη, δεύτερη ή τρίτη ματιά. Αλλάζει η γνώμη της και ο τρόπος που βλέπει τον φίλο της, Στίβεν, ο οποίος φαίνεται να της κρύβει κάποια μυστικά. Τι θα κάνει η Ντέμι όταν δει τον Στίβεν να χτυπάει τον καθηγητή για χάρη της; Τι θα κάνει όταν ο καθηγητής θα εξαφανιστεί για κάποιο καιρό και θα την αφήσει μόνη; Ποιον θα διαλέξει τελικά;

 • cover

  Περιλαμβάνονται όλοι οι ψαλμοί του Δαυίδ καθώς και άλλων συγγραφέων και Προφητών.

 • cover
  Τι είναι αυτό;
  Η απάντηση θα μπορούσε να είναι ένα βιβλίο. Ωστόσο, δεν είναι ένα απλό βιβλίο! Είναι  μια μικρογραφία της σημερινής κοινωνίας, μέσα από τα μάτια ενός όχι και τόσο ενεργού μέλους της. Ο θυμός, το μίσος,  η αγάπη των δύο τελευταίων χρόνων της ζωής μου αποκρυσταλλώνονται  σε αυτό το μικρό βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει 17 ποιήματα έμμετρης αλλά και σύγχρονης ποίησης.
 • cover

  Δύο διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται. Ο Ματίας Αρνίσι, καθηγητής νευροεπιστήμης στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής του, ερωτεύεται μια νεαρή ζωγράφο, την Μ. Δύο ζωές μπλέκονται μέσα από την αποσπασματική αφήγηση των ημερολογίων τους.  Η σύγκρουση στο παρόν αναγκάζει τον καθηγητή να ανατρέξει στο παρελθόν. Ο τρόπος που βλέπει τα γεγονότα αλλάζει σταδιακά και παράλληλα αλλάζει κι ο δρόμος του προς την επιστημονική ανακάλυψη. Τον ρόλο της γέφυρας μεταξύ του λογικού και του παράλογου, παίζει ο Πήτερ, ένας εκκεντρικός φοιτητής. Μαζί θα αναζητήσουν επιστημονικές απαντήσεις στα όνειρα της Μ. Η αλήθεια γίνεται αυτό που πραγματικά είναι, υποκειμενική, και τα όνειρα μετατρέπονται από απλή ανακατάταξη πληροφοριών από το θαυμαστό εγκεφαλικό νεύρο, τον Ιππόκαμπο, σε έμπνευση για την επίλυση του πιο σύγχρονου επιστημονικού γρίφου. Όταν η μοναξιά γίνεται επιδημία, κι όταν η καθημερινότητα μας μετατρέπει σε δυσδιάστατους, εγωκεντρικούς , σχεδόν γραφικούς χαρακτήρες, ποιο όνειρο μπορεί να μας θεραπεύσει; Η αγάπη. Γιατί; Γιατί η αγάπη είναι η πιο δυνατή μαγεία, κι αυτό αποδεικνύεται επιστημονικά.

 • cover

  Μια συλλογή από πέντε διηγήματα για τη χαμένη αγάπη. Οι μικρές αυτές ιστορίες με ενέπνευσαν να γράψω ένα ποίημα, για να τις περιγράψω, που έχει τον ίδιο τίτλο με αυτές: Χαμένα << Σ' αγαπώ!>> Χαμένα << Σ' αγαπώ!>> σε ταλανίζουν, σε πονούν και σε λυγίζουν. << Θα ' μαι για πάντα εδώ!>> έλεγε κι η ψυχή γελούσε. << Είσαι η ζωή μου>> έλεγε κι η καρδιά πετούσε. << Σ' αγαπώ!>> σου έλεγε κι η ζωή άνθη φορούσε. Χαμένα << Σ' αγαπώ!>> σε ταλανίζουν, σε πονούν και λυγίζουν. Δεν είναι πια εδώ κι η ψυχή δακρύζει, η καρδιά τσακίζεται και η ζωή σαπίζει. Χαμένα << Σ' αγαπώ!>> σε ταλανίζουν, σε πονούν και σε λυγίζουν. Χαμένα << Σ' αγαπώ!>> πολλά θα 'ρθουν, μα μην τα παρατάς. Μη σταματάς ποτέ σου βαθιά να αγαπάς!

 • cover

  Μονόλογος. Ενας προσωπικός μονόλογος. Κατάθεση σκέψεων, συναισθημάτων, ψυχής που αναζητούν τον παραλήπτη. Κάποιες φορές τον βρήκαν, κάποιες όχι. Σε αναζήτηση λοιπόν του παραλήπτη, αυτού του άγνωστου μέχρι χθες που αίφνης έγινε ο μοναδικός άντρας της καρδιάς, η αποκάλυψη του ίδιου σου του εαυτού.

 • cover

  Αυτό το παραμύθι με παραδοσιακή δομή μας μιλά για τη βασίλισσα της αστραπής, που φυλακίζει τις ψυχές στο λαμπερό παλάτι της, για τον πρίγκιπα με τα χρυσά μαλλιά, που στο πλευρό της σοφής αγαπημένης του, αψηφά την εξουσία της με τα μαγικά του δώρα και για τον θρίαμβο του θάρρους και της καλοσύνης.

 • cover
 • cover

  Εκείνη είπε: "Δεν μπορώ να καταλάβω εκείνους που φεύγουν." Κι αυτός τη ρώτησε: "Εκείνους που έρχονται, μπορείς να τους καταλάβεις;"

 • cover

  Το παραμύθι αυτό προσπαθεί να παντρέψει την σημασία των καιρικών φαινομένων με τις ανθρώπινες αξίες της υπομονής, της πίστης και της αναγνώρισης του λάθους. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται αντιληπτή παρακολουθώντας την συμπεριφορά του γεωργού απέναντι στη φύση.

 • cover

  Το βιβλίο αυτό αποτελεί ιστορική διαδρομή μιας περιοχής της ιωνικής γης, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Μ. Ασίας, ανάμεσα στη Σμύρνη και στην Έφεσο. Αναφέρεται στο χωριό Γκιαούρκιοϊ (Gâvurköy στα τουρκικά), 55 χλμ. ΝΔ της Σμύρνης και 18 χλμ ΒΔ της Εφέσου. Η τοποθεσία του ήταν ζωτικής σημασίας και περιβαλλόταν από αρχαίες πόλεις της ιωνικής δωδεκάπολης (Κολοφώνα, Λέβεδο, Τέω, Σμύρνη, Έφεσο, καθώς και το Ιερό Μαντείου της Κλάρου και τη ναυτική πόλη Νότιον). Στην περιοχή αυτή στις αρχές του 20ου αιώνα «στήθηκε» η οικογένεια Φωτίου και Τριανταφυλλιάς Παπαδημητρίου που είναι οι πρόγονοι μου, από την πλευρά της μητέρας μου, και οι δημιουργοί ενός πολυπληθούς Γενεαλογικού Δέντρου, που σήμερα περιλαμβάνει περίπου 70 οικογένειες εξαπλωμένες σε όλη την υφήλιο! Tο βιβλίο ξεκινά με μια σύντομη ιστορική παρουσίαση της Ιωνίας από την αρχαιότητα, διατρέχει την ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή, το Βυζάντιο, μέχρι τη δημιουργία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Από το 19ο αιώνα παρακολουθούμε τις ιστορικές και οικονομικές εξελίξεις της περιοχής, τη ζωή στο Γκιαούρκιοϊ, τη δημιουργία της οικογένειας Φωτίου και Τριανταφυλλιάς Παπαδημητρίου και την εν συνεχεία διαδρομή της προσφυγιάς που δημιούργησε η Μικρασιατική καταστροφή (Κοκκάρι Σάμου, Θήβα, Νιγρίτα Ν. Σερρών).

 • cover

  Ο συγγραφέας Κυριάκος Ταπακούδης γράφει 16 παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για διδακτικές ιστορίες, παραμύθια για καλές νεράιδες, κακές μάγισσες και όμορφες γοργόνες. Ιστορίες αλληγορικές, γραμμένες με απλότητα και ιδιαίτερη δι-δακτικότητα

 • cover

  Η Λίρια είναι μια νεράιδα της νύχτας, που φέρνει καλά όνειρα στα παιδιά. Ένα βράδυ, ενώ γυρίζει από την δουλειά της κουρασμένη, ανακαλύπτει ότι ένα τερατάκι μπήκε στο κάστρο της, επειδή λιμπίστηκε την μαγική της χρυσόσκονη των ονείρων. Το κυνηγάει για να πάρει πίσω τα βαζάκια με τα όνειρα, εκείνο όμως προλαβαίνει να φύγει. Ξεκινάει λοιπόν ένα μακρινό ταξίδι στον ουρανό για να το βρει.

 • cover

  Λένε πως τα λόγια που δεν καταφέραμε να πούμε, πάντα βρίσκουν τον τρόπο να βγουν, να ειπωθούν, να ταξιδέψουν, να ακουστούν. Έτσι κι αυτό το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή από 21 επιστολές, που ποτέ δεν μπήκαν στον φάκελό τους. Ποτέ δεν έφτασαν στα σωστά χέρια. Οι παραλήπτες τους δεν έμαθαν ποτέ ότι υπήρξαν. Δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους άλλοτε από φόβο, από θυμό, άλλοτε από απογοήτευση... ακόμα και από αγάπη. Θέλει κουράγιο για να ξεδιπλώσεις όλα σου τα συναισθήματα πάνω στο χαρτί, θέλει θάρρος να βρεις τις σωστές λέξεις. Μα η λύτρωση που νιώθεις μετά... Η λύτρωση όταν καταφέρνεις να αδειάσεις τα συρτάρια της ψυχής σου... Να την ακούτε την ψυχή σας. Μόνο εκείνη ξέρει... “Πιο δυνατή η ψυχή από την ανάγκη, και δε συχωρνάει!” Καζαντζάκης Καλή ανάγνωση! Βαλίνα

 • cover

  Ο Ορφέας από κάποιο νησί της Ελλάδας και η Παολίν από κάποιον οικισμό του Καναδά, γνωρίζονται από το διαδίκτυο και έρχονται κοντά. Τόσο κοντά που θα ζήσουν μαζί ένα μοναδικό καλοκαίρι. Εκεί όμως που όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, έρχεται η οικονομική κρίση. Έτσι τα πάντα ανατρτέπονται και εκτρέπονται... Μέχρι την Λισσαβόνα!

 • cover

  Το παρόν e-book περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα αγγλικών, μουσικής και θεατρικής αγωγής για τις Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Μέσα από τρεις διαφορετικές ιστορίες τα παιδιά μαθαίνουν και μιλούν αγγλικά, τραγουδούν και παίζουν μουσική, ενώ κάνουν και κουκλοθέατρο μαζί. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί εμπεριέχονται τα φύλλα εργασίας (αγγλικών και μουσικής) για τις τρεις ιστορίες - που μπορούν να δοθούν στα παιδιά υπό μορφή βιβλίου (booklet) - και τρεις ταινίες κουκλοθέατρου (video) που τις ζωντανεύουν. Στο σχολείο, το παρόν υλικό, μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο διαθεματικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων ή για μια εναλλακτική καλοκαιρινή παράσταση.

 • cover

  Ο Βασιλιάς Αγαθός της Σελέστιας είναι ο βασιλιάς με την αγνότερη καρδιά. Ο θρόνος του όμως απειλείται από τους τρεις Σύμβουλους του: Τον Λέανδρο, τον Μαξιμιλιανό και τον Αιμίλιο. Αφού τον έχουν εξαπατήσει κι έχουν καταχραστεί την περιουσία του, προσπαθούν να τον πείσουν να παντρευτεί την περιζήτητη και πλούσια Πριγκίπισσα Ωριάνθη, ή να προχωρήσει σε κατακτητικούς πολέμους, προκειμένου να γεμίσει ξανά με χρυσάφι το θησαυροφυλάκιο του Παλατιού. Η Πριγκίπισσα τον απορρίπτει από σύζυγο γιατί δεν τον θεωρεί άξιο πολεμιστή και ο Αγαθός αρνείται πεισματικά να κηρύξει πόλεμο στα γειτονικά βασίλεια. Τότε οι Σύμβουλοι αποφασίζουν να τον εκθρονίσουν και να τον αντικαταστήσουν με τον ανιψιό του Λέανδρου, τον Λεονάρδο τον Γενναίο, έναν αδίστακτο κι αλαζόνα ευγενή. Με διάφορες συκοφαντίες ξεσηκώνουν τον λαό της Σελέστιας εναντίον του, ενώ εκείνον τον πείθουν πως η χώρα απειλείται από φοβερούς εχθρούς που σύντομα θα τους επιτεθούν. Ο πραγματικός κίνδυνος όμως προέρχεται από έναν πανίσχυρο Μάγο, τον Χέλμουρ, και ο Αγαθός είναι ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει τα ύπουλα σχέδια του. 'Οπως του αποκαλύπτει ο Αστρομάντης, για να σώσει την πατρίδα του και τους Κόσμους των Επτά Άκρων των Αιθέρων, θα πρέπει να παντρευτεί <<την Βασίλισσα που είναι Βασίλισσα χωρίς να το ξέρει>>. Ο μόνος τρόπος να την γνωρίσει είναι μέσα από τα όνειρά του. Αλλά οι τόσες στενοχώριες έχουν προκαλέσει αϋπνία στον Βασιλιά κι έτσι αναγκάζεται να πιει για 40 νύχτες ένα επικίνδυνο βότανο που φέρνει ύπνο. Την τελευταία νύχτα συναντά την μυστηριώδη κοπέλα, όμως ξυπνάει χωρίς να έχει μάθει τίποτε γι' αυτήν. Η δεύτερη κούπα από το "Ρόφημα του Ζωντανού Θανάτου" που πίνει για να ξανακοιμηθεί αποδεικνύεται μοιραία: Ο Αγαθός πεθαίνει. 'Η τουλάχιστον έτσι πιστεύουν στην Σελέστια, γιατί στην πραγματικότητα εκείνος έχει μεταφερθεί σ' έναν άλλον παράλληλο κόσμο, όπου το ισχυρότερο βασίλειο είναι η Γκιλαρόμα, μια χώρα χτισμένη πάνω σ' έναν αρχαίο θρύλο. Εκεί ο Αγαθός θ' ανακαλύψει τί συνδέει εκείνον και τους προγόνους του με την γη όπου βρέθηκε και την μάχη που πρέπει να δώσει με τον Μάγο Χέλμουρ, ώστε να εμποδίσει τα σκοτεινά σχέδιά του.

 • cover

  Η Τζένη, μια νεαρή επαρχιώτισσα, έπειτα απ' την ενηλικίωσή της αποφασίζει να εγκαταλείψει τα στενά όρια του μικρού της χωριού και να ανοίξει τα φτερά της για την μεγάλη κι αφιλόξενη Αθήνα. Ο Νίκος, ένας συγχωριανός της και παράφορα ερωτευμένος μαζί της, ακολουθεί τυφλά τα χνάρια της στην πρωτεύουσα. Όταν όμως ο έρωτας του για εκείνη δεν βρίσκει ανταπόκριση, εκείνος αποδεικνύεται η νούμερο ένα απειλή για την ζωή της. Η Τζένη όμως έχει πάντοτε μαζί της έναν φύλακα άγγελο, έναν άνθρωπο ικανό να δώσει ακόμη και την ψυχή του για να την προστατεύσει. Είναι όμως τελικά αυτό, αρκετό για να τη σώσει;

 • cover
 • cover

  Ο Βασιλιάς Τρόμος ζηλεύει τους ευτυχισμένους κατοίκους του χωριού της Μελωδίας και ζητά να τους υποτάξει με την βοήθεια τριών Μάγων και να σπείρει τον φόβο και την δυστυχία στο χαρούμενο χωριό τους . Θα τα καταφέρει άραγε;

 • cover

  Παραμύθι για την περίοδο της πανδημίας του Κορονοϊού .

 • cover

  Η μητρότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το ένστικτο δεν είναι αλάνθαστο. Η εφαρμογή των «κανόνων» της βιβλιογραφίας είναι δύσκολη. Εκτός αυτού, μέθοδοι που φαντάζουν αποτελεσματικές, και είναι πολλές φορές, έχουν τίμημα. Τίμημα στη ψυχή των παιδιών μας. Τίμημα στη μεταξύ μας σχέση.

 • cover
 • cover

  Ένα παραμύθι για τα παιδιά για τον κορονο- ιό, που μεταφέρει μηνύματα, αντιμετώπισης, με σύνεση, καθαριότητα και τον εγκλεισμό στο σπίτι , αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά, με αγάπη που βρέθηκαν αντιμέτωπα με τον ιό!!

 • cover

  Πρακτικός οδηγός για καλύτερες φωτογραφίες, ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό που έχουμε. Ταξιδιωτική φωτογραφία, νυχτερινή, πορτρέτο, φωτογραφία δρόμου, ρεπορτάζ κλπ Ο συγγραφέας διδάσκει σε σεμινάρια φωτογραφίας και κινηματογράφου. www.akatsikoudis.blogspot.com

 • cover

  Κι αν άφηνα τα παράθυρα ανοιχτά ήταν για να βρουν το δρόμο τους όλα τα χαμένα όνειρα...

 • cover

  Σκοπός του βιβλίου είναι να ενδυναμώσει την αυτοεκτίμηση των παιδιών, να βοηθήσει τα παιδιά να διαμορφώσουν θετική διάθεση για τη διαφορετικότητα και να τα διδάξει να σέβονται και να αποδέχονται τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Το παραμύθι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα πρόληψης ή και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού.

 • cover

  «Τελικά, τόσο δύσκολα είναι τα μαθηματικά; Τόσο δύσκολα είναι τα επιχειρηματικά παίγνια; Μόνο λίγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να τα καταλάβουν και να αντιδράσουν σωστά σε αντίστοιχες περιστάσεις»; «Ποια είναι η σωστή και ποια είναι η λάθος επιλογή;» Μη φοβάστε! Η Θεωρία Παιγνίων δεν δαγκώνει! Το παρόν βιβλίο ξεκίνησε από ένα ερευνητικό πρόγραμμα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (πρ. ΤΕΙ Χαλκίδας), και συγκεκριμένα το «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας».

 • cover

  Αρχές του 19ου αιώνα, Βόρεια Θάλασσα: Μία ομάδα από γοργόνες στοιχειώνουν τον ωκεανό, τρεφόμενες από την σεξουαλική ορμή των θυμάτων τους. Παραδομένες στον πόθο τους για έρωτα και θάνατο, τσακίζουν όσα καράβια είναι αρκετά άτυχα για να διασχίσουν τα ψυχρά τους ύδατα. Τι συμβαίνει όμως όταν μία από εκείνες ερωτεύεται το θήραμά της; Πώς θα μπορέσει να εκπληρώσει τον άσβεστο πόθο της φύσης της χωρίς να χρειαστεί να σκοτώσει την λεία της;

 • cover

  Όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσο κι αν οι καιροί, οι εποχές και η μόδα αλλάξει, ένα πράγμα μένει πάντα σταθερό. Η συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια της γυναίκας να παραμείνει όμορφη και όσο το δυνατόν….. νεότερη! Πως το πετυχαίνουμε όμως αυτό; Με την τέχνη του μακιγιάζ, με εργαλεία, συμβουλές και τεχνικές για μία τέλεια εμφάνιση, με συνταγές και ελιξίρια ομορφιάς, με έξυπνες ιδέες διατήρησης βάρους και καθημερινής περιποίησης. Στα χέρια σας κρατάτε μία συλλογή με θηλυκά μυστικά για το πώς θα νικήσετε τον χρόνο και θα πετύχετε να είστε πάντα γοητευτική όμορφη και λαμπερή.

 • cover

  Η Ιωάννα πηγαίνει να μείνει στο χωριό του παππού που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού. Εκεί ο παππούς έχει μια μηχανή με τέσσερις ρόδες που τη λέει γουρούνα, με αυτή κάνουν βόλτες στο βουνό και παρατηρούν τα ζώα, συναντούν και τους βοσκούς που παραπονιούνται για τις εξαφανίσεις των ζώων και λένε πώς είναι υπεύθυνοι οι λύκοι. Μια μέρα η Ιωάννα ελευθερώνει από μία παγίδα ένα σκύλο, πού 'έπειτα, καταλαβαίνει πως είναι λύκος και αναπτύσσεται μεταξύ τους μία φιλία.

 • cover

  Αν ρίξεις ένα ποτήρι νερό στη θάλασσα, δεν μπορείς να πάρεις πίσω το ίδιο ποτήρι νερό. Η παραπάνω φράση, όπως τη διατύπωσε ο Maxwell, έχει τον ίδιο βαθμό αλήθειας με το δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής: η εντροπία του σύμπαντος αυξάνεται πάντα. Τι είναι όμως η εντροπία; Μία από τις πιο αινιγματικές έννοιες της φυσικής που έχει βρει εφαρμογές στη βιολογία, την κοινωνιολογία, τις οικονομικές επιστήμες, τη θεωρία της πληροφορίας και την τέχνη. Μια ιστορία αναφέρει ότι στο τέλος της δεκαετίας του 1940, ο John von Neumann, ένας πρωτοπόρος της εποχής των υπολογιστών, συμβούλεψε τον θεωρητικό των επικοινωνιών Claude Shannon ν' αρχίσει να χρησιμοποιεί τον όρο εντροπία όταν μιλάει για πληροφορία διότι "...κανείς δεν καταλαβαίνει τι είναι πραγματικά η εντροπία, κι έτσι σε μια συζήτηση θα έχεις πάντα το πλεονέκτημα...".

 • cover

  Ενα παραμύθι για μια αγάπη που δεν έχει όρια και δεν γνωρίζει τη φθορά του χρόνου...

 • cover

  Η Δανάη στην προσπάθεια της να πείσει την κόρη της να μην κάνει το λάθος και παντρευτεί έναν άντρα που δεν της ταιριάζει, ανοίγει το μπαούλο της καρδιάς της και ανασύρει όλο της το παρελθόν. Τέσσερις άντρες στιγμάτισαν τη ζωή της... Ο έρωτας, το πάθος, η αγάπη και η σιγουριά.

 • cover

  Η ιστορία μας μιλά για μια περιπέτεια στην Ονειρούπολη..! Το κακό μαύρο ξωτικό είχε άσχημα σχέδια για τους κάτοικους και τον βασιλιά Δίκαιο αλλά τέσσερα ατρόμητα ζώα του χάλασαν τα σχέδια!

 • cover

  Η προσωπική μας εξέλιξη είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα του κόσμου για τον καθένα μας και αναπτύσσετε με εμπειρία και πολύ δουλειά. Δεν έχει σημασία αν είστε του λυκείου, του γυμνασίου ή του δημοτικού. Στην σημερινή πραγματικότητα ο περισσότερος κόσμος νιώθει αδικημένος. Ότι κάπου έχει χάσει τον δρόμο του, ότι όλα είναι μάταια και δεν βρίσκει τον λόγο να συνεχίσει. Πολλές φορές οι δύσκολες καταστάσεις μοιάζουν στον καθένα από εμάς, ότι παίζουμε σε μια ταινία θρίλερ ή δράμα, με συμπρωταγωνιστές άλλους ανθρώπους, που σε άλλες καταστάσεις δεν θα είχαμε ποτέ σχέσεις με αυτούς και ότι αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν δακτυλοδεικτούμενοι από την κοινωνία σε παράδειγμα προς αποφυγή, τα μαύρα πρόβατα. Ο κόσμος ψάχνει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, να ζει με αξιοπρέπεια, να τον σέβονται. Να μπορεί να έχει τα στοιχειώδη όπλα για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του, μα αδυνατεί. Του είναι δύσκολο διότι έχει κουραστεί από τις πολλές εργατοώρες, τα λίγα χρήματα, την εκμετάλλευση, την αδικία, την έλλειψη σεβασμού τόσο, που έχει χάσει τον εαυτό του. Το πιο λυπηρό είναι ότι δεν προλαβαίνει να σκεφτεί, ούτε καν πράγματα για τον ίδιο του τον εαυτό και θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά άλλα ακόμα. Το βιβλίο αυτό, έχει σκοπό να βοηθήσει αυτούς που η ζωή τους έχει γίνει κενή, γιατί δεν τους δόθηκε ποτέ πραγματικά η ευκαιρία να κάνουν κάτι αξιόλογο ενώ το αξίζουν. Έχει σκοπό να βοηθήσει τα «καλά παιδιά» που επειδή είναι καλόψυχα και φιλότιμα, έτυχε να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης, κακίας και αδικίας από άλλους. Σε αυτούς που κάποιοι άλλοι, θέλησαν να τους ρουφήξουν την ψυχολογική ζωή για άσκοπους λόγους ή προσωπικό συμφέρον. Το βιβλίο αυτό, είναι αφιερωμένο για αυτούς που θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα…… ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 • cover

  Σε έναν παράξενο και μυστήριο κόσμο όπου τα αντικείμενα αργά την νύχτα έπαιρναν ζωή, ζούσε σε ένα μεγάλο σπίτι η Βικτωρία, μια μικρή ,κομψή χτένα που έβλεπε τους υπόλοιπους υπεροπτικά μέχρι που πήρε το μάθημά της.

 • cover

  Η Μαρκέλλα με τους γονείς της μετακομίζουν σε μία καινούρια συνοικία σε ένα ωραίο σπίτι που απέναντι από το δικό τους υπάρχει ένα παλιό ξύλινο σπίτι, που όπως λένε μένει μία μάγισσα, μία αόρατη γιαγιά γιατί σπάνια την βλέπει κανείς. Όλα τα παιδιά φοβούνται να περάσουν έξω από το ξύλινο σπίτι, μόνο η Μαρκέλλα λέει πως οι γονείς της δεν πιστεύουν αυτά που λέει ο κόσμος δηλαδή δεν πιστεύουν πως είναι μάγισσα αλλά μια βασανισμένη γριούλα. Οι φίλες της την παροτρύνουν , αφού δεν είναι μάγισσα πήγαινε αν μπορείς στο σπίτι της αόρατης γιαγιάς έτσι η Μαρκέλλα αποφασίζει και πηγαίνει στο ξύλινο σπίτι

 • cover

  Η ιστοριούλα αυτή αφηγείται με όμορφους στίχους την τρυφερή φιλιά ενός κοριτσιού με το πνεύμα μιας μικρής ροδακινιάς. Τι κάνει όμως μια αμαδρυάδα στη μεγάλη πόλη; Θα βρει άραγε κι αυτή ένα μέρος, για να είναι ευτυχισμένη; Διαβάστε για να το μάθετε!

 • cover

  Ο βαρώνος Φρίκουλας είναι ένας γκρινιάρης γερο- βρικόλακας που όλα του φταίνε.Ο μόνος που δείχνει να μην τον παρεξηγεί ποτέ είναι το αξιαγάπητο φάντασμα ενός κόμη. Όταν ο Φρίκουλας, πάνω στον θυμό του, διώχνει τον φίλο του, νομίζει ότι δε θ’ αργήσει να βρει αντικαταστάτη. Θα είναι όμως άραγε τόσο εύκολο ; Μια αστεία αλλά και συγκινητική ιστορία για τη φιλία και τη συγχώρεση, που σίγουρα θα κάνει τον αναγνώστη να χαμογελάσει.

 • cover

  Με αναφορές στα θεωρητικά ρεύματα της Αντιψυχιατρικής και της Κριτικής Ψυχολογίας, το μαρξισμό και τις ενοράσεις της mankinddivine theory, το πυκνό αυτό βιβλίο-μανιφέστο παρέχει μια συνεκτική δέσμη θεωρητικών αρχών και κατευθύνσεων για τη συγκρότηση μιας Ψυχολογίας που ανταποκρίνεται στις ιδιάζουσες επαναστατικές προκλήσεις της πραγματικότητας του 21ου αιώνα. Ο συγγραφέας είναι διδάκτορας Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

 • cover

  Γεγονός 1. Ο Γιώργος Σακκάς, βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο βήμα στη ζωή του, να γράψει το πρώτο του βιβλίο και φυσικά να το εκδώσει. Όμως δεν έχει το πιο σημαντικό εχέγγυο για αυτό το βήμα: Την έμπνευση.

  Γεγονός 2. Ο Ταλαντούχος, έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα: Μπορεί και μιλά με τους νεκρούς!

  Γεγονός 3. Ο Ταλαντούχος θα διηγηθεί την ιστορία του στον Γιώργο Σακκά.

  Γεγονός 4. Μετά την συνάντησή τους, ο συγγραφέας εκδίδει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο, "και μετά, Σιωπή", ενώ ο Ταλαντούχος καταλήγει στη φυλακή κατηγορούμενος σΥν τοις άλλοις για φόνο! Αυτή είναι η αληθινή (;) ιστορία του...

   

 • cover

  15 χρόνια. 13 διαφορετικές πόλεις. 2 φίλοι. 2 επιλογές. 1 γυναίκα.1 ταξίδι. Θα εγκατέλειπες τα πάντα για έναν έρωτα; Ο Κόλιν είναι Άγγλος, αυθόρμητος και δημοφιλής στο γυναικείο φύλλο. Ο Καρλ είναι Γερμανός, μετρημένος και πολύ συνειδητοποιημένος στο τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Οι δύο νεαροί γνωρίζονται στο πανεπιστήμιο του Κόβεντρι στην Αγγλία,όπου φοιτούν, και γίνονται αχώριστοι φίλοι. Ένα ξαφνικό και απρόβλεπτο ταξίδι στην Ισπανία θα αλλάξει για πάντα την ζωή των δύο φίλων. Ειδικά για τον Καρλ θα είναι η πρώτη φορά στην ζωή του που θα πρέπει να αποφασίσει για κάτι τόσο σημαντικό, όσο και η ίδια η του η ζωή. Η επιλογή του, θα κρίνει την πορεία της ζωής του, είτε με την μία, είτε με την άλλη εκδοχή της. Τελικά υπάρχει παράλληλο σύμπαν στη ζωή μας; Ένα ρομαντικό και περιπετειώδες μυθιστόρημα που εξυμνεί τον έρωτα την φιλία και τις επιλογές της ζωής, μέσα σε ένα διάστημα 15 χρόνων. Από την εφηβεία έως την ενηλικίωση.

 • cover

  Οι άγγελοι ευλόγησαν τον γιο του βασιλιά Λέοντα του Δίκαιου με όλες τις χάρες και τα δώρα τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η ζωή του θα είναι εύκολη. Σύντομα θα πρέπει να αποδείξει την αξία του και να πολεμήσει με δυνατούς εχθρούς που δεν παίζουν πάντα δίκαια. Μήπως λοιπόν αυτό που μετράει δεν είναι τα χαρίσματα μας αλλά το τι αποφασίζουμε να κάνουμε μ’ αυτά; Η απάντηση δίνεται σ’ αυτό το παραμύθι που με παραδοσιακό, σχεδόν κλασικό τρόπο μιλάει σε μεγάλους και παιδιά για πράγματα που μας αγγίζουν διαχρονικά.

 • cover

  Στο μακρινό Μοντεβιδέο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, γεννιέται ένας νεανικός έρωτας, στα χρόνια που ξεσπά στην Ευρώπη ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Η κόρη ενός πανίσχυρου άνδρα της εποχής, του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ερωτεύεται τον γιό μιας φτωχής ελληνίδας μετανάστριας από την Σάμο. Δύο νέα παιδιά που προέρχονται από διαφορετικούς και αντίθετους κόσμους, σμίγουν χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η μοίρα. Ο πατέρας της κοπέλας, ένας αδίσταχτος τύπος που διψά για εξουσία και χρήμα, δεν διστάζει να τροφοδοτεί με όπλα , στην Ευρώπη, τόσο τους Γερμανούς όσο και Άγγλους και Γάλλους, παίζοντας το πιο επικίνδυνο παιχνίδι. Ως τόπο συνάντησης, για κάλυψη, με τους μυστικούς πράκτορες των αντιμαχομένων δυνάμεων, ο τραπεζίτης, επιλέγει μια λαϊκή ταβέρνα στο λιμάνι, εκεί που δουλεύει μαγείρισσα η ελληνίδα μετανάστρια μαζί με τον γιό της. Ποια θα είναι η μοίρα των δύο νέων στα χρόνια που θα ακολουθήσουν; Ίντριγκες, κατασκοπεία, σκοτεινοί τύποι που κυκλοφορούν την νύχτα στο λιμάνι, δολοφονίες κατασκόπων, πιέσεις και απειλές, θα μπορέσουν να εμποδίσουν τα δύο παιδιά να αγαπηθούν παράφορα; Η μεγάλη ανατροπή θα έρθει πολλά χρόνια αργότερα στο τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, όταν φθάνει κυνηγημένος στο Μοντεβιδέο ένας Γερμανός Ναζί, έχοντας μαζί του, κρυμμένο σε ένα ναυτικό σάκο το σχεδιάγραμμα ενός μυστικού όπλου το οποίο θέλουν να αποκτήσουν οι σύμμαχοι. Ο γιός της ελληνίδας μαγείρισσας από την Σάμο, χωρίς να το επιδιώξει θα έρθει αντιμέτωπος με τον Γερμανό Ναζί.

 • cover

  Η Ρίτα είναι μια όμορφη γυναίκα. Έχει μια ωραία ζωή και ένα σύζυγο που την αγαπά και την προσέχει. Η Ρίτα έχει όλα όσα χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένη. Όμως η Ρίτα έχει παρελθόν. Ένα μεγάλο έρωτα που σημάδεψε τη ζωή της με διάφορους τρόπους. Ίσως τελικά η ευτυχία να κρύβεται εκεί που ακούς πραγματικά την καρδιά σου. Όμως είναι εύκολο να αγαπάς αληθινά;

 • cover

  Η ζωή είναι εύκολη! Η ζωή είναι χαρά! Η ζωή είναι απόλαυση! Αλλά, θέλει τον τρόπο της... Πρέπει να ξέρεις τα κόλπα της... Τι καλά, που κάποιος μπήκε στον κόπο και τα έγραψε! Η ζωή είναι εύκολη! Η ζωή είναι χαρά! Η ζωή είναι απόλαυση!

 • cover

  Εχμ... καθότι πρόκειται για μυστικό, επιτρέψτε μου να μην αποκαλύψω περισσότερα... Είναι πάντως σύντομο, λίγες σελίδες, και δωρεάν... Da!

 • cover

  Το «Όποιος κοροϊδεύει, κοροϊδεύει τον άλλονε» απευθύνεται σε κάθε αργόσχολο που μπορεί να διαβάσει Ελληνικά, ανεξάρτητα από καταγωγή, φύλο και ηλικία. Είναι, θα λέγαμε, ένα ανθολόγιο παραληρημάτων με έντονα τα στοιχεία της αμετροέπειας, των βιαστικών κρίσεων και, κυρίως, του ανεπίκαιρου. Απαλλαγμένο από όλα αυτά που κουράζουν συνήθως τον αναγνώστη, δηλαδή συνοχή και υπόθεση, το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να αναδείξει τη μεγάλη αλήθεια της παροιμίας «άδουλος δουλειά δεν έχει, το βρακί του λυν’ και δένει» και να τοποθετήσει το συγγραφέα ανάμεσα στους μπαρμπάδες εκείνους (συνήθως συνταξιούχους δασκάλους) που μοιράζουν συλλογές αφελών στιχουργημάτων σε ανυποψίαστους.

  Πρόκειται για άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα palamidi. gr από το 2010 έως το 2015. Μαζί με τον Δημήτρη (Conservatore) και τον Τάσο (Zuperman) ταράξαμε τα νερά της Αργολικής μπλο- γκόσφαιρας παρεμβαίνοντας σε θέματα μειωμένου ενδιαφέροντος, προσπαθώντας να μη δυσαρεστήσουμε κανένα και αλλάζοντας διαρκώς ύφος, απόψεις και θεματολογία, έτσι ώστε κι αυτοί οι λίγοι που μας διάβαζαν, να μπερδευτούν και να σταματήσουν.

  Έχω γράψει πάνω από χίλια άρθρα, εδώ συγκέντρωσα τα χειρότερα.

  Για να απολαμβάνετε τη χαριτόβρυτο γραφή μου ακόμη κι όταν πέφτει το ίντερνετ. Για να έχετε συντροφιά τις άδειες νύχτες του Νοέμβρη στο μελαγχολικό Ναύπλιο. Για να βρείτε ξανά τον εαυτό σας μέσα από το βάθος της ατελεύτητης έμπνευσής μου.

  Ή απλώς για να στερεώσετε το τραπεζάκι που κουτσαίνει.

  Παναγιώτης Ν. Χουντάλας (TheGrecian)

 • cover

  Μια λίστα με ονόματα ζάπλουτων απ' όλο τον κόσμο, κυκλοφορεί ξαφνικά στο διαδίκτυο. Η περιουσία του καθενός σε δολάρια είναι της τάξης των δέκα ψηφίων και άνω. Ο ανώνυμος δημιουργός της λίστας εξηγεί σε κείμενο που ακολουθεί ότι εάν ο κάθε υποψήφιος δεν μοιράσει το ένα τρίτο της περιουσίας του σε είκοσι διεθνείς μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, θα πεθάνει την ημερομηνία που αναγράφεται δίπλα στο όνομά του. Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας σκοτώνεται και ο τρίτος κατά σειρά υποψήφιος από ατύχημα. Η λίστα γίνεται “πρωτοσέλιδο” σε όλον τον πλανήτη. Τρία ατυχήματα, μέσα σε μια εβδομάδα, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, δεν μπορούν πλέον να θεωρηθούν ατυχήματα. Ο δημιουργός της λίστας υπογράφει ως G.O.D. Τα αρχικά του Give Or Die.…

  Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο και σε έντυπη μορφή σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Αναζητήστε το με τον τίτλο του ή με το ISBN: 978-618-80051-3-6.

  Επίσης, πωλείται ηλεκτρονικά στο www.ntsamis.com.

 • cover

  Ένα τρυφερό,απλό, κατανοητό,συγκινητικό και διδακτικό παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά, με ήρωες μόνο ανθρώπους (χωρίς υπερφυσικές δυνάμεις). Κεντρικό του θέμα είναι η δύναμη της αγάπης. Η μικρή Μαργαρίτα αρρωσταίνει βαριά από τη θλίψη της, επειδή οι γονείς της δεν της επιτρέπουν να κάνει παρέα με τον αγαπημένο της Χρήστο. Χάρη σε ένα όνειρο που βλέπει ο πατέρας της, καθώς κοιμάται για λίγο δίπλα στην ετοιμοθάνατη κόρη του, καταλαβαίνει την αιτία της ασθένειάς της και τον τρόπο να τη σώσει. Διαβάστε τη συνέχεια.

 • cover

  Μια φωτιά μπορεί να σε κάψει. Μπορεί όμως και να σε φωτίσει. Μια γυναίκα μπορεί να σε καταστρέψει. Μπορεί όμως και να σου δείξει τον δρόμο. Και όσο για την θάλασσα… σεβάσου την και θα σε ταξιδέψει μακριά. Τόσο μακριά, που μπορεί να ανακαλύψεις μέχρι και τον ίδιο σου τον εαυτό. Η ιστορία αυτή εκτυλίσσεται το 1998, όταν ο Ερρίκος αποφασίζει να βγει για πρώτη φορά από την θάλασσα του Αιγαίου και να ταξιδέψει στον ωκεανό. Οι εμπειρίες, πολλές. Τα ερεθίσματα, περισσότερα. Μέχρι που κάποια γράμματα, γίνονται πρόκληση ζωής και η μάχη μεταξύ του ονείρου και της πραγματικότητας, αρχίζει.

 • cover

  Η ποιητική συλλογή περιλαμβάνει ποιήματα φιλοσοφικά, κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά και ερωτικά άλλοτε με αισιόδοξο κι άλλοτε με απαισιόδοξο τόνο.

 • cover

  Ολόκληρη αιωνιότητα μέσα σε μια στιγμή μια ιστορία αγάπης ξεδιπλώνεται από ένα τυχαίο γεγονός. Πραγματική αγάπη με όρκους, θυσίες και εμπόδια που οδηγούν σε οδυνηρές συνέπειες. Γιατί εκεί που νομίζεις ότι έχεις πλησιάσει αρκετά για να την αγγίξεις, χάνεται μέσα από τα χέρια σου. Απομακρύνεται από κοντά σου και εσύ αγωνίζεσαι από την αρχή για να την έχεις. Απλώνεις ξανά τα χέρια να την ακουμπήσεις και κείνη πηγαίνει όλο και πιο μακριά από σένα. Ένας λαβύρινθος από εμπόδια που πληγώνουν με το πέρασμά τους την καρδιά που αγαπάει. Η αληθινή αγάπη όμως δε ξεθωριάζει ποτέ. Παραμένει αναλλοίωτη και έτοιμη να κερδίσει την αιωνία ευτυχία που είναι στην αγκαλιά εκείνου που αγαπάει. Ως το τέλος ελπίζει… και φτάνει μόνο να τη γευτεί… …έστω και για λίγο. Δυο άνθρωποι που αγαπήθηκαν πολύ όμως δεν τολμούσαν. Δεν ρίσκαραν για την αγάπη τους. Δεν έδωσαν πνοή στα λόγια που ήθελαν να εκφράσουν από φόβο για το άγνωστο. Μέχρι που το πλήρωμα του χρόνου, του λάθος χρόνου όμως, ήρθε και είχαν μια τελευταία ευκαιρία για να μιλήσουν γι αυτά που νιώθουν. Γιατί όλοι δικαιούνται μια ευκαιρία στη ζωή αρκεί να την εκμεταλλευτούν σωστά ακόμα και αν όλα έχουν τελειώσει. Άραγε θα την εκμεταλλευτούν οι πρωταγωνιστές μας; Έστω και αυτή, τη λάθος στιγμή; Θα το πάρουν το ρίσκο; Θα παλέψουν έστω να βρουν λίγη θαλπωρή οι καρδιές τους;

 • cover

  Η εξέλιξη του παραμυθιού λαμβάνει χώρα σε ένα απομακρυσμένο, ορεινό χωριό, όπου οι κάτοικοί του ζουν ευτυχισμένοι με τα παιδιά τους μακριά απο τον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και της τεχνολογίας. Ο ερχομός μίας όμορφης και σαγηνευτικής κοπέλας, της Τεχνολογίας, θα αναστατώσει τους χωρικούς και θα μαγέψει τα μικρά παιδιά, εξαιτίας των πρωτότυπων και καινοτόμων δώρων που κουβαλά. Το χωριό θα συγκρουστεί μαζί της, θα την πολεμήσει, θα προσπαθήσει να την εξαφανίσει και τελικά θα την λατρέψει.... Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παραμύθι που προσπαθεί να υποδείξει τα αρνητικά και τα θετικά, που φέρνει στη ζωή μας η ύπαρξη της τεχνολογίας με γλαφυρό και ζωντανό τρόπο. Τα μικρά παιδιά διαβάζοντας το παραμύθι θα προβληματιστούν και θα συζητήσουν με τους γονείς τους σχετικά με αυτό το θέμα, χωρίς καυγάδες και νουθεσίες

 • cover

  Πρόκειται για πολιτικές γελοιογραφίες και μη οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε τοπική εφημερίδα από εμένα τη χρονική περίοδο 2008-2010, υπάρχουν και άλλες αλλά δεν τις έχω άμεσα σε ηλεκτρονική μορφή.

 • cover

  Η Πλατανούπολη: Ένα πανέμορφο, καταπράσινο,πολύχρωμο μέρος με γάργαρα νερά, όπως θα έπρεπε να είναι όλες η γωνίες του κόσμου μας. Ένα χωριό μαγικό, με ανθρώπους χαρούμενους και ευτυχισμένους που παίρνουν απλόχερα ότι τους δίνει η φύση .Το μόνο που έχει να κάνει ο άνθρωπος,είναι να τη σεβαστεί και να της αποδείξει αυτή την αγάπη, προστατεύοντας την` Χωρίς να τα θεωρεί όλα δεδομένα, χωρίς να είναι άπληστος. Το κάνει όμως; Το παραμύθι αυτό έχει σκοπό να μας ξυπνήσει όλα εκείνα τα συναισθήματα σεβασμού και φροντίδας που έχουμε όλοι μέσα μας για το περιβάλλον και να μας δείξει πως ποτέ δεν είναι αργά να αναθεωρήσουμε για κάποιες ενέργειες μας. Η φύση άλλωστε είναι η κληρονομιά που αφήνουμε στις επόμενες γενιές και αξίζει να την παραδώσουμε αγνή και όμορφη.

 • cover

  Λίγα λόγια … Μικρές ανέκδοτες συνομωσίες, οργανωμένες σε τρεις ομάδες με διαφορετικές χρονικές αφετηρίες. Στο κατώφλι των 40 όλες μαζί βγαίνουν από το συρτάρι. «Κωδικός Ρ» «Atanásia – Ο κώδικας των ξενιτεμένων» «Κινούμενος Στίχος» Κλεμμένες στιγμές και προσωπικές αντανακλάσεις, πικρές αλληγορίες, ξωτικά του νου και μελτέμια του ουρανού, σε ένα συνεχές μάθημα χημείας, σε ένα συνεχές παιχνίδι διαδοχής και αλληλεξάρτησης. Στο φως και τη σκιά, στο όνειρο και τον εφιάλτη, στο φόβο και την επιθυμία, στην αγάπη και την απογοήτευση. Μικρές συνομωσίες των λέξεων, με την ελπίδα να αποκαλύψουν τα μυστικά των εικόνων και μια μουσική με ή χωρίς νότες.

 • cover

  Η HTML5 είναι μια γλώσσα προγραμματισμού για τον Παγκόσμιο Ιστό, η οποία έρχεται να δημιουργήσει μια νέα εποχή στο χώρο των παιχνιδιών και των εφαρμογών. Η JavaScript είναι μια γνωστή και απλή γλώσσα προγραμματισμού η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να ελέγχει την δημιουργία γραφικών με την χρήση της HTML5. Προσπάθησα και νομίζω τα έχω καταφέρει να γράψω ένα βιβλίο που θα βάλει τον αναγνώστη στην λογική του προγραμματισμού απλά και φιλικά. Με λίγα λόγια η HTML5 θα δημιουργεί και η JavaScript θα ελέγχει.

 • cover

  Τελικά οι ευχές των καλεσμένων φαίνεται ότι, έπιασαν τόπο γιατί ο ζζζζζζ Ριποκούκου, με τη Φρατελίτσα του έζησαν χρόνια πολλά κι’ ευτυχισμένα από εκείνο μάλιστα το αξιοζήλευτο, φτεροταιριαστό ζευγαράκι γεννήθηκαν οι τρισχαριτωμένες μαρουδίτσες… Μαρουδίτσες οι οποίες, γέμισαν το κόσμο φέρνοντας ελπίδα και παρηγοριά ιδιαίτερα στα καλά παιδάκια που αφού τις χαϊδέψουν τις συνοδεύουν στο φτερούγισμα τους, με το χαρούμενο τραγουδάκι… Πέτα- πέτα μαρουδίτσα…

 • cover

  Η Ψυχή είναι μία φοιτήτρια με κρίση ταυτότητας που δεν ξέρει τι γυρεύει από τη ζωή της και τους άλλους. Ο Άλκης είναι απόφοιτος προγραμματιστής και μπροστά στο φάσμα της ανεργίας κάνει επιλογές που άλλοτε δεν θα τολμούσε. Και η Σίσσυ θα ζούσε μία σχεδόν ευτυχισμένη ζωή, αν δεν είχε μία ανίατη ασθένεια. Τί συμβαίνει στην Ελλάδα του σήμερα, σε μία κοινωνία που παρακμάζει, όταν τρεις άγνωστοι νέοι συναντιούνται τυχαία σε ένα πάρτι; Σχεδόν τίποτα καθώς η πραγματικότητα ξεπερνάει τα πάθη και τις προσωπικές επιλογές του καθενός. Εν τέλει όμως ένα πάρτι μπορεί να καταλήξει ορόσημο στην πορεία που θα χαράξει ο καθένας. Έρωτες, τύχη, συμπτώσεις, προβλήματα και γεύσεις θανάτου σε μία ιστορία τόσο αληθινή όσο η ίδια η ζωή.

 • cover

  Από παιδί ακόμη, η Υβόννη έχει την αίσθηση ότι διαφέρει από τους άλλους ανθρώπους για πολλούς και διάφορους λόγους: Βιώνει παράξενες τηλεπαθητικές ή άλλες ψυχικές εμπειρίες. Διακρίνεται από ευγένεια και σεβασμό προς τους άλλους. Δεν αισθάνεται ποτέ την επιθυμία να βλάψει άλλα άτομα, ούτε της έρχονται αυθόρμητα ιδέες για κάτι τέτοιο. Ως αποτέλεσμα, όλοι την υποτιμούν και της το δείχνουν στην πρώτη ευκαιρία. Δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην κοινωνία του σχολείου. Ωστόσο, γίνεται άριστη μαθήτρια, με εξαιρετικές επιδόσεις για την ηλικία της. Καθώς τα χρόνια περνούν, ορισμένα από τα προβλήματά της χειροτερεύουν: Σπείρες αγνώστων μοιάζουν να καραδοκούν γι' αυτήν παντού, την κοροϊδεύουν και την τρομοκρατούν συστηματικά, χωρίς κανέναν λόγο. Έτσι, γίνεται υπερβολικά ντροπαλή κι επιφυλακτική. Αναπτύσσει πολλαπλά ψυχοσωματικά συμπτώματα. Επιπλέον, συχνά την καταδιώκουν κακοτυχίες και αρνητικοί οιωνοί. Κάθε φορά που τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα, τελικά όλα ανατρέπονται και καταλήγει χειρότερα από πριν. Αρχίζει να υποψιάζεται ότι αποτελεί στόχο ορατών και αόρατων κακόβουλων δυνάμεων. Φθάνοντας στην ενηλικίωση, η ζωή της παίρνει μια ανέλπιστη στροφή προς το θετικό. Τα πιο τρελά της όνειρα μπαίνουν ξαφνικά σε πορεία υλοποίησης. Είναι έτσι όμως;

 • cover

  ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 • cover

  Ροβένα Διαδραστικό Βιβλίο Φαντασίας Η Ροβένα είναι μια νεαρή κοπέλα που έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή της σαν σκλάβα του Μάντοξ, του τυραννικού βασιλιά της Ναγκόρια. Κάθε μέρα εκτελεί τα καθήκοντά της στην εντέλεια, ωστόσο δεν έχει πάψει ποτέ να ονειρεύεται την απελευθέρωση του βασιλείου της από τους κατακτητές. Κάποια στιγμή λαβαίνει ένα παράξενο μήνυμα, που την προστάζει να εγκαταλείψει την ασφάλεια του παλατιού και να πάει να βρει ένα θρυλικό σπήλαιο, όπου θα αποκαλυφθεί ο αληθινός προορισμός της στη ζωή. Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, η Ροβένα ξεκινάει αμέσως. Πρόκειται για την περιπέτεια της ζωής της ή για μια σκοτεινή παγίδα; Αυτή η ιστορία έχει αρχή αλλά δεν έχει συγκεκριμένη πορεία, ούτε καθορισμένο τέλος. Αυτό επειδή ο αναγνώστης είναι εκείνος που καλείται να πάρει όλες τις αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν την ηρωίδα στον θρίαμβο ή στο χαμό...

 • cover

  ... Η πιο Ρομαντική Εφηβική Ιστορία που αγγίζει το Φοιτητικό Όνειρο θα σε πάρει μαζί της στο πιο Όμορφο Ταξίδι! Δέσε τη ζώνη σου & απογειώσου... "Μία ρομαντική εφηβική ιστορία που ξεκινάει με το φοιτητικό όνειρο..." Η Ξένια φέτος τελειώνει το λύκειο. Η σχολική της χρονιά όμως ξεκίνησε με πολύ πίεση από τους δυο της γονείς που προσπαθούν να της κάνουν πλύση εγκεφάλου προκειμένου να αποδεχτεί τα δικά τους επαγγελματικά όνειρα που έχουν οι ίδιοι για εκείνη και να ακολουθήσει μια λαμπρή διαδρομή σπουδών στη Γαλλία σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια στο Παρίσι. Η εφηβική της επανάσταση συχνά την κάνει να έρχονται σε συγκρούσεις μιας και καταβάθος η ίδια ξέρει ότι σαν κακομαθημένη νιώθει ανίκανη να αντεπεξέλθει μόνη της σε ένα ξένο μέρος, και η σκέψη και μόνο να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή εκεί την πανικοβάλει, κάτι που δε παραδέχεται ποτέ στους γονείς της. Ένα από εκείνα τα βράδια όμως που κλείνεται στο δωμάτιο της για ακόμα μια φορά μετά από τον έντονο καυγά τους ανακαλύπτει την εφαρμογή του wattpad και με αφορμή εκείνο το ηλεκτρονικό ρομαντικό βιβλίο που ήταν γραμμένο στα αγγλικά και της είχε προκαλέσει τρομερό ενδιαφέρον ξεκίνησε να αναζητάει περισσότερο τον άγνωστο νέο "συγγραφέα" που της άγγιζε τα συναισθήματα σε κάθε του κεφάλαιο και τότε μια μεγάλη έκπληξη που θα την κάνει να ανατρέψει κάθε της σκέψη γίνεται η αφορμή για να δει το ταξίδι της στη Γαλλία με άλλο μάτι... Λίγα λόγια από εμένα: "Αν είσαι έφηβη, τότε μείνε μαζί μας... Αν είσαι φοιτήτρια, τότε μείνε μαζί μας... Αν είσαι γυναίκα & κάπου μέσα σου υπάρχει ακόμα εκείνο το κοριτσάκι που θέλει να τα ζήσει όλα από την αρχή, μείνε μαζί μας..."

 • cover

  Ο Αλέξανδρος έφυγε από το μικρό χωριό του, αναζητώντας την τύχη του στη μεγάλη πόλη. Όνειρο του ήταν να δουλέψει στο παλάτι του βασιλιά. Από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε την αδιαφορία και το χλευασμό του κόσμου όμως δεν πτοήθηκε. Κατάφερε και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα!

 • cover

  Εκπαιδευτικά παραμύθια (σειρά παιδικών βιβλίων). Ιστορίες με ζωάκια της άμμου και ηθικό δίδαγμα. Αναμένεται συνεργασία με σκιτσογράφο ή ζωγράφο και επανέκδοση εικονογραφημένο

 • cover

  Μια διδακτική ιστορία για μικρά παιδιά με θέμα την διαφορετικότητα και τα φυσικά ελαττώματα.

 • cover

  Από έναν μάλλον περίεργο τρόπο σύλληψης, γεννήθηκε η υπέροχη πεταλουδένια Λουΐζα από την ξακουστή νεράιδα Αλεξάνδρα. Η μάνα του παιδιού όμως το εγκαταλείπει στην τύχη του για μυστήριους λόγους τους οποίους μόνο η ίδια ξέρει. Θα καταφέρει η νεαρή Λουΐζα να βρει την μάνα της; Ή θα σπαταλήσει τζάμπα την ζωή της ψάχνοντας την;… Αλλά όπως λέει και η ίδια: «Οι περιπέτειες δεν είναι ποτέ χάσιμο χρόνου. Όλο και κάτι θα βγει από αυτές»… Είναι σοφά αυτά τα λόγια της, ή μήπως όχι;… Θα το δούμε…

 • cover

  Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για να βοηθήσει τα παιδιά της Πρώτης και Δευτέρας Τάξης του Δ.Σ για τις εργασίες που υπάρχουν στο τετράδιο εργασιών των εικαστικών. Παρακαλώ τους γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά στα πρώτα μαθήματα τουλάχιστον. Το θέμα με τις γραμμές είναι πολύ σημαντικό και θα βοηθήσει τους μαθητές να προχωρήσουν στα εικαστικά αλλά και σε πολλά άλλα μαθήματα

 • cover

  Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς Γκιλαρόμα, Το Βασίλειο Ενός Αγγέλου, στην Σελέστια, ο Λεονάρδος ο Γενναίος προετοιμάζει την εκστρατεία του στο Νότο, ταυτόχρονα με τον γάμο του με την εξαδέλφη του Αγαθού, την Αρκαδία. Ο θείος του, ο Σύμβουλος Λέανδρος, εξακολουθεί να σχεδιάζει την ανατροπή του τυρρανικού ανιψιού του. Την ίδια ώρα όμως ο Βασιλιάς Αγαθός ξεκινά το ταξίδι του στην Δύση του Κόσμου του Πέμπτου Άκρου και την Γη των Πύρινων Ποταμών, όπου βρίσκεται αιχμάλωτος ο Πρίγκιπας Ραφαήλ. Η αποκάλυψη του 'Αρχοντα 'Ερμοντ για την ύπαρξη του μοναδικού νικηφόρου όπλου εναντίον του πανίσχυρου Μάγου Χέλμουρ, οδηγεί τον Εκλεκτό των Αθάνατων στο Παρθένο Δάσος, όπου θα συναντήσει τον Λευκό Δράκο, Λίγκορ. Εκείνος θ' απαιτήσει από τον Βασιλιά ν' απαντήσει με απόλυτη ειλικρίνεια στις τρεις ερωτήσεις που θα του κάνει, προκειμένου να του επιτρέψει να πάρει στα χέρια του την κληρονομιά της μάγισσας Μάρντελιν. Μετά από πολλές ακόμη περιπέτειες, ο Αγαθός και οι συμπολεμιστές του φτάνουν στον τελικό τους προορισμό, τα Κρυστάλλινα Νησιά, το βασίλειο του διαδόχου του Πρίγκιπα του Σκότους. Η στιγμή της αναπόφευκτης αναμέτρησης έχει έρθει. 'Ομως τώρα ο νεαρός βασιλιάς βρίσκεται αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής του. Θα αντέξει να πληρώσει το τίμημα της σωτηρίας των Επτά Κόσμων, ή η απέραντη αγάπη του για την Άγνωστη Βασίλισσα θα τον κάνει εγωιστή και ηττημένο;

 • cover

  Τι γίνεται όταν η απόδραση του Λύδωνα από τις φυλακές του Αγίου Μάρκου, καθίσταται το σημείο αναφοράς ώστε το παρελθόν να ξαναζωντανέψει; Τα νέα προβλήματα και τις καταστάσεις που δημιουργούνται, μπορεί η Φοίβη να τα διαχειριστεί; Είναι έτοιμοι οι ήρωες να αποδεχτούν τις συνέπειες των πράξεών τους, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν στο παρόν; Πως θα αντιδράσουν μπροστά σε αυτήν την νέα πρόκληση; Τι γίνεται όταν το παρελθόν ξανάρχεται για να σου θυμίσει διλήμματα που είχες προσπαθήσει πολύ να ξεχάσεις;

 • cover

  Διδάσκει στα παιδιά να αγαπούν τη θάλασσα, και να γνωρίζουν τα ψάρια.

 • cover

  Τα γενετικά σύνδρομα αποτελούν ελαττώματα του DNA και είναι πολύ πιο συχνά στον πληθυσμό απ' όσο πιστεύεται. Υπάρχουν γύρω στα 800 απ' αυτά -περίπου 5000 μαζί με τις υποκατηγορίες τους. Η μέση συχνότητά τους στον ανθρώπινο πληθυσμό είναι περίπου 1:5000, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι πάσχουν από κάποιο γενετικό σύνδρομο. Ακόμη, είναι σύνηθες ένα άτομο να συγκεντρώνει περισσότερα από ένα σύνδρομα. Να γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων εμφανίζουν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, δύστροπο χαρακτήρα, ψυχιατρικά ή διανοητικά προβλήματα, ενώ τους είναι αδύνατο να βελτιώσουν έστω και λίγο τον εαυτό τους. Στο παρόν βιβλίο περιγράφονται 30 γενετικά σύνδρομα, περιληπτικά αλλά και διεξοδικά: συχνότητα, αιτία, κληρονομικότητα, κλινικά συμπτώματα, πνευματικά γνωρίσματα, αντιμετώπιση.

 • cover

  Σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον όπου οι γονιδιακές και όχι μόνο τροποποιήσεις είναι συνηθισμένες, ένας φιλόδοξος προγραμματιστής απολύεται εξαιτίας ενός λάθους. Όμως ο πρώην προϊστάμενος και φίλος του έχει να του προτείνει μία δουλειά. Να μεταφέρει πληροφορίες οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν έναν ισχυρό αλλά και εκκεντρικό επιχειρηματία. Η μεταφορά όμως δεν θα γίνει με τους συνηθισμένους για την εποχή τρόπους αλλά με μία επέμβαση τροποποίησης που θα του επιτρέψει να τις δώσει στην παραλήπτρια μέσω σεξουαλικής επαφής. Εκείνος δέχεται αλλά σύντομα ανακαλύπτει πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται...

 • cover

  Κοιτούσα στα μάτια το είδωλο μου όταν έξαφνα, σε μια υψίσυχνη, «δια μέσω του καθρέπτη» επαφή, με ρώτησε… …Μπορώ, να σου απευθύνω ορισμένες διαγνωστικού τύπου ερωτήσεις?

 • cover

  Η άφατος υπομονή του Ιώβ, η ανεπανάληπτος Σοφία του Σολομώντα και οι προφητείες των ελασσόνων Προφητών της Παλαιάς Διααθήκης

 • cover

  Το κλασσικό παραμύθι "Πεντάμορφη και το Τέρας" της Marie Le Prince de Beaumont, όπως καταγράφηκε στην στην Ελληνική Γλώσσα από την ομάδα Γεώργιος Κάντζας.

 • cover

  ISBN: 978-618-82311-2-2

  ΑΘΗΝΑ: 2015

  Τα καυσαέρια απ τα αυτοκίνητα , οι καπνοί απ τα εργοστάσια, και οι καπνοί απ τις πυρκαγιές, κάνουν τα μάτια του Φωτεινού Βασιλιά ,να τσούζουν αναγκάζοντας τον ,να φύγει από την Γη. Στο ταξίδι για την αναζήτηση καλύτερου πλανήτη, γνωρίζει όλους τους πλανήτες ,σαν την Γη όμως κανέναν , να της μοιάζει. Ξαφνικά ,ο αέρας φέρνει ένα υπέροχο λουλουδένιο άρωμα , ένα πεταλακι, από τα αγαπημένα του λουλουδάκια, με ένα μυνηματάκι, ανάμνησης από την γη …Τι γράφει το μυνηματάκι τι θα κάνει ο Φωτεινός Βασιλιάς ; Ένα παραμύθι με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία!

 • cover

  Τρεις φίλοι, αποφασίζουν να κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια να ξεκολλήσουν τη μίζερη ζωή τους από το βάλτο της επαρχιακής πόλης τους, πριν τους ρουφήξει στον πάτο του. Πείστηκαν ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το απόλυτο και μακριά συναισθήματα σεξ. Η πορεία της συνωμοσίας που στήνουν θα δείξει αν θα καταφέρουν να ξεγυμνωθούν των συναισθημάτων ή θα καταρρεύσουν. Μπορεί η ζωή πολλές φορές να ξεπερνάει και την πιο οργιώδη φαντασία και κάποιοι να αναγνωρίσουν πρόσωπα και βιώματα , αλλά σας διαβεβαιώνω ότι όλο το μυθιστόρημα είναι αποτέλεσμα και μόνο της μυαλού μου. Το Θάνος Α. είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο και το βιβλίο απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικους

 • cover

  Παραμύθι

 • cover

  ερωτικό βιβλίο..

 • cover

  Ο Κυριάκος Ταπακούδης γράφει ναυτικές ιστορίες και διηγείται όσα θαυμαστά και εύμορφα είδε και γνώρισε ως ναυτικός σε μια νεαρή ηλικία που εμπαρκάρισε στα καράβια και έπλευσε μακριές θάλασσες και περιδιάβηκε λιμάνια σε μακρινές χώρες.

 • cover

  Μία στοχαστική διερεύνηση των σχέσεων της Κινέζικης σκέψης με τη Δυτική Φιλοσοφία.

 • cover

  Πολλές φορές συμβαίνει μια παρεξήγηση να στέκεται εμπόδιο στη ζωή ενός ανθρώπου και να του απαγορεύει να προχωρήσει, να του απαγορεύει να μπει στον «Παράδεισο». Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στη Χριστίνα. Μια απίστευτη σύμπτωση και η απόκρυψη μιας φαινομενικά ασήμαντης λεπτομέρειας την οδήγησαν στην κόλαση. Θα καταφέρει άραγε να μπει στον απαγορευμένο παράδεισο;

 • cover

  Ένα παραμυθάκι για μικρούς και μεγάλους. Μια παρέα ζώων υποδέχεται το νιόπαντρο ζευγάρι νυχτερίδων στο μεγάλο δέντρο όπου ζουν ευτυχισμένοι. Ένα μπέρδεμα με τα ονόματα των νεαρών νυχτερίδων θα δημιουργήσει μια παρεξήγηση και η ζωή τους θα αναστατωθεί.

 • cover

  Στην συγκεκριμένη ιστορία φαίνεται η σπουδαιότητα της αγάπης και πως πρέπει να αποτελεί την ύψιστη αξία για όλους.

 • cover

  Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζεται το θεωρητικό πλαίσιο, και περιγράφεται η εφαρμογή στην πράξη μιας σύγχρονης διδακτικής πρότασης που αξιοποιεί το τραγούδι ως μέσο για την αυτοέκφραση και την εκτόνωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.

 • cover

  Τα λόγια που δεν ειπώνονται σε μια σχέση,είναι τα βαθύτερα λόγια της ψυχής που μένουν καλά φυλαγμένα ακόμη και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Το θάρρος που απαιτείται για να έρθει η ψυχή στην επιφάνεια, δεν είναι ένα θάρρος εύκολο. Χρειάζονται πολλά να γίνουν στο δρόμο για την αυτογνωσία και την λύτρωση. Πρέπει να υπερβούμε βουνά ολόκληρα για να κυνηγήσουμε την πιθανότητα να λυτρωθούμε και να λυτρώσουμε. Σε αυτή την πρωταρχική σχέση ανάμεσα σε ένα παιδί και στον γονιό του, καθορίζονται και εγγράφονται όλα τα μετέπειτα μοτίβα της ενήλικης ζωής μας. Ο διάλογος αυτός γράφτηκε σε μορφή μικρού θεατρικου έργου, αλλά λίγη σημασία έχει αυτό. Σημασία έχει πως στο έργο της ζωής μας, νομίζουμε ότι είμαστε οι πρωταγωνιστές, αλλά η αλήθεια είναι πως πολλές φορές δεν έχουμε καν ανέβει στη σκηνή...

 • cover

  Στο σχολείο του χελώνου Βαρόνου υπάρχουν όμορφες δεσποινίδες πυγολαμπίδες...Όμως υπάρχει και μια που δεν φέγγει όσο οι άλλες.. Επίσης ο χελώνος Βαρόνος ( Βασιλιάς της αμμουδιάς ) τα σχολεία έκλεισε με μιας

 • cover

  Βιβλίο σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Συμπεριλαμβάνει καινούργιες ιστορίες, καθώς και «Ιστορίες της θάλασσας» εκδοθέντος βιβλίου το οποίον έχει εξαντληθεί.

 • cover
 • cover

  «Όλοι οι δρόμοι για την Λυαγέρα, πλημμυρίζουν μετά το τέλος του ελάττωνα. Έτσι, οι ένοικοι του χωριού, κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και κινούνται νότια, μέχρι την ανθηρία. Απ' ότι φαίνεται όμως, κάποιοι ταξιδιώτες ήρθαν νωρίτερα φέτος και για καλή τους τύχη, υπήρχε ακόμα, ένα ξεχασμένο καταφύγιο, στην κορυφή αυτού του ερημωμένου λόφου, που πεισματικά αρνήθηκε να ενδώσει στην κακοκαιρία και απλόχερα προσέφερε μια ζεστή γωνιά για να ξαποστάσουν. Ο κύριος Όρσον, ιδιοκτήτης του πανδοχείου «Στα σύννεφα», θεώρησε καλή ιδέα φέτος, να κρατήσει ανοιχτό το φιλόξενο χάνι του. Κάνοντάς το, ακούσια, το σημείο επανένωσης, εφτά γερασμένων συμπολεμιστών και πολύ αγαπημένων φίλων. Μια συνεύρεση που ήταν αναγκαία, μια εξήγηση που άργησε τριάντα δύο, ολόκληρα χρόνια και το αναπόφευκτο κάλεσμα, για μια τελευταία περιπέτεια.» Ζάιλ Σέντενταϊ Ατριάδο

 • cover

  Το εγχειρίδιο "Οι Κόσμοι της Γλώσσας – Οι Γλώσσες του Κόσμου", αποτελεί μια πολυπρισματική διερεύνηση του γλωσσικού φαινομένου, πάντα, όμως, με την εποπτεία του φιλοσοφικού στοχασμού.

 • cover

  Μια πλούσια οικογένεια με σκοτεινα μυστικά που βγαίνουν στο φως όταν η νεαρή Νάντια χάνεται στο δάσος και βρίσκει ένα σπίτι που έμελλε να της αλλάξει τη ζωή. Μια αναδρομή στο παρελθόν και μια ανατροπή στο τέλος.

 • cover

  Γέννεσις, Έξοδος, Λευιτικό, Αριθμοί, Δευτερονόμιον, Ιησούς Ναυή, Κριταί, Ρούθ, Βασιλειών Α' - Β' - Γ' και Δ'

 • cover

  Από την αρχή φαινόταν πως θα είναι ένα δύσκολο βράδυ για όλους! Βράδυ Παρασκευής και όλη η πόλη διασκεδάζει. Σχεδόν όλη, γιατί ο πρωταγωνιστής σίγουρα είναι στο σπίτι περιμένοντας μήνυμα από τη Μαργαρίτα. Κάπου στις δέκα τον πιάνει μια έντονη επιθυμία να πιει καφέ. Το πρόβλημα είναι ότι ο καφές έχει τελειώσει. Στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει μια-δυο κουταλιές θα κατέβει δυο ορόφους και θα χτυπήσει την πόρτα ενός διαμερίσματος στο οποίο την ίδια ώρα εξελίσσεται ένα δείπνο μεταξύ τεσσάρων ατόμων της υψηλής κοινωνίας Είπαμε: από την αρχή φαινόταν πως θα είναι ένα δύσκολο βράδυ για όλους...

 • cover

  Ερωτήματα και απαντήσεις του μυαλού. Τόσο αυτόματα όσο και το να κατεβάσεις ταχύτητα πριν την επικίνδυνη στροφή. Τα τέρατά μας μπορεί να είναι οι φίλοι μας? Για μένα ίσως και οι καλύτεροι.

 • cover

  Τί συμβαίνει όταν μαζί με τον Ήλιο μας, ανατέλλει και ένας μακρινός Ήλιος / αστέρι , που λέγεται Σείριος;

 • cover

  Μισος ή ερωτας ? Πάθος ή ανάγκη ? Τι θα κάνουν οι ήρωες μας όταν βρεθούν σε μεγάλα διλήμματα? Θα νικήσει ο έρωτας ? Η Έλενα μια κοπέλα όμορφη και αδίσταχτη που δεν υπολογίζει μπροστά στο συμφέρον της. Ο Μάριος ένας άντρας όμορφος , ηθικός αλλά προστατευτικός με αυτούς που αγαπάει. Τι θα γίνει όταν θα πέσει στην παγίδα του έρωτα?

 • cover

  Παραμύθι.

 • cover

  Όταν ο απελπισμένος έρωτας μιας έφηβης για έναν μεγαλύτερο άντρα, στελέχους της κυβέρνησης, απειλεί να καταστρέψει και τους δυο, όταν δεν αντέχουν να κάνουν πίσω, αλλά ούτε να προχωρήσουν μπροστά, τότε ποια θα είναι η κατάληξη αυτού του παθιασμένου έρωτα που ήρθε και για τους δυο έτσι, ξαφνικά?

 • cover

  Η Νεφέλη είναι μια πανέμορφη νεράιδα που αγαπά τα ζώα και περνά ώρες μαζί τους. Στον μαγικό κόσμο που ζούσε μακριά από τους ανθρώπους συνήθιζε να πηγαίνει σε μέρη που καμία άλλη νεράιδα δεν τολμούσε. Την είχαν όμως προειδοποιήσει να προσέχει γιατί μια μικρή απροσεξία θα στοίχιζε πολλά για αυτήν. Ποτέ δεν έδωσε σημασία στα λόγια τους και συνέχιζε να κάνει ότι εκείνη λαχταρούσε. Έχοντας συντροφιά το αγαπημένο μικρό ελαφάκι της εξερευνούσε τα πάντα χωρίς να φοβάται. Ώσπου μια μέρα ο καταρράκτης που έκρυβε ένα μυστικό θα γίνονταν η αιτία να χάσει τον μικρό φίλο της. Δίχως να σκεφτεί την ίδια αποφάσισε ότι έπρεπε να τον σώσει και έτσι ο μαγικός κόσμος που μέχρι τώρα ζούσε χάθηκε όπως και όλες οι δυνάμεις της. Θα κατάφερνε άραγε να γυρίσει πίσω στο σπίτι της η θα έμενε για πάντα φυλακισμένη σε μια θνητή μορφή.

 • cover

  Η πρώτη συλλογή ψυχο-πολιτικών κειμένων του Διδάκτορα Ψυχολογίας Αλέξη Ματσάγγου. Ο "έλληνας εαυτός" στο φόντο της παγκοσμιοποιημένης κρίσης, το φασιστικό φαινόμενο στην Ελλάδα, και η ψυχοδυναμική του μίσους τίθενται στο μικροσκόπιο της ψυχο-πολιτικής ανάλυσης.

 • cover

  Να' μαι κι εγώ! Άλλη μια επίδοξη συγγραφέας, που έγραψα ένα βιβλίο και θέλω να μοιραστώ μαζί σου όλα όσα βίωσα στη διάρκεια της όμορφης αυτής περιπέτειας! Ήταν στ' αλήθεια πολύ όμορφη, γιατί ένοιωσα πράγματα που δεν είχα νοιώσει ποτέ παρ' όλο που έγραφα από μικρή ηλικία.

 • cover

  Carnet de bord d'une dessinatrice française pendant une année à Athènes, en Erasmus aux Beaux-Arts, 2012/2013. 70 pages. Pour plus d'information : http://morganee.canalblog.com/

 • cover

  Τρείς ιστορίες... Σε άλλον τόπο. Σε διαφορετικό χρόνο. Ίδιες ροές ενέργειας... Ενέργειες που μέσα από τις πράξεις και τα συναισθήματά σου, μπορούν να ταξιδέψουν κι εσένα στο χρόνο... Σαν ένα μέρους του συνόλου. Όλοι μας είμαστε αναπόσπαστοι κρίκοι του σύμπαντος... Σε έναν αέναο κύκλο που ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Φτάνει να κρατάμε τη φλόγα της αγάπης ζωντανή... ξαναγεννιόμαστε κι εμείς μέσα από αυτή...

 • cover

  Στη ζωή μπορεί να υπάρξουν πολλές ανατροπές αλλά όχι πάντα δυσάρεστες. Ακόμα και αν η μέχρι τώρα ζωή σου στηρίζετε σε ψέματα. Έτσι η Χριστίνα έχασε μια φίλη αλλά βρήκε κάτι καλύτερο!

 • cover

  Στο τρίτο βιβλίο της σειράς Γκιλαρόμα, Το Βασίλειο Ενός Αγγέλου, ο Βασιλιάς Αγαθός κρυμμένος πίσω από την Μάσκα του Τσακαλιού, του Άρχοντα των Νεκρών, κι έχοντας πλέον το όνομα Στορμ, ο Κεραυνοφόρος, επιστρέφει στον Κόσμο του Δεύτερου Άκρου. Ο τελικός του στόχος είναι η επανάκτηση της Σελέστιας και του θρόνου του, πράγμα διόλου εύκολο, αφού ο Λεονάρδος ο Γενναίος έχει απλώσει την κυριαρχία του ακόμη και στο Νότο. Το βασίλειο της Αλκυόνης και η Πριγκίπισσα Ροδία είναι ό,τι επιθυμεί περισσότερο ο άπληστος ηγεμόνας. Οι μαντικές της ικανότητες τού είναι πολύτιμες κι έτσι έχει αναθέσει σ' έναν αδίστακτο μισθοφόρο την αποστολή της απαγωγής της. Όταν όμως εκείνη δολοφονείται, τα πάντα ανατρέπονται. Ο Βασιλιάς Αγαθός πρέπει να δώσει μάχη με τον χρόνο για να σταματήσει τις καταστροφικές εξελίξεις, να συμμαχήσει με τον άνθρωπο που τον πρόδωσε και να καταστρώσει μαζί του ένα πανούργο σχέδιο, που θα έχει σαν αποτέλεσμα το οριστικό τέλος του Λεονάρδου και την βαριά τιμωρία του. ( Το βιβλίο είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 14 ετών )

 • cover
 • cover

  Ένα παραμύθι για παιδιά.

 • cover

  O Στράτος έχασε τους γονείς του σε ηλικία 17 χρονών. Μα αυτό δεν είναι ότι χειρότερο του συνέβη. Ο Στράτος ερωτεύεται την μόνη εν 'ζωή συγγενή του. Την τρελή του θεία. Μα αυτό δεν είναι ότι χειρότερο του συνέβη. Ο Στράτος ακούει ψιθύρους βαθιά μέσα στο κεφάλι του. Το τέρας που ζει μέσα του, του λέει πως πρέπει να σκοτώσει. Μα αυτό δεν είναι ότι χειρότερο του συνέβη. Μια ακολουθία αλλόκοτων κι άλλοτε τρομακτικών γεγονότων, οδηγούν τον 27χρονο Στράτο, σε κοινωνικές μα και θρησκευτικές δοκιμασίες. Ώσπου ανακαλύπτει το καλά κρυμμένο μυστικό της ζωής του. Που θα αλλάξει τα πάντα.

 • cover

  Ποιος να είναι άραγε ο προορισμός του ανθρώπου; Τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ και γιατί; Μήπως ήρθαμε για να μάθουμε κάτι, μήπως για να εξελιχτούμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, ή μήπως για κάποιο άλλο λόγο;

 • cover

  Η Μάρθα Στιούαρτ είναι μια συνταξιοδοτημένη λογίστρια που κάνει την διαδρομή μέχρι το καινούριο σπίτι που αγόρασε στο Κούμπερλαντ. Ένα ατύχημα όμως στην Άμαζον Χέβεν είναι αυτό που θα της αλλάξει την ζωή μία για πάντα. Ένα μυστηριώδες σπίτι εμφνίζεται από το πουθενά και η Μάρθα αποφασίζει να μείνει εκεί για λίγο. Μόνο μέχρι να περάσει κάποιος να την σώσει, τουλάχιστον έτσι λέει στον εαυτό της, μέχρι που ασυνήθιστα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν και που φτάνουν την Μάρθα στα όρια της. Ύστερα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει. Μόνο να επιλέξει.

 • cover

  Γελάστε άφοβα καθώς το γέλιο με τα.. σχετικά του είναι υγεία.

 • cover

  Δύο φαινομενικά άγνωστες νέες έρχονται κοντά κατά παράδοξο τρόπο . Αιτία ένας σφραγιδόλιθος. Μπορεί αυτό το δαχτυλίδι να γίνει αφορμή μιας ιστορίας που να συνδέει τους πρωταγωνιστές της στο παρόν, στο παρελθόν και στο μέλλον;

 • cover

  Μια φορά και έναν καιρό, ζούσαν σε μία μικρή ψαράδικη καλύβα, καταμεσής μιας από τις πολλές λίμνες της παραμυθοχώρας, ένας γέρος ψαράς και ο γιος του. Η καλύβα ήταν χτισμένη πάνω σε πασσάλους χωμένους μέσα στην πάτο της λίμνης, και βρισκόταν τόσο ψηλά πάνω από το νερό, που ακόμη και όταν σηκώνονταν μεγάλα κύματα από τον αέρα που κατέβαινε από τα βουνά, δεν μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το κατώφλι της πόρτας. Ολόγυρα, έξω από την καλύβα, στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα, υπήρχε μία εξέδρα που ήταν φτιαγμένη με ένα μικρό πλέγμα από λυγαριές, και κάτω από την εξέδρα, κοντά στα σκαλιά που οδηγούσαν από τη λίμνη πάνω στην καλύβα, ήταν δεμένη η βάρκα του ψαρά, φτιαγμένη από ξύλο ιτιάς, και καλυμμένη με δέρματα. Αυτή η ψαρόβαρκα ήταν το μοναδικό μέσο, με το οποίο ο ψαράς και ο γιος του, ο Έντα, μπορούσαν να μετακινηθούν από το σπίτι τους που βρισκόταν μέσα στη λίμνη. Πολλές φορές, τα απογεύματα του καλοκαιριού...

 • cover

  Το βιβλίο αυτό είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα , στο οποίο εξιστορείται με γλαφυρό τρόπο η ζωή κάποιων βασιλιάδων της αρχαίας Σπάρτης , η οποία είναι αξιοπερίεργη και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον . Άλλωστε για τους βασιλιάδες της αρχαίας αυτής Ελληνικής πόλης λίγα είναι γνωστά στον πολύ κόσμο και από την άποψη αυτή ίσως το βιβλίο αυτό να έρχεται να καλύψει ένα κενό .

 • cover

  Το World Café είναι μια μέθοδος για την επίλυση προβλήματος και την απόκτηση γνώσης που βασίζεται, όχι στην ατομική αλλά τη συλλογική νοημοσύνη. Η απαραίτητη για τη λύση των προβλημάτων μας νοημοσύνη είναι περισσότερο λειτουργική και πολλαπλασιαστική , όταν βασίζεται στην ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, όταν επενδύει στην ενεργητική συμμετοχή μας στον διάλογο. Δεν δημιουργήσαμε κάτι νέο, δεν επινοήσαμε το καινοφανές, απλώς θυμηθήκαμε τον τρόπο να δουλεύουμε με παραγωγικές μεθόδους, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσκολίες της ομαδικής εργασίας, χρησιμοποιώντας παιγνιώδεις τεχνικές και διαδικασίες. To World Café βασίζεται σε δύο απλές παραδοχές: Οι άνθρωποι, αφενός, έχουν μια έμφυτη επιθυμία να συνομιλούν για θέματα που τους απασχολούν άμεσα – είναι η διαδικασία που εκκινεί από το δεδομένο ενδιαφέρον και προσφέρει ικανοποίηση στους συνδιαλεγομένους - και αφετέρου, στη ροή του διαλόγου, συμβάλλουν με ιδέες, προτάσεις και επιχειρήματα σε διεξοδικές λύσεις, ως αποτέλεσμα της συλλογικής νοημοσύνης.

 • cover

  Πόσο έχουμε γελάσει; πόσο έχουμε κλάψει; και πόσες φορές έχουμε θυμώσει; Μια γρήγορη καταμέτρηση στιγμών και μια αστεία προσέγγιση στο νόημα της ζωής.

 • cover

  Μία φορά και έναν καιρό, υπήρχε ένα πανέμορφο βασίλειο που λεγόταν Άονταχτ. Οι βασιλιάδες του, η Λορίνα και ο Λίο, διοικούσαν με αγάπη και σοφία. Τους ξακουστούς κήπους τους κοσμούσαν τα ζωντανά φτερωτά στολίδια που όλοι θαύμαζαν: οι δύο αδερφοί κύκνοι, τα σύμβολα προστάτες του βασιλείου. Όλα κυλούσαν αρμονικά, μέχρι που η πανίσχυρη ιέρεια του θανάτου, η Ολκ, πρόσφερε στον βασιλιά Λίο ένα δώρο που έμελλε να καταστρέψει όχι μόνο την αγάπη μεταξύ του βασιλικού ζεύγους, αλλά και ολόκληρο το Άονταχτ. Η Λορίνα και ο Λίο αλληλοκαταστράφηκαν. Εκεί που έπεσαν τα νεκρά τους σώματα, η γη σκίστηκε στα δύο και το βασίλειο διασπάστηκε. Οι αδερφοί κύκνοι, άλλοτε αχώριστοι, χωρίστηκαν για πάντα και από τότε δημιουργήθηκαν τα δύο αντικριστά βασίλεια που σήμερα ονομάζονται Γιουβέρνα και Σκαθ. Το μίσος μεταξύ των βασιλείων θερίζει τις ζωές των κατοίκων τους έκτοτε… Πολλά χρόνια μετά, ένα παιδί κάνει μία ευχή, που άθελά του, σκοπεύει να αλλάξει το πεπρωμένο των δύο βασιλείων για πάντα.

 • cover

  Μια εύθυμη εκδοχή για το πως ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού.

 • cover

  Με την έκδοση αυτή επιδιώκουμε να προκαλέσουμε, με ένα ευχάριστο τρόπο, το ενδιαφέρον των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, για θέματα που έχουν σχέση με το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα, την Ψυχαγωγία κ.λπ. Το υλικό, κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, έχει δημιουργηθεί από το μαθητή Ευθύμιο Ραφαήλ Αγγελή.

 • cover

  Σε αυτή την πόλη τα μωρά γεννιούνται με ένα πιστόλι στο ένα χέρι, ένα ποτήρι ουίσκι στο άλλο και ένα τσιγάρο στο στόμα...

 • cover

  Ένα παραδοσιακό παραμυθάκι για την ευγνωμοσύνη και την αγάπη, με ρίζες από την άπω Ανατολή.

 • cover

  Την καλημέρα τη λέει μετά τις 10 το χειμώνα. Τα παντζούρια είναι ερμητικά κλειστά και λόγω κρύου δε της κάνει κέφι να εγκαταλείψει το πάπλωμα και την κουβέρτα. Το καλοκαίρι τώρα ο ήλιος τρυπώνει από παντού και την ξυπνάει από πιο νωρίς. Όπως και να χει η πρώτη κίνηση της μέρας είναι το τέντωμα του χεριού να πιάσει το tablet. Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του Νίκου και της Μαρίνας, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα με φινάλε όμως διαφορετικό από αυτό της πραγματικής ιστορίας.

 • cover

  Μια μικρή γεύση για τις πολύπλοκες, μα τόσο σημαντικές σχέσεις, που μας απασχολούν, χτες, σήμερα, αύριο, πάντα.

 • cover

  Έχοντας μπροστά του το μνημόσυνο της γυναίκας του ο Στέφανος ταξιδεύει στην Πελοπόννησο με σκοπό να ζητήσει από την Ιωάννα την αδερφή της γυναίκας του η οποία την έχει απαρνηθεί η οικογένεια της να παρευρεθεί στο μυστήριο . Η μοίρα όμως ενορχηστρώνει για τους δυο τους μια κοινή πορεία πλαισιωμένη από δύο ένοχα μυστικά και μια συνεχή αμφισβήτηση της σύγχρονης ηθικής .

 • cover

  « Η γέννηση και το τέλος της αυτοκρατορίας » είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα , που έχει ως στόχο να συμβάλει με γλαφυρό τρόπο στη διάδοση της γνώσης των όσων συνέβησαν στο βασίλειο της Μακεδονίας κατά την περίοδο πριν από το Φίλιππο το Δεύτερο και μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου . Στο πρώτο μέρος του περιγράφονται τα γεγονότα που συνέβησαν από τις απαρχές της ίδρυσης του Μακεδονικού βασιλείου μέχρι την εποχή που έγινε το γνωστό πανίσχυρο κράτος της αρχαιότητας , ενώ στο δεύτερο τα γεγονότα που ακολούθησαν το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι και την οριστική διάλυση της αυτοκρατορίας που ίδρυσε εκείνος .

 • cover

  Ένα ταξίδι που θα μας βοηθήσει να ανασυντάξουμε την ζωή μας, την σκέψη μας, τα θέλω μας, την ομορφιά που είναι μέσα μας. "Σας αγαπώ για αυτό που είστε, όπως είστε." Με τις αλήθειες και τα ψέματα που λέμε κάθε ημέρα στο εαυτό μας.

 • cover

  Μέσα σε μια νύχτα η Σύνθια Ντένερ βλέπει τη ζωή της να αλλάζει ριζικά και οριστικά: Χωρίζει από τον αγαπημένο της, γνωρίζει μια μυστηριώδη, κυνηγημένη γυναίκα που της κάνει ωτοστόπ και βρίσκει μέσα στο αμάξι της ένα παράξενο, πολύτιμο κόσμημα. Αναζητώντας την κάτοχό του, σύντομα θα οδηγηθεί σε απίθανες περιπέτειες, από την Αγγλία στην Τουρκία, σε παράλληλες διαστάσεις και στα βουνά του Θιβέτ – περιπέτειες που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, παρόλο που η Σύνθια είναι τηλεπαθητική...

 • cover
 • cover

  Στιγμιαίοι κρότοι σκέψης χωρίς αλληλουχία, χωρίς αρχή, χωρίς τέλος.

 • cover

  Αυτό το «Μανιφέστο» αντικειμενικό στόχο έχει τη φωταγώγηση της Σχετικότητας σε ολόκληρο το μεγαλείο της. Δεν είναι τα μαθηματικά ή τα φυσικά φαινόμενα που δίνουν υπόσταση στη Σχετικότητα, κι ούτε η τελευταία μπορεί να περιγραφτεί πλήρως μέσα από τα πρώτα. Αυτά τα εργαλεία μπορούν μόνο να αποτυπώσουν τις στιγμιαίες εκφάνσεις της! Εδώ πλέον χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από Μαθηματικά, κάτι πολύ περισσότερο από Φυσική, και αυτό το ‘κάτι’ είναι η πίστη! Η Σχετικότητα μπορεί να προσομοιωθεί με μια θρησκεία που κανείς δεν μπορεί να σου αποδείξει πως υπάρχει θεότητα αν δεν είσαι έτοιμος να την αποδεχθείς, να την πιστέψεις...

 • cover

  Τι είναι πραγματικότητα και πως λειτουργούν τα πράγματα γύρω μας.

 • cover
 • cover

  Προφήτης των Μεσσιανικών ελπίδων και Προφητείες του περί των ειδωλολατρικών λαών.

 • cover

  Ενα παραμύθι για μεγάλα και μικρά παιδιά, για τις δύο όψεις της ζωής. Με εικονογράφηση από πίνακες της Ιαπωνικής ζωγραφικής.

 • cover
 • cover

  Μια νέα παντρεμένη γυναίκα συναντά τυχαία μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια τον εφηβικό της έρωτα.

 • cover

  Μια από τις κακές νεράιδες είναι φυλακισμένη και προσπαθεί να απόδρασει. Όταν αποδράσει προσπαθεί να κατάκτησει τον κόσμο.

 • cover

  Γενικά για την μνήμη

  Τι είναι μνήμη

  Άποψη piaget για την μνήμη

  Μνήμη ως μορφή επικοινωνίας

  Λειτουργική οργάνωση της μνήμης

 • cover

  Το εγχειριδιο απευθυνεται στους αληθινους μαχητες της ζωης.

 • cover

  Το "Διάστημα. Το τελευταίο σύνορο..." μας μεταφέρει στην κοινωνία που οραματίστηκαν οι δημιουργοί της διάσημης τηλεοπτικής σειράς σε μια χρονική περίοδο που το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα που επικρατούσε στην Αμερική, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 το επιτάσσει. Γεννήθηκε στα ταραγμένα χρόνια μετά το ξέσπασμα του κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ και έκανε τα πρώτα της βήματα καθώς η αμερικανική κοινωνία αντιλαμβανόταν την ανθρωποσφαγή του Βιετνάμ κοιτάζοντας με δέος τα αστέρια. Σήμερα 50 χρόνια μετά η κοινωνία εκείνη παραμένει ακόμη ένα άπιαστο ανθρώπινο όνειρο.

 • cover

  Η Βίκυ προσπαθώντας να βοηθήσει τη φίλη της τη Τζούλια να βγει απ’ την κατάθλιψη, της γνωρίζει έναν περιζήτητο εργένη. Ένα λάθος, όμως, οδήγησε τη Τζούλια σε μιαν άλλη αγκαλιά… Μια χαρούμενη, νεανική περιπέτεια κι ένας απρόσμενος έρωτας…

 • cover

  Αποστασιοποίηση.

 • cover

  Η ευτυχία βρίσκεται στην αυτογνωσία του εαυτού μας...Οι απαντησείς είναι όλες μέσα μας!!Το μόνο που χρειάζεται είναι ,να ξέρουμε να κάνουμε ερωτήσεις...

 • cover

  Όταν ήμουν μικρή, ήμουν πολύ ευαίσθητη. Και τώρα που μεγάλωσα, ακόμα ευαίσθητη είμαι. [...] Λέξεις.. Δοσμένες με όλη τους την υπερβολή. Με το συναίσθημα να υπερέχει του νοήματος. Και το νόημα να υπερέχει της λογικής. Οι παρακάτω είναι απλά λέξεις βαλμένες στην σειρά.

 • cover

  Οδηγός φιλίας

 • cover

  28 συνεντεύξεις από διάσημα πνεύματα που άφησαν εποχή. Ο Χάνος Ρέγγας είναι ένας δημοσιογράφος ο οποίος όχι μόνο βλέπει πνεύματα διάσημων ανθρώπων που πέρασαν από την γη αλλά τους κάνει και ερωτήσεις παντών των ειδών και εκείνοι μιλάνε για διάφορα θέματα που αφορούν το χθες, το σήμερα, το αύριο, τον παράδεισο, την κόλαση, τις απόψεις, τις γνώσεις, την ζωή, το θάνατο και πολλά άλλα.

 • cover

  Το πρώτο σημείωμα που έλαβε η Μαργαρίτα έγραφε «Να χαμογελάς…». Ακολούθησε ένα δεύτερο, με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα που ανέφερε: «Όσο δε χαμογελάς γλιστράει η ζωή…». Η Μαργαρίτα ήταν ανερχόμενη ηθοποιός, που όμως η καριέρα της παρουσίασε κάμψη μετά το χωρισμό από τον σύζυγό της Θάνο και το πρόβλημα αλκοολισμού που την ταλαιπώρησε. Ο Μάρκος είναι ζωγράφος, φίλος της, όμως κρύβει ένα μυστικό, το οποίο βεβηλώνει σταδιακά όποιος είναι εκείνος που αποφάσισε να παίξει με το μυαλό τους. Η αρχή έγινε με μια μικροπαρέμβαση σε ένα από τα πορτραίτα που είχε σχεδιάσει ο Μάρκος για εκείνη, μια πράξη που τη συνόδευσε ένα σημείωμα: «1/6 για αρχή» έγραφε. Τόσο ο Μάρκος όσο και η Μαργαρίτα αναρωτήθηκαν τι θα συμβεί στα 6/6, πριν συνειδητοποιήσουν ότι αυτό δεν έπρεπε να επιτρέψουν να συμβεί. Έχουν χρόνο ως τα 6/6; Ή όποιος κρύβεται πίσω από αυτά τα ανεξήγητα γεγονότα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επισπεύσει τις διαδικασίες;

 • cover

  Οι ήρωες των διηγημάτων μου είναι άνθρωποι σε μεγάλο βαθμό εσωτερικά αποσταθεροποιημένοι λόγω των ματαιώσεων και της μοναξιάς. Προσπαθούν να προσεγγίσουν τον Άλλο μέσα από την αποδοχή των δικών τους σφαλμάτων αλλά και την επίγνωση της τυχαιότητας στη ζωή. Μέσα από τον αυτοσαρκασμό και την αυτοαναίρεση προσπαθούν να επιβιώσουν, αφήνοντας ενίοτε μικρές διόδους επικοινωνίας τόσο με τον άλλο εαυτό τους όσο και με τον άλλο άνθρωπο. Το πεδίο συνάντησής τους είναι άλλοτε η γλώσσα και άλλοτε οι μνήμες. Και τα δύο είτε συνεισφέρουν στην επικοινωνία, είτε οδηγούν στην παρανόηση.

 • cover

  Το βιβλίο περιέχει ένα γλωσσάρι με λέξεις που χρησιμοποιούνται στον τόπο καταγωγής μου (Κάλαμος Λευκάδας), ορισμένες γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για το μέρος, όπως και λίγες λαογραφικές πληροφορίες.

 • cover

  Ο τιγροκέφαλος Λεωνίδας προσπαθεί να μάθει ζωγραφική γιατί μόνο αν εφαρμοστεί ένας καλός πίνακας στην είσοδο ενός ιερού ναού θα ανοίξει η πόρτα του και θα βγει από κει μέσα η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου, η Πολυξένη. Η οποία όχι μόνο θα πάρει για άντρα της όποιον την ελευθερώσει, αλλά θα του χαρίσει και αθανασία. Όμως την Πολυξένη την θέλει και ο Γιάννης, ο μοχθηρός αδερφός του Λεωνίδα (κι όχι μόνο αυτός). Ποιος θα καταφέρει να ελευθερώσει πρώτος την Πολυξένη; Μήπως η ζωγραφική δεν είναι αρκετή;

 • cover

  Η Ζήνα Κάνθερ γεννήθηκε στην Ταλα της Πάφου. Γυναίκα δυναμική, κυριευμένη από πόθο για ελευθερία, πάλεψε ενάντια σε κάθε σύμβαση. Πίστευε ότι ο θάνατος καταδικάζει την επίγεια ύπαρξη, γι’ αυτό και έζησε με μεγάλη ένταση. Ο τρόπος ζωης της για την εποχή και τα δεδομένα της Κύπρου κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, την κατατάσσει σύμβολο του φεμινισμού που αγωνίστηκε ως χειραφετημένη γυναίκα για να αποχτήσει το δικαίωμα μιας καλύτερης ζωης. Αλλά και η στενή συνεργασία της με τον αρχηγό της οργάνωσης Διγενή, φανέρωσε τον δυναμισμό που την διακατείχε. Το όνειρο της από μικρή να καταξιωθεί στην Κυπριακή κοινωνία ως άνθρωπος της προσφοράς, το πέτυχε ανά το πανελλήνιο ως μεγάλη ευεργέτης. Κατάφερε να αναρρηχιθεί τα σκαλοπάτια της επιτυχίας και να γίνει μια από τις πλουσιότερες γυναίκες. Της αποδόθηκε ο τίτλος της πριγκίπισσας και εν ζωή τιμήθηκε δεόντως για τη μεγάλη προσφορά της. Θυσίασε απίστευτα ποσά χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς και για έργα κοινής ωφέλειες, που άλλος ανά τους αιώνες σε τόσο μεγάλο βαθμό, δεν έκαμε. Στη κοινότητα της Χλώρακας που για ιδιαίτερους λόγους έτρεφε μεγάλη αγάπη, έδωσε τα περισσότερα. Μετέτρεψε σε δρόμους τα άλλοτε μονοπάτια, διάνοιξε καινούργιο οδικό δίχτυο και μετέτρεψε το μικρό ασήμαντο χωριό σε μοντέρνα κοινότητα. Έκτισε την πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου έργο τέχνης που κοσμεί το παραλιακό μέτωπο στην άκρη της θάλασσας, και βοήθησε στην ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού που χάλασε στο σεισμό το ’53. Αγόρασε μεγάλες εκτάσεις γης που τις δώρισε στην κοινότητα, έδωσε υποτροφίες σε άπορους μαθητές, και βοήθησε φτωχές οικογένειες.

 • cover

  Η Σκέψη των αρχαϊκών χρόνων, η οποία εκφράζεται με τον Προσωκρατικό Λόγο, στοχάζεται το Εν-Παν, με μυθολογικές ενοράσεις, διαισθήσεις και λογικές κατηγορίες. Ο Προσωκρατικός Λόγος αποτελεί φιλία για τη σοφία του Εν-Όλου που το φανερώνει στη γλώσσα.

 • cover

  Οι μικρές, παραμυθοφανείς ιστορίες, είναι η χιουμοριστική πλευρά της κοινωνίας, που αποτυπώνει η πένα της ελαφρότητας, με σκοπό να χαρίσουν αβίαστο γέλιο, στους αναγνώστες

 • cover

  Όταν τα όνειρα γίνονται λέξεις, δημιουργούν ιστορίες..... Οι "Μικρές Ιστορίες" είναι μία συλλογή δώδεκα διηγημάτων. Ο αναγνώστης με αυτά θα χαμογελάσει,θα συγκινηθεί, θα ελπίσει και τέλος θα περάσει ευχάριστα η ώρα του.

 • cover
 • cover

  Ερωτήσεις και απαντήσεις σε 13 κεφάλαια της παθολογικής νοσηλευτικής ειδικότητας.

 • cover

  Μια εκδρομή... κι όμως, δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η αλήθεια ήταν μία και... καραδοκούσε εκεί, αιώνια ανέμενε την καλοδεχούμενη άφιξη τους. Ποιος καιροφυλαχτούσε κάτω από την διάφανη επιφάνεια του υδάτινου εκείνου κόσμου; Μα, ποια άραγε θα ήτανε η έκβαση αυτού του ταξιδιού;

 • cover

  Παραλειπόμενα Α-Β, Έσδρας Α-Β, Νεεμίας, Τωβίτ, Ιουδίθ, Εσθήρ, Μακκαβαίων Α έως και Γ. Ψαλμοί

 • cover

  Δύο πριγκιπικά παραμύθια με τους τίτλους "Όταν χάθηκαν οι πρίγκιπες" και "Η Γέφυρα" που έχουν ως βασικό τους θέμα τους βασιλικούς γάμους και θα σας κάνουν να χαμογελάσετε...

 • cover

  Στο βιβλίο αυτό , που έχει τη μορφή μυθιστορήματος , κάποιο φανταστικό πρόσωπο που υποτίθεται πως έζησε κατά την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των διαδόχων του , διηγείται όλα όσα γνωρίζει για τις δολοπλοκίες της εποχής εκείνης αλλά και για τα εγκλήματα που έγιναν με σκοπό την ανάρρηση στη βασιλική εξουσία ή τη διατήρησή της . Και τα εγκλήματα αυτά αποδεικνύεται ότι , όχι μόνον ήταν πολλά , αλλά και κάποια από αυτά ήταν ιδιαιτέρως ειδεχθή . Αυτό βέβαια δε γίνεται με σκοπό να πληγεί το κύρος των Ελλήνων Μακεδόνων της εποχής εκείνης , αλλά για να παρουσιαστεί και η μάλλον άγνωστη αυτή πλευρά τους .

 • cover

  Ο δεκαεξάχρονος που φεύγει με τον τουβρά στον ώμο περιπλανιέται με ανάκατα συναισθήματα στο σακούλι της μνήμης του και γυρίζει πολλές γενιές πίσω... Το μυθιστόρημα "το πολυκαιρισμένο σεντόνι" είναι κεντημένο με πολλούς ήρωες, πλοκή, εκπλήξεις... Μέσα απ' αυτό ξεδιπλώνονται τα πάθη, η νοοτροπία, τα ήθη και έθιμα των Καρπάθιων και ο αναγνώστης ξεναγείται έντεχνα στο Μεγάλο Σπίτι, στο κληρονομικό έθιμο,στο χοροστάσι, στη χαραγή, και πολλά άλλα...

 • cover

  Τι δουλειά έχει ένας τεράστιος τεμπέλης σκίουρος με τεράστια κοφτερά δόντια, ένας πολύ μικρούλης κακομαθημένος ελέφαντας που πάντα ήθελε να διατάζει, το ψηλότερο μυρμήγκι αλαζόνας του κόσμου που θεωρούσε τον εαυτό του ανώτερο από όλους ,μια κοντή άπληστη καμηλοπάρδαλη που όσα και να την έδινες πάντα ζητούσε περισσότερα και ένα μικρό άγριο κατσικάκι στο σπίτι του καλού λύκου; Πως θα τους αντιμετωπίσει η Κοκκινοκαπελού; Το μικρό κοριτσάκι σκέφτεται, παρατηρεί, δεν ξεγελιέται, έχει γνώσεις είναι θαρραλέα όσο χρειάζεται, βοηθάει τους φίλους της, είναι υπάκουη στη μαμά της. Είναι πονηρή στο να μπορεί να υποπτευθεί κάποιον κίνδυνο και να τον αποφύγει και όχι εις βάρος των άλλων. Την έλεγαν Κοκκινοκαπελού επειδή φορούσε συνέχεια ένα κόκκινο καπέλο.

 • cover

  ISBN: 978-618-82311-3-9

  ΑΘΗΝΑ: 2015

  Σε μία όμορφη και γαλήνια, πόλη, γεννήθηκε η Ειρηνούλα ,ταυτόχρονα, σε μια άσχημη χώρα, όπου επικρατούσε, η κακία και η μαυρίλα, γεννήθηκε ο Πολέμιος, ο οποίος συνέχισε, το έργο, της καταστροφής του πατέρα του, με τον πόλεμο, έφτασε και στην χώρα της Ειρηνούλας ,καταστρέφοντας την πόλη, και σκοτώνοντας τους γονείς της Ειρηνούλας… στο τέλος στο μυαλό του Πολέμιου ,θα παλεύουν, τα δυο συναισθήματα το καλό και το κακό, τι θα επικρατήσει άραγε;

 • cover
 • cover

  Η Σκέψη στους κλασικούς ελληνικούς χρόνους, ο αρχαιοελληνικός Λόγος (ως γλώσσα και νόηση), στοχάζεται την ένθεη φύση και τα όντα, το είναι ή και το γίγνεσθαί τους, αποτελεί φιλία για τη σοφία, έρωτα για το υπεραισθητό, ομολογία με την ιδέα. Ο Λόγος φωτίζει το είναι και το είναι του όντος, αγνοεί όμως το ομόλογο σκοτάδι “του”, το μη είναι, τον ίσκιο του όντος.

 • cover

  Η γυναίκα ενός κακού βασιλιά, γεννάει αγόρι, πράγμα που κάνει έξω φρενών τον άντρα της, διότι πάντα ήθελε ένα κορίτσι, και το φυλακίζει στο Χρόνο όπου το ανατρέφει μια μυστηριώδης γυναίκα. Το αγόρι εκείνο γίνεται δεκαεφτά χρονών και ερωτεύεται την πανέμορφη νεράιδα Φεοκίστη, αλλά πέφτει σε ερωτική απογοήτευση. Δεν το βάζει όμως κάτω. Θα περάσει από πολλές, τρελές περιπέτειες για να βρει αυτή την νεράιδα: Θα παλέψει με θηρία του Χρόνου, θα μπει στον ανάποδο πύργο όπου θα ραπάρει με έναν χρυσό κόκορα και θα αντιμετωπίσει πολλές άλλες δυσκολίες… Θα καταφέρει να βρει την αγαπημένη του νεράιδα, ή θα βρει μια πολύ καλή φίλη; Ή θα τα χάσει όλα;

 • cover

  Το μόνο που μου μένει να κάνω εγώ είναι να γράψω και την δική μου απολογία, να την έχω έτοιμη πριν παραδοθώ στις Ελληνικές Αρχές στην πρεσβεία του Μπουένος Άιρες. Όσο ποιο γρήγορα γίνεται μάλιστα, πριν καταλάβουν ότι δεν έχω πλέον την αποκλειστική πρόσβαση στο αρχείο του Λαφανουί. Έτσι ίσως μπορέσω να διαπραγματευτώ την απαλλαγή του Φωτεινού από τις κατηγορίες που του φόρτωσαν, την απαλλαγή σου Πόλυ από αυτές που θα σου φορτώσουν και πριν πεθάνει από την δίψα εκείνο το κορίτσι, κλεισμένη τόσες μέρες σε εκείνο το κρυφό δωμάτιο στη Κέρκυρα. Μόνο θα ήθελα να ξέρεις Πόλυ, πόσο λυπάμαι για την τροπή που πήραν τα πράγματα με τον Φαίδωνα. Κάτι τέτοιο δεν το περιμέναμε πέρσι, πριν από την εξαφάνισή μου από την Αθήνα, όταν σχεδιάζαμε μαζί τις κινήσεις μας στην τελευταία μας συνάντηση.» Ακριβώς εκείνη τη στιγμή η Ρομφαία ξαναζωντάνεψε την ιστοσελίδα της Διεθνούς Ένωσης Ιστορικών Τέχνης, στέλνοντας το ένα γράμμα να ακολουθεί με μεγάλη καθυστέρηση το προηγούμενο, για να σχηματιστούν στο τέλος οι παρακάτω λέξεις: Υπάρχει κανείς εκεί έξω να με ακούει; Ένα σύγχρονο πολιτικό θρίλερ σε αφήγηση δεύτερου πρσώπου πάνω στον φόβο. Τον φόβο που πουλάει η προληπτική ιατρική.

  Για τα σχόλιά σας (ή για να ακούσετε τις μουσικές στο κείμενο): http://to-f-tou-fovou.blogspot.gr/

 • cover

  Το βιβλίο αυτό αναφέρεται για ένα παιδί που δέχεται μπούλινκ καθημερινά, εξιστορεί της περιπέτειές του κ.α

 • cover

  Ένα ρομαντικό παραμύθι αφιερωμένο στην κινητήρια δύναμη της αγάπης. Η αγάπη ανακατεύει τη φωτιά με το νερό, παραμερίζει τη μοναξιά, το φόβο, το θάνατο και τελικά δημιουργεί τη ζωή. Το παραμύθι έχει γραφτεί με σκοπό να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε μια φαντασιακή διάσταση της δημιουργίας του κόσμου η οποία βρίσκεται πέρα από θρησκευτικές δοξασίες και επιστημονικές ερμηνείες.

 • cover

  Για το συγκεκριμένο θέμα με το οποίο ασχολείται το εν λόγω βιβλίο υπάρχουν αρκετές και διαφορετικές εκδοχές, μία απ' αυτές και με μία χιουμοριστική διάθεση αναφέρεται μία ακόμα εκδοχή η οποία δίνει μία άλλη διάσταση στο ζητούμενο.

 • cover

  Η ιστορία ενός φτωχού κοριτσιού που είχε πάθος με το βιολί αλλά δε μπορούσε να το αγοράσει μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ένας μυστήριος άντρας και άλλαξε τα πάντα.

 • cover

  Συλλογή Ποιημάτων & Λόγου

 • cover

  Ιστορίες γεμάτες δύναμη, προσπάθεια, ελπίδα και υπομονή, ιστορίες που υποσυνείδητα μας βοηθούν να διώξουμε τα σκοτάδια, τα μέσα μας και τα έξω από μας.

 • cover

  Η Αρσινόη ήταν η μικρή κόρη του Πτολεμαίου Α΄ της Αιγύπτου ( που υπήρξε παιδικός φίλος και στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ) η οποία στάλθηκε από τον πατέρα της στη Θράκη για να γίνει γυναίκα του γέρου βασιλιά Λυσίμαχου ( που είχε υπάρξει κι αυτός στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ) .Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται με μυθιστορηματικό τρόπο τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή της κατά την παραμονή της στο βασίλειο της Θράκης , για τα οποία όμως ηθική αυτουργός ήταν η ίδια .

 • cover

  Η σημασία που έχουν να ρωτάμε, να αναρωτιώμαστε σε κάθε ηλικία. Χρήσιμο για γονείς, προοδευτικούς εκπαιδευτικούς, κάθε άνθρωπο που θέλει να μείνει νέος πνευματικά.

 • cover

  Στην κρίση του κόλπου των χοίρων, Κούβα 1960-1963, Η ιστορική φράση του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Νικήτα Χρουτσώφ, ενώπιον της γενικής συνελεύσεως των Ηνωμένων Εθνών, τον Σεπτέμβριο του 1960 (εποχή ψυχρού πολέμου), όταν εντός της συνελεύσεως λογομάχησε σε υψηλούς τόνους με τον πρόεδρο τον ΗΠΑ Ντουάϊτ Αινζεχάουερ, λόγω της καταρρίψεως του κατασκοπευτικού αεροσκάφους U-2 των ΗΠΑ που ιπτατο άνωθεν της Ρωσίας. «Τα Ελληνικά τελωνεία του διαστήματος περιπολούν γύρω από την Γη μέχρι να έρθει η κατάλληλη ώρα;» Άραγε τι να εννοούσε;…

 • cover

  Ενώ ο καιρός μοιάζει να τρέχει όλο και πιο γρήγορα, για την Υβόννη οι ίδιες απίθανες καταστάσεις εξακολουθούν να διαιωνίζονται, χρόνο με το χρόνο: Απόλυτη κοινωνική απομόνωση. Επαγγελματικός αποκλεισμός κι επακόλουθη ένδεια. Αλλόκοτα εχθρικό οικογενειακό περιβάλλον. Κι όλα αυτά, ενώ ακόμη την καταδιώκουν φρικτά οράματα και εφιάλτες. Μη βρίσκοντας καμία ελπίδα στο μέλλον, η Υβόννη αποφασίζει να επιστρέψει στο παρελθόν: Καταφεύγει σε ξεχασμένες ψυχικές τεχνικές, οι οποίες της δίνουν τη δύναμη που χρειάζεται για να συνειδητοποιήσει τη Μία και Μόνη Αλήθεια: Οι χειρότεροι εχθροί βρίσκονται μέσα μας· αλλά κάποιος τους βάζει εκεί...

 • cover

  Έννοιες δοσμένες, σε τετράστιχα..

 • cover

  Αχ’ τα’ όμορφα ονείρατα ελάχιστα κρατούνε και τη ζωή σου σαν ξυπνάς, ποιο δύσκολη τη κάνουν! Τεντώθηκε αφήνοντας, ένα μακρόσυρτο χασμουρητό όταν κάτι ασυνήθιστο, σε παρακείμενο μικρό βράχο, τράβηξε τη προσοχή του. Ανασηκώθηκε και τράβηξε κατά εκεί όπου, ένα στρογγυλόδιπλωμένο πάνω, στη πλατερή κορφή του καμουτσίκι τον έκανε ν’ αναρωτηθεί... Περίεργο, χθες που μάζευα ξερόκλαδα πως και δε το πήρε το μάτι μου?

 • cover

  Στο τρίτο βιβλίο της σειράς Γκιλαρόμα, Το Βασίλειο Ενός Αγγέλου, ο Βασιλιάς Αγαθός κρυμμένος πίσω από την Μάσκα του Τσακαλιού, του Άρχοντα των Νεκρών, κι έχοντας πλέον το όνομα Στορμ, ο Κεραυνοφόρος, επιστρέφει στον Κόσμο του Δεύτερου Άκρου. Ο τελικός του στόχος είναι η επανάκτηση της Σελέστιας και του θρόνου του, πράγμα διόλου εύκολο, αφού ο Λεονάρδος ο Γενναίος έχει απλώσει την κυριαρχία του ακόμη και στο Νότο. Το βασίλειο της Αλκυόνης και η Πριγκίπισσα Ροδία είναι ό,τι επιθυμεί περισσότερο ο άπληστος ηγεμόνας. Οι μαντικές της ικανότητες τού είναι πολύτιμες κι έτσι έχει αναθέσει σ' έναν αδίστακτο μισθοφόρο την αποστολή της απαγωγής της. Όταν όμως εκείνη δολοφονείται, τα πάντα ανατρέπονται. Ο Βασιλιάς Αγαθός πρέπει να δώσει μάχη με τον χρόνο για να σταματήσει τις καταστροφικές εξελίξεις, να συμμαχήσει με τον άνθρωπο που τον πρόδωσε και να καταστρώσει μαζί του ένα πανούργο σχέδιο, που θα έχει σαν αποτέλεσμα το οριστικό τέλος του Λεονάρδου και την βαριά τιμωρία του. ( Το βιβλίο είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 14 ετών )

 • cover

  Η Βιολέτα ήταν ευτυχισμένη. Είχε μια ωραία, εξασφαλισμένη ζωή, μια καλή δουλειά, ένα δικό της σπίτι και καλούς φίλους. Η Βιολέτα ήταν ευτυχισμένη. Κάθε μέρα το επαναλάμβανε στον εαυτό της. Και μια μέρα η Βιολέτα έσπασε. Έσπασε και θα έκοβε όποιον θα προσπαθούσε να μπει εμπόδιο στην πραγματική ευτυχία της. Γιατί, η πραγματική επανάσταση, είναι η μεγάλη και η ανιδιοτελής αγάπη.

 • cover

  Ο Επταετής Πόλεμος θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος της ιστορίας και διεξήχθη μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Ινδία και Καραϊβική. Το βιβλίο αυτό του Daniel Marston, που σας δίνω μεταφρασμένο στα ελληνικά, είναι το πρώτο που αναφέρεται στη στρατηγική και τις διάφορες τακτικές μάχης των αντιπάλων. Η αφήγηση του Daniel Marston συνοδεύεται από προσωπικά ημερολόγια, αναμνήσεις και επίσημες αναφορές μερικών από τους πρωταγωνιστές του πολέμου.

 • cover

  Σ΄ αυτή την πρώτη απόπειρα να δημοοσιεύσω κάποια από όσα έχω γράψει κατά περιόδους της ζωης μου,θα δείτε τον κόσμο μέσα απο τα μάτια μου. Θα περάσουμε μαζί φάσεις απογοήτευσης,μοναξιάς,απόλυτης ευτυχίας ή αδράνειας. Θα σας μιλήσω για τύπους ανθρώπων που εχω συναντήσει. Για εμπειρίες και σκέψεις μου. Ελπίζω κάπου σ αυτή την διαδρομή να ταυτιστείτε μαζί μου και να νιώσετε οτι κάποιος κάπου εκεί έξω νιώθει ακριβώς οπως εσείς. Εύχομαι να απολαύσετε το όμορφο ταξίδι που λέγεται ζωη φίλοι μου.

 • cover

  Γίνεται μια ανθρώπινη προσπάθεια ανάλυσης της Αποκάλυψης και των Πατέρων της Εκκλησίας σχετικά με την χρονική εμφάνιση των γεγονότων.

 • cover

  Οι ιστορίες τεσσάρων γυναικών, μία για κάθε εποχή, οι δυσκολίες και ο διαφορετικός τρόπος που η κάθε μια τους γνωρίζει για να τις αντιμετωπίζει, με ένα ιδιαίτερο κοινό χαρακτηριστικό- μία καλή φίλη, θησαυρό.

 • cover

  Ξεκίνησα να ζωγραφίζω από μικρή ηλικία. Ο πατέρας μου ήθελε να γίνω οδοντίατρος, επειδή εκείνος ήταν οδοντοτεχνίτης. Η μητέρα μου ήθελε να γίνω κομμώτρια, επειδή η τέχνη είχε χρήμα. Εγώ...δεν ήξερα τι ήθελα να γίνω και τώρα που ξέρω είναι αργά... Όμως μου άρεσε και μου αρέσει να ζωγραφίζω. Αγόρασα βιβλία που δίδασκαν την ανάμειξη χρωμάτων και τη φωτοσκίαση και πειραματίστηκα. Γενικά, απ' ότι ίσως καταλάβατε, είμαι αυτοδίδακτη και μου αρέσει...

 • cover

  Το «39», έχει ως εκκίνηση το βιβλίο του Τζων Μπάχαν «39 σκαλοπάτια» και φυσικά στο πίσω μέρος της ανάγνωσης λειτουργεί πάντα το δημιούργημα της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας του Αλφρεντ Χίστκοκ. Δεν είναι όμως ένα καθαυτό μυθιστόρημα, περισσότερο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν μια "συνομιλία" ενός κειμένου με το πρωτότυπο κείμενο, είτε με άμεσο τρόπο είτε με έμμεσο, χρησιμοποιώντας πλάγιες αναφορές στο πρωτότυπο περιεχόμενο.

 • cover

  Ένα διήγημα για τον τρόπο που χρωματίζουμε με ψέμματα τη ζωή μας μπας και βρούμε το πάθος να τη ζήσουμε.

  Βραβεύτηκε στην 1η θέση του διαγωνισμού "Ψηφιακό Ιδεοδρόμιο 2015".

 • cover

  Η Σκέψη στους ελληνιστικούς χρόνους αποτελεί επανάληψη και ανανέωση της κλασικής ελληνικής σκέψης. Με τους Σκεπτικούς ο Λόγος αυτοεξετάζεται κριτικά, οι Στωϊκοί και οι Επικούρειοι αποζητούν να θε- μελιώσουν την Σκέψη στην αυτοσυνείδηση. Ο Πλωτίνος με επιρροές από τη χριστιανική θεολογία εγκαθιδρύει το νεοπλατωνισμό.

 • cover

  Για πρώτη φορά στη ζωή της, η Υβόννη αισθάνεται δυνατή και ολοκληρωμένη. Ξεκλειδώνει τις κρυφές ψυχικές της δυνάμεις, ανακαλύπτει ποιός είναι ο Σκοπός της πάνω στη γη και αρχίζει να τον εκπληρώνει με τον πιο απίστευτο τρόπο. Ωστόσο, μέρα με τη μέρα ανακαλύπτει ότι οι εχθροί της είναι είναι πολύ ισχυρότεροι απ' όσο φανταζόταν μέχρι τώρα: Βιώνει αλλόκοτους συντονισμούς ανθρώπων και γεγονότων εναντίον της. Η κακοδαιμονία που την κυνηγά, ξεπερνά πλέον κάθε λογικό όριο. Γνωστοί, φίλοι και οικογένεια στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον της, χωρίς εμφανή αιτία. Ο εναντίον της ηχητικός πόλεμος εντείνεται στο έπακρο, οδηγώντας την τελικά σε νευρική κατάρρευση. Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζει έντονες πνευματικές, συναισθηματικές και ψυχικές διαταραχές. Όμως, σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν γίνει, τίποτα δεν σταματά το Σκοπό...

 • cover

  Αφήνοντας πίσω το δυσοίωνο παρελθόν, η Υβόννη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Παράλληλα, νιώθει την ανάγκη να κατανοήσει τη φύση του πνεύματος και τις κοσμικές συμπαντικές αλήθειες. Απευθύνεται σε διάφορους δασκάλους εσωτερισμού μα γρήγορα αμφισβητεί τα δόγματα αλλά και τις προθέσεις τους. Αρχίζει να αυτοδιδάσκεται και να εξελίσσεται πνευματικά. Γρήγορα αναπτύσσει τις ψυχικές της δυνάμεις και βιώνει αστρικές εμπειρίες. Διαισθάνεται ότι έχει έλθει στη γη για έναν ιδιαίτερο σκοπό. Ωστόσο, εξακολουθεί να νιώθει μόνη, ανασφαλής και ανικανοποίητη: Έχει πλέον μόνιμη δουλειά αλλά οι προοπτικές είναι ανύπαρκτες. Έχει αποκτήσει πολυάριθμες παρέες μα πρόκειται κυρίως για άτομα προβληματικά και διφορούμενα. Κάθε προσπάθεια για σύναψη ερωτικής σχέσης καταλήγει σε παταγώδη αποτυχία. Επίσης, διαπιστώνει ότι οι ψυχικές της ικανότητες καταπνίγονται συστηματικά από ορατούς και αόρατους παράγοντες: Οι μεταφυσικές της εμπειρίες συχνά ανακόπτονται από παράξενες παρεμβολές. Ενοχλείται από υπερβολική ηχορύπανση γύρω από το σπίτι της, μέρα και νύχτα αντιμετωπίζει έναν ηχητικό πόλεμο. Προκλητικές κακοτυχίες καταστρέφουν κάθε ξέγνοιαστη στιγμή. Παρατηρεί παράξενα επεισόδια, ιδιαίτερα ταπεινωτικά για την ίδια “θέατρα δρόμου”, με πρωταγωνιστές τα πιο έμπιστα σε αυτήν άτομα. Σταδιακά οδηγείται σε τρομερές συνειδητοποιήσεις σχετικά με τη μυστική διάρθρωση της ανθρώπινης κοινωνίας. Παρόλα αυτά, δεν διστάζει να μιλάει για τις ανακαλύψεις και τις εμπειρίες της σε όποιον δείχνει ενδιαφέρον να ακούσει, αν και κατά βάθος γνωρίζει ότι αυτό είναι λάθος. Άλλωστε, είναι αδύνατο να φανταστεί τις συνέπειες...

 • cover

  Ξεκίνησα να ζωγραφίζω από μικρή ηλικία. Ο πατέρας μου ήθελε να γίνω οδοντίατρος, επειδή εκείνος ήταν οδοντοτεχνίτης. Η μητέρα μου ήθελε να γίνω κομμώτρια, επειδή η τέχνη είχε χρήμα. Εγώ...δεν ήξερα τι ήθελα να γίνω και τώρα που ξέρω είναι αργά... Όμως μου άρεσε και μου αρέσει να ζωγραφίζω. Αγόρασα βιβλία που δίδασκαν την ανάμειξη χρωμάτων και τη φωτοσκίαση και πειραματίστηκα. Γενικά, απ' ότι ίσως καταλάβατε, είμαι αυτοδίδακτη και μου αρέσει...

 • cover

  Δεν είμαι τίποτα παραπάνω από εσένα που με διαβάζεις. Μπορεί να ακολούθησα ανώτερες σπουδές και να ολοκλήρωσα μια σταδιοδρομία σε εφάμιλλη με αυτές εργασία αλλά το μόνο που κατάφερα με τη συνταξιοδότησή μου είναι ένα και μοναδικό: Αποτελώ ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πολυσυλλεκτικότητας του ανθρώπινου πνεύματος που πασχίζει να δώσει αλλά και να πάρει τη χαρά, την λύπη μέσα από τις ανθρώπινες αδυναμίες για να καταφέρει να συμπορευτεί μαζί τους. Ετών 63 σήμερα γεννηθείς στις 22-08-1953. Τα πάντα έχουν το χρόνο τους και τον τρόπο τους σε αυτή τη ζωή Πολλές φορές η πραγματικότητα εξάπτει την φαντασία. Η δεύτερη χωρίς να υστερεί σε σχέση με την πρώτη αφήνει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή για να ερμηνευτεί από τον αναγνώστη. Ο Πέτρος είναι ένας συγγραφέας με ομιχλώδες παρελθόν. Ζει και λειτουργεί ως σκιά του κοινωνικού συνόλου. Μια αναπάντεχη συνάντηση και ένα απλό συγνώμη ανατρέπει τη ζωή του και γίνεται πρωταγωνιστής στη αναμόχλευση του παρελθόντος του για να βρει την εξιλέωση.

 • cover

  Από την πρώτη στιγμή που τον είδε, είχε έντονα την αίσθηση πως τον γνώριζε πολύ καλά. Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Ήταν γνωστός της, πολύ γνωστός της, αλλά από πού; Από πότε; Ήταν ένα μυστήριο που έπρεπε να λύσει. Το μυστικό που ανακάλυψε, ήταν κάτι που ξεπερνούσε τη φαντασία της!

 • cover

  Τι συμβαίνει όταν το πάθος γίνεται απωθημένο; Οι δύο εραστές βρήκαν τον τρόπο να το αντιμετωπίσουν, αλλά φυσικά αυτό δε σήμαινε ότι έκαναν την καλύτερη επιλογή!

 • cover

  Ποιητική συλλογή

 • cover

  Εργαστήριο Σκέψης - Αθήνα 2015 Το δομικό πρότυπο της ιστορίας, κατά την ελληνική αρχαιότητα, από τον Πλάτωνα έως τους Στωικούς, υπήρξε κυκλικό. Με το πρότυπο αυτό χαρακτηρίζεται η ιστορική συνέχεια, η περιοδικότητα της ιστορίας. Με τον Αυγουστίνο, η μεσαιωνική σκέψη εξέφρασε την ιουδαιο-χριστιανική αντίληψη της ιστορίας. Το δομικό πρότυπο αυτής της αντίληψης ήταν ευθύγραμμο, που μπορεί να παρασταθεί με μια γραμμή τεθλασμένη και το οποίο εκφράζει την ιστορική ασυνέχεια. Ο Hegel επιχείρησε να συνθέσει τα δύο αντιφατικά πρότυπα, τα οποία εκπροσωπούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις για την ιστορία, με ένα δομικό πρότυπο που μπορεί να χαρακτηριστεί ελικοειδές. Η ανοιχτή σκέψη, η σκέψη του ανοιχτού χωροχρόνου, μπορεί να κατοπτρισθεί με ένα δομικό πρότυπο σπειροειδές.

 • cover

  Εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικά είδη, έκρηξη, είδη έκρηξης, υπολογισμοί παραμέτρων έκρηξης, επίδραση παραμέτρων έκρηξης στον άνθρωπο και στις δομές, χρωματισμοί πυρομαχικών, μεταφορές εκρηκτικών.

 • cover

  ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΜΟΥ: Είναι ένα μοντέρνο παραμύθι του οποίου το θέμα εξελίσσεται μέσα στην αίθουσα των εικαστικών. Η δασκάλα των καλλιτεχνικών τις βγάζει από τον σκουπιδοτενεκέ, τις παίρνει αγκαλιά και ...αρχίζει έτσι μία ευχάριστη ιστορία μέσω της τέχνης και της ανακύκλωσης του χαρτιού. Οι χρησιμοποιημένες φωτοτυπίες είναι ένα εύχρηστο και φτηνό υλικό με το οποίο τα παιδιά, αφού το μετατρέψουν σε χαρτοπολτό, θα δημιουργήσουν έργα τέχνης. Θα μάθουν μία τεχνική της γλυπτικής και όλοι μαζί στην τάξη βοηθώντας ο ένας τον άλλον θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους γλυπτικά έργα. Παράλληλα θα μάθουν για την ανακύκλωση του χαρτιού και πως με τον τρόπο αυτό θα σώσουν ένα δένδρο.

 • cover

  Ένας μισθοφόρος ακολουθεί το δρόμο της εκδίκησης, ένας μοναχός αναζητεί την ελευθερία του και μία νεαρή κοπέλα πασχίζει να επιστρέψει στο σπίτι της. Η μοίρα διασταυρώνει τα μονοπάτια τους και τους οδηγεί στη Σουρουάν, τη χώρα της Ανατολής. Εκεί ο αγώνας για λύτρωση μετατρέπεται σε μία ανελέητη μάχη για την προστασία όλου του κόσμου. Τι είναι αυτό που τους απειλεί;

 • cover

  Το βιβλίο αυτό ερευνά την αρχή των πυρηνικών δοκιμών κατά χρονολογική σειρά, με ορθότητα στα στοιχειά, δεν ασκεί κριτική. 1945 – 2016 Όλα τα ιστορικά στοιχεία συγκεντρωμένα σε ένα εγχειρίδιο, από αξιόπιστες πηγές. Μια έρευνα που άρχισε το 2000 και κράτησε πάνω από 15 χρόνια δουλειάς.

 • cover

  Αγαπητέ αναγνώστη αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο παρακαλώ όπως αποστείλετε στο olgaUKR-66@hotmail.gr ένα σύντομο σχόλιο Ευχαριστώ

 • cover

  Το δοκίμιο αυτό ξενικά απο την παραδοχή, οτι η κρίση που βιώνουμε δέν είναι οικονομική, αλλά ιδεολογικοπολιτική, καθώς οι κυρίαρχες θεωρίες της αριστεράς και της δεξίας έχουν προ πολλού καταρρεύσει, πράγμα αναμενόμενο λόγω της σαθρής βάσης επί της οποίας στηρίχθηκαν. Αυτό το ξέρουμε όλοι, έστω κι αν ακόμη κάποιοι τις επικαλούνται. Είναι, γιατί δεν έχουν, με τί να τις αντικαταστήσουν.

  Προτείνει την αντικατάσταση αυτών των ιδελογιών με μια άλλη φιλοσοφία για τη ζωή, τον άνθρωπο και την πολιτεία προερχόμενη απο το σκληρό πυρήνα, το κέντρο, απο το οποίο εκπορεύεται ολόκληρος ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός, μέρος του οποίου αποτελεί η πολιτική σκέψη και πράξη. Αυτός ο σκληρός πυρήνας συμπυκνώνεται στις λέξεις: Λόγος (λογική με τη γλωσσική της επένδυση), Ελευθερία, Αξία του ανθρώπου. Η πρόταση είναι να δημιουργηθεί ένα άλλο πολιτικό σύστημα πραγματικά ορθολογικό, αληθινά φιλελεύθερο, γνήσια δημοκρατικό και ανθρωποκεντρικό, που θα επαναφέρει την ξεστρατισμένη πολιτεία στο σκοπό της γένεσης και της ύπαρξής της, που είναι κατά τον Αριστοτέλη το “ζήν” και το “εύ ζήν” όλων των πολιτών χωρίς ταξικές διακρίσεις. Ακόμη μέλημα μιάς τέτοιας πολιτείας οφείλει να είναι και το “κατ'αρετήν ζήν”, που σημαίνει τη μέριμνα για  την εξύψωση του ανθρώπου σε ένα ανώτερο επίπεδο πνευματικής ζωής.

 • cover
 • cover
 • cover

  Ένας άνθρωπος που εξιστορεί την ζωή του και τον πόνο του σε κάποιον που έκρινε πως είναι ικανός να τον καταλάβει και να τον νιώσει. Και αυτός ο κάποιος, ήταν ένας προβληματισμένος νεαρός γεμάτος ερωτήματα και απορίες. Ένας νεαρός που ζητούσε απαντήσεις προκειμένου να συνεχίσει την ζωή του και να οραματιστεί το μέλλον του μέσα στην κοινωνία.

 • cover

  Φιλιες που χανονται στον χρονο και σου αφηνουν μονο πονο.

 • cover

  Ο κύριος Χ. ξεκινά να γράφει ένα γράμμα στην αρραβωνιαστικιά του, Αναστασία. Τον διακόπτει όμως η απρόσμενη επίσκεψη του αδερφού του, η οποία θα εγείρει αποκαλύψεις που ο ίδιος δεν περίμενε. Ένα σύντομο διήγημα για τον ανεκπλήρωτο έρωτα.

 • cover

  Πρόκειται για δογματικές αλήθειες της Ορθοδόξου ημών Πίστεως, υπόστασις και τρόπος ζωής της Αγίας Τριάδος, ανάπτυξις της Θεότητος του Υιού και λόγου, του Αγίου Πνεύματος. Εκκλησιολογία, κ.α.

 • cover

  Δεν μας ήθελαν…Κανείς δεν μας ήθελε… Ούτε οι άνθρωποι, ούτε η εποχή,ούτε ο χρόνος… Όλοι προσπαθούσαν να μας χωρίσουν…Να κάνουν το Ένα μας,δυο, ένα άνοστο δύο, αδιάφορο… Κι εγώ πάντα του έλεγα «Μας φοβούνται μαζι!! Μας τρέμουν!!». «Το ξέρω,αγάπη μου…Το ξέρω…Ξέχνα τους, στειλ’ τους στο διάολο!! Κανείς δεν ξέρει…Κανείς δεν θα καταλάβει ποτε!! Είμαστε οι δυο μας πριγκίπισσα μου…Εσύ κι εγώ…Μονο»

 • cover

  Μια ιστορία για το πως θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί το μέλλον της ανθρωπότητας!

 • cover

  Μια σύντομη παρουσιάση της Βοστώνης και πώς την βιώσα προσωπικά.

 • cover

  Τα πάντα είναι δύσκολα τον καιρό του πολέμου. Πόσο μάλλον όταν ανακαλύπτονται κρυμμένα μυστικά.

 • cover

  Η ιστορία και η φιλοσοφία της επιστήμης χαρακτηρίζονται τόσο από λόγο όσο και από αντίλογο: στη θέση ότι υπάρχουν διυποκειμενικά και διαχρονικά κριτήρια/αξίες που διέπουν την επιστημονική δραστηριότητα, αντιπαρατίθεται η αντίθετη θέση, η οποία υποστηρίζει, τη συγχρονική, τοπική και υποκειμενική έκφανση αυτών των κριτηρίων. Στην ορθολογικότητα της επιστημονικής σκέψης που δικαιώνει τη συνεχή διεύρυνση της εξηγηματικής ισχύος της επιστήμης, την επιστημονική εξέλιξη δηλαδή, αντιπαρατίθεται το μη ορθολογικό και ενδεχομενικό στοιχείο που υποστηρίζει την ασυνέχεια της επιστημονικής εξέλιξης.

 • cover

  Θεατρικό έργο σε πέντε πράξεις, αισθηματικό (ερωτικό τρίγωνο) και, κυρίως, κοινωνικό και ηθογραφικό. Άρχισα να το γράφω το Νοέμβριο 2014 και το ολοκλήρωσα τον Ιανουάριο του 2015. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται από τον Οκτώβριο του 2012 ως τον Οκτώβριο του 2014, μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, οι επιπτώσεις της οποίας επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή και τη συμπεριφορά των ηρώων. Μέσω των διαλόγων τους και της ανατρεπτικής πλοκής του έργου, αναδεικνύονται φλέγοντα πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά ζητήματα. Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: Η Αμαλία αποφασίζει να πάρει διαζύγιο από το σύζυγό της, επειδή έχει μείνει άνεργος και έχει κουραστεί να τον συντηρεί. Στη συνέχεια, έχοντας στόχο να βρει κάποιον άλλο άντρα, με σταθερή όμως εργασία, και την πεποίθηση πως η δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων είναι μόνιμη, επιδιώκει να κατακτήσει και να παντρευτεί, αν και δεν τον έχει ερωτευτεί, έναν (κακομοίρη) δημόσιο υπάλληλο, που έτυχε να γνωρίσει. Εκείνος υποκύπτει στη γοητεία της και αρραβωνιάζονται. Αλλά τα γεγονότα που ακολουθούν οδηγούν την Αμαλία στη συνειδητοποίηση της πλάνης της. Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.

 • cover

  When her car breaks down in the middle of a snow storm, nurse Jessica Cross finds herself alone with no one to call for help. As the temperature plummets, a bearded man comes to her rescue, taking her with him to his remote cabin in the woods.Will she make a ran for her life or decide to stay with the handsome stranger until the storm is over? Notorious ladiesman Bryan Hunt was never one to shy away from trouble. Geting the beautiful brunette back to safety is what gets him in deep waters again, as fate binds them together until the weather clears.

 • cover

  Περνάει ο χρόνος γρήγορα…Δεν το προλαβαίνεις…Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πραγματικά τον έζησες…Δεν θυμάμαι πολλά από τον τελευταίο χρόνο…Είναι λες και με προσπέρασε χωρίς να μου αφήσει τίποτα… Δεν έγινε τίποτα καινούριο…Τίποτα που να μην έγινε ποτέ ξανά…Αντίθετα, ήταν σαν κάποιος να πάτησε το replay και να έζησα τα προηγούμενα χρόνια σε επανάληψη…

 • cover
 • cover

  Του Νικόλα του έχουν έρθει κάτι αναποδιές, αλλά βαστάει. Ξέρει πως πρέπει να αντέξει και έτσι πάει. Στο ενδιάμεσο μια μικρή φωτιά σιγοκαίει πίσω από την μεγάλη πλαστική οθόνη του υπολογιστή του. Όμως, οι πλαστικές οθόνες οδηγούν σε αληθινά συναισθήματα ή το αντίστροφο; Η ακατανόητη πραγματικότητα οδηγεί σε αληθοφανείς ουτοπίες ή το αντίστροφο;

 • cover

  Η διατριβή που ακολουθεί εκπονήθηκε στο πλαίσιο των ατομικών εργασιών της 20ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Επιμόρφωσης & Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Σκοπός της εργασίας είναι να παρουσιάσει τις θεωρητικές αρχές των οργανωσιακών αλλαγών, με έμφαση στις δημόσιες υπηρεσίες, και να δώσει μια εικόνα σχετικά με το περιεχόμενο των ενεργειών και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να υλοποιηθεί μια διαδικασία μετάβασης σε ένα νέο ενιαίο μοντέλο διοίκησης και οργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Στο 1ο Κεφάλαιο και εισαγωγή της εργασίας γίνεται παρουσίαση βασικών εννοιών και ορισμών της οργανωσιακής δομής, συνείδησης και ταυτότητας. Στο 2ο Κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση των διαθέσιμων ορισμών και των βασικών μοντέλων της οργανωσιακής αντίληψης, της σημασίας της για έναν οργανισμό, των χαρακτηριστικών της και το ρόλο της διοίκησης στη μετάδοση της. Ακόμη αναλύονται οι βασικές θεωρίες αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης. Στο 3ο Κεφάλαιο γίνεται μια πρώτη προσέγγιση στην έννοια της αλλαγής και της σημαντικότητας που παρουσιάζει η σωστή διαχείριση της προκειμένου να επιτυγχάνεται ομαλή μετάβαση και προσαρμογή του κάθε οργανισμού στις νέες συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος στο οποίο αυτός δραστηριοποιείται, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζονται οι φάσεις της διαδικασίας αλλαγής όπως αυτές περιγράφονται στο μοντέλο των Conner και Patterson. Επίσης αναλύονται οι τομείς στους οποίους απαιτούνται να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομαλά η όλη διαδικασία της αλλαγής, ενώ στην συνέχεια επιχειρείται η στοχοποίηση ενεργειών που απαιτούνται συγκεκριμένα για κάθε έναν από αυτούς αναφορικά με το Πυροσβεστικό Σώμα. Στο 4ο Κεφάλαιο παρουσιάζεται η όλη διαδικασία μετάβασης στην νέα οργανωτική δομή και λειτουργία, υπό το πρίσμα ενός συνόλου δραστηριοτήτων, που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους (διεργασία), συνοψίζοντας τα κύρια σημεία που πρέπει να εστιάσει ένας οργανισμός κατά τη διαδικασία αναγνώρισης και εφαρμογής αυτής της αλλαγής. Τέλος στη Συζήτηση – Συμπεράσματα προτείνεται ένα εύχρηστο μοντέλο και η μεθοδολογία της έρευνας που απαιτείται για τη δημιουργία μιας νέας, ισχυρής οργανωσιακής δομής, συνείδησης και ταυτότητας του Πυροσβεστικού Σώματος. Παράλληλα αναπτύσσονται και προτείνονται δράσεις σχετικά με τις συνέπειες της ανομοιογένειας και της επιρροής των μελλοντικών αλλαγών ως προς την οργανωσιακή συνείδηση και ταυτότητα.

 • cover

  Τρία πρόσωπα περιγράφουν στιγμές και γεγονότα από τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Οι δύο από αυτούς ζουν στο 2010, ενώ ο τρίτος στο Μεσαίωνα. Κι όμως, όλοι κάπως σχετίζονται μεταξύ τους.Το μυστικό θα αποκαλυφθεί! Αυτό που θα μείνει είναι μονάχα "έξι τύψεις κι ένας έρωτας"...

 • cover

  Ο αστυνόμος Μαράκης νοιώθει πελαγωμένος. Για πρώτη φορά στην καριέρα του έχει να λύσει έναν τέτοιο γρίφο. Τόσα χρόνια στη δίωξη εγκλήματος δεν είχε τραβήξει τέτοιο ζόρι και τώρα…. Λίγους μήνες πριν από τη σύνταξή του… Τα κομμάτια του πάζλ δεν ταιριάζουν. Ένας κοινός εγκληματίας, με καταδίκη για ναρκωτικά, νεκρός, σκοτωμένος, μαχαιρωμένος, μέσα στο σπίτι ενός συγγραφέα. Και ο συγγραφέας δεν είναι κάποιος τυχαίος. Είναι ο συγγραφέας που μεσουρανεί και μάλιστα είναι ο συγγραφέας που κι’ ο ίδιος θαυμάζει. Ευαγγέλια τα γραφτά του. Ευαγγέλια για μια κοινωνία χωρίς έγκλημα, χωρίς μίση. Για μια κοινωνία αλληλεγγύης, κατανόησης και αγάπης. Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Η πόρτα του διαμερίσματος άνοιξε με κλειδί… αλλά ό μόνος που διαθέτει κλειδί είναι ο ίδιος ο συγγραφέας. Ο βασικός ύποπτος. Ο ένοχος με βάσει όλα τα στοιχεία. Είναι όμως ένοχος; Ίσως ναι αλλά… ίσως και όχι. Αλλά και πάλι… Ίσως όχι… αλλά ίσως και ναι.

 • cover

  Το παρών βιβλίο ασχολείτε αποκλειστικά και μόνο με τον τρόπο που πρέπει να σκεφτόμαστε και δεν δίνει συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε ή τι να μην κάνουμε.

 • cover

  Ποίηση της διπλανής πόρτας

 • cover

  Ένα σημείωμα και μία φωτογραφία ήταν αρκετά για να ξυπνήσουν στον Βασίλη τις αναμνήσεις κάποιου μεγάλου έρωτα που έζησε κάποτε σ' ενα ελληνικό νησί. Η επιστροφή του σ' εκείνο το μαγικό τόπο ήταν αναγκαία ώστε να λύσει το γρίφο της φωτογραφίας και του σημειώματος που έγραφε: Ένα δώρο για σένα...Ανναλένα.

 • cover
 • cover

  Ενώ στον Αναγεννησιακό στοχασμό η φύση είναι η έκφραση της ‘’παγκόσμιας ψυχής’’, στην οποία και οι άνθρωποι συμμετέχουν, στον νεωτερικό στοχασμό, η φύση είναι απρόσωπη αντικειμενική ‘’ύλη’’ που κυβερνάται από νόμους, αιτιωδώς εξηγήσιμους, αλλά εντελώς αποσυνδεδεμένη από την ανθρώπινη συνείδηση. Το σύμπαν είναι απέραντο και μηχανικό σύστημα, δίχως νόημα ή τελικό σκοπό.

 • cover

  Ποίηση με στοιχεία κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού.

 • cover

  Αν μπορείς να βάλεις περίληψη στην ζωή, μπορείς κι εδώ. Θα ήθελα πολύ κάποιος να καταφέρει να δώσει μία περιγραφή του κειμένου μου. Ίσως να γίνεται από κάποιον αποστασιοποιημένο. Εγώ δεν μπορώ ή δεν θέλω. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι γίνεται μέσα μου.

 • cover

  Η μικρή Άννα είναι ένα κορίτσι που πάει στην πρώτη τάξη. Από τη γέννησή της έχασε την μητέρα της. Ζούσε με μια άλλη ‘’μαμά’’. Εκείνη όμως δεν ήξερε ότι όλα αυτά τα χρόνια ζούσε σε ένα ψέμα. Μια μέρα ανακαλύπτει ότι η μαμά της δεν ήταν αυτή, που ζούσε μαζί της τόσα χρόνια στο σπίτι. Εκείνη τη μέρα ένα γράμμα θα αλλάξει όλη τους τη ζωή. (ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ)

 • cover

  Μικρή συλλογή ποιημάτων

 • cover

  Μια συλλογή ερωτικών κι άλλων ποιημάτων

 • cover

  Νουβέλα

 • cover

  Μια συγκινητική ιστορία για την πατρότητα. Μπορεί να ανθίσει η ελπίδα πάνω στα συντρίμμια μιας ζωής; Ο Μάρκος, όπως και ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου, θα κληθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

 • cover

  Ο Ντέ μας ξεναγεί στο κόσμο των χρωμάτων και αρωμάτων! Έχει πολλούς φίλους, όπου τραγουδούν και χορεύουν συνεχώς! Μετρούν από το ένα ως το έξι και θέλουν να πάνε στο σχολείο! Κολυμπούν σε λίμνες και έχουν φτερά! Είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε μαζί του, σε μαγικά όνειρα; Ελάτε λοιπόν, να γνωρίσετε τους φίλους του!

 • cover

  Ένας συγγραφέας είναι στο τσακ να στείλει το μυθιστόρημά του σε εκδοτικούς οίκους. Πριν το κάνει το ξαναδιαβάζει σημειώνοντας που και που σχόλια στο περιθώριο ώστε να τα λάβει υπόψη στην επόμενη, οριστική εκδοχή. Τελικά όμως, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το κυρίως κείμενο χωρίς τα σχόλια δεν λειτουργεί, αποφασίζει να στείλει και τα δύο πακέτο.

 • cover

  Είναι μια συλλογή διηγημάτων όπου περιγράφονται ιστορίες από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

 • cover

  Ένα σκυλί περιγράφει τη ζωή στο σπίτι που το φιλοξενούν με τον δικό του φακό. Το ευθυμογράφημα απέσπασε Β΄ Βραβείο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του "Καφενείου των Ιδεών" (Κατηγορία Κυπριακές συμμετοχές) το 2014.

 • cover

  Ο συγγραφέας, με αφετηρία την Κρήτη της παράδοσης και της επανάστασης, σταυροδρόμι πολιτισμών, συγκρούσεων και συγκερασμών,αποβλέπει σε μια καθολική σύνθεση πρακτικών και ιδεών. Αντικρίζει τον κόσμο με μια ματιά, που γίνεται με τον καιρό δυναμική, κριτική και ριζοσπαστική, διευρύνοντας τον ορίζοντά του προς μια οικουμενική αντίληψη, διεισδύοντας στο βάθος των πραγμάτων και του χρόνου, προβάλλοντας ένα σύνολο νέων ιδεών και σκέψεων.

  Το αδημοσίευτο έργο του, Σημειώσεις, Ημερολόγιο, Κείμενα, συνθέτει μια τριλογία για τη γνώση και τη βίωση του 21ου αιώνα, αποβλέποντας στη δημιουργία ενός θεωρητικού και πρακτικού υποβάθρου, στην προσπάθεια σύνδεσης του ελληνικού πνεύματος της αρχαιότητας, της μεσαιωνικής ορθόδοξης πίστης και του νεώτερου σοσιαλιστικού ιδεώδους. Μια τριαδική σύλληψη του σύμπαντος, του ανθρώπου, της Ευρώπης, εγγράφεται στο γνωστικό, βουλητικό και αξιολογικό πεδίο της εποχής μας, επιχειρώντας ένα συγκρητισμό ουτοπίας και πραγματικότητας. Μέσα από μια επίμονη διαλεκτική, οι αφορισμοί για τη Γνωσιολογία, τη Μεταφυσική και την Αξιολογία, οδηγούν από την ύλη ενός φιλοσοφικού και πολιτικού δοκιμίου σε μια υπερβατική μέθεξη στην αγωνία για το μέλλον του πολιτισμού, απ’ όπου εκπορεύεται ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

  Το Διάγραμμα Συνοπτικής Οντολογίας αποτελεί μια ευσύνοπτη οντολογική βάση συζήτησης αυτών των καίριων προβλημάτων του καιρού μας και κάθε εποχής που διερωτάται για το μέλλον της.

   

 • cover
 • cover

  Παρά τις διαρκείς προσπάθειές της να βελτιώσει τη ζωή της, η Υβόννη συνειδητοποιεί τελικά ότι γι' αυτήν Όλα αλλάζουν, έτσι ώστε τίποτα να μην αλλάζει: Όπου κι αν βρεθεί, αντιμετωπίζει συντονισμένη εχθρότητα, περιφρόνηση, σκοτεινές ίντριγκες, απόρριψη. Συχνά βρίσκεται να παρακολουθεί παράξενα θέατρα δρόμου, με πρωταγωνιστές φιλικά της πρόσωπα και στόχο την ίδια, ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έναν παράδοξο, ατέρμονο ηχητικό πόλεμο. Όποτε πλησιάζει στην υλοποίηση των στόχων της, ξαφνικά όλα γκρεμίζονται κι επιστρέφει ξανά στο μηδέν. Σταδιακά χάνει το ενδιαφέρον για την πνευματική ζωή. Οι ψυχικές εμπειρίες μειώνονται σημαντικά, ενώ τα όνειρα γίνονται εφιάλτες. Ως αντίδραση στην αυξανόμενη αρνητικότητα του περιβάλλοντος, αναπτύσσει την αρνητική, δηλαδή την κριτική σκέψη. Κατανοεί τι είδους δυνάμεις κρύβονται πίσω από το λούστρο της ανθρώπινης κοινωνίας και ποιοί είναι οι αληθινοί εχθροί της. Σταδιακά, βιώνει μια ρήξη με την ανθρωπότητα. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές: Μετά από χρόνιο mobbing, καταλήγει άνεργη και αναγκάζεται ν' αλλάξει επάγγελμα. Απομονώνεται συστηματικά, οι φίλοι την εγκαταλείπουν. Ακολουθεί οικονομική καταστροφή, μετά από συμβουλές “έμπιστων” ατόμων. Τότε, ενώ όλα φαίνονται χαμένα, η Υβόννη αρχίζει να υποψιάζεται ποιός είναι ο αληθινός προορισμός της πάνω στη γη...

 • cover

  Σου γράφω λόγια από ψυχής ..μα ούτε που κοιτάς Και με ευκολία περισσή με προσπερνάς Και άλλα ξένα... σιγοτραγουδάς Καλύτερα ας ένιωθα ελλιπής Εύκολα να αντέχω ..που δε ψάχνεις να με βρεις ( για όλες εκείνες τις όμορφες ΄΄ ψυχές ´´ ΄…..που περνάνε απαρατήρητες.. (για την κόρη μου …Ηώ – Ελευθερία Μαβίδου ) ( για σένα … ) στιχουργός – συνθέτης Μαβίδης Παναγιώτης

  Οι ποιητικές ιστορίες "Επισκέψεις στις εμμονές του έρωτα" είναι και τραγούδια... Μπορείτε να τα ακούσετε στο διαδίκτυο...
  Facebook: Επισκέψεις στις εμμονές του έρωτα
  YouTube: Επισκέψεις στις εμμονές του έρωτα ή panosmavidis

 • cover

  Είναι,κάτι μικρο,κάτι λιτό εξάλλου κάνεις δεν είπε οτι κάτι που κρατάει πολύ,είναι και το καλύτερο..άπλα αφέσου,και ταξίδεψε στο κάτι διαφορετικό. Σας ευχαριστώ πολύ.

 • cover

  Ο Μητσος ενας καταξιωμενος δικηγορος,επιστρεφει στην Ελλαδα μετα απο 13 χρονια για να κανονισει καποια ζητηματα!Συντομα ομως θα βρεθει σε αστειους και οχι μονο μπελαδες!

 • cover
 • cover

  Απογιούρα: Τόπος σκιερός Διηγήματα σε αποχρώσεις του γκρίζου ξορκίζουν το σήμερα και κλείνουν περιπαιχτικά το μάτι στο χθες. Γλώσσα καθημερινή για να αποδώσει την πραγματικότητα στο απέναντι μπαλκόνι, στα όνειρα σου, στο δρόμο για την ξενιτιά. Κλείσε τα μάτια και διάβασε το άσε το θρόισμα των δέντρων, να σκεπάσει τις λέξεις του, ζήσε τ παραπάνω και διάβασε το λιγότερο. Γι αυτό γράφτηκε εξάλλου.

 • cover

  Τα γεγονότα τρέχουν… Το χαρτί τελειώνει… Ο φόβος συνεχίζει να υπάρχει. Η σκέψη πειραματίζεται, φουντώνει, εξεγείρεται. Κάποιος στο τέλος θα βγει νικητής. Το παιχνίδι παίζεται ακόμα. Αν και άνισο, παίζεται ακόμα. Μένει να δούμε αν το πείραμα μπορεί τελικά να βρει εφαρμογή μέσα από μικρές καθημερινές, ανθρώπινες τομές!

 • cover

  Οδηγός δημιουργίας σελίδας στο παγκόσμιο δίκτυο: Ο οδηγός συντάχθηκε για την διευκόλυνση των συναντήσεων εκμάθησης κατασκευής διαδικτυακής σελίδας στις δημόσιες βιβλιοθήκες.

 • cover

  Βραβευμένο από την Ε.Τ.Ε.Π.Κ (Εταιρεία τεχνών-Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου) με έπαινο στον 17ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.

 • cover

  ISBN: 978-618-82311-4-6

  ΑΘΗΝΑ: 2015

  Ο Γιάννης και η Μαρία , δύο παιδιά με ιδιαιτερότητες οι οποίες τους αναγκάζουν να ζουν απομονωμένοι στο περιθώριο τους, βρίσκουν τη χαρά, την ευτυχία και τον έρωτα μέσα απο τη μάσκα του facebook.

 • cover

  Ποίηση με στοιχεία φιλοσοφικού, κοινωνικού, υπαρξιακού και πολιτικού προβληματισμού.

 • cover

  "Σε έναν κόσμο όπου πολλοί σταυρώθηκαν αλλά μόνο ένας πήρε όλη τη δόξα, το βιβλίο αυτό στήνει το δικό του "Μνημείο στον άγνωστο εσταυρωμένο" και κλυδωνίζει την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων. Η ιστορία δύο φοιτητών όπως αναπτύσσεται σε έναν κόσμο αβελτηρίας, νωθρότητας και υποκρισίας.

 • cover
 • cover

  Πρόκειται για ένα διήγημα καψούρας. Ο πρωταγωνιστής είναι ερωτευμένος με την κοπέλα που δουλεύει στο κυλικείο στην δουλειά του και θέλει να την κατακτήσει με την βοήθεια του facebook.

 • cover

  Δεκέμβριος 2010. Το παράλληλο χρήμα σαν λύση διεξόδου από την κρίση, παρουσιάζεται στον επαρχιακό τύπο. Το 2011 αυτές οι επαρχιακές επιστολές, κυκλοφορούν σε βιβλίο.. Τότε κανείς δεν το αποδέχεται σα λύση... Σήμερα όλο και περισσότεροι την βλέπουν σαν την μοναδική. Αναρωτιέμαι τι τελικά θα είχαμε αποφύγει αν είχε εφαρμοστεί 5 χρόνια πριν; Αν η λύση στα προβλήματα μας είναι το Ευρώ - ομόλογο αλλά κολλάει στη άρνηση των Γερμανών γιατί δεν προχωράμε Εμείς, οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί σε έκδοση στεγασμένων ομολόγων των 5, 10, 20 ,50 ,100, 200, 500 ευρώ που θα διατεθούν στην εσωτερική αγορά και όχι μόνο, σαν συμπλήρωμα στις συντάξεις, στους μισθούς κλπ. Πληρωτέα όχι με την εμφάνιση αλλά σε μελλοντικό χρόνο εντόκως, με επιτόκια από 1- 3% κατά περίπτωση, σε επίπεδα δηλαδή μηδενικών spreads. Μιλάμε για εσωτερικό δανεισμό που θα έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα. - Δεν ξεμένουμε ποτέ από μετρητό. - Οι μισθοί & οι συντάξεις αυξάνονται - Το κοινωνικό κράτος επανιδρύεται. - Η Ανεργία παύει να υφίσταται - Οι επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές..

 • cover

  Το παιδικό διήγημα «Δικαίωμα στην Ειρήνη», που συνοδεύεται από το δίπτυχο ποίημα «Απώλεια» & “Loss”, καθώς και το «Αισιόδοξο Απόφθεγμα», αφιερώνεται στα παιδάκια όλης της υφηλίου που δοκιμάζονται ανηλεώς από τα ατσάλινα νύχια του πολέμου. Αποτελεί Ύμνο στην παγκόσμια Ειρήνη, αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών της Γης. Το διήγημα «Δικαίωμα στην Ειρήνη» περιελήφθη κατόπιν κρίσης της επιτροπής στον 27ο τόμο της Μεγάλης Λογοτεχνικής Εγκυκλοπαίδειας Χάρη Πάτση, 2014 (σελ.260-262) και έχει αποσπάσει δεκάδες επαίνους και βραβεία τόσο σε Πανελλήνιους όσο και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το δίπτυχο δίγλωσσο ποίημα (Loss II - Απώλεια) τιμήθηκε με το 1ο Διεθνές βραβείο Αυτοτελούς Ποίησης για ξένους λογοτέχνες στην Ποντεντέρα-Πίζα της Ιταλίας από το Διεθνή Φιλολογικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Giovanni Gronchi (2012) και περιλαμβ[ανεται στην Ανθολογία της λογοτέχνιδος με τον τίτλο "ΕΝΑΤΕΝΙΣΗ".

 • cover

  Η σιωπή σου σαν το λίβα στα σπαρτά καίει τη σκέψη μου. Είσαι πραγματικό φυσικό φαινόμενο, πλημμυρίδες, άμπωτες και ξηρασίες. Τώρα που στέγνωσε το πληκτρολόγιο είπα να αλλάξω σουίτα, σκοπεύω να γράψω πολλά, δεν ξέρω κιόλας, μπορεί να βαρεθώ… - Χμ, έκανε το τεχνούργημα… Μισό λεπτό να ρωτήσω τους ανθρώπινους συναδέλφους. Η ερώτησή σας δεν υπάρχει στην καταχωρημένη λίστα FAQ’s. - Fuck u Bitch!!! σκέφτηκα με ένα κρυφό φόβο μήπως η ανάγνωση σκέψης είναι στην καταχωρημένη λειτουργία της. Γύρισε και μου χαμογέλασε τυπικά, δεν κατάλαβα με άκουσε; Αν θέλετε συνεχίζεται… αλλιώς θα σωπάσω για πάντα!

 • cover

  Προφήτευσις του Ιερεμίου περί πτώσεως της Ιερουσαλήμ, αμφισβήτησις υπό των ομοεθνών του. Πτώσις της Πόλεως. Θρήνοι Ιερεμίου. Ο μαθητής του Προφήτου, Βαρούχ και επιστολή του Ιερεμίου

 • cover

  Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου Σκοτεινός Πλανήτης είναι ο 18 χρόνος Ιωνάθαν Γουίλκισον που μετακομίζει με τους γονείς του από την εντυπωσιακή και πανέμορφη Σκωτία σ' ένα γραφικό και μικρο προάστιο του Λονδίνου. Ο εκκεντρικός του χαρακτήρας, η απότομη συμπεριφορά του, η ιδιαιτερότητα στην διατύπωση των σκέψεών του και το στιλ ντυσίματος του, τον κάνουν έναν νεαρό ιδιόρρυθμο ακόμα και για τα κοντινότερα πρόσωπά του! Στην Σκωτία, μην έχοντας αποκτήσει κανένα πραγματικό φίλο και μένοντας πλέον σ' ένα μέρος μακριά από εκεί που είχε συνηθίσει, προσπαθεί να οικοδομήσει τη νέα του ζωή από την αρχή, ψάχνοντας για απαντήσεις στα φανταστικά ερωτήματά του, μπερδεύοντας το ψέμα με την αλήθεια. Ο πατέρας του για να τον συμμορφώσει, αποφασίζει να τον στείλει στο Παγκόσμιας φήμης και κύρους Κολέγιο της περιοχής, στον διεθνώς αναγνωρισμένο Πύργο του Παγωνιού! Εκεί πολλές ανεξήγητες προκλήσεις και απρόοπτες εξελίξεις τον περιμένουν, καθώς και καινούργιες φιλίες που θα δέσουν τον κρίκο για ένα φανταστικό ταξίδι... ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή...;

 • cover

  Η Μαριγώ ερωτεύεται και κλείνει σπίτια..

 • cover

  Πότε ήταν η τελευταία φορά που έσβησε η χαρά κάτω από τα χείλη; Πότε ήταν η στιγμή που στέρεψε η αγάπη πάνω στα σεντόνια; Πότε άραγε οι ανάσες μας χάθηκαν μέσα στη σιωπή του χρόνου; Ιστορίες απλών, καθημερινών ανθρώπων... έρχονται να μας στοιχειώσουν, να μας συγκλονίσουν με τα παθήματά τους, να μας συγκινήσουν με τη ζωή τους... Κι εμείς... απλοί θεατές στις ζωές που δεν ζήσαμε...

 • cover

  Ως κόρη ιέρειας της Αρτάλης ανήκει στον ναό, και η μητέρα της την προορίζει για ιέρεια. Αλλά, όπως αποκαλύπτεται καθώς μεγαλώνει, αυτή δεν είναι και η δική της επιθυμία. Γιατί η Βατράνια δεν είναι μόνο κόρη ιέρειας της Αρτάλης αλλά και κόρη του Βασνάρου, του Τρελού Λύκου της Μέλβερηθ, του Αγωνιστή των Δρόμων. Γλιστρώντας κρυφά και φανερά έξω από τον ναό, τριγυρίζει στους λαβυρινθώδεις δρόμους της μεγάλης Μέλβερηθ, γνωρίζοντας αλήτες, συμμορίτες, παιδιά της πέτρας. Μπλέκοντας σε ολοένα και πιο επικίνδυνες υποθέσεις. Εξοργίζοντας τη μητέρα της ολοένα και περισσότερο. Ακούγοντας τους μύθους που άλλοι τής λένε για τον πατέρα της και τις ιστορίες που ο ίδιος τής λέει από τις παλιές του μέρες. Αλλά το να είσαι κόρη του Τρελού Λύκου δεν σου δίνει μόνο φίλους, μα και εχθρούς. Άνθρωποι που θέλουν να εκδικηθούν τον Βασνάρο για παλιές πληγές βάζουν στόχο τη Βατράνια. Όμως ένας απρόσμενος σύμμαχος παρουσιάζεται – ένας νεαρός που της θυμίζει τον πατέρα της. Και μετά κρυφακούει τον Βασνάρο να λέει ότι θα συναντήσει παλιούς επαναστάτες για μια σύγχρονη σημαντική υπόθεση, και θέλει κι εκείνη να είναι εκεί. Το παιχνίδι είναι πιο μεγάλο και επικίνδυνο απ’ό,τι φαντάζεται. Μια βόμβα. Μισθοφόροι. Μια προδοτική μάγισσα. Ένας εραστής πρόθυμος να βοηθήσει. Ένας μυστηριώδης άντρας που ανακατεύει την Τράπουλα της Πανούργου Κυράς και διαβάζει τα μυστήριά της.

 • cover

  Η χειμωνιάτικη μπόρα σταμάτησε. Βγήκε έξω στον κήπο. Επιθυμούσε να γευτεί τον κρύο αέρα στο πρόσωπο του. Έκανε μερικά βήματα και κοντοστάθηκε μπροστά στη ροζ τριανταφυλλιά. Υπήρχαν ακόμη μερικά ανθισμένα τριαντάφυλλα. Οι σταγόνες της βροχής είχαν καταλαγιάσει για τα καλά στα πέταλα τους. Έκοψε ένα απ’ τα ροζ τριαντάφυλλα και το έφερε κοντά στο πρόσωπο του. Μύρισε το απαλό άρωμα του που τόσο έμοιαζε με το δικό της. Έκλεισε τα μάτια και κόλλησε τα χείλη του επάνω στα πέταλα του λουλουδιού.

 • cover

  Με κατηγόρησαν αδίκως!Ζητώ δικαίωση εδώ και τώρα!Τι σημασία έχει αν είμαι απλά ένα ....σώβρακο;

 • cover

  Το βιβλίο αυτό αναλύει τα ψυχολογικά συμπεράσματα του διάσημου ψυχαναλυτή Καρλ Γιουνγκ αναφορικά με την χριστιανική Τριάδα και το κρυφό Τέταρτο στοιχείο, υπό το πρίσμα της mankinddivine θέσης για τη Θεϊκή φύση του Ανθρώπινου είδους

 • cover

  Ο Σκοπός προχωρά και η Υβόννη βιώνει μια μοναδική αίσθηση επίτευξης. Χάρη στον καθημερινό καταιγισμό από απίθανα μα ξεκάθαρα σημεία που επιβεβαιώνουν την αποστολή της στον κόσμο, αναγνωρίζει πλέον ότι υπάρχει μια βαθιά τομή στη ροή της πραγματικότητας, μια διαρκής παρεμβολή στον κόσμο από μια ανώτερη Διάνοια η οποία συντονίζει τους πάντες και τα πάντα σύμφωνα με τους δικούς της ανεξιχνίαστους σκοπούς. Παράλληλα, όμως, η αντίδραση του κόσμου είναι άμεση και δραματική: Αρνητικότατες συγκυρίες διαλύουν τα πάντα στη ζωή της. Γνωστοί και άγνωστοι σκηνοθετούν γύρω της κραυγαλέα θέατρα δρόμου. Ακόμα και τα μέλη της οικογένειάς της αποδεικνύονται εχθροί. Όλο και πιο συχνά αντιμετωπίζει δυσοίωνες συμπτώσεις, αφύσικη ηχορύπανση, παράδοξους συντονισμούς. Στο μεταξύ η Διάνοια “μιλά” συνεχώς και παντού στη δική της γλώσσα, που τα σύμβολά της τα γνωρίζουν όλοι μα ελάχιστοι μπορούν να τα αποκρυπτογραφούν. Η Υβόννη μπορεί. Βιώνει αδιάκοπα μια πρωτοφανή έξαψη, μια πανίσχυρη αίσθηση εκπλήρωσης, ένα μόνιμο δέος που θα γίνει τρόμος όταν το περιεχόμενο των μηνυμάτων ξαφνικά θα αλλάξει... Καθώς ο απόλυτος τρόμος πλημμυρίζει την ψυχή της, μονάχα μία σωτηρία διαφαίνεται -η οποία, ωστόσο, γρήγορα αποδεικνύεται πως είναι η χειρότερη απ' όλες τις παγίδες...

 • cover
 • cover

  Μαύρο – κόκκινο ∙ κόκκινο – μαύρο. Μίσος – πάθος, πάθος – μίσος. Το φόντο ένα αδιέξοδο, οι σκέψεις ένα αδιέξοδο, η ζωή ένα αδιέξοδο. Θύτης ή θύμα όποιος – έστω για λίγο – φορά ένα ζευγάρι γόβες σε μια καταναλωτική κοινωνία που συνθλίβει ανθρώπους, αλλά λατρεύει ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες…

 • cover

  Το κίνημα του ρομαντικής ποίησης ενέχει ένα άνοιγμα που μας καλεί να το διερευνήσουμε στοχαστικά. Στοχαστές, ποιητές, ζωγράφοι, μυθιστοριογράφοι, ως ευαίσθητοι παλμογράφοι, προαισθάνονται και καταγράφουν τα προσεισμικά σήματα των τεκτονικών μετατοπίσεων που συντελούνται στην εποχή τους και διαβλέπουν ενορατικά την επερχόμενη κυριαρχία της τεχνικής. Πέρα από τις μυθικές, συμβολικές και μυστικιστικές αντηχήσεις και παραχήσεις, τον θρήνο για την απώλεια του υπαρξιακού νοήματος, την αποδόμηση των κοινοτικών δεσμών και τις μεσσιανικές επαγγελίες για μια νέα ουτοπία, η ρομαντική ποίηση ενέχει εύστοχες φαινομενολογικές παρατηρήσεις, σοφές διασθητικές ενοράσεις που προβλέπουν το επερχόμενο και μ΄αυτή την έννοια λειτουργούν προδρομικά.

 • cover

  Λίγες προσωπικές σκέψεις για το τι είναι τελικά η ευτυχία... Μέσα σε μια εποχή που όλοι σκεφτόμαστε μόνο τι περισσότερο θα μπορούσαμε να έχουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι, αναρωτιέμαι πόσο ευτυχισμένοι θα νιώθαμε αν μια μέρα χάναμε αυτά που θεωρούμε δεδομένα.

 • cover

  Όταν ζεις μέσα από την οθόνη, ξεχνάς να ζεις στην πραγματικότητα.

  Βραβεύτηκε στην 3η θέση του διαγωνισμού "Ψηφιακό Ιδεοδρόμιο 2015".

 • cover

  Γελάστε άφοβα, για να έχετε πνευματική υγεία.

 • cover

  Όταν ένας άνδρας αγαπά μια γυναίκα και ... όταν μια άλλη γυναίκα ερωτεύεται τον ίδιο άνδρα, τι γίνεται;

 • cover

  Το βιβλίο αποτελεί συρραφή διαφανειών που προβλήθηκαν στην τάξη κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας.

 • cover

  Στόχος του βιβλίου αυτού, είναι η πολιτική εγγραματοσύνη, δηλαδή μια πρώτη συστηματική προσέγγιση, με το συγκεκριμένο αντικείμενο το σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας, ώστε ο ενημερωμένος πολίτης να μπορεί να μελετά και να κρίνει ιδέες, ιδεολογίες και πολιτικές. Τη μελέτη μας αυτή τη θεωρούμε σα μια πολύ μικρή εισαγωγή στο μεγάλο θέμα του σοσιαλισμού (μιας πολύ ανθρώπινης ιδεολογίας), ο οποίος μέσα από λανθασμένες θεωρήσεις, ιδεοληψίες και πολιτικές πρακτικές, σήμερα φαντάζει από αποτυχημένος μέχρι αναποτελεσματικός. Για να καταφανεί η ουσία του σοσιαλισμού, στην εργασία μας αυτή παρουσιάζουμε αρχικά μια ιστορική αναδρομή του ανά τους αιώνες, εστιάζοντάς τον στη Ευρώπη. Στη συνέχεια καταγράφουμε τις μορφές και τα είδη του σοσιαλισμού διαχρονικά, παράλληλα με μια πολύ περιεκτική κριτική ματιά. Κατόπιν πραγματοποιούμε μια μικρή αναφορά του σοσιαλισμού στην Ελλάδα από τη δημιουργία ελεύθερου κράτους μέχρι σήμερα και στο τέλος καταθέτουμε προτάσεις αποτελεσματικής εφαρμογής του. Σαν κατακλείδα, εστιάζουμε και καταθέτουμε προτάσεις για τη θέση στην πολιτική τού παράγοντα «άνθρωπος» ή « άτομο», ο οποίος δια μέσου της Αγωγής του επηρεάζεται και επηρεάζει το διαρκώς γίγνεσθαι, τη σκέψη και τη δράση του οποίου δυστυχώς αγνοούν ή παραβλέπουν οι δημιουργοί και οι συντελεστές των πολιτικών θεωριών και συστημάτων.

 • cover
 • cover

  Μονοπώλιο και κέρδη για τους λίγους ή κοινοκτημοσύνη με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολλούς; Παρά τις ακραίες θέσεις που έχουν διατυπωθεί από τους οπαδούς και των δύο θεωριών, και τους όγκους των βιβλίων και άρθρων που έχουν γραφτεί από λιγότερο ή περισσότερο ειδικούς, η μέση λύση ίσως να είναι πιο απλή απ' ό, τι θα περίμενε κανείς. Το "Παραμύθι του οπωροφόρου δέντρου" είναι ένα γιαπωνέζικο παραμύθι που παρουσιάζει μία εναλλακτική προσέγγιση, τη "χρυσή τομή", όσον αφορά την απάντηση του επίκαιρου ερωτήματος της διανομής των πλουτοπαραγωγικών πόρων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τον γνήσια λιτό ιαπωνικό αφηγηματικό τρόπο, γίνεται εφικτή η περιεκτότατη ανάλυση πολύπλοκων εννοιών, όπως η οικονομική ισορροπία (equilibrium), μέσα μία μόνο πρόταση. Τέλος, ακολουθώντας μία κλασική φόρμα της πλοκής των παραμυθιών, όλοι καταλήγουν να είναι ευχαριστημένοι, και δεν υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι, νικητές και κερδισμένοι. Και ζήσαν αυτοί καλά, και εμείς καλύτερα...

 • cover
 • cover

  Ανάταση Κι αν η νύχτα σε δαγκώνει, τ' όνειρό σου δεν σκοτώνει. Είν' ο νους μας πεταλούδα που δε σκιάζεται την κλούβα. Να 'σαι δυνατός σου λέω κι ας με δεις ξανά να κλαίω. Κράτα την ελπίδα ήρως, ανατέλλει νέος ήλιος.

 • cover

  Tο βιβλίο αποτελείται από ποιήματα γραμμένα στα αγγλικά και στα ελληνικά, που έγραψα περίπου μια δεκαετία πριν, όταν πήγαινα λύκειο και οι μαθητικές μου ανησυχίες περιστρέφονταν γύρω από μύθους μεσαιωνικούς, τον έρωτα και υπαρξιακές ανησυχίες, διαποτισμένες με μέταλ μουσική. Τα χρόνια πέρασαν και έγραψα κάποια σκόρπια ποιήματα, τα οποία έχω συμπεριλάβει, ώσπου γύρω στο 2011 η ανάγκη για προσωπική έκφραση επανήλθε με κυριότερο θέμα τον έρωτα, τον ανεκπλήρωτο, τον πόνο που προκαλεί και την προσωπική ανάγκη ανασυγκρότησης. Μέσα σε αυτά, υπάρχει και η ανάγκη συλλογικής ευθύνης απέναντι σε καίρια κοινωνικά ζητήματα και 1 σενάριο, ημιτελές, το οποίο ίσως κάποτε τελειώσω ή μου δοθεί η ευκαιρία να σκηνοθετήσω η ίδια. Καλείστε ελεύθερα να το συνεχίσετε οι ίδιοι όπως και να επικοινωνήσετε μαζί μου με τις ερωτήσεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

 • cover

  Ένα μήνυμα, μία άγνωστη και ένας παντρεμένος που δεν ξέρει τι να κάνει. Ο ήρωας του βιβλίου προσπαθεί να αντισταθεί στην πρόκληση, την γοητεία και την επιμονή μιας ερωτευμένης γυναίκας. Αυτό όμως που καλείται στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσει είναι η παραφροσύνη και οι παρανοϊκές πράξεις μίας μανιακής που του δημιουργεί προβλήματα. Τι αισθήματα μπορεί άραγε να κρύβει ένας παντρεμένος και πόσο μπορεί να επηρεαστεί; Θα καταφέρει να γλυτώσει χωρίς συνέπειες;

 • cover

  Τα χρόνια περνούν μα η Υβόννη εξακολουθεί να βασανίζεται από αλλόκοτους εφιάλτες και φρικτά οράματα που, απ' ότι φαίνεται, δεν πρόκειται να ξεφορτωθεί ποτέ. Και ξαφνικά, η ελπίδα: Έρχεται σε επαφή με μια απαγορευμένη ροή πληροφορίας, βιώνει συνταρακτικές αποκαλύψεις και πρωτόγνωρη συνειδησιακή αφύπνιση. Παράλληλα, όμως, πρωτοφανείς αντιξοότητες την καταδιώκουν: Ο ηχητικός πόλεμος επιστρέφει, χειρότερος από κάθε άλλη φορά. Ο ένας μετά τον άλλον, οι φίλοι αποδεικνύονται εχθροί. Η επαγγελματική της καριέρα ανακόπτεται οριστικά. Το οικογενειακό της περιβάλλον γίνεται ακόμη πιο αλλοπρόσαλλο, τόσο ώστε δύσκολα πια περιγράφεται. Κυριολεκτικά, δεν υπάρχει πια ανθρώπινο πρόβλημα που η Υβόννη να μη το έχει. Ωστόσο, ούτε τώρα καταθέτει τα όπλα. Αρχικά, μπαίνει συνειδητά σε μια επίπονη αλλά απαραίτητη διαδικασία αποτοξίνωσης από πρόσωπα και πράγματα. Ύστερα αναζητά τρόπους εξουδετέρωσης των αρνητικών επιρροών, τέτοιους που κανένα “φυσιολογικό” άτομο δεν θα αναζητούσε...

 • cover

  Έξι ιστορίες φαντασίας, έξι σπάνιες ψυχικές εμπειρίες... Κάθε αστρικό ταξίδι είναι μια Απόδραση από το Βασίλειο του Πόνου, μια Φυγή από την ωδύνη του υλικού κόσμου. Όσοι τολμούν να διασχίσουν την περίφημη Σπηλιά της Λήθης, μπορεί να οδηγηθούν σε μια απίθανη Περιπέτεια στη Χώρα των Ξωτικών, ή σε εκστατικά βιώματα Πέρα από τον Ουρανό. Και ύστερα, έρχεται αναπόφευκτα Το Ξύπνημα...

 • cover

  Κάποιες φορές στην ζωή όλα ανατρέπονται από κάποιες μικρές λεπτομέρειες, όλων των ειδών οι άνθρωποι είναι ικανοί για το καλύτερο ή το χειρότερο. Ο πρωταγωνιστής μας βρίσκεται στο μεταίχμιο αυτό, από συγκυρίες έγινε πολύ ευάλωτος που όμως μετατράπηκε σε δυναμικό πρωταγωνιστή της ζωής. Η ιστορία που περιγράφεται δεν είναι η αληθινή, αλλά όπως θα ήθελα να είναι..

 • cover
 • cover

  Μετά την κατάργηση του διπολισμού το τέλος του ψυχρού πολέμου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, παρά τις αρχικές προβλέψεις για μακρά περίοδο ειρήνης, στη νέα χιλιετία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με νέους κινδύνους για την ασφάλεια της ανθρωπότητας στην σύγχρονη εποχή μας. Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ, είναι ο εχθρός που τρυπώνει μέσα στο σπίτι μας και ένα νέο «είδος πολέμου» εγκαινιάζεται με: ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Παγκόσμιο ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ: Παντού ΕΧΘΡΟΣ: Αόρατος ΣΤΟΧΟΣ: Ανυποψίαστος ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Άγνωστη ΑΞΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ: Μηδαμινή

 • cover

  Στο βιβλίο μου αυτό έδωσα τον τίτλο: «RETRO». Είναι θύμισες από τα παλιά, από τα πρώτα μου δημοσιογραφικά ρεπορτάζ που έκανα στην δεκαετία του ’50, όταν έφηβος, μετά τον ξεριζωμό του ξένου στοιχείου από την Αίγυπτο, αποχαιρετούσα για πάντα την όμορφη Ελληνική Αλεξάνδρεια, και βρέθηκα στην Κύπρο. Αγάπησα την Κύπρο για την ελληνικότητα της, την ζεστασιά και την φιλοξενία των ανθρώπων της, που μας υποδέχθηκαν, με ξεχωριστή χαρά, ειδικά εμάς τους νέους, που γεννηθήκαμε στην Αίγυπτο και ξαφνικά βρεθήκαμε ξένοι αλλού. Μας πλησίαζαν σαν να είμαστε δικά τους παιδιά. Διατηρώ την ζεστή ανάσα του κόσμου της, και ας πέρασαν από τότε πολλά χρόνια. Κρατώ μέσα στην ψυχή μου και την ζωγραφιά του 20χρονου κοριτσιού της Λευκωσίας, που την αγάπησα και με αγάπησε και πορευθήκαμε μαζί 50 ολόκληρα χρόνια. Κάποιοι άγγελοι την πήραν από κοντά μου. Δεν μπόρεσαν όμως να μου πάρουν από την καρδιά μου, την φωτογραφία, του 20χρονου κοριτσιού της Λευκωσίας, που μου κρατά συντροφιά, στις δύσκολες μου ώρες. Οι δημοσιογραφικές μου αναμνήσεις που γράφτηκαν στην δεκαετία του ’50, δίνουν μια εικόνα της εποχής εκείνης, τόσο της Κύπρου όσο και της Αλεξάνδρειας. Πινελιές ενός νέου δημοσιογράφου τότε, που αντίκρυζε τον κόσμο με ζεστασιά και αγάπη.

 • cover

  Μια βροχερή μέρα ένας άντρας βρίσκει τον έρωτα στο διαδίκτυο. Γνωρίζει μια όμορφη κοπέλα και ξεκινάει η γνωριμία τους. Όλα μοιάζουν ιδανικά, τέλεια. Όμως ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα. Κάποιες φορές τα όνειρα είναι δυνατόν να μετατραπούν σε εφιάλτες. Ένα βήμα μόνο χωρίζει την ηρεμία του Παράδεισου από τα καζάνια της Κολάσεως. Το προπατορικό αμάρτημα επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται όσο υπάρχουν άνθρωποι, πειρασμοί και κόκκινα μήλα.

 • cover
 • cover

  Κοσμοθεωρία και προσωπική αντίληψη του όρου "ολότητα"

 • cover

  Η άλλοτε ψηλή, αγέρωχη και όμορφη γυναίκα, καθόταν στο παγωμένο, μαρμάρινο μνήμα, δίπλα στον φρεσκοσκαμμένο τάφο και έκλαιγε γοερά, χωρίς να νοιάζεται για τις λευκές νιφάδες που έπεφταν με μανία, λες, πάνω στα ολόλευκα μαλλιά της. Τους τελευταίους μήνες είχε καμπουριάσει, είχε μείνει πετσί και κόκκαλο, είχε συρρικνωθεί, θαρρείς, από τη συμφορά που την βρήκε και τα άλλοτε κατάξανθα μαλλιά της είχαν πάρει το χρώμα του χιονιού. Χιόνι πάνω στο χιόνι...

 • cover

  Τρέλα είναι μια άλλη μορφή συνείδησης που μόνο η ζωή μπορεί να στην δείξει..για την Ελένη η ''έξοδος'' έχει εποχή..μια εποχή νοτισμένη από Υγρασία και κάποια κομμάτια Αναμνήσεων..

  Συνεχίζεται στο δεύτερο μέρος.

 • cover

  Οι άνθρωποι σήμερα κρίνουν εύκολα και καταδικάζουν. Ιησούς ή Βαραβάς; Προτιμούμε την λύτρωση ή την αμαρτία; Προφανώς τη λύτρωση, αλλά γιατί επιλέγουμε την αμαρτία; Πόσο αυτονόητο και πόσο δύσκολο είναι να κάνουμε την σωστή επιλογή;

 • cover
 • cover

  «Στεφανία, είναι ο καιρός να σκεφτείς, παιδί μου, το μέλλον σου. Τι θα κάνεις, μόνη θα μείνεις μια ζωή; Καλή η εργένικη ζωή και η καλοπέραση, όμως ο άνθρωπος χρειάζεται και ένα σύντροφο. Πέρασαν τα χρόνια, πρέπει να αρχίσεις να το βλέπεις πιο θερμά» .........

 • cover
 • cover

  Μικρές ιστοριούλες, με χιούμορ.

 • cover

  Ο Βίνσεντ είχε καταλάβει από νωρίς, σε μικρή ηλικία, όταν ήταν ακόμη έφηβος τον χαρακτήρα του πατέρα του κι έβλεπε την συμπεριφορά του. Συνειδητοποίησε ότι οι σχέσεις τους έγιναν ψυχρές, σαν παλιοί γνωστοί που ανέχονται ο ένας τον άλλο γιατί συμβιώνουν αναγκαστικά. Ήξερε ότι ήταν ένας άθλιος. Τι σημασία είχαν οι γνώσεις και η διαπαιδαγώγηση που πήρε από μικρός, ή η αριστοκρατική του καταγωγή η οποία είχε τις ρίζες της στο μακρινό παρελθόν.Ο Χέρμαν Μέηναρντ ήταν ένας άξεστος, απαιτητικός και βάναυσος άνδρας, με λίγο λούστρο πολυτέλειας για όσους δεν τον ήξεραν. Ο Βίνσεντ, ήξερε τι κάθαρμα ήταν ο πατέρας του, όμως δεν ήξερε ως που μπορούσε να φτάσει, μέχρι που μια μέρα το ανακάλυψε...

 • cover

  Υπακούοντας σε μια ακατανίκητη εσωτερική επιταγή, η Υβόννη αποφασίσει να εγκαταλείψει τη μυστικότητα και να ανοιχτεί στον κόσμο, αποκαλύπτοντας τα πάντα για τον εαυτό της, τη ζωή της και τις ανακαλύψεις της -λαβαίνοντας, φυσικά, τις απαραίτητες προφυλάξεις. Επειδή, όμως, σε κάθε δράση της Υβόννης υπάρχουν χιλιάδες αντιδράσεις, αμέσως αντιμετωπίζει καθυστερήσεις κι εμπόδια από πλήθος αστάθμητους και απίθανους παραγόντες οι οποίοι παίρνουν τη μορφή σοβαρών οικογενειακών, διαπροσωπικών και οικονομικών προβλημάτων. Ωστόσο, αυτές ακριβώς τις αντιξοότητες εκμεταλλεύεται η Υβόννη για να καταπολεμήσει τα παράδοξα ψυχικά της προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν...

 • cover

  Με τη σταδιακή αποδόμηση του μεσαιωνικού συστήματος από τον 13ο αιώνα και εντεύθεν, έως και την αυγή της Αναγεννησιακής εποχής, εκδηλώνονται στοχαστικές σκέψεις που γονιμοποιούν με τη μυστικιστική, αλχημιστική και παγανιστική τους έμπνευση και διάθεση τη διαλεκτική της χριστανικής θεολογίας. Η ιεραρχική δομή του αρχαίου και χριστιανικού φυσικού σύμπαντος και ο μεταφυσικός δυϊσμός, ανατρέπονται με τη μονιστική φυσική φιλοσοφία και την υλιστική μεταφυσική της Αναγέννησης.

 • cover

  5 σκέψεις . 5 μονοπάτια . Όλα να οδηγούν στο μηδέν του κόσμου

 • cover

  Ένα μυστικό θολό τοπίο, μια πρωινή δροσοσταλίδα σαν τον πρώτο καφέ της ημέρας να μου θυμίζει την πείνα μου για σένα. Πόσο ξεχωριστός είσαι, ένας άλικος έρωτας στον καμβά της μοναξιάς, εξάρτηση για μια απούσα πληγή. Ένα ταξίδι η ζωή κι εσύ το στήριγμα μου στη σιωπή, την ώρα που κρύβεται ο Θεός, ένας ανέραστος έρωτας φυλακτό για τη μούσα σου. Ο κύβος ερρίφθη κι εγώ δεν είμαι έτοιμη ακόμα, είμαι ένα βότσαλο στην άμμο, είμαι άνθη ρόδου που δεν πρόλαβαν να ζήσουν. Είμαι η αγάπη μέσα από τα μάτια δύο γυναικών, ο έρωτας στην αρχή του και στο τέλος του, είμαι όλα όσα έζησε η ψυχή μου.

 • cover

  Η παρούσα μελέτη εξετάζει, για πρώτη φορά στη διεθνή βιβλιογραφία, την Αρχαία Ελληνική Οδοντιατρική ως θεμέλιο της Δυτικής Οδοντιατρικής Παράδοσης. Παρουσιάζεται η προσφορά 26 ιατρικών προσωπικοτήτων από τον Ιπποκράτη (5ος αι. π.Χ.) έως τον Γαληνό της Περγάμου (2ος αι. μ.Χ.) και ταυτόχρονα εξετάζεται η προσφορά του Αριστοτέλη ο οποίος επηρέασε καταλυτικά την οδοντιατρική θεωρία, αλλά και του λεξικογράφου Ιούλιου Πολυδεύκη που καταγράφει στο έργο Ὀνομαστικόν ένα εκπληκτικά μεγάλο αριθμό λημμάτων σε οδοντοστοματολογικά ζητήματα, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η επιστήμη του στόματος και των δοντιών στα μέσα του 2ου αι. μ.Χ. είχε εξελιχθεί αρκετά, ώστε να διαθέτει ένα εξειδικευμένο λεξιλόγιο. Παράλληλα εξετάζονται ειδικά θέματα της αρχαίας οδοντιατρικής πράξης όπως η εξαγωγή δοντιών και οι περίτεχνες οδοντικές προσθετικές κατασκευές. Τέλος διερευνάται η δράση ειδικευμένων ιατρών οι οποίοι έφεραν τον τίτλο ὀδοντικοί ἰατροί, αλλά και η ύπαρξη πρώιμων οδοντιατρείων τουλάχιστον στη Ρώμη και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

 • cover

  Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, η όμορφη πόλη της Καβάλας, γνωστή από την πρώτη απεργία των καπνεργατών της Ευρώπης, αλλά και τους μύθους του καπνού, ζει πλέον μιαν άλλη καθημερινότητα. Αυτήν της σύγρονης εποχής. Κι ενώ, στο κινημηταθέατρο Απόλλων η εθνική μας σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη καθηλώνει το Καβαλιώτικο κοινό. στην θεαρική της παράσταση "Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα" και ο Ανδρέας του ζιβάγκο και του>>: "Βυθίσατε το υποβρύχιο Χόρα", οι ΚαΒαλιώτες ζούσαν τη δική τους καθημερινότητα. Η Αμαλία, η Δάφνη, ο Γιάννης, ο παππούς Κωνσταντίνος, η έφηβη Κατερίνα σκιαγραφούσαν τη δική τους πορεία και γέμιζαν φάσεις, αντιφάσεις και μαζί ένα αρμονικό συνδυασμό και ακολουθούσαν τη δική τους προσωπική Εγνατία Οδό…. Όλα αυτά, με τα μάτια της «Ελληνίδας Φρανσουάζ Σαγκάν», δηλαδή της έφηβης Κατερίνας, της κεντρικής ηρωίδας του βιβλίου αυτού. Ας την γνωρίσουμε…

 • cover
 • cover