Διάγραμμα Συνοπτικής Οντολογίας

Ευστράτιος Π. Μανουσάκις

Λίγα λόγια για τον/την συγγραφέα

Δωρεάν

Ο συγγραφέας, με αφετηρία την Κρήτη της παράδοσης και της επανάστασης, σταυροδρόμι πολιτισμών, συγκρούσεων και συγκερασμών,αποβλέπει σε μια καθολική σύνθεση πρακτικών και ιδεών. Αντικρίζει τον κόσμο με μια ματιά, που γίνεται με τον καιρό δυναμική, κριτική και ριζοσπαστική, διευρύνοντας τον ορίζοντά του προς μια οικουμενική αντίληψη, διεισδύοντας στο βάθος των πραγμάτων και του χρόνου, προβάλλοντας ένα σύνολο νέων ιδεών και σκέψεων.

Το αδημοσίευτο έργο του, Σημειώσεις, Ημερολόγιο, Κείμενα, συνθέτει μια τριλογία για τη γνώση και τη βίωση του 21ου αιώνα, αποβλέποντας στη δημιουργία ενός θεωρητικού και πρακτικού υποβάθρου, στην προσπάθεια σύνδεσης του ελληνικού πνεύματος της αρχαιότητας, της μεσαιωνικής ορθόδοξης πίστης και του νεώτερου σοσιαλιστικού ιδεώδους. Μια τριαδική σύλληψη του σύμπαντος, του ανθρώπου, της Ευρώπης, εγγράφεται στο γνωστικό, βουλητικό και αξιολογικό πεδίο της εποχής μας, επιχειρώντας ένα συγκρητισμό ουτοπίας και πραγματικότητας. Μέσα από μια επίμονη διαλεκτική, οι αφορισμοί για τη Γνωσιολογία, τη Μεταφυσική και την Αξιολογία, οδηγούν από την ύλη ενός φιλοσοφικού και πολιτικού δοκιμίου σε μια υπερβατική μέθεξη στην αγωνία για το μέλλον του πολιτισμού, απ’ όπου εκπορεύεται ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Το Διάγραμμα Συνοπτικής Οντολογίας αποτελεί μια ευσύνοπτη οντολογική βάση συζήτησης αυτών των καίριων προβλημάτων του καιρού μας και κάθε εποχής που διερωτάται για το μέλλον της.

 

Πληροφορίες
  • Σελίδες
    82
  • Μορφή ebook
    .doc, .pdf
Φράση κλειδί:Οντολογία
Κριτικές Χρηστών
comments powered by Disqus
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα: